• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    332
Her gün büyük temizliğe gerek yok zaten. O dediklerini yapınca başka şey yapılmıyor. Benim eşim evde, yardımcı oluyor. Tek başına zor.
Gece hiç yatmadım. Sabah 6-9.30 arası uyudum. Gündüz de uyuycaktım aslında ama ağlamaktan ve stresten uyuyamadım. Çok perişan ve tükenmiş vaziyetteyim.

Her gün büyük temizliğe gerek yok zaten. O dediklerini yapınca başka şey yapılmıyor. Benim eşim evde, yardımcı oluyor. Tek başına zor.
Gece hiç yatmadım. Sabah 6-9.30 arası uyudum. Gündüz de uyuycaktım aslında ama ağlamaktan ve stresten uyuyamadım. Çok perişan ve tükenmiş vaziyetteyim.
Uykusuzluk en kötüsü zaten bir de çalışınca valla Allah yardımcın olsun ben hem bu tempoda hırpalanmamak için hem de çocugumu kayınvalideme baktırmak istemediğim için ücretsiz izne ayrıldım maddi olarak zorlanıyoruz ama ne yapayım kafam rahat en azından

Benim çocuklar 11-12’de uyuyor. Onlar uyuyunca ben de uyuyorum. Keyif falan diye bir şey yok. Cehennem yaşıyorum varlık içinde, canları sağolsun. Ölünce dinlen

Benim çocuklar 11-12’de uyuyor. Onlar uyuyunca ben de uyuyorum. Keyif falan diye bir şey yok. Cehennem yaşıyorum varlık içinde, canları sağolsun. Ölünce dinlenirim…
Çok geç yatıyorlarmıs ya tüh keske biraz daha erkene çekebilme şansın olsa kızın büyük aslında öğlen uykusu da uyumuyordur nasıl dayanıyor o kadar saat? Büyük oğlum da 11den önce uyumazdı öğlen uykusu bırakınca erken yatmaya başladı

Ben temizliğe çok takılmıyorum. Haftada 3-4 gün süpürge yapıyorum bazen kızım uyurken bazen uyanıkken yapıyorum o da eğleniyor süpürgeyle tuşuna basıp kapatıp açıyor falan. Yemek zaten 3 öğün kızımınkini mutlaka yapıyorum. Bizimkini bazen gün içinde yapıyorum bazen eşim gelince dönüşümlü hallediyoruz. Çamaşır da gün içinde kızımınkileri hallediyorum asma işi genelde eşimde. Bizim çamaşırlar haftasonu eşimle birlikte. Benim genel odağım kızımla oynamak, yemeğini yedirmek. Gün içinde odaklandığım tek ev işi kızımın yemekleri aslında. Mutfağım genelde dağınıktır önemsemiyorum ben.
Eşinle paylaşman iyi olmuş benim eşim haftada 1 gün evde oluyo haftaiçide işten geç gelıyor yardım ediyor sagolsun ama vakti yok. Seninli en güzeli valla çok da önemsememek lazım aslında da yapamıyorum işte

Ben böyle 1 e kadar yapıyorum. 1 de çocuğu uyutup yemeği koyuyorum. Sonrasında misafir vs gelmeyecekse toplama işine falan girişmiyorum. Dağılıyor. Dağılsın. Çocuğu yatırdıktan sonra 5 dk hemen bir dağınıklığı toplama. Bulaşıkları halletme. Bitiş. Detaylıyı pazar gunleri eşimle beraber yapıyoruz. Onunla birimiz süpürür birimiz siler birimiz toz alır. Birimiz ütüyü yapar. Birimiz çamaşırları katlar… ben hafta içi acelesi olan bir sey yoksa camasır pek katlamıyorum açıkçası. Yığıp bırakıyorum ne yalan söyleyeyim. Pazardan pazara dönüyoruz. Lazımsa gene yıkanmış oluyor hemen al giy oluyor. Yapacak bir şey yok 😄 evin genel hali toplu olsun. Süpürülsün. Günlük yemeğim olsun. Tuvalet banyo temiz olsun kafi gözüyle bakıyorum. Kalanları pazarları kocayla hallediyorum. Buzdolabı içi, makine temizliği vs seyleri halim varsa akşamları cocuk uyuduktan sonra yapıyorum. Ama onda da aman bu bugün şart gözüyle bakmıyorum. Ne zaman iyi olursam… öbür türlü bütün enerji bitiyor cocuktan calıyorum. Ben de cocuktan calmak istemiyorum. Enerjimi olabildiğince çocuğa harcıyorum. Varsın evim dağınık olsun. Çocuğumla guzel vakit gecirebileyim diyorum şahsen…
Kurutmadan cıkan camasırlar günlerce sepette beklemekten kırışıyor bazen 😂

