2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Benimde kavga kiyamet emiyor ama ek gidaya yuklenirsen anne sutunu cok az alacak bu sefer. Ben emmedigi ici bu sabah kahvalti vermedim emdi. Yani bilmiyorum benim gibi porsiyonlari buyuk veriyorsan ondan emmiyor olabilir 🤷
3.ayina girmesiyle beraber başladı meme reddi sadece uyurken emiyor nadiren kafasına eserse uyanık emdiği oluyor ama bir iki dakika. Çok vermiyorum ben üç dört kaşık anca yiyordur, çünkü çok döküyor ağzından çıkarıyor ,midesine giden toplasan 4 kaşık etmez birde uyuyor emziriyorum sonra bir şeyler veriyorum aç karnına verirsem hemen ona alışır 😃😃 Genelde vereceğim gıdaları kendi sütümle hazırlıyorum zaten 😃

Bizimkine de ikisini denedim yutmamak için elinden geleni yapıyor 😂 yoğurdu çok sevdi 1 küçük kavanoz yedi bugün😂
Sabırla denemeye devam canım
Ben yoğurt veremiyprum malesef🥹
Diş çıkarken ishal olabiliyormuş bebekler, bizim denk mi geldi bilmiyorum ishal oldu sonra bir diş gördük. Ama ek gıdada muz ve patates kabız yaptı biraz zorlandık.
Bizimki kabız oldu ya naptınız nasıl geçti kabızlığı patates denemiştiş ondan oldu galina

Ben yoğurt veremiyprum malesef🥹

Bizimki kabız oldu ya naptınız nasıl geçti kabızlığı patates denemiştiş ondan oldu galina
Zeytinyağı, gün kurusu kayısıyı sıcak suda bekletip suyu+püresini verdim. Ama normalde günde üç dört kez yapardı o şanslıysak bire düştü ek gıdada illa etkiliyor

Kızlar bwn ayın 16sından beri tadım yaptırıyorum bi tek yoğurdu 2 gün verdim diğerleri 1 güm ve hep kaka yaptıktan sonra ve vücudunda sorun yoksa verdim. Yoğurt, kabak, havuç, patates, avokado, tatlı patates, brokoli, karnabahar, labne, kaşar peyniri, elma, muz, yabanmersini ve çeyrektrn az yumurta sarısı tattırdım. Yedirdikten sonra 10 dk içinde emziriyorum kabız olmadı ama normalde günde 2-3 kere yaparken şimdi günde 1e düştü o da hakkıdır diyorum🤣 suyu çok seviyo ama vermemeye çalışıyorum 10 cc falan ancadır günlük. Buhün bişe vermedim ara verdim yarın da vermicem pzt çorba yapıcam tatlı patates ve kabaktan. Bazılarını çok sevdi bazılarnı 1 kaşık sonrası yemedi ama ısrarla tabağı kaldırmadım oynadı elledi falan öyle geçiyo. Geçen pazardan beri de tam tur dönmeye başladı koltuk altlarından toplamaya bıktım saniyede yok olıyo🤣 diş sancısı var kabarık ama gelen giden yok uykular hala düzensiz sahura kaldırıyo bizi vr 6 gibi anca uyuyo tekrardan🥲 gece saatbaşı alarma devam🤣

Kızlar bwn ayın 16sından beri tadım yaptırıyorum bi tek yoğurdu 2 gün verdim diğerleri 1 güm ve hep kaka yaptıktan sonra ve vücudunda sorun yoksa verdim. Yoğurt, kabak, havuç, patates, avokado, tatlı patates, brokoli, karnabahar, labne, kaşar peyniri, elma, muz, yabanmersini ve çeyrektrn az yumurta sarısı tattırdım. Yedirdikten sonra 10 dk içinde emziriyorum kabız olmadı ama normalde günde 2-3 kere yaparken şimdi günde 1e düştü o da hakkıdır diyorum🤣 suyu çok seviyo ama vermemeye çalışıyorum 10 cc falan ancadır günlük. Buhün bişe vermedim ara verdim yarın da vermicem pzt çorba yapıcam tatlı patates ve kabaktan. Bazılarını çok sevdi bazılarnı 1 kaşık sonrası yemedi ama ısrarla tabağı kaldırmadım oynadı elledi falan öyle geçiyo. Geçen pazardan beri de tam tur dönmeye başladı koltuk altlarından toplamaya bıktım saniyede yok olıyo🤣 diş sancısı var kabarık ama gelen giden yok uykular hala düzensiz sahura kaldırıyo bizi vr 6 gibi anca uyuyo tekrardan🥲 gece saatbaşı alarma devam🤣
Çok hızlı bı geçiş olmuş bence canım 🫠 bebegın bagırsakları yavas yavas alışması ıcın aslında bırazda bu tadım gunlerı ve artıs miktarları , evet her seyı uc gun denemeyı dogru bulmuyorum bende ama bu yöntem de cok dogru gelmedı benım açımdan , ıkı gun vermemek ve bı anda corba vermek neden dıye bı dusundum ek gıdanın bebekler ıcın yavas ve yumuşak bı gecıs olması taraftarıyım 😌
Bebeğin için en iyisini sen bilirsin yinede benim görüşüm bu yönde 😌
Bizde de geceler aynı degısen bısey yok 😂

