2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Senin yakınlığını istediğinden o, memede uyumaya alışsa bile bu alışkanlıktan vazgeçirebilirsin istediğin zaman.

Ben de bilemedim omronlar 1000-1500 arası faydalı ise alalım kullananlar fikirlerini verirse çok iyi olur
Ben de omron var, çok sık kullanırım ve çok memnunum. Bebeğin burnu tıkandığında, oğlumun alerji sebebiyle öksürük krizi tuttuğunda. Ayrıca doktorların verdiği ilaçlar nebulizatör ile kullanıldığında daha etkili oluyor.

Kızlar ben bittim mahvoldum valla bu 4. Ay bitsin nolur. Gece 10da yatırdım tam derin uyuyana kadar yarım saatte bir kalktı tam derin uykuya geçmesi 12yi buldu. Sonra 1 buçukta ve 3 buçukta kalktı emdi geri uyudu. Sonrası tam bir felaket

04.15-04.50-05.15-06.00-06.30-07.10-07.50

En son annem almış götürmüş gerisini hatırlamıyorum

Neden böyle oluyor ya. Normalde 1.5 saayte bir kalkıyordu alışmıştım ama artık 4ten sonra resmen yarım saattr bir kalkıyor 3 4 gündür. 4. Ay şovları şimdi başlıyor sanırım

Şimdi size bir şeyler soracağım Siz böyle şeylere takılır mısınız? Ben Niyeyse gıcık oluyorum.. mesela çok güzel bir kahve fincanı takımım var yemekten kalan bir Sarımsaklı sirkeli bir şey kalmış kapaksız bir kapta gitmiş Bunun üstüne o güzelim kahve takımımın bardak altlığını koymuş kapak olarak sirkenin üstüne kahve takımının altlığı?
Bir tanem misafir için kullandım pasta tabağı var en üst rafta bunu da biliyor Yani normalde hiç kullanmıyoruz başka tabaklarımız var kendimize kullandığımız pasta tabağı kahvaltı tabağı gidiyor Her sabah En üstten o tabağını alıp misafir için kullandığım cam bunu alıp bunun içine domates doğruyor. Domates zaten pasta tabağın doğranmaz ki domates bildiğin şöyle kayık tabaklara doğranır Yani bir sürü öyle tabağımız var İnatla her gün aldı Ona koydu. O tabakta makinede kırılma ihtimalı var 6 gen köşeli ve altıda tırtıklı ne gerek var?
Kahvaltılık güzel domatesler almıştım çeri bunları her gün salataya doğradı kahvaltıda büyük tatsız domates yedik. Yani böyle şeyleri düşününce bana grip geliyor çok da güzel yemek yapar yani herkes yaptığı yemeği beğenir ama böyle İnce ayrıntıları nasıl düşünemiyor bilmiyorum ben mi sinir oluyorum abartıyorum. Benim annem yani hiç böyle şeyler yapmıyor.. mesela Buzluktan alıp yemek yapıyor benim annem asla Buzluktan alıp bir şey yapmaz çünkü onları onlar yokken bana kolaylık olsun diye Sonuçta Dolaba koyduk yani. Menemeni bile Annem alır domates onunla yapar bu Menemenin de açıp onlardan yapıyor dolapta bilmem ne varmış kızım Bugün onu yapayım Buzluktan diyor ya Yapma! sen boşsun onu Bırak ben siz yokken yapayım yani kolay olduğu için.. ay bunları kimseye anlatamıyorum kendi içimde Gıcık oluyorum diye size yazdım

Canım Dün Osman Hoca'nın 4 ay videosunu izledim Bu aydan sonra çok daha güzel uyku periyodunuz olacak diyor 2-3 hafta Sıkın dişinizi diyor.. bazıları ay başında oluyor bazılarını ay sonuna doğru oluyor bebekten bebeye göre değişiyor bu ve uykusuzluk seviyesi ama geçeceğini bildim sabretmeye çalış bir de Osman hocanın videosunu izle istersen 4 ay videosu

Canım bence günlük kullanmasını istemediğin tabak fincan altlığı vs kibarca uyarabilirsin. Tabi anlar mı bilmem her kvnin anlayış seviyesi farklı oluyor. Buzlukta olanları da söyle bence. Şu şekilde: " bişeyler yapıp buzluğa atsan çok iyi olur , yanımda kimse yokken kullanıyorum onları çok rahat oluyor "de belki varolanları kullanmaması gerektiğini anlar

