- 18 Kasım 2022
- 1.166
- 1.659
-
- Konu Sahibi ananasmango
- #8.701
Nasıl yani laboratuvarda gelişmeyen embriyoyu transfer edip geliştiğini mi görmüşlerAma bazen de lab ortamında 3 ya da 5.güne gitmeyen embriyo anne karnında gelişebiliyormuş kızlarEmbriyologtan duymuştum
Ayrıntıyı bilmiyorum canım ama benim de 3.gün embriyom var ben 5.güne bekletmek istedim o da laboratuvar ortamında gelişmeyen embriyo anne karnında gelişebilir boşuna bekletmeyelim demiştiNasıl yani laboratuvarda gelişmeyen embriyoyu transfer edip geliştiğini mi görmüşler
Evet bunu bende duydum hatta taze transferi bu yüzden yapıyorlar anne karnında daha güzel gelişiyor diye.Ama bazen de lab ortamında 3 ya da 5.güne gitmeyen embriyo anne karnında gelişebiliyormuş kızlarEmbriyologtan duymuştum
Toplam 2 yumurtam var gelişmezse boşa gidicek herşey ve ilk deneyimimBen olsam 3.günü beklerdim daha garanti sanki
Evet bunu bende duydum hatta taze transferi bu yüzden yapıyorlar anne karnında daha güzel gelişiyor diye.
Toplam 2 yumurtam var gelişmezse boşa gidicek herşey ve ilk deneyimim
Aslında cozdurup canlı kalmama olasiligi var ..o zaman da transfer iptal olur başa saracaksin..Kızlar merhaba birşey sormak istiyorum. Benim iki tane ikinci gün embriyosu var doktorum iki seçenek sundu ya çözdürüp üçüncü güne gelmelerini bekleyelim öyle transfer yapalım yada 2.gün olarak yapalım dedi ama eğer 3.güne gelmezlerse tekrar başa sarıcam sizce ne yapmalıyım
Gelisimi kötü olan embrio lab.ortaminda canlılığını yitireblir..ama rahimde tutunma olurmuş..zaten lab.rahim ortamı taklit ediliyor ama en lab.rahim gibi olamazNasıl yani laboratuvarda gelişmeyen embriyoyu transfer edip geliştiğini mi görmüşler
O yuzdrn transfer etmem daha iyi ..rahimde tutunan 2. Gün embriolari varToplam 2 yumurtam var gelişmezse boşa gidicek herşey ve ilk deneyimim
Kurabiyem şu günleri bi atlatsak Allahın izniyle bi nefes alıcazBen de yatıyorum kıpırdamıycam hiç. Geçen gün sıvı kaybından serum vermişlerdi bugün kendi doktoruma göründüm acildekilere beni yatırmadıkları için kızdı muhtemelen onunla alakalı oldu bu olay bol bol şu iç
7+3 bitti bugünKaç haftaliksin şimdi..
