2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Ben gündüz emzirirken gece emmesinden kesemedim tam olarak genede istiyordu oldu bittide sabah kadar emerek uyumaya alışmıştı maalesef mecbur birgün kesme kararı aldık üç gece tüm mahalleyi inletti komşulara kadar malamat olduk hiçbirşey kesmedi valla sabaha kadar ağladı sabaha karşı yemek yediriyorduk ben çok görünmüyodum tabi üç dört beş derken unuttu sanırım ama genede kalkıyır ara ara biberon veriyorum onla oyalanıyor
Çok teşekkür ederim. Gece emmeyi bi kesmeyi deneyeceğim nasıl olacak bakalım.

Çok teşekkür ederim. Gece emmeyi bi kesmeyi deneyeceğim nasıl olacak bakalım.
Birisi mamayı sulandırıp verince zamanla kalkmıyorlar demişti. Kimdi acaba? 150 ml için 5 ölçek değil de 3 ölçek gibi. Ama sen emziriyordun galiba? Dün gece biz hiç uyumadık gibi bişey. Misafir vardı şimdi gittiler. Bebem şimdi yattı. 3’e kadar uyusa keşke.

Yine youtube de bir kadın var ikizleri olan mutlaka görmüşsündür ikisine tek bakıyor heralde kimse olmuyor videolrda evinde yediriyor içiriyor evi temizliyor hazırlanıyor dışarı çıkartıyor çoğu zaman misafir alıyor misafirliğe gidiyor helal olsun diyorum içimden tek bebekle evden çıkmam bile bir saat sürüyor benim bu hayatlar gerçekmi değilmi anlamadım
Sosyal medyaya inanma canım bende ikizlere instagram açtım gizli hesap eş dost takip ediyor görsen mükemmel ebeveyn izlenimi var sürekli etkinlik ilgi alaka vs bebekler hep oynuyo eğlenceli videolar atıyorum birde görünmeyen yüzü var nerdeyse tükenmişlik sendromuna gireceğim ordan bazen mesaj atıyor arkadaşlarım nasıl yetişiyorsun die halbuki onun gördüğü bi kaç story bir kaç dakikalık reels 😏

Birisi mamayı sulandırıp verince zamanla kalkmıyorlar demişti. Kimdi acaba? 150 ml için 5 ölçek değil de 3 ölçek gibi. Ama sen emziriyordun galiba? Dün gece biz hiç uyumadık gibi bişey. Misafir vardı şimdi gittiler. Bebem şimdi yattı. 3’e kadar uyusa keşke.
Bendim zamanla kalkmayacağını umut ederek aylardır uğraşıyorum yok işe yaramıyor ben dört ölçek suya(120 ml) bir ölçek mama koyuyorum onuda içiyo beslenmesi için çoçuk metabolizma doktoruna gidelim diyor kocam beslenmesinde hata yapıyorsun diyip duruyor bilmiyorum çözüm bulamıyorum

Bendim zamanla kalkmayacağını umut ederek aylardır uğraşıyorum yok işe yaramıyor ben dört ölçek suya(120 ml) bir ölçek mama koyuyorum onuda içiyo beslenmesi için çoçuk metabolizma doktoruna gidelim diyor kocam beslenmesinde hata yapıyorsun diyip duruyor bilmiyorum çözüm bulamıyorum
Ne hata olduğunu düşünüyorsun?

Aslında çok emmiyor ama gece o kadar çok uyanıyor ki meme vermek zorunda kalıyorum sürekli

Ne hata olduğunu düşünüyorsun?
Onu da bilmiyorum ki bilsem bana göre hata falan yok açlıktan değil kalkması alışkanlık tamamen kocam uyuyamıyor ya en son bukadar su veya mama içilmez yeme bozukluğu var deyip duruyor oda ayrı asabımı bozuyor yok çok yemek yediriyormuşum gece rahatsız oluyormuş midesini büyütmüşüm vs

Son düzenleme:
Onu da bilmiyorum ki bilsem bana göre hata falan yok açlıktan değil kalkması alışkanlık tamamen kocam uyuyamıyor ya en son bukadar su veya mama içilmez yeme bozukluğu var deyip duruyor oda ayrı asabımı bozuyor yok çok yemek yediriyormuşum gece rahatsız oluyormuş midesini büyütmüşüm vs
Erkeklerin her şeyi bilmesi…

