• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    332
Bende bugün bi muhlama yapayım hiç denemedim severler belki kaşarı seviyorlar ekmek hiç vermiyorum ben ya Pekmezle tahini kaşıkla ağızlarına koyuyorum. oyunla yediriyorum kıştan önce balkona çıkarıyordum kuş geldi bulut yedi alışkanlık etti oyunla yemek istiyor kız özellikle zor ama sabrediyorum Annem de çok uğraşıyor bakıcı bununla böyle uğraşmaz zayıflardı diyip duruyor
Kesinlikle anneler candir simdi annem hamakta 2 saattir salliyor uyuyor ben de kokulu siyah uzumden yapilmis pekmez almistim mayhoş tadi onu veriyordum tahini de ekleyecegim muhlamayi labne ile yap yumysak muthis oluyor

Benim oğlumda yemiyor maalesef bize doktorumuz möllers 1 çay kaşığı takviye edelim mutlaka dedi. Balık verdiğim günler( ki bu çok çok nadir oluyo) balık yağı vermiyorum. Onun dışında her gün veriyorum. Benim oğlumda iştahsız o yüzden genelde takviyelerle ilerliyorum. D vitamini devam. Balık yağı başladım 12. Aydan sonra. ravla kids mor karışım günde 1 tatlı kaşığı birde atom karışımı yaptım ondan günde 1-2 tatlı kaşığı yoğurda karıştırıp vermeye çalışıyorum. Bizde de kilo alımı çok az oluyo birde her ay hasta olup aldığı o gramlarda gidiyo:KK43:
Tahini her gün mutlaka kullanıyorum. Pekmez çok şart bir şey değil benim için. Keçiboynuzu özüde erken ergenliğe sebep olduğu için pek kullanmıyorum.
Kahvaştılarımız bazen bisküvi maması içine haşlanmış yumurta eziyorum çok nadir klasik kahvaltı yumurta peynir zeytin vs genelde tarhanalı kaşarlı ya da irmikli kaşarlı tavada yumurta. Öğlen çorba ara öğün yoğurt ya da meyve akşamda evde ne yemek varsa. Yatarken ve gecede 1 kez mama. Yazınca çok gibi görünsede porsiyonları çok az
Ay seni cok iyi anliyorum porsiyon az. Annem az once sogan corbasi yapti. Icine kiyma koyup verecegim bakalim. Balik vitamini hangi marka onerdi doktorunuz.

Ay seni cok iyi anliyorum porsiyon az. Annem az once sogan corbasi yapti. Icine kiyma koyup verecegim bakalim. Balik vitamini hangi marka onerdi doktorunuz.
Möllers önerdi canım. Kızımda da 5 yaşa kadar möllers kullandım sonra easy fish oile geçtim.
Kızım balık çok severdi trabzon’da yaşıyoduk o dönem zaten trabzonluyuz. 6 aylıkken hamsi denemiştim 12 tane yemişti hala bir tava hamsiyi yer kılçığıyla kuyruğuyla😀 bide tam trabzonlu gibi hamsi baluk yicem der ah ah kızımın iştahından sonra oğlum benim nevrimi döndürdü:( hiç mi bir şeyi iştahla severek yemez bir çocuk:)

Başta bana da kabus gibi çökmüştü günlerce evde kavgalar döğüşler 😂sonra yapabileceğime güvenmeye başladım yeni yeni( henüz tam değil )sonuçta ikiz anneleri de var 🙃
Allah sağlıkla kucağına aldirsin çiçeğim. Kolaylıkla, sağlıkla büyüt yavrucaklarini inşallah. Benim bebo bir ates parçası, bir fırtına olduğu için dün gece zırt pırt uyanırken ağlamaklı ağlamaklı keşke birkaç gece hastaneye gitsem de uyusam demişim eşim anlatıyor. Çok yorgunuz be Açi, bittik anam biz siz yola devam edin😍 İkiz analarının ellerinden öperim 💜

İstemeden hamilelik olmasaydı bende bu sıralarda düşünmeye başlardım sanırım doğana kadar 2 yaşını geçerdi güzel olurdu 🥰şimdi baya ikiz gibi oldular benimkiler
Ben hıc dusunmuyordum ama bir arkadasım aklımı cekmeye calısıyor, ben de bakıcıyı bır yoklayım dedım, hamıleyım dedim, gercekten mi dedi, ben de napıcaz dedım, o da mecbur bakıcaz dedı 😅 bakıcıdan sımdılık memnunum ama uykusuz geceleri tekrar yasama dusuncesi benı vazgecırıyor 🙄

