- 11 Eylül 2023
- 1.905
- 3.301
- 29
Ben hamileyken hiç okumadım şimdi yeni yeni okuyorum ama.guvenli baglanmasidir, uykusudur, anne sütüdur, ek gıdasıdır. Ya uzerimizde.inanilmaz yükler yok mu sizce de? Babalar bu kadar düşünmüyor, uykuyu stres yaparak çocuk daha çok uyumuyor, anne sütünü stres yaparak sütümuz azalıyor. Benim bu örnekleri vermemdeki amaç, şuan çoğumuz uyku saatine vs uymazsak dünyanın sonu gibi düşünüyoruz ama gerçekten öyle değil. Belki büyüyünce bana çok çektirdin hiç uyumazdin diyip gecicez. Gönül ister ki her şeye dört dörtlük uyalım ama doğru düzgün uyku bile uyumuyor, doğru düzgün beslenemiyoruz, bunları da düşün düşün yükümüz artıyor çok. Annelik çok zorBen bide daha hamileyken okumuştum kitapları ama herşey kitap bilgisi gibi olmuyo ya
İşte koycan uykuya 2 saat uyucak gndz snra birdaha 2 saat sonra 45 dk
Makinemi bu yani olmuyor olmuyor bende vazgeçtim yani 6.ay ile biraz değişim olabiliyo uykusunda şmdilk uyusunda en azndan 45 dk da olsa gece yatsın çok uyanmasn kafasındayım
2 yıl uyku konusu zor yani bebeğede çok bağlı ztn öyle byle uyucaklar evdeyim şuan çalşmıyorum çalıştığımzda sıkıntı yaratır uyumaması o zmna çzöüm bulcaz inş
4. Ay uyku regresyonu canım hepimizin içinden geçiyor adeta.Kızlar yardımınıza ihtiyacım var
Bebeğim 3-4 gündür gece memeye yapıştı kaldı yani doyduğunu anlayıp bırakmıyor .emiyor da emiyor 15-20 dakikayı geçince ben bırakıyorum artık oda mizirdaniyor bende hemen emzik veriyorum . Sorun buda değil bu zamana kadar yasamadigim sorunu yaşıyorum besige koyasiya huysuzlanip tepinmeye başlıyor kötü rüya görüyor gibi .kucağıma alayım bacağımda sallayım yanıma alayım uyuyor ama. Böyle bi saate yakın kucakta uyuyacak ki besige koyduğumu anlamasin bu durum beni 3 günde yordu neden olabilir bu ?
Ne zaman bitiyor Muş4. Ay uyku regresyonu canım hepimizin içinden geçiyor adeta.
Aynen katılıyorum bir de bunları düşünürken toplumumuzun bitmek bilmeyen “eskiden” başlayan cümlelerine maruz kalmak. Herkesin bir şeyler söylemesi. Arkadaşımın 4 yaşında oğlu var . Ya dedim uyku düzenimiz vardı ama gitti dedim 4.ayda uyumuyor yani ya she kasma gerçekten ben yıllardır aman uyku saati geçmesin aman uyusun dedim de ne oldu 4 yaşında sabah 7de kalkacak ama yatmıyor evde bi ton kavga yani değişmiyor . Üstelik küçükken atakları dişleri de bitmiyor boşuna uğraşma dedi düşündüm haklı . Kitaplar bende okudum ama anlatılanlar gibi olmuyor maalesef .. arkadaşım yanında yatırma beşiğinde yatır bi de oda kısmını çok geçe bırakma yeter dedi geri kalan senin istediğin gibi değil onların istediği gibi oluyor dediBen hamileyken hiç okumadım şimdi yeni yeni okuyorum ama.guvenli baglanmasidir, uykusudur, anne sütüdur, ek gıdasıdır. Ya uzerimizde.inanilmaz yükler yok mu sizce de? Babalar bu kadar düşünmüyor, uykuyu stres yaparak çocuk daha çok uyumuyor, anne sütünü stres yaparak sütümuz azalıyor. Benim bu örnekleri vermemdeki amaç, şuan çoğumuz uyku saatine vs uymazsak dünyanın sonu gibi düşünüyoruz ama gerçekten öyle değil. Belki büyüyünce bana çok çektirdin hiç uyumazdin diyip gecicez. Gönül ister ki her şeye dört dörtlük uyalım ama doğru düzgün uyku bile uyumuyor, doğru düzgün beslenemiyoruz, bunları da düşün düşün yükümüz artıyor çok. Annelik çok zor
