2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
4 5 kasik yok ya bir kasik bazen iki kasik sabah yumurtali melemen yaptim 1 kasik yedi oh yedi yedi diuorum. Mamayi ben birakmak istiyorum ama bu ek gida ile olmaz acikiyor ardindan
2 yasına kadar imkanınız varsa bırakmayın dedı, 1 yasından sonra 2 ogun seklınde devam edıcem, hem su ihtiyacını da kasılıyor ondan..
Menemen benım kızım hıc yemedi 3 kere farklı zamanda teklif ettim.. Yumurtayı farklı sekıllerde yediriyorum, kahvaltılar guzel de, dıger ogunlerde secenegım az oluyor

Mamadan su ihtiyacı karşılanmaz yinede su isterse vermen iyi olabilir
Bizim yaşımıza üç hafta kaldı mama yerine inek sütü içiyor iki öğün ama bilemiyorum süt ile mama eş değermidir

Bana iki doktor da mümkün olduğunca azalt, 1 yaşında kes dedi sma isteyen çocuğa da veririm, ne zararı olacak, sigara mı bu. Benimki yemesini de çoğu gün güzel yiyor bu arada. Biraz obur galiba
Bu doktorlar arasındaki gorus ayrılıkları bitiriyor beni ya
Mama ıcerısinde de bırcok besin var ama neden keseceksin kı, zaten surda max 2 yıl ıcecekler.. 2 yasına kadar anne sutu dıye bas bas bagırıyolar ama.. Tmm anne sutu kadar deıl ama en basından mama ıle beslenen bebekler var burda benım bebegım gibi.. Ben kesmıcem, cok sukur maddi olarak alabilme imkanım var, 2 yasına kadar gunde 1 2 ogun verıcem

Suyu tabıkı verıyorum, mamadadan su ihtiyacının bır kısmını karsılıyor, dogru cumle kullanayım.. İlk 6 ay su vermedik neden cunku mamadakı su yetiyordu.. Anne sutu alanlarda ordan karsılıyordu

Ben ek gidada sınırlamıyorum kasık sayısını, zaten doydugunda agzının kıtlıyor, mamada da oyle 150 yapıyorum, doyuyor 30 40 kalıyor, zorlasam da acmıyor agzını. Bence bebekler cok akıllı, kasıgın ucundaki yıyecegı dudagıyla hissediyor, sevdıgı sey olunca agzını kocaman acıyor, olmayınca kıtlenıyor.. Gunde 3 kere de ek gıda verıyorum, aralarda bızım yediklerimizden de tasıyor ufak cay kasıkları seklınde, cok sukur kılosu gelısımı yerınde, sagligi iyi, daha ne isterim enınde sonunda onlar da lahmacun ıclı kofte mantı borek yiyecek acelemzı yok

Bizimki hic uyumadi aglama krizi hep,esimle de birbirimize girdik,valizler cikti ortaya,acilde serum yiyorum simdi
Gecmıs olsun canım, geceleri bız de kavga ediyoruz esımle, hergun bosanma kelimesı geciyor evde.. Son 1 haftadır gece uykusu inanılmaz kotu yarım saatte bir, bazen 1 saatı gecıyor o zaman sukur dıyorum, sacma sapan uyku ile ıse gidiyorum, tek basıma ayakta olunca deliriyorum, kollarım agrıyor, bebek ahırlastı, sırtım belim arıyarak uyanıyorum.. Esıme dedim bu gunler gecer ama senın yaptıklarını yapmadıklarını unutmam dedim..

Bizim yaşımıza üç hafta kaldı mama yerine inek sütü içiyor iki öğün ama bilemiyorum süt ile mama eş değermidir
İnek sütü deil de keci sutu verme imkanın yok mu canım, koydeydınız sız.. Esdeger deıldır asla.. Mama versen daha ıyı olur inek sutu yerıne., 3 yasına kadar inek sutu vermeyi dusunmuyorum ben..

Bir sürü şey yazdım ama sonra sildim.

Saol canim.ayakta duracak halim yok cocuk agliyor diye yargilaniyorum ve su an kanguruda uyutmaya calisiyorum.Okullar tatil oldu daha fazla kavga etmeye basladik,aglamasina asla izin vermiyor bu cocuk aglamicak modunda elimden almalar benim tepem de atiyor tabi. Olmuyor senle dedim naparsan yap bak dedim geldim odaya aglamaya yatmaya,pesimden getirdi hemen,sinirlerim harap oldu iyice.

Madem bu çocuk ağlamıcak modunda ve sende ağladığını düşünüyo, neden senden alınca geri getiriyo orasını anlamadım ben. Ayrıca ağlamıcak mottosuyla giderse bu çocuk 2 yaşına gelip ota boka ağlayarak istediğini yaptırmaya çalıştığında ne yapacak?