Rabbim bebeğini korusun
İnşallah birşey olmaz az olduğu sürece sıkıntı yapma canım
Benim de 6+6 da duyuldu ama çok az doktor daha erken dedi yeni yeni oluşuyor sıkıntı yok dedi üzülme bi dahakine duyarsın inşallahşu an varya içime ılık su aktı çok teşekkür ederim
perşembe günü randevumuz ama geçen haftadan beri sıkıntı bastı beni
forumlarda youtube ta hep 5 ve 6 haftalıkken duymuşlar eyvah dedim
doktorda 1 hafta geride duruyor çok küçük diyince iyice panikledim de eşime aileme falan hiç çaktırmıyorum
Ayy adı ne doktorun ben de merak ediyorum hafta hafta iyi olur okumakCanım youtubeda bir doktor var hafta hafta gebelik diye videoları var. İki gün önce dinledim orada. İlk haftalarda ağızda metalik bir tat olabiliyormuş. Muhtemelen hormonlar işte
PD. Barış Şahin yazınca çıkıyor canım kanalında bulabilirsinAyy adı ne doktorun ben de merak ediyorum hafta hafta iyi olur okumak
Benim de 6+6 da duyuldu ama çok az doktor daha erken dedi yeni yeni oluşuyor sıkıntı yok dedi üzülme bi dahakine duyarsın inşallah
Ben de 6+6 da duymuştum zaten genel olarak aynı gidiyoruz diye hatırlıyorum ucumuzu . Ben şuan 7+5 im sizin kaç? Doktorlar 8. Haftaya kadar duymak için süre veriyor diye biliyorum benBenim de 6+6 da duyuldu ama çok az doktor daha erken dedi yeni yeni oluşuyor sıkıntı yok dedi üzülme bi dahakine duyarsın inşallah
Maşallah canım .amin canım ..kanama az da olsa gerçekten gözümüz korkuyor Allah'ım korusun ..7+3 bitti bugünallahtan sonradan kırmızı kanama gelmedi kahverengi akıntı geldi inş o da bitti gibi. Allahım korusun hepimizin bebişini sağlıkla tutunsunlar büyüsünler inşallah su zaten içiyorum çok arkadaşım da hamileliğinde hep kanama yaşadı doktoru bol su iç demişti. Kanamayı görünce sessizce yatıyom yatağıma akşama kadar dinleniyorum geçiyor. Allahım kötüsünü göstermesin.
Maşallah canım.. Rabb'im sağlıkla büyütmeye nasip etsin .Selam gençler. Hastaneden geldim. 9+5ten bildiriyorum. Miniğimin elleri ayakları maşaallah kıpır kıpırdı. Kalp atışını da duyduk. Haftasıyla uyumlu gidiyor çok şükür. Boyu 28 mm olmuş. Tüp bebek doktorumla son randevumdu. Pazara kadar iğnelere devam et sonra bırakabilirsin dedi. 11-14. Haftadaki tarama testlerini hatırlattı ama ben yaptırmayı düşünmüyorum.
Amin canım cümlemize inşaallah. Yaa bir kere bu testler %100 sonuç vermiyor hata payı var. Allah korusun diyelim bir şey çıktı müdahale, tedavi edemiyorsun. Ben bir doktordan dinledim eğer bebeği aldırmak gibi bir düşünceniz yoksa test yaptırmaya gerek yok diyordu. Çok denk geldim ben sorun var dediler bebekte bir şey çıkmadı boşu boşuna annenin hamileliğini zehir ettiler. O yüzden düşünmüyorum ben. Allah hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsinMaşallah canım.. Rabb'im sağlıkla büyütmeye nasip etsin .
Taramayı neden yaptırmayı düşünmüyorsun..zaten kesin sonuç değil de işte insanlar içi rahat diye yaptiroyrular .
Bnde yaptırmayacagim ama ben embriolara ngs yaptrimistim kromozm sıkıntımız olduğu için ..
Allah'ım sağlıkla doğurup büyütmeyi nasip etsin
Evet 2 li test falan olasılık üzerine sonuç veriyor kesin sonuç vermiyor ben direk fetal dna yaptırcam kesin sonuç veriyormuş 10. Haftadan sonraAmin canım cümlemize inşaallah. Yaa bir kere bu testler %100 sonuç vermiyor hata payı var. Allah korusun diyelim bir şey çıktı müdahale, tedavi edemiyorsun. Ben bir doktordan dinledim eğer bebeği aldırmak gibi bir düşünceniz yoksa test yaptırmaya gerek yok diyordu. Çok denk geldim ben sorun var dediler bebekte bir şey çıkmadı boşu boşuna annenin hamileliğini zehir ettiler. O yüzden düşünmüyorum ben. Allah hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin
Evet 2 li test falan olasılık üzerine sonuç veriyor kesin sonuç vermiyor ben direk fetal dna yaptırcam kesin sonuç veriyormuş 10. Haftadan sonra