Canım tabakları alıp kaldırdım Kahve fincanını almadı ama diğer tabağı yine aldı Her sabah inatla ona koydu Ben onu koymadım ya Bir Sabah ben hazırladım ona koymadığımı gördü Hatta bir gün annem bu tabağın eşi vardı domatesleri buna doğrayalım nerede diye aradım aradım tabağı hiç de değiştirelim demedi sonra o tabağı bulduk buzluktayım buzdolabındaymış başka bir yemek varmış ama ertesi gün o tabak boş olmasına rağmen yine öbür tabağa koydu.. buzluk konusunda da köfte yapıp buzluğa koymasını istedim Siz yokken ben yapıyorum Buzluktaki yemekler iyi oluyor dedim bir şey Fark etmedi gittiler zaten de ben şimdi arkasından o buradayken gıcık olduklarımı düşünüp bir daha bir daha gıcık oluyorum da çok şükür yine iyi atlattık bir hafta olmasına rağmen

Aman takılma ya zaten 1 hafta neye koyarsa koysun sonrq sen normale koy herkes kendi alışkanlıgına gore yapıyo bişey bence en kotusu buzlugu tuketmesi olmus bi de soylemişsin.

Tweetiy artık dökmüşsündür de, buzluga sut koydun diyelim cıkardın, 24 saat buzdolabında kalabiliyo. Sağdın oda sıcaklıgında tutuyosun dısarıdaki koşullara gore 6 saate kadar kalabiliyo. O sut içilmeei buzdolabında 3 gun, buzlukta yine kosullara gore 12 aya kadar saklanabiliyo. Ama buzluktan cıkardın ısıttın içilmedi dökülüyo

Benimki hep memede uyuyor ve çok mutlu oluyorum.. ilerde beni zorlar bu durum biliyorum ama bana da çok haz veriyor bu durum nedense
Hope3535 bir yerde okumustum, memeler bebekler icin var, bir bebegin en dogal hakki memede uyumak diye. Okudugumdan beri bende takmiyorum uyutuyorum oyle, emmesi bittikten sonra kendini birakiyor ya agzi acik sarhos gibi sirf o yuzu gormek bile bana yetiyor

Gerçekten öyle. Benimki 5 aylık oldu ve uykuya dalması kolaylaştı, artık bir rutin oluşturabileceğimi düşünüyorum

Cihazin içine serum fizyolojik mi koyuluyor kullanımı nasıl acaba biraz bilgi verebilir misiniz benim bebişim de bazen gıcık olmuş gibi öksürüyor
2,5 ml serum fizyolojik konuluyor, cihaz siviyi havaya ceviriyor ve bebek bunu nefes alirken soluyor. Cok pratik ve etkili bence.
Bazı doktorlar ise bu Nebulizatörleri önermiyor. neye inanıcaz bilmiyorum
Evet ben o yüzden almamıştım
Ben de kararsız kaldım şuan ihtiyaç yok ama bazen minik öksürük oluyor acaba gerekli mi diye düşündüm
Bize prof onerdi nexus un tasinabilir olanini minicik ve kullanisli. ben bazen tikandigimda kendime de yapiyorum baya etkili. Simdi ankaraya geldik, havasindan kizimin burnu gece tikaniyor, yapiyorum cok rahatliyor. Gece kaldirip nazal yikama yapmaktan iyidir.

Bir dahaki sefere o gelmeden kullanmasini istemedigin seyleri kaldir bence. Seninki yine sadece kullaniyor, benimki ustune bir de kiriyor
Bu arada bende asiri gicik olurdum tek degilsin

Kesinlikle çok keyifli hatta bende şöyle okudumki uyumayı öğreniyo o şekilde diye ama tabi bu bağımlılık yapıp başka şekilde uyumaz endişesi benmki sadece
Bir arkadaşım 6 ay memede uyuttu gayet güzelde dalıyodu sonra birden saat başı uyanmaya başlamış baş edemedi ve uyku eğitimi aldı alışkanlıkları bozmak çok zor ya
Bizimkide kucakta pış pışlanmadan mayışmıyo ayakta beşikte sallamıcm dedim ama bi şekilde uykuya geçirmek gerekiyor kendileri uyumuyoki

Sen daha yolun başındasın gibi geldi bana 1 ocaktan beri akşamları bitiğim ya düzelcek umuduyla bekliyoruz 4.ay cidden zormuş

Sen daha yolun başındasın gibi geldi bana 1 ocaktan beri akşamları bitiğim ya düzelcek umuduyla bekliyoruz 4.ay cidden zormuş
Aynen biz daha başındayoz maalesef. Gece 1.5 saatte bir kalkmak okeydi bi şekilde alışmıştım. Gündüz uyumamak da tamamdı ama yarım saatte bir kalkmak çok zor

5.aya çok az kala bana yine umut oldu birkaç gün denedim ben yatakta pışpışlamayı gündüz çok güzel daldı öyle ama gece uyanıp tekrar uyucağı zaman asla dalmadı gözler kapalı ve ağlıyo aslında mayışırsa pış pışla uyuyabilcek zamanlardalar anlıyolar ama bide ağlama olmasa
Gerçekten öyle. Benimki 5 aylık oldu ve uykuya dalması kolaylaştı, artık bir rutin oluşturabileceğimi düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…