Bizimki kediyi seviyor kendince ama pat pat vuruyor sürekli. Kendince seviyorlar öğrenme dönemi hep göstermek lazım. Senin durumunda pinomel ben şöyle yaşadım benzerini, meme ısırma yapıyordu. Hemen emzirmeyi kesip yüzüme ciddi bi ifade takınıyordum, öyle öyle bıraktı ama arada hala yapıyor ben de hemen çekiyorum memeyi. O vuruyor, peki karşılığında siz ne tepki veriyorsunuz? Orada belki değiştirmek gereken bişey olabilir mi?

Sakin sakin konuşmaya çalışıyorum hatta cici yapmayı öğretiyorum iki kere cici yaparsa üçüncüde pat diye vuruyor. Bu hareketleri öğrenebileceği kimse de yok tamamen çocuğun içinden geliyor.
Cici yapmayı her şeyi denedim sakince konuşuyorum ama yine de aynı. Önerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim.
Aynen minnak minnak boylarıyla parmağında oynatıyorlar

Ben günde max 5 dk falan ekran gösteriyorum benimki de ayni.istedigi bir sey olmadiginda aglama krizine girer zor sakinlestiririz bence simdiden koz olarak kullaniyor.tv den ziyade karakter sanirim.ben de korkuyorum siniriyle nasil basedicem diye.elindekini alirsan da ayni sekilde deli gibi agliyor. kötü bir sey oldugunu anlamiyorlar pat pat vuruyor,bir kac kez ısırdı sinirini cikaramadiginda.saçı kacirmak gwrekiyor öyle cok yoldu ki saclarimi zevk aliyor resmen

24 saat vereceksin kesıntısız baksın bakalım hıc aglatmadan.. Iste herkesın evinde sorunlar farklı, ama yalnız deılsın arkadasım, bı de bızım bebekler tup bebek, doktor kapısnda beraber agladıgım adam bu deıl diyorum.. Duzelır ınsallh dıyorum, duzelmez se de yapck bısey yok.. Ilk ve son bosanan da ben olmıcam dıyorum... Sabır cekıyorum

Keçi sütü inek sütü hangisini bulabilirsek ikisinide veriyorum
Sütler bol yağlı ve yoğun lezzetli de dağda beslendiklerinden sanırım besleyici duruyorlar mama da içindekilerden dolayı tekrar başlamak istemedim başta bide bağımlılık yapmıştı oğlumda ondanda korkuyorum

Evet o kadar cok istedik 3 sene bekledik,tek bakmak icin mi diyorum,psikolojim falan kalmadi valla.dün gece öldür beni de kurtulayim dedim kızıma,mide agrisindan duramiyorum nasil baktim bilmiyorum kizima boyle demem sorgulaniyor ya kendimde degilim iyi degilim hastayim,bir bebege tek kisi bakarsa böyle oluyor.dayancak gücüm kalmadi iyi degilim kaldiramiyorum diyorum psikologa görün diyor,psikolog napsin dedim benim sorunum bebege tek bakmak,nefes alamiyorum,hastayim uyumam lazim uyuyamiyorum.

Ben kanguruyla bakiyorum ya kolu agriyormus bu bahanenin arkasina saklaniyor hep,kollarim tutmuyor diyor,tamam hakli da napayim,zamaninda bir tane daha kanguru alalim demisti keske alsaymisim

Kollari agriyor belli bir süre tutabiliyor,yorulup getiriyor.simdiden her istedigini veriyor zaten bu konuda isim cok zor anlasamiyoruz

Ben bu hafta sonu şehir dışandan ablam geldi bizde pamukkaleye iki buçuk saat uzaklıkta günübirlik gezmeye gittik ki rezaletti biri ağlayınca diğeride bari bende ağlayım diyor en son kocam açmış kırmızı balığı izletiyor dedim sesinde sakinleşiyorlar ne diye gösteriyorsun susuyorlar diyor hemen yani çoçuk bıraksam bu adama bu kesin tv izletir Hiç güven vermiyor bakması gönül rahatlığıyla bırakamıyorum. Bu arada ben çoçuk için çabalamıyorum diye bana ne diller ne iknalar ne istemeler tüp bebek tedavisi için yalvarmalar iki embriyo transferinin bile sebebi kocam transfer sabahı şok olmuştum embriyolog geldi bilgi veriyor iki tane şöyle böyle dedim tekti diğeri ne olucak çözünen embriyo geri donduramayız eee son embriyomdu kocanızla öyle konuştuk dedi doktorum şimdi ayaklarını uzatmış pes oynuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…