Bazen 1 hafta bazen 1 ay işte değişiyorNe zaman bitiyor Muşumarım uzun değildir
Ben 5. Ayında düzen oturtmaya calisicam ama olmazsa da kendimi uzmiycem. Mesela kızımı erken yatirayim akşam gece bana kalsın eşimle vakit geçirebileyim çok isterim. Ama kızım malesef en küçük çit sesine uyanıyor. Yani o uyusa da ben rahat hareket edemiyorum hiç. Bunu da artık eskisi gibi istemiyorum çok. Hani bizde de böyledir bazıları top atsan duymaz bazısı bir çıta uyanır. Bebeklerin de karakteri var kızım uyuyunca bir iş yapamıyorum ben yeter ki uyusun da iş kalsın diyorum. Rutin rutin. Defalarca denedim. Banyo yaptir pijama giydir, masal oku vs vs olmuyor arkadasAynen katılıyorum bir de bunları düşünürken toplumumuzun bitmek bilmeyen “eskiden” başlayan cümlelerine maruz kalmak. Herkesin bir şeyler söylemesi. Arkadaşımın 4 yaşında oğlu var . Ya dedim uyku düzenimiz vardı ama gitti dedim 4.ayda uyumuyor yani ya she kasma gerçekten ben yıllardır aman uyku saati geçmesin aman uyusun dedim de ne oldu 4 yaşında sabah 7de kalkacak ama yatmıyor evde bi ton kavga yani değişmiyor . Üstelik küçükken atakları dişleri de bitmiyor boşuna uğraşma dedi düşündüm haklı . Kitaplar bende okudum ama anlatılanlar gibi olmuyor maalesef .. arkadaşım yanında yatırma beşiğinde yatır bi de oda kısmını çok geçe bırakma yeter dedi geri kalan senin istediğin gibi değil onların istediği gibi oluyor dedi
Ay valla bende kasmayacağım . Uykusu gelirse yatarız ilk zamanlar iyiydik ama sonra ben üzülüp ben kasılıyorum ağla ağla bi hal . Eşim de dedi eee sen stres üzülürsen sütün kesilecek çocuğuna bi faydası olmayacak . Daha kötü dedi.. sonra aynen neden kasıyorum ki dedim kendi kendime ..Ben 5. Ayında düzen oturtmaya calisicam ama olmazsa da kendimi uzmiycem. Mesela kızımı erken yatirayim akşam gece bana kalsın eşimle vakit geçirebileyim çok isterim. Ama kızım malesef en küçük çit sesine uyanıyor. Yani o uyusa da ben rahat hareket edemiyorum hiç. Bunu da artık eskisi gibi istemiyorum çok. Hani bizde de böyledir bazıları top atsan duymaz bazısı bir çıta uyanır. Bebeklerin de karakteri var kızım uyuyunca bir iş yapamıyorum ben yeter ki uyusun da iş kalsın diyorum. Rutin rutin. Defalarca denedim. Banyo yaptir pijama giydir, masal oku vs vs olmuyor arkadasRutinin geldiğini anlayan kızım ağlıyor Evet uykusuzluk çoook zor hepimiz isteriz eskisi gibi 8 saat deliksiz uyuyalım. Ama olmuyorsa da can sıkmanin kendini kötü hissetmenin anlamı yok artık. İlk iki ay canımı çok sıkıyordum artık alıştım sayılır.
Ben emsan kullanıyorum memnunumCanım kızlar, bana bir yardımcı olun. Annemin yanında iken anneme küçük bir hediye almak istiyorum. Teflon tencere seti. Max 3 bin olsun. Parçası az olabilir. Kullanıp memnun kaldığınız setler var mı?