Kızlar benim doktorum 1 yasına kadar %70 agırlıklı mama olmalı dıyo, ana ogunlerımız mama suan 4 veya 5 kere mama verıyorum, 150ml daha gecmedık, 1 yasından sonra ıse 2 ogune dusurursunuz mamayı dedı, gece ve sabah gıbı.. Cocukların ihtiyacı oluyor ki kalkıyor diye dusunuyorum, mama icince sakınlesıyor,anında sakınlesıyor bu da sekerını anında yukseltmıyordur diye dusunuyorum.. gece bazen cok aglıyo, bu yuzden aclıktan agladıgını dusunuyorum.. Mama ıcındekı besinler suan yedikleri ek gıdadan daha besleyici. İlk 1 yas zaten ekgıda ya alısma.. Osman gonulal 4 5 kasıktan fazlasını zorlamayın dıyor cunku zaten ana ogunlerı anne sutu veya mama.. Herkes kendi cocugu ıcın dogrusunu bılır tabiki, bu bana da mantıklı geliyor o sekılde beslenmesine gayret ediyorum, elimden geldıgınce farklı seyler tatmasına, besleyici gıdalar almasına dıkkat ediyorum zorlamadan

Kızlar benim doktorum 1 yasına kadar %70 agırlıklı mama olmalı dıyo, ana ogunlerımız mama suan 4 veya 5 kere mama verıyorum, 150ml daha gecmedık, 1 yasından sonra ıse 2 ogune dusurursunuz mamayı dedı, gece ve sabah gıbı.. Cocukların ihtiyacı oluyor ki kalkıyor diye dusunuyorum, mama icince sakınlesıyor,anında sakınlesıyor bu da sekerını anında yukseltmıyordur diye dusunuyorum.. gece bazen cok aglıyo, bu yuzden aclıktan agladıgını dusunuyorum.. Mama ıcındekı besinler suan yedikleri ek gıdadan daha besleyici. İlk 1 yas zaten ekgıda ya alısma.. Osman gonulal 4 5 kasıktan fazlasını zorlamayın dıyor cunku zaten ana ogunlerı anne sutu veya mama.. Herkes kendi cocugu ıcın dogrusunu bılır tabiki, bu bana da mantıklı geliyor o sekılde beslenmesine gayret ediyorum, elimden geldıgınce farklı seyler tatmasına, besleyici gıdalar almasına dıkkat ediyorum zorlamadan
4 5 kasik yok ya bir kasik bazen iki kasik sabah yumurtali melemen yaptim 1 kasik yedi oh yedi yedi diuorum. Mamayi ben birakmak istiyorum ama bu ek gida ile olmaz acikiyor ardindan

Bizimki hic uyumadi aglama krizi hep,esimle de birbirimize girdik,valizler cikti ortaya,acilde serum yiyorum simdi

Bana iki doktor da mümkün olduğunca azalt, 1 yaşında kes dedi sma isteyen çocuğa da veririm, ne zararı olacak, sigara mı bu. Benimki yemesini de çoğu gün güzel yiyor bu arada. Biraz obur galiba 🤷‍♀️

Merhaba Kızlar,
Ben uzun zamandır giremiyorum. Umarım herkes çok iyidir. Sizin bebişlerde de saldırganlık var mı? İlk çocuk olduğu için bir şey normal mi değil mi anlayamıyorum. Sürekli saldırgan bir durumda istediği olmayınca desibeli çok yüksek bir şekilde çığlık atıyor. Anne ve babayla birlikte yaşıyor bazen anneannesi eve geliyor bakıyor ama benim gözetimimde ben evden çalışıyorum kesinlikle televizyon açmıyorum telefon vermiyorum bir yerden görebileceği alışkanlıklar da değil kendi karakteri direkt böyle oluşmuş. Sürekli saldırıyor suratıma vuruyor ya da çiziyor tırnakları uzun olduğu zaman gücü çok yüksek sanki büyük insan vurmuş gibi hissediyorum. Saçlarımızı yolluyor isiriyor. Tamam bunlar bir bebek için normal şeyler olabilir ama inanın bana görmeniz lazım. Ben açıkçası bu kadar saldırgan bebek daha önce başkasında da görmemiştim belki ben fark etmemişimdirdir diye düşünüyorum şimdi doktora söylesem hareketli çocuk normal falan diyecek sizin de bebekleriniz öyle mi bana pek normal gelmiyor. Zaten sürekli sıkılan bir yapısı var sürekli ilgi istiyor . İlgi gösteremediğim zamanlarda olay çıkarıyor😂 bazen sabahları yuzume osmanlı tokadı yapıstırarak uyandırıyor.😂

