• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    332
Bizde gece çok sık uyanıyoruz bu aralar. Bazen hemen dalıyor bazende saatlerce uyutamıyorum. Aç değil gazı yok ağlamıyorda oynamak istiyo.
Ben ayağımda sallayarak uyutuyorum beşiğe koyduğum an uyanıyo:(

Hepimiz gece uykularından şikayetçiyiz
Benimkide öyle gece sürekli ağlayarak kalkıyor çok uzun uyanık kalmıyor ama bazen hiçbişey kabul etmeden ağlıyor öyle sonra kendi istediği zaman dalıyor genede çok zorlanmadım geceleri ama artık uyusalar iyi olmazmı bir yaşındalar yani 😒

Hepimiz gece uykularından şikayetçiyiz
Benimkide öyle gece sürekli ağlayarak kalkıyor çok uzun uyanık kalmıyor ama bazen hiçbişey kabul etmeden ağlıyor öyle sonra kendi istediği zaman dalıyor genede çok zorlanmadım geceleri ama artık uyusalar iyi olmazmı bir yaşındalar yani 😒
18. Ayda bi uyku gerilemesi var her çocuk giriyor mu bilmiyorum ama evlere şenlik yani😀
İnşallah girmezler.

18. Ayda bi uyku gerilemesi var her çocuk giriyor mu bilmiyorum ama evlere şenlik yani😀
İnşallah girmezler.
Hiç uykumuzda ilerleme yokki gerileme olsun😂 ya kasımın başında doğum yapan yokmu belki bir yaş atağıdır geçince uyurlar azıcık valla umuda çok ihtiyacım var evet geçiyor demeye

Benim heralde ikiz olmasa tek çoçuk kalırdım hani şu uykusuzluğu şu yorgunluğu unutmam için alzheimer olmam lazım hele lohusalığımı halen hatırlatıkca yolda toplulukta farketmez gözlerim doluyor ağlayasım geliryor🥺 eşim bile bugün iyiki kadın olmamışım diyor utanmadan🤯
Unutuluyor inanın benim kızım kolik alerjik ve aşırı uykusuz bir çocuktu. 2 yaşa kadar bütün eşyalarını saatım ben bir daha çocuk yapamam unutamam bugünleri diye:) 4 yaşında yeniden karar verdim uykusuzluk sorun değil ya hallederiz dedim:) oğlum kızım kadar uykusuz değil ama hakikaten eskisi kadarda zorlanmıyorum uyku konusunda.
Ama sizin zaten ikizmiş benimde ikiz olsa denemezdim bir daha :) çünkü kızım 6 yaşında olmasına rağmen iki çocukla çok zorlanıyorum yetişemiyorum.

Benim heralde ikiz olmasa tek çoçuk kalırdım hani şu uykusuzluğu şu yorgunluğu unutmam için alzheimer olmam lazım hele lohusalığımı halen hatırlatıkca yolda toplulukta farketmez gözlerim doluyor ağlayasım geliryor🥺 eşim bile bugün iyiki kadın olmamışım diyor utanmadan🤯
Allah yardımcın olsun ben tek bebekle Lohusa depresyonuna girmiştim iki bebeği hiç düşünemiyorum ne kadar zor olurdu

Yatmadan birşey yedirmiyorum gece de sürekli emiyor sizce acıkıyor mudur? Bu aralar geceleri uyanık kalıyor çok uykulu olmasına rağmen. Acaba aç mı oluyor diye kavanoz püre tarzı mamadan verdim cok az yedi. Akşam en son kaç gibi yediriyorsunuz?

Bir de kabız olmuş poposu kanamış 😔 rengi koyu. Yediklerinden kaynaklıdır değil mi başka bir şey yoktur diye düşünüyorum

Yatmadan birşey yedirmiyorum gece de sürekli emiyor sizce acıkıyor mudur? Bu aralar geceleri uyanık kalıyor çok uykulu olmasına rağmen. Acaba aç mı oluyor diye kavanoz püre tarzı mamadan verdim cok az yedi. Akşam en son kaç gibi yediriyorsunuz?

Bir de kabız olmuş poposu kanamış 😔 rengi koyu. Yediklerinden kaynaklıdır değil mi başka bir şey yoktur diye düşünüyorum
Yatmadan 1 saat once yedir ac olur yoksa bebek kabizliktan muhtemelen fazla ek gidadan ve az su icmekten olabiliyor

herkes tok yatır yedir yedir dedi Memeden keserken ben akşam bir tabak yemek yediriyordum arkasına 250 ml şu büyük boy biberonla süt veriyordum çocukcağızım üstüne onuda içip fenalık geçiriyordu 🫢kusuyordu ağlıyordu şimdi beşte yediriyorum sekiz dokuzda uyuyır bir tane meyve yediriyorum muz yiyor genelde yarım biberonda süt koyuyorum sadece baya azaltım böyle daha rahat uyudu

Unutmadık da eşimle dedik ki iki sene uykusuz kalcaz nolcak. Ne kafalar yaşamışız 😂 Ben hiç unutmadım ama sevgisi daha ağır bastı.
İkinci çocuktan hiç pişman değilim de genel olarak çocuk yapmış olmaktan pişmanım.

Emziriyor muydun, mama mı veriyordun? Ben de sana katılıyorum, laf olsun diye kalkıyor. Bir hafta boyunca gece 3-5 kere mama yaptım. Ağzını bile açmadı. Dün de dünyanın mamasını içti gece. O kadar değişken ki. Kucağımda uyuyor. Yatağa yatıyorum geri kalkıp ağlıyor. Kucağımda yatayım dedim ona da izin yok. İlla oturuk dikecek adamı.
Çorap da giymiyorlar ailece. Deli oluyorum, buz gibi o ayaklar. Çoraplı pantolon giyince de pantolonu çıkarıyor
Emziriyorum o yuzden de cogu zaman yanimda yator.birakin oda ayirmayi yatak bile ayiramadik biz🥲

Bizimki de 18:30-19 gibi yiyor bizimle birlikte, 20:30da yatak. Ama tüm gece uyandığında emiyor. O da bence açlık değil uyku için yapıyor bunu. 3-4 dakika ya emiyor ya emmiyor, dönüp totosunu yatıyor. Gücüm varsa yatağına koyuyorum, gücüm yoksa sarılıp bebeme yatıyorum. Ama yatağına yatınca daha uzun uyuyor. Ben de kocam kıza çarptı mı etti mi derdinden kurtuluyorum. Bu aralar 5te uyanıp yatakta bi tur atıyor, bizi tokatlıyor, alkışlıyor ve geri yatıyor.

Kabızlık için kabak yemeği, armutlu/elmalı yoğurt iyi geliyor. Bir de kuru kayısı haşlayıp yiyebileceği boyutta doğra ister öyle istersen yoğurtla ver, haşladığın suyu da içir, bağırsakları çalıştırır.

İnşallah girmezler.
12. Ayda da var bence, mahvoldum ya, eskıden de uyanıyordu, ama bu baska bısey, salak gıbı gıdıyorum işe, 2 gundur tatıl ama zerre dinlenmedim..

Back