2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    323
Kızlar taşınma telaşım var iki ev arasında mekik tokuyoruz kavanoz mama yaptım sebzeli pirinçli sıcak kapakladım minik iki kavanoz birini bi gün diğerini diğer gün verebilirmiyim iki gün buzdolabında durmuş olacak sıcak kapakladım
 
Doktordan geldik 250 gr almis bu ay boyu da 2 cm uzamis muhtemelen dis sıkıntısından kaynaklıymıs huzursuzlugumuz disardan göremiyormusuz,onun disinda saglikli dedi cünkü.ögün sayisi 4 e cikti. 2 gundur ek gida da yemiyordu ben zaten kusuyor diye az veriyordum nasil olcak bakalim, yulaf unuyla muhallebi tarifiniz var mi kizlar?
 
Bebek tarhanası ve yulaf ununu nerden hangi markadan almaliyim? Tam bugday ekmek ici de vericekmisim siz veriyor musunuz?
 
Ben dün bir bardak suya bir yarım çay bardağı yulaf ezmesiyle (iyice ezdim daha ufaladım) muhallebi yaptım. Bir öğünde öyle boş boş yedirdim, uyuyup uyanınca yarım şeftali rendeleyip karıştırdım içine. Bi kaşık yoğurt da kattım ama ilk haline mi kattım ikinci haline mi hatırlamıyorum. Ceviz çok yakışır buna ama daha cevize geçmedik. Hr meyveyle deneyebilirsin. Muz ve elma da güzel oluyor.
 
Kırmızı meyveler yasak bize daha. 8.ay da dedi.yogurtta yazmadi hala , sabah kahvaltisinda lor ya da labne teklif edicekmisim ama kendin yapmani tercih ederim dedi.bir de kendim ekmek yemeyi birakmayi dusunurken kızıma hic vermesem mi dedim nasil.olacak bilmiyorim gluten.siz veriyor musunuz
 
Şeftaliyi hiç kırmızı meyve diye düşünmedim ya
Ben ekmek vermiyorum, nasıl vercem onu? Dişi tam çıkınca ancak. Sadece tarhananın içinde un var, başka un vermiyorum. Yemeklerine bazen pirinç koyuyorum, her sefer değil. Pirinç gluten değilmiş gerçi.
 
1 dilim ekmegin icini elinle ufalayarak yumurta sarisina,zeytin ezmesine ya da labneye bandirarak teklif et dedi
 
El yapımı tambuğday ekmeği micik veriyorum hafif ıslatarak yiyebiliyor iki üç parça ama çok az bende beyaz ekmek yemem zaten çok az tüketiyorum tambuğdayıda katkısız doğal diye veriyorum onuda vermem yoksa
 
Semizotunu nasıl yapıyorsunuz kızlar akşam yemeğinde yapmak istiyorum
Canım ben bugün patates kabak soğan haşladım, onlar pişince semizotunu içine attım öldürdüm. Sonra da blenderdan çektim.
Kıymalı pirinçli tarifler de var. Başta kıymayı kavurursun. Pirinç de sebzeler tam pişmeden eklersin.
 

Eklentiler

  • IMG_3649.jpeg
    79,5 KB · Görüntüleme: 18
Yulaf unu kullanmadım hiç ama yulaf ezmesiyle yapıyorum wefood yulaf ezmesi kullanıyorum.1 tatlı kaşığını yarım çay bardağı su ile pişiriyorum şeftali rendeleyip katıyorum yarım çay bardağı da yoğurt bazen sadece meyvesine pişirip katıyorum
 
Bebek tarhanası ve yulaf ununu nerden hangi markadan almaliyim? Tam bugday ekmek ici de vericekmisim siz veriyor musunuz?
Bebek tarhanası henüz almadım hangi marka lezzetli acaba bende merak ediyorum.ekmek içi neyde kullanacaksın çorbalarda mı kabız olur mu acaba ben hiç kullanmadım oglumda da ekmek hiç vermemiştim
 
Bence verebilirsin, vakumlanmış hava almamış oluyor sıcak kapatınca. Yeşil yapraklı sebze varsa içinde pişince yedirmen gerekiyor yarına bırakmayın diyorlar onları.
Bebek tarhanası ve yulaf ununu nerden hangi markadan almaliyim? Tam bugday ekmek ici de vericekmisim siz veriyor musunuz?
Ben tarhana, pirinç unu, ruşeymi falan og naturaldan aldım ama ek gıdaya yeni geçtik tadımlardayız daha denemedim.
 
Kızlar başka il üzerinden rapor alsam sıkıntı yaşar mıyım
İşçilerde böyle bir kısıtlama yok -eğer yatarak ya da seyahat yasağı yoksa raporda-. Ama memurlar için var diye hatırlıyorum, baktım :Rapor, aynı memuriyet mahallindeki kuruluşlardan alınmalıdır. İkamet ettiği ve görev yaptığı yerler farklı bölgelerde bulunan memur ise her iki bölgeden de rapor alabilir ve aldığı raporu, hastalık iznine çevirebilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…