Çok geç yatıyorlarmıs ya tüh keske biraz daha erkene çekebilme şansın olsa kızın büyük aslında öğlen uykusu da uyumuyordur nasıl dayanıyor o kadar saat? Büyük oğlum da 11den önce uyumazdı öğlen uykusu bırakınca erken yatmaya başladı
Erken yatınca da 5’te kalkıp kahvaltı istiyor. Her gün 9’da yatıcam diye yemin ediyor. 9’da yatağa girip 11’e kadar konuşuyor.
Okula gidiyor zaten, öğle uykusu 2 yaşından beri uyumuyor. Sadece çok çok hastaysa uyur senede 1-2 kere denk geliyor.
Bebeği 2. Uykuya yatırmazsam saat 7’de falan ağlayıp ağlayıp düşüyor kafasını vuruyor. Mecbur yatırıyorum. 9’da falan uyursa da 11’de kalkıp 1-2 saat oturuyor. Nasıl dayanıyorlar aklım almıyor.

Canım iyi misin? Sorun çocuklar mi baska seyler de mi var?

Erken yatınca da 5’te kalkıp kahvaltı istiyor. Her gün 9’da yatıcam diye yemin ediyor. 9’da yatağa girip 11’e kadar konuşuyor.
Okula gidiyor zaten, öğle uykusu 2 yaşından beri uyumuyor. Sadece çok çok hastaysa uyur senede 1-2 kere denk geliyor.
Bebeği 2. Uykuya yatırmazsam saat 7’de falan ağlayıp ağlayıp düşüyor kafasını vuruyor. Mecbur yatırıyorum. 9’da falan uyursa da 11’de kalkıp 1-2 saat oturuyor. Nasıl dayanıyorlar aklım almıyor.
Ay Allah yardımcın olsun ya analık zor zanaat valla

Toplari neyle yapistirdin cok guzel fikir kartondan yaptin demi
Evet eve gelen Amazon kargo kurularını ağaç şeklimde kesip üzerine keçeli kalemlerle şekil çizdim çift taraflı bantı yapıştırdım topları da ona yapıştırıp çıkartıyoruz. Hadi elma toplayalım deyince hemen gidiyor oraya çiftçi olacak herhalde 😄 bu şekilde renkleri de öğretirim diye düşünüyorum. Bir arada hayvanat bahçesi yapıp hayvanları yapıştıracağım onları kurtaralım falan derim

Kızlar selam.alaksız birşey soracağım.sorum çalışmayanlara evde olanlara.temizlik yemek çamaşır vs. konusunda işin içinden nasıl çıkıyorsunuz? Hergün gün boyu iş yapıyorum yine de bitmiyor bir türlü.belli bir planınız var mı?
Arada istemesemde eve misafir çağırıyorum ya da gelmek isteyenlere buyurun diyorum o zaman Allah bir deli güç veriyor evi deli temizliyorum. Onun dışında ara ara çok temiz değil.