Aynı kahvaltıyı yeseler ne olurki çeşit yapmıyorum çünkü yemiyorlar ben bir gün yumurtayı kırıyorum kaşar rendeliyorum sıcakta eriyor diğer yandan bir ceviz iki fındık bir badem rendeliyorum hergün onlarıda labne ile karıştırıyorum bazen tahin pekmezle. Ertesi gün yumurtayı haşlıyorum ceviz fındık badem kaşarı rendeleyip koyuyorum bi kaç damla sütle karıştırıyorum önceden formül süt damlatıyordum yumurtanın sıcaklığında kaşar eriyor hepsini karıştırıyorum pekmez tahin her gün veriyorum başka hiç bi çeşit yapmadım sebzeli omlet sevmediler sevdikleri bunlar bende değiştirmiyorum
Bız de bırgun tarhanalı yumurta, dıger gun irmikli yumurta, bunların yanında tahın ve Labne yıyor.. Bı de kahvaltılık sos, yazdan yaptıgım..
Bir ara avajadkou yumurta, yulaflı yumurta yapıyordum, artık ne yedirecem diye dusune dusune bı hal oldum.. İlk ikiyı donusumlu verıyorum

Kızlar 10 gün oldu sanırım prima night pants ile hiç çiş taşması yaşamadım. 4 numarasını kullanıyorum, külot bez şeklinde. Primanın 5 numarasında da taşma olmuştu. Night pants olmayan, normal külot bezinde. Gece gündüz bunu kullanıyorum artık. Diğer bezleri bitsin diye ara ara takıyorum.

Kızlar 10 gün oldu sanırım prima night pants ile hiç çiş taşması yaşamadım. 4 numarasını kullanıyorum, külot bez şeklinde. Primanın 5 numarasında da taşma olmuştu. Night pants olmayan, normal külot bezinde. Gece gündüz bunu kullanıyorum artık. Diğer bezleri bitsin diye ara ara takıyorum.
Bebeğiniz kaç kilo bir de kaç saat durdu bez

Allah sağlıkla kucağına aldirsin çiçeğim. Kolaylıkla, sağlıkla büyüt yavrucaklarini inşallah. Benim bebo bir ates parçası, bir fırtına olduğu için dün gece zırt pırt uyanırken ağlamaklı ağlamaklı keşke birkaç gece hastaneye gitsem de uyusam demişim eşim anlatıyor. Çok yorgunuz be Açi, bittik anam biz siz yola devam edin😍 İkiz analarının ellerinden öperim 💜
Valla bizde bitiğiz 12 aydır gündüz beş parmağı geçmez uyuduğum gece ise toplam dört saat ya uyuyorum ya uyumadım bu uykusuzluk bütün bünyemi bozuyor kuzenimin bebeğini gördüm kırkbır kere maşallah bize vurmaz o şans dedim bebek hep sakin Benim kocama çekmişler oda çok fenaymış bende çok sakinmişim hatta annemin işi gücü olduğundan beni yataktan çok almamış yere koymamış 18 aylıkken yürümüşüm

Valla bizde bitiğiz 12 aydır gündüz beş parmağı geçmez uyuduğum gece ise toplam dört saat ya uyuyorum ya uyumadım bu uykusuzluk bütün bünyemi bozuyor kuzenimin bebeğini gördüm kırkbır kere maşallah bize vurmaz o şans dedim bebek hep sakin Benim kocama çekmişler oda çok fenaymış bende çok sakinmişim hatta annemin işi gücü olduğundan beni yataktan çok almamış yere koymamış 18 aylıkken yürümüşüm
Kuzenimin bebeği 15 aylık. Dün gece ilk defa 3’ten sonra uyumamış, sürekli meme için kalkmış. İlk defa ağlıycaktım dedi.
Dedim ben her gece onu yaşıyorum, okula gidiyorum, gece 23.30’a kadar da uyumuyorlar. Sevindim valla. Lohusayken ‘ben hiç ağlamadım’ demişti, onu hiç unutamıyorum. Normalde çok severim kuzenimi.

Gece beslenmesini kesebildiniz mi?Ben azaltmayi deniyorum ama olmuyor:KK43:
Uyanip istiypr agliyor Yine oskan hoca soru kutusunda b8rine 1 yasindaki bebegin gece beslenmesi istiyorsa hakkidir dedi. 18.aya kadar zaten mama on sirada kesmeyin diyor normal beslenmesinde de.

Suyu kesinlikle kabul etmiyor ciglik cigliga agliyor:KK43: ben hic uyku mama yapmadim,acliktan uyanmiyor bence,aliskanlik tamamen :KK43:
Emziriyor muydun, mama mı veriyordun? Ben de sana katılıyorum, laf olsun diye kalkıyor. Bir hafta boyunca gece 3-5 kere mama yaptım. Ağzını bile açmadı. Dün de dünyanın mamasını içti gece. O kadar değişken ki. Kucağımda uyuyor. Yatağa yatıyorum geri kalkıp ağlıyor. Kucağımda yatayım dedim ona da izin yok. İlla oturuk dikecek adamı.
Çorap da giymiyorlar ailece. Deli oluyorum, buz gibi o ayaklar. Çoraplı pantolon giyince de pantolonu çıkarıyor

Back