2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Kızlar kızım gece 2 de uyudu, her saat istisnasız uyandı. Dün de meyve süzgecinin içine doktorumuzun onerisiyle salatalık koydum oyalansin diye çıldırdı çocuk resmen saldırıyor. Bütün halinde koyduğum salatalığı parça pincik etmiş suzgecin içinde. Acaba dişi mi kaşınıyor diye şüpheleniyorum. Benim parmağımı kaptığı gibi ısırıyor diş etlerininin arasında kafasını sallaya sallaya hıncını alır gibi isiriyor, zaten salyayi söylemiyorum bile. Ama dış etlerinde beyazlık vs hiç bir şey yok 😅

Arada 1 saat uyanık kaldık ama :s
Tekrar kolayca dalamamış ondan. Gündüz uykusu olsa 1 saat sonra uyumazdı uykusunu almış olarak uyanır 2 3 saat beklerdi.
Kızlar kızım gece 2 de uyudu, her saat istisnasız uyandı. Dün de meyve süzgecinin içine doktorumuzun onerisiyle salatalık koydum oyalansin diye çıldırdı çocuk resmen saldırıyor. Bütün halinde koyduğum salatalığı parça pincik etmiş suzgecin içinde. Acaba dişi mi kaşınıyor diye şüpheleniyorum. Benim parmağımı kaptığı gibi ısırıyor diş etlerininin arasında kafasını sallaya sallaya hıncını alır gibi isiriyor, zaten salyayi söylemiyorum bile. Ama dış etlerinde beyazlık vs hiç bir şey yok 😅
Bizim de öyle beyazlık yok ama meme ucumu ısırıyor hiç böyle bir şey yaşamadım dehşet 😬😂

Kızlar çabuk çocuklarınızın kulaklarının arkasına bakın, benim kızın kabuk kabuk olmuş krem sürdüm sonrs kabuklar döküldü kırmızı oldu. Krem sürdüm geçiyor şuan. Çok üzüldüm neden önceden bakmamışım ne zaman oldu hiç bilmiyorum

Ya bu diş hazırlığı 4 5 ay bile sürüyormuş bebeden bebeye değişen bir durum yine.. yaşayıp göreceğiz

Kızlar çabuk çocuklarınızın kulaklarının arkasına bakın, benim kızın kabuk kabuk olmuş krem sürdüm sonrs kabuklar döküldü kırmızı oldu. Krem sürdüm geçiyor şuan. Çok üzüldüm neden önceden bakmamışım ne zaman oldu hiç bilmiyorum
Ben her banyodan sonra yani iki günde bir bebek kulak çubuğu ile arkasını ve kıvrımları iyice siliyorum. Emzirirken de sürekli bakarım temizlerim 🤣

selam bayanlar başima cok kötü bisey geldi bebegim hasta burnu cok tikanik hic befes alamiyordu dun kac defa serum fizyolojik ile burnunu actim en son aksam yaptigimda cok kötü oldu mosmor oldu agla tamamen nefessiz kaldi aPar topar acile gittik anlattik uzman dojtora yonlendirdiler nabzina filan baktilar doktor şua n normal ama akciger filmine bakalim akcigerine kacmis olabilr dedi cok şükür temiz cikti film doktor dedi kucakta dik bir sekilde olacak burun temizligini yaparken kimsenin başına gelmez umarim
kimsenin bebişi hasta olmasin😥

selam bayanlar başima cok kötü bisey geldi bebegim hasta burnu cok tikanik hic befes alamiyordu dun kac defa serum fizyolojik ile burnunu actim en son aksam yaptigimda cok kötü oldu mosmor oldu agla tamamen nefessiz kaldi aPar topar acile gittik anlattik uzman dojtora yonlendirdiler nabzina filan baktilar doktor şua n normal ama akciger filmine bakalim akcigerine kacmis olabilr dedi cok şükür temiz cikti film doktor dedi kucakta dik bir sekilde olacak burun temizligini yaparken kimsenin başına gelmez umarim
Çok geçmiş olsun ben bu burun açmaya hiç cesaret edemedim daha. Bir kere hastanede yaptırdık onda da bebeği hafif öne doğru eğerek yapmalısınız demişlerdi

Bizimki de çok uyanıyor ya vallahi sinirlerim bozuldu artık dün 8 de uyudu gündüz az uyuduğu için dedim daha kalkmaz uyur 2 saat sonra uyandı 1 saat içindr iki defa kakasını yaptı gaz sancısı olmuştur ondan uyandı dedim bende , 12 de uyuttum 4 e kadar uyudu sonra saat başı tekrar uyandı 7 de kalktı artık.
Bugün kahvaltı da aldım kucağıma baktım parmaklarımı tutmuş ağzına götürüyor üstüne bi de sıkıyor 😂 peluş battaniyesi var onunla oynamaya bayılıyor onu da ağzına götürüyor bilemiyorum her şeyin tadına mı bakmak istiyor diş etleri mi kaşınıyor bizde de görünürde bişey yok.

Bu arada kızlar özellikle gece uykusundayken çok fazla mırıldanıyor her seferinde uyanmıyor ama elleriyle yüzünü parçalar gibi kaşıyor böyle yaptı mı uyanıyor sonra pış pışlayıp tekrar uyutuyorum. Her seferinde uyanacak sanıyorum başını da çok fazla sağa sola çeviriyor bu da yeni güncelleme 🙃

Son düzenleme:
Ben sürekli bakıyorum kulak arkası değil de içi çok kirleniyor inanılmaz yani benim bile böyle kirlenmiyor kulak içim sürekli temizliyorum

Küçükken burun temizliğini yapmak daha kolaydı şimdi benimki de sf verdiğim gibi yutmaya çalışıyor boğuyor kendini ama sizinki çok daha fena olmuş geçmiş olsun, bende artık dik bi şekilde yapmaya çalışacağım

Ben sürekli bakıyorum kulak arkası değil de içi çok kirleniyor inanılmaz yani benim bile böyle kirlenmiyor kulak içim sürekli temizliyorum
Kulak içi benim kızında hep kirleniyor temizliyorum. Koca adam gibi resmen 🤣 ama arkasına bakmamışım. Kir değil zaten kabuk olmuş. Baktımda oluyormuş bebeklerde

Çok teşekkür ederim ilginiz için 😊
Canım eşim konuştu önceden bir yaş öncesi yapılmıyormuş ama artık yeni makalelere göre heralde erken evrede yapmak daha uygunmuş diğer türlü kıkırdağı eritip iyice deforme oluyormuş riski yok kazıma yapıyoruz merak etmesin endişelenmesinler ciddi bir operasyon değil demiş.

Şöyle kuzum yoldan geldik 3 haftadır evde yoktum eşyaları halletmem gerekiyordu. Yatağının çarşafını filan değiştirdim mecbur..
Ayrıca o olmasa da benim cadı 22.30 da uyutsaydın 23.te yine uyanırdı :KK43: bu sefer de 1 den önce uyumazdı 🤣🤣 kaç kere denediysek böyle oldu..bizim kız son uykusunu 9dan önce yaparsa gece uykusunda önve 1 uyku daha yapmak istiyor :KK43: çözecez ya şu 4. Ayı bi bitirelim hele
Evet çocukların düzensizlik içinde bir düzenleri var 😅 bazen nr yaparsak yapalım olmuyor 😂

X