Aman aman plan yapmayın ben 4 yıl sonraya plan yaptım birkaç ay sonra hamile kaldımValla ben kafamda planı yaptım bile eylülde hamile kalırsam mayıs sonu haziran başı gibi doğururum. Mis gibi yaz bebesi, hastalıktan illallah ettim 2. çocuğu kurtarırım bari
Hayır lütfen gelmesin 40derece cehennem sıcağından yeni çıktık lütfenKış aşığı olarak kıştan nefret ettim ha bi an önce yaz gelebilir mi
4. Ay uykusuzluğu sizde başlamış, diş çıkarma huysuzluğu olabilir. Büyüme atağı olabilir. Bu ayda 2-3 hafta uyku düzenleri bozulacakmış sonra daha düzenli uykuya sahip olacaklarmışKızlar yardımınıza ihtiyacım var
Bebeğim 3-4 gündür gece memeye yapıştı kaldı yani doyduğunu anlayıp bırakmıyor .emiyor da emiyor 15-20 dakikayı geçince ben bırakıyorum artık oda mizirdaniyor bende hemen emzik veriyorum . Sorun buda değil bu zamana kadar yasamadigim sorunu yaşıyorum besige koyasiya huysuzlanip tepinmeye başlıyor kötü rüya görüyor gibi .kucağıma alayım bacağımda sallayım yanıma alayım uyuyor ama. Böyle bi saate yakın kucakta uyuyacak ki besige koyduğumu anlamasin bu durum beni 3 günde yordu neden olabilir bu ?
Ayy evet haklısın da bebişler hasta oluyor virüs kol geziyor kendim için değil onun için istiyorumHayır lütfen gelmesin 40derece cehennem sıcağından yeni çıktık lütfengece buz aküsüyle yatıyordum bu çileli hayatıma geri dönemem
Uyy kaç gün kalmıştı canım, ev şimdi nasıl eksik geliyordur. O kalp acısı yutkunurken bile zorluk, nerde olsa tanırımAnnem gitti çok mutsuzum, kaç yaşına gelirsem geleyim ona olan ihtiyacım hiç bitmeyecek
19:30 dan 22:00 ye kadar kizimi uyutmaya calisan bana cok iyi geldi bu yorumYa bazen kitabi bilgiler çok yük bindiriyor annelerin üstüne, bebeğin karakteri olduğunu düşünüyorum bazıları gerçekten ne yaparsan yap uykuya düşkün olmayabiliyor. Küçük ablamın oğlu uyumazdi gece sabaha kadar salla salla dur, asla gece 2 olmadan uyumazdi şuan 20 yaşında. Ve tıp okuyor.
Büyük ablamin oğlu da aynıydı, aynı yastalar günlük toplasanız 8 saat uykusu yoktu o da tıp okuyor.
İkisi de dalyan gibi 2 metre delikanlı toplasanız 5 kere ciddi bir hastalık yasamadilar 2004 ten beri
İkizim hiç uyumazmiş, anne sütü bir gün bile almamış o da doktor ve gayet sağlam
Bebek 9 da uyumazsa ah öldük bittik yok 1 saatten az uyursa gündüz felaket uykusu (adı bile anneleri korkutmaya yetiyor ) vs vs.
Bazen çok bilmek çok araştırmak insanı strese sokuyor, uyku konusunda öyle de böyle de buyuyecekler deyip geçmek mi lazım bazen bilemiyorum o yüzden.
2 hafta kaldı, taziye var diye gitti yoksa biraz daha kalacaktı.Annemdeki bu vefa kimse de yok dıdısının dıdısı da ölse o taziyeye gidilecekUyy kaç gün kalmıştı canım, ev şimdi nasıl eksik geliyordur. O kalp acısı yutkunurken bile zorluk, nerde olsa tanırım
Haklısın senin bebiş nasıl oldu iyi misiniz şimdi? Annen gitmiş Allah kavuştursun benimki haftaya gelcek.birbirimizi yemeye başlarızAyy evet haklısın da bebişler hasta oluyor virüs kol geziyor kendim için değil onun için istiyorum
Benimki hala uyumadı, yalnız degiliz canım19:30 dan 22:00 ye kadar kizimi uyutmaya calisan bana cok iyi geldi bu yorum