Ben böyle 1 e kadar yapıyorum. 1 de çocuğu uyutup yemeği koyuyorum. Sonrasında misafir vs gelmeyecekse toplama işine falan girişmiyorum. Dağılıyor. Dağılsın. Çocuğu yatırdıktan sonra 5 dk hemen bir dağınıklığı toplama. Bulaşıkları halletme. Bitiş. Detaylıyı pazar gunleri eşimle beraber yapıyoruz. Onunla birimiz süpürür birimiz siler birimiz toz alır. Birimiz ütüyü yapar. Birimiz çamaşırları katlar… ben hafta içi acelesi olan bir sey yoksa camasır pek katlamıyorum açıkçası. Yığıp bırakıyorum ne yalan söyleyeyim. Pazardan pazara dönüyoruz. Lazımsa gene yıkanmış oluyor hemen al giy oluyor. Yapacak bir şey yok 😄 evin genel hali toplu olsun. Süpürülsün. Günlük yemeğim olsun. Tuvalet banyo temiz olsun kafi gözüyle bakıyorum. Kalanları pazarları kocayla hallediyorum. Buzdolabı içi, makine temizliği vs seyleri halim varsa akşamları cocuk uyuduktan sonra yapıyorum. Ama onda da aman bu bugün şart gözüyle bakmıyorum. Ne zaman iyi olursam… öbür türlü bütün enerji bitiyor cocuktan calıyorum. Ben de cocuktan calmak istemiyorum. Enerjimi olabildiğince çocuğa harcıyorum. Varsın evim dağınık olsun. Çocuğumla guzel vakit gecirebileyim diyorum şahsen…
Ben de ayni böyle yapıyorum 😊😊😊 her gün evi süpürüyorum, bebegim pesimde dolaniyor gözümün önünde problem olmuyor wc ve lavaboyu her gün siliyorum çamaşır suyuyla, genelde sleepy bezlerle 😅 bir de dezenfektan sıkıyorum sonrasında… mutfak hep daginik beneğe öğünler hazırladığım için, genel olarak hepimize 2 günlük yemek yapıyorum diğer gün ekstra bir ev izi yapılacaksa yapabileyim diye filan… yoksa ben de genel olarak enerjimi bebeğime harcama yönündeyim ❤️❤️❤️

Evet eve gelen Amazon kargo kurularını ağaç şeklimde kesip üzerine keçeli kalemlerle şekil çizdim çift taraflı bantı yapıştırdım topları da ona yapıştırıp çıkartıyoruz. Hadi elma toplayalım deyince hemen gidiyor oraya çiftçi olacak herhalde 😄 bu şekilde renkleri de öğretirim diye düşünüyorum. Bir arada hayvanat bahçesi yapıp hayvanları yapıştıracağım onları kurtaralım falan derim
Toplar e bebekte coklu var filede onlardan mi

Kızlar ya yazdıklarınızı okuyunca şuan izinde olan ben kalkıp silinmesi gereken ocağımı silmeye gidiyorum. Artık Ocak dile gelecekti sil beni diye. ☹️
Ben şöyle düşünüyorum ve yapıyorum doğru yanlış bilemem.
Benim kız henüz yürümüyor o yüzden peşinden gittiği yerlere yetişebiliyorum. Ve onun yetişebildiği yerleri öncelik temizliyorum. Her gün hızlıca salonu, koridoru ve yatak odasını süpürüyorum. 2 haftadır silmedim. Dysonla süpürüyoruz alıyordur tozları. Olmadı hava temizleme makinası çeker(köyde yaşayan çocuklar toz toprak içinde daha sağlıklılar düşününce). Lavabolar geçe yatmadan hemen hızlıca temizliyorum. Rossmandan köpük temizleyici aldım o hızlı yapıyor. Her günde temizlemiyorum bu eksiğim. Çamarşır sürekli yıkıyorum, kurutucu kurutuyor. Ama biz ütü giyerken yapıyoruz. Çünkü asınca tekrar kırışıyor gerek yok bence. Her gün kendimize ve kıza yemek yapıyorum. Ertesi gün yemeğini yiyemediğim için bu zorluyor beni. Eşim tek öğün besleniyor sağolsun onda da ne yaparsam yer. Ev genel olarak dağınık çok temiz değil ama öldürmezse yani 😄 ama ben çok yorgun değilim, bitkin ve asabi değilim. Çocukla vakit geçirmek daha iyi hissettiriyor. Şahsen 40 yaşında biri olarak en iyi hissettiren şeyi yapmak hakkımdır diye düşünüyorum. Ev çığırdan çıkarsa dediğim gibi misafir kabul ediyorum. İstemeye istemeye o da. (Ben istemedikçe kimsede çat kapı gelmez ve herkes misafir sevmediğimi bilir) 😄

