Kızlar siz hiç avm yada bebişlerle dışarıya çıkıyormusunuz ? Ya biz düğüne gelicez Mersin’e sonra hataya , ama çok salgın var , çok tedirginim ya , yani dışarda ne yapıyorsunuz bebeğinizi korumak için ? Aklım çıkıyor hasta olacak diye , düğüne bide kınaya son 1 saat hatta son yarım saat gitmeyi düşünüyorum,Mersin’i gezelim dedi eşim sizce güvenilir mi yani gezelim mi ne yapmam gerekiyor ? Yani harkes çocuk hastanelerinin dolu olduğunu söylüyor , siz olsanız ne yapardınız yada ne yapıyorsunuz orda
Önce sürekli kötüyü düşünmemekle başla, ben dikislerim iyileştikten yani 5 günlükten itibaren hemen hemen her gün dışarı çıkarıyorum.
Ben kışın bile sabah duş alır işe okula öyle giderdim, bazen saçım ıslak kalırdı öyle bile gittiğim olmuştur çünkü öyle alıştım. Kızımın da soguda dayanıksız, çıtkırıldım olmasını hiç istemiyorum.
Mutlaka bir gün grip, nezle olacak bu bebekler, bundan mütemadiyen kacamayiz.
Ben AVM ye de gidiyorum, kafeye de. (Kalabalık olduğunu düşündüğüm Avmlerden ziyade daha periferdekileri nezihleri tercih ediyorum)
İnsan kalabalığı olan yerlerde bebek arabasinin üzerine muslin örtü ortuyorum.
Kendim mutlaka maske takıyorum.
Kafelerde sigara kokusunun olduğu hiç bir yerde oturmuyorum, uyku vaktine denk getirip muslin örtüyü ortuyorum yine arabanın üzerine.
Açık havadan ise hiç korkmuyorum.
Annem çok kızar çıkarıyorum diye, ablalarim sabahtan arar bugun hava çok soğuk dışarı çıkarma diye, ama ben bir yolunu bulur uygun kıyafetlerle çıkarırım. Hatta bir seferinde 2.5 tog uyku tulumunun üzerine incecik astronot mont ile buzzzz gibi havada çıkarmıştım dışarı
Şimdi hasta olmazlarsa bile 2-3 yaşlarında sıcacık yataklarindan uyanıp sabahın 8 inde kreşe giderken usuyecekler soguk havada değil mi?
Bolu soğuk bir il, her gün çıkarmaya calisiyorum, yalnızca çok rüzgarlı havalarda cikmam. Uygunkıyafet giydiriyorum, kulağınin kapalı olmasına dikkat ediyorum, evden çıkmadan hemen önce giydiriyorum, erkenden giydirip terletmiyorum, terlemek hasta eder, üşümek değil.
Mersin nispeten daha ılıktır, mis gibidir havası, bol bol açık havada dolaşın, gezin, görün, yağmur ihtimaline karşı bebek arabası puset yağmurluğu almayı unutmayin.
Düğüne kinaya mecbur olmasam gitmem, ama senin çok yakının, gitmek zorundaysan; kalabalığa 5 dakika karisiyorsan, yarım saat o alandan uzaklaş, son saat gidebilirsin dediğin gibi, sen maske takmaya çalış, eve gelince de hemen duşa girin.
Ben mesela bu cumartesi bebeğimi akvaryum dünyasına götüreceğim, yaklaşık 2 saat dolaşırım rahat.
Sen de önlemini al, inşallah hiç bir sıkıntı yasamayacaksin