2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Senin bebeklerin arası kaç yaş canım ben çok yaş farkı istemiyorum açıkçası ama emin de değilim

Ben çok memnunum canım ama suyu qz içtiğim gün bu da fayda etmiyor su +bu çok güzel. Dökülmeye bir faydası yok canım zaten b12 ve biea mayası var içinde
ya sütüm yetiyor aslında arkadaşım saç dökülmesine iyi geldi deyince almıştım yorumlara baktım birkaç kişi daha yazmış saç dökülmesine iyi geldi diye 2 taşta bir kuş olur diye öyle alıvermiştim neyse bir denemiş olurum

Ay ben doğumdan beri kullanıyorum saçlarım öyle bir dökülüyor ki bence işe yaramıyor o yüzden

4 tane filan için diyorlar.. İlk zamanlar öyle kullandım. Ama artı sabah kesin içiyorum. Akşamda %90 içiyorum arada unutuyorum valla tok diyordu sanki kullanımı ben tok içiyorum hep
Tamamdır teşekkür ederim
Ay ben doğumdan beri kullanıyorum saçlarım öyle bir dökülüyor ki bence işe yaramıyor o yüzden
Kocama bundan sonra işe yarar alışverişler yapıcam dedikten sonra ben ahahajaj

Çok doğru diyorsun aslında teek yapmamız gereken bebeğe odaklanıp onun ihtiyaçlarını anlayıp en hızlı şekilde karşılamamız. Bunları yaptıktan sonra gerisi hallolur. Ama anlatırken kolay da yaparken zor
Ama
Hamikeyken okuduğum bir kitapta diyordu ki ilk doğduğunda bebek emerken sizin yüzünüze baktığında ona mutlu şekilde bakıyor olun. Mutluluğunuzu hissetsin mutlu olsun vs. Başka şeyle ilgilenmeyin ki onun size baktığını görün.. bir şey anlatırken hep gülerek anlatın ne konuşursanız konuşun gülün.. şöyle olur böyle olur.. çoook basit bir şey ama ben bunu okumasam uygulamazdum yüksek iht. Ya tele bakardım ya muhabbet ederdim. Emzirirken hep güldüm. Konuşacwk şey yoksa dua okudum ve dua okurken bile duaları hep sesli ve gülerek okudum. Annemler dalga geçiyor hala o halimle ama kızım o kadar güleç bir bebek ki. Çarşıda yürüyemiyoruz. Gelene geçene gülüyor herkes dönüp laf atıyor ne kadar güleç diye annemlere diyorum bak benim gülen dualar işe yaradı.. belki alakası yok ama benim içim çok rahat.

Velhasıl diyorum ki kitapların dediğini uygulamak zorunda değiliz kitapları yazanlarda insan her dedikleri doğru değil. Yada hepsi bizim bebeklere uygun değil. Ama okuyup farklı fikirler öğrenip anne olarak bizim yüreğimize en çok yaran şekilde davrannalıyız bebişimiz için en iyisini bizim iç güldülerimiz bilir ama hangisinin en iyisi olduğunu anlamak için de farklı fikirleri bilmemiz gerekir

Not: instamom olsam ne beğeni almıştım bee

Ben de katılıyorum püf noktası baskı haline getirmemek bilgileri bence. Yani böylr nir şey var okudum öğrendim uygulamaya calısıyorum/bende işe yaramadı/aklıma yatmadı vs vs. Zaten her cocugun bi karakteri her ailenin kendi iç dinamiği var. Bazı bilgiler o ülkelere has. Bazen geleneksel olanı yapmak daha iyi. Bazılarımız calısıyor anne baba bakıcı bakıyor istese de okudugunu uygulayamaz vs vs. Hayat her zaman kitabi bilgiye gore yasanmıyor ama o bilgiyi biliyor olmak hosuma gidiyor benim de.

Ayy story okur gibi okudum gulen dua ne tatlı ya maşallah sana Evett haklısın canım ben de sürekli doktor videoları izliyorum ben de az az kitap okuyorum, kesinlikle bilmediklerim konusunda aydınlaniyorum. Mesela bebeğime doktor 2 hafta sonra kabak vs ver dedi, ama araştırmalarim sonucu 6 aydan önce asla vermemeye karar verdim. Öğrenmek her yaşta gerekli, üstelik bir can yetiştirirken. Ama elimizden geleni yapıp, güzel sonuclanmayan durumlarda böyle olmasi gerekiyormuş demeyi de öğrendim şu 4 ayda cadı kızım sağolsun Hakettiysem eyw diyip susuyorum

Ben uykuyla ilgili çok kitap okudum hatta 2 tane daha aldım gel görün ki hiç bir şey yapmıyorum çünkü bebem istemiyor yada bizim aile yapımıza uymuyor henüz arayışım devam ediyorr

Doğru dedin tek kitap değil. Sizlerin yazdıkları yada İnstada da bir sürü anneler var onlarda bir şeyler yazıyor yada yaptığını anlatıyor filan oralardan da bilmediğimiz yada aklımıza gelmeyen şeyler duyup fikir ediniyoruz.. ama yine kafamıza göre büyütüyoruz hepte öyle olacak..

Mışıl mışıl uyuyan oğlumu öksürüğümle uyandırdım, babasını çağırdım tekrar uyutsun diye o da tam sakinleştirirken hapşığıyla uyandırdı :)) o sırada beni gören oğlum kollarını çırpıştırarak sevinç gösterisinde bulundu iş başa düştü şimdi emzirerek uyutmam lazım, some hasta problems

Ay geçmiş olsun, aynı şeyleri yaşadım resmen hapşırık gelince burnumu ovuşturuyorum onu kaçırıyorum ama öksürük kaçmıyo en ufak sese uyanıyorlar ya maske beni çok zorluyor kaç güne iyileşiriz tahmini

Benimki 7 kilo ben 4 no kullanıyorum. 3 te oluyor qma lastik izi oluyordu. Baktım 4te taşma yok riske atmadım 4 aldım onu kullanıyom 2. Paketteyiz sıkıntı yok

Kızlar annem kızıma kitaplar almış. Bunlar büyük çocuklar için daha ilgisini çekmez dedim. Ama tam 5 kitap arka arkaya okudum. 5. Nin sonunda sıkılmaya başladı. Yan yana yattık ikimiz kitabı havada tutup okudum baya ilgisini çekti kabartmalı olması sanırım. Açıp kapatıp oynattım filan ilgisi dağılmadı. Bilginize..

Eklentiler

• 20240114_131113.jpg
    72,9 KB · Görüntüleme: 46
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…