Yok başka bir şey yok. Bi de eşim yardım ediyor, annem babam yardım ediyor. Yine de gece uykusunun yerini hiç bir şey doldurmuyor.
Seni cok iyi anliyorum bu konuda 🙏 umarim bir gün biz de deliksiz uyuyabiliriz geceden sabaha.simdi bile uyumuyor diye yanina geldim,salonda oturduguma.degmiyor sürekli uyutmaya yatak odasina geri geliyorum.gece zaten uyumuyor ama aksamdan basladi mi bir de iste o zaman daha da zor oluyor 😔 bugün balık yagina basladim resmen medet umuyorum uyku konusunda.ise yararsa yazarim.mutlaka

Kızlar selam.alaksız birşey soracağım.sorum çalışmayanlara evde olanlara.temizlik yemek çamaşır vs. konusunda işin içinden nasıl çıkıyorsunuz? Hergün gün boyu iş yapıyorum yine de bitmiyor bir türlü.belli bir planınız var mı?
Ben izindeyim ve genelde günüm şu şekilde geçiyor.
Sabah kızın ağlaması eşliğinde kahvaltı hazırlığı. Kahvaltı sonrası evi topluyorum süpürürken ağlıyor yine. Süpürme yarıda kalıyor. Silmeye geçemiyorum bile. Uykuya yatınca yemek yapıyorum uyanırsa o da kalıyor, uykusunu alamadığı için normalden daha fazla ağlıyor. Sürekli kucakta gezdirmek istemiyorum. Yanında oturuyorum o oyun oynasın istiyorum ama kucağa geliyor. Eşim geldiğinde yapabilmişsem yemek mutfak işleri. Sonra cocugu yatırma çalışmaları saatlerce o sürüyor. 20 -21 civarı uyuduysa zaten bir süre sonra uyanıyor. 1 civarı da gece uykusuna yatıyor. Ben o saatten sonra duşa giriyorum. Eşim de bitik oluyor. Maalesef psikolojik olarak kötü durumdayım sürekli ağlayan ve kucak isteyen bir bebek ve bu bildim bileli böyle. Sonunda düzelmesini bekleyemedim ve robot süpürge aldım o şekilde süpürüyorum ancak. Cam silme, mutfak dolabı silme, ütü yapma bunlar benim için hayal. Tuvalete girerken abdest alırken bile paçama geliyor.
Birileri gelince ya da biz onlara gidince insanlar da sürekli soruyor niye ağlıyor hep böyle mi. Artık bu sorulardan da bıkmak üzereyim. İş güç yapabildiğim yok yapıyorsam ağlayacağını ve susmayacağını biliyorum, mecburen çizgi film açarak oluyor. Filmi de kısa süreli izliyor sonra yine yanıma geliyor. Tam mesai cocuk bakımı şeklinde geçiyor günlerim.