Çok hızlı bı geçiş olmuş bence canım 🫠 bebegın bagırsakları yavas yavas alışması ıcın aslında bırazda bu tadım gunlerı ve artıs miktarları , evet her seyı uc gun denemeyı dogru bulmuyorum bende ama bu yöntem de cok dogru gelmedı benım açımdan , ıkı gun vermemek ve bı anda corba vermek neden dıye bı dusundum ek gıdanın bebekler ıcın yavas ve yumuşak bı gecıs olması taraftarıyım 😌
Bebeğin için en iyisini sen bilirsin yinede benim görüşüm bu yönde 😌
Bizde de geceler aynı degısen bısey yok 😂
Denettircek mevsim bişeyi kalmadı sar başa mı yapayım napayım bilemedim🤣

Denettircek mevsim bişeyi kalmadı sar başa mı yapayım napayım bilemedim🤣
Yanı tabıkı de hayır artık gecmıs o iş 😂 boşluk verme oncelıkle porsiyonları az dan çoğa gıdecek sekılde sırala , ilk önce sebze yoğurt karışımları gıbı gıt sonra çorbada yapabılırsın 💓

Kızlar diş mi çıkaracağız bilmiyorum. Kızımın damakta önden görünen bir beyazlaşma var ve damağına üstten bakınca da kabarmış ön alt 2 dişi. Birden başlayan bir iştahsızlık, mızmızlık söz konusu. Bugün yoğurttan anca 1 tatlı kaşığı yemiştir sonrası hep azar azar mama ama asla biberon bitmiyor. Sizin bebekler nasıl?

Kızlar diş mi çıkaracağız bilmiyorum. Kızımın damakta önden görünen bir beyazlaşma var ve damağına üstten bakınca da kabarmış ön alt 2 dişi. Birden başlayan bir iştahsızlık, mızmızlık söz konusu. Bugün yoğurttan anca 1 tatlı kaşığı yemiştir sonrası hep azar azar mama ama asla biberon bitmiyor. Sizin bebekler nasıl?
Bizim çok erken çıktı 4 ay 15 gunlukken alt iki diş arka arkaya çıktı.. şimdi yine kaşınıyor.. ağzı tükürük tükürük

Ohoo 6 tatlı kaşığı yese de versek keşke :) ağzını açıyor hep ama hep dışarı çıkıyor yemekler yarısını önlük ve yanaklar yiyor :)
Benimki de öyle inan dün meyveli yoğurt yapmıştım biraz yedi bugün bir sey yemedi. Ona yaptigimdan yemiyor bizim yedigimizden istiyor bende azcık azcık veriyorum iyi bir şey değil ama me yapacağımı şaşırdım.

Benimki de öyle inan dün meyveli yoğurt yapmıştım biraz yedi bugün bir sey yemedi. Ona yaptigimdan yemiyor bizim yedigimizden istiyor bende azcık azcık veriyorum iyi bir şey değil ama me yapacağımı şaşırdım.
Ozeniyorlar bize ve o kadar iyi biliyorlar ki yediğimiz şeylerin farklı olduğunu. Bugün akşam yemeğine denk getirdim onun öğününü kendi mamasina ağzını açmıyor bizim yemekten veriyor gibi yapıyorum hemen heyecanla ağzını açıyor😃 ama çocuk haklı ya havuç patates kabak irmik haşlayıp sebze çorbası gibi yaptım tadı çok kötüydü tuzsuz baharatsiz falan ama garibim sevdi napsin :)

X