Merhaba Kızlar,
Ben uzun zamandır giremiyorum. Umarım herkes çok iyidir. Sizin bebişlerde de saldırganlık var mı? İlk çocuk olduğu için bir şey normal mi değil mi anlayamıyorum. Sürekli saldırgan bir durumda istediği olmayınca desibeli çok yüksek bir şekilde çığlık atıyor. Anne ve babayla birlikte yaşıyor bazen anneannesi eve geliyor bakıyor ama benim gözetimimde ben evden çalışıyorum kesinlikle televizyon açmıyorum telefon vermiyorum bir yerden görebileceği alışkanlıklar da değil kendi karakteri direkt böyle oluşmuş. Sürekli saldırıyor suratıma vuruyor ya da çiziyor tırnakları uzun olduğu zaman gücü çok yüksek sanki büyük insan vurmuş gibi hissediyorum. Saçlarımızı yolluyor isiriyor. Tamam bunlar bir bebek için normal şeyler olabilir ama inanın bana görmeniz lazım. Ben açıkçası bu kadar saldırgan bebek daha önce başkasında da görmemiştim belki ben fark etmemişimdirdir diye düşünüyorum şimdi doktora söylesem hareketli çocuk normal falan diyecek sizin de bebekleriniz öyle mi bana pek normal gelmiyor. Zaten sürekli sıkılan bir yapısı var sürekli ilgi istiyor . İlgi gösteremediğim zamanlarda olay çıkarıyor😂 bazen sabahları yuzume osmanlı tokadı yapıstırarak uyandırıyor.😂
Osman gonulalin son zamanlarda yayinladigi video var cok iyi. Detayli anlatiyor. Benim kizimda mutluyken bile bizi sevecegi zaman vurarak vs seviyor biz surekli gosteriyoruz cicii cicii vs diye diye bakalim . Ha gecen okuldayken hic durmamis cok hircindi izin alip geldim o gun hi yeri mi agriyordu baska bir sebep mi bilemiyorum esimin alnini benimde yuzumu cizdi tirnak gecirdi .

Merhaba Kızlar,
Benim ikizlerimi in ikiside saç yolmayı çok seviyor saçla oynuyorlar aslında ama tabi çekiştire çekiştire bi tanesi ilede asla inatlaşamazsın yoksa acayip yüksek sesle çığlık çığlığa ağlıyor ona güzellikle anlatmaya çalışıyorum sakin ol şişşş falan gibi sus artık hayır desem yüksek sesle oda bağırıyor aynı babası🤪

Bizimki hic uyumadi aglama krizi hep,esimle de birbirimize girdik,valizler cikti ortaya,acilde serum yiyorum simdi
Geçmiş olsun canım bende geçen acile gittim kocamı istemedim annem yanımda kocam da bebeklerin yanında idi hemşireye diyorum serumu yavaş ver azıcık uyuyup dinleneyim

Esim dogalgazi acti bugün.yatak odasi 24 derece.bana sicak geliyor sizce nasil? Kac olmali?
Bizim doğalgaz açık olduğu halde genelde ev hep 24 gece bazen oğlumun odası 23.5 a düşüyor en serin onun odası ama ben 24 te bile üşüyorum ya yorganla yatıyoruz ben genelde üşüyen biriyimdir 😂

Katılıyorum bu arada buna çünkü benim oğlan da bir tabak çorba içiyor ya da yemek yiyor versem devamını yer aslında ama kakası katılaşıyor bazen yapmıyor vs öyle olunca Osman Gönülal fazla veriyorsunuzdur demiş birine bende azalttım. He bu ara iştahı yok benimkininde kafasına göre yerse yiyor istemezse yemiyor falan ama doğru bencede. Ama tabiiki büyüklerimize bunu anlatamıyoruz bunu daha devamını istiyorsa ver diyorlar sürekli çocuktan yemeği sakınıyormuşum 😂

Geçmiş olsun canım bende geçen acile gittim kocamı istemedim annem yanımda kocam da bebeklerin yanında idi hemşireye diyorum serumu yavaş ver azıcık uyuyup dinleneyim
Saol canim 🙏Ben yine dinlenemedim,durmamis benim.kiz aglamis deli gibi,sonuc hemen ciksin diye oturdum sedyeye sürekli sonuc cikti mi diye sormaktan helak oldum

X