Sabah kızın ağlaması eşliğinde kahvaltı hazırlığı. Kahvaltı sonrası evi topluyorum süpürürken ağlıyor yine. Süpürme yarıda kalıyor. Silmeye geçemiyorum bile. Uykuya yatınca yemek yapıyorum uyanırsa o da kalıyor, uykusunu alamadığı için normalden daha fazla ağlıyor. Sürekli kucakta gezdirmek istemiyorum. Yanında oturuyorum o oyun oynasın istiyorum ama kucağa geliyor. Eşim geldiğinde yapabilmişsem yemek mutfak işleri. Sonra cocugu yatırma çalışmaları saatlerce o sürüyor. 20 -21 civarı uyuduysa zaten bir süre sonra uyanıyor. 1 civarı da gece uykusuna yatıyor. Ben o saatten sonra duşa giriyorum. Eşim de bitik oluyor. Maalesef psikolojik olarak kötü durumdayım sürekli ağlayan ve kucak isteyen bir bebek ve bu bildim bileli böyle. Sonunda düzelmesini bekleyemedim ve robot süpürge aldım o şekilde süpürüyorum ancak. Cam silme, mutfak dolabı silme, ütü yapma bunlar benim için hayal. Tuvalete girerken abdest alırken bile paçama geliyor.
Birileri gelince ya da biz onlara gidince insanlar da sürekli soruyor niye ağlıyor hep böyle mi. Artık bu sorulardan da bıkmak üzereyim. İş güç yapabildiğim yok yapıyorsam ağlayacağını ve susmayacağını biliyorum, mecburen çizgi film açarak oluyor. Filmi de kısa süreli izliyor sonra yine yanıma geliyor. Tam mesai cocuk bakımı şeklinde geçiyor günlerim.
Banyo wc temizliği çamaşır işleri eşim geldikten sonra yapıyorum. Oturup çay içtiğimiz süre çok kısa. Ev arkadaşı gibi olduk nerdeyse. Akşam cocuk onda olduğu ve geç yattığı için yoruluyor horluyor ve kız da çok sık uyandığı için uyumak için cocuk odasına gönderiyorum onu. Ayrı ayrı takılıyoruz akşam gece...

Kurutmadan cıkan camasırlar günlerce sepette beklemekten kırışıyor bazen 😂
Ay al benden de o kadar 😂😂
Ben de ayni böyle yapıyorum 😊😊😊 her gün evi süpürüyorum, bebegim pesimde dolaniyor gözümün önünde problem olmuyor wc ve lavaboyu her gün siliyorum çamaşır suyuyla, genelde sleepy bezlerle 😅 bir de dezenfektan sıkıyorum sonrasında… mutfak hep daginik beneğe öğünler hazırladığım için, genel olarak hepimize 2 günlük yemek yapıyorum diğer gün ekstra bir ev izi yapılacaksa yapabileyim diye filan… yoksa ben de genel olarak enerjimi bebeğime harcama yönündeyim ❤️❤️❤️
Bence en doğrusu da bu… bir yazıda denk gelmiştim. Mobilya dükkanı gibi evlerde mutlu çocuk yetişmez. Her şey yerli yerindeyse sevgi eksiktir o evde diyordu. Bence çok doğru… o yüzden ev dağınıkmış, akşama yemek yokmuş. Çok da takılmayın kızlarım. Cocuk mutlu mu, keyfi yerinde mi biraz da ona bakın. Her birimiz çocuğumuz için çabalıyoruz. Çocuklar iyi olsun, mutlu olsunlar. Ev işleri sonra da yapılır💜💜

Ay benim kizim da aglayinca aglardi arkadaslarimi kacirtmisligi vardir evden. 🫠😃 ben niye agliiyor diyene oteki aleme bizden daha yakinlar günahlariniza agliyor diyorum 😃 ciddi bir sekilde onlar dusunsun 😁hatta su yapisma olayi daha da artti

Ay benim kizim da aglayinca aglardi arkadaslarimi kacirtmisligi vardir evden. 🫠😃 ben niye agliiyor diyene oteki aleme bizden daha yakinlar günahlariniza agliyor diyorum 😃 ciddi bir sekilde onlar dusunsun 😁hatta su yapisma olayi daha da artti
Ben de çok ağlarmışım anneme çok yapışıkmışım hatta hatırlıyorum o halimi. Düşün kaç yaşına kadar öyle devam ettiysem yani hatırladığıma göre. Mecburen bazı işleri yapmam gerekiyor en başta bebeğin yemeği. Yapamayınca stres oluyorum çünkü bazen yaptığımı da yemiyor başka bişey yapmaya kalkınca da kucakta olmadığı için ağlıyor. Temizlik de mecbur yapılacak çünkü yürümüyor hala emekleme halinde o yüzden toz yüzünden hastalanmasın istiyorum bir de yerde bulduğu kırıntıları ağzına alıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun diyerek sözün bittiği yere geliyorum 😅😅

Back