2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Biz 5 buçuk aylıkken nimenrix ve bexero birlikte olduk. Biraz ateş ve huzursuzluk yaptı 2 gün. 2 ay sonra tekrar aynılarını olacak. Bir yaşından sonra da sadece birini olacak hangisiydi hatırlayamadım. Bi instagram postu vardı bu aşılarla ilgili çok açıklayıcı bir şey, koyuyorum buraya

Benimki de sevmedi ikisini de, ben muz hastasıyım hamilelikte de çok yedim 😬 tatlı elma aldım onu deneyeceğim yarın da

Benim elma tatlıydı bu sefer haşladım meyve süzgecine koydum 1-2 çekti sonra yine tükürdğ🤣

Menenjit ilk 6 ay içinde başlanırsa 5 doz oluyor. Tüm menenjit türlerine karşı aşılama yapılıyor. Devlet karşılamadığı için maddi durum yeterli değilse 1 yaşından sonra bir doz falan da vurduran var. Osman Hocanın YouTube videosunu izlemenizi tavsiye ederim. Aşı aylarını anlatıyor.

leilani leilani canım diş temizliğinden bahsetmiştik. Dr silikon fırça al dedi. Bi de R.O.C.S diye bi diş macunu önerdi. Macunla fırçalayacakmışız. Macun pirinç tanesi kadarmış, günde 2 kere

Çok geçmiş olsun canım. Ben henüz ek gıdaya başlamadım, birkaç gün içinde başlayacağım. Genellikle bebeklerde süt ve süt ürünlerine alerji fazla olduğu için ilk yoğurt ile başlayıp, alerjisi var mı diye baksam mı diyorum. Kızımın de alerjisi olabilirmiş gibi geliyor. Aslında lifli olduğu için kabak da ilk sıralarda yer alacaktı ama ona da alerjisi olan çok bebek olabiliyormuş. Şuan en büyük korkum süt ürünlerine alerjisi olması. Pekçok şeyi yoğurt ile karıştırıp vermeyi düşünüyorum çünkü. ( Tadımlardan sonra).
Siz alerji testi için normal kan mı verdiniz yoksa yetişkinlerde olduğu gibi birden fazla iğne ile alerji testi mi yapılıyor? Çocuk doktoru mu ilgilendi yoksa alerji doktoruna mı gitttiniz? Ve bu alerji durumundan sonra ek gıda işine nasıl devam etmeni önerdi ? Birkaç gün ara verdin mi yoksa başka ürünler denemeye devam ettin mi ? Kaka durumu şuan nasıl ? Tekrar geçmiş olsun canım.
Canım geç gördüm kusura bakma. Kan testi ile bakıldı negatif geldi zaten bebeklerde %60 doğruluk payı varmış. Çocuk doktorumuz ilgilendi. Bir süre ek gıdaya ara verdik (kaka normale dönene kadar) daha sonra devam ettik sebze ile.

leilani leilani canım diş temizliğinden bahsetmiştik. Dr silikon fırça al dedi. Bi de R.O.C.S diye bi diş macunu önerdi. Macunla fırçalayacakmışız. Macun pirinç tanesi kadarmış, günde 2 kere
Bildiğim kadarıyla diş olsa da olmasa da ek gıdaya başlayınca fırçalamaya da başlamak gerekiyor, öyle kalmış aklımda. Çok sağol canım atayım bunları sepete🌸

Yok biz bexsero ve rota yaptırdık canım.. 6.ay aşıları da mı ateş yapıyor yaa.. bi bitmedi aşılar her ay aşı var 😟😟😟

Verdin mi calpol?
37.7 de verdim canım. 6. Ay aşılarından biri karma o ateş yapıyormuş biz menenjitlerin birinci dozlarını da olduk

37.7 de verdim canım. 6. Ay aşılarından biri karma o ateş yapıyormuş biz menenjitlerin birinci dozlarını da olduk
Bizde 2 ve 4 ateş yaptı. 6.ay aşıları yapmadı. Zatürre ağır dedi hemşire 2 ve 4 de o var. Menenjit aşısında da Bexsero ağır o yapıyor genelde ateş. Bizim bitti sayılır artık 9.ayda kızamık var sonra yaşa kadar başka aşı kalmadı

Kızlar sizinle paylaşmak istedim. Kızıma böyle bir şey aldım inanılmaz sevdi hatta bugün doğru düzgün uyumadı bununla vakit geçirmek için :) yürüteç değil hoppala ama çok fazla hoplamiyor hafif hafif bebekle zıplıyor aklınızda olsun :)

Eklentiler

• Screenshot_2024-03-21-00-56-57-215_com.dolap.android.jpg
    Screenshot_2024-03-21-00-56-57-215_com.dolap.android.jpg
    76,5 KB · Görüntüleme: 51
Kızlar sizinle paylaşmak istedim. Kızıma böyle bir şey aldım inanılmaz sevdi hatta bugün doğru düzgün uyumadı bununla vakit geçirmek için :) yürüteç değil hoppala ama çok fazla hoplamiyor hafif hafif bebekle zıplıyor aklınızda olsun :)
Link var mı canım bende alayım diyordum aslında.. ama ayaklara zararı var mı?

X