2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Merhaba kizlar 24 günlük bir bebeğim var daha önce den de ıkınirdı fakat bu gün surekli ikinip ağladı kıpkırmızı olup durdu resmen içim gidiyor o böyle garip sesler çıkarınca taşıyan var mi
Ilk uc ay gaz cok oluyor anne sutu mu aliyor of of cok cektik biz gazdan gaz massji vs bakiyordum youtubeden

Osman Gönül al çocuk kabız olursa kesinlikle bir yerde hata yapıyorsun diyor ek gıdan da Osman günoğlu'nun Üzerine basa basa söyledi asla doyacak kadar yemeyecek 9 aya kadar
Bir yerde hata yaptığımız kesin ama o yeri arıyorum. Mesala avokado yedi en son. Üç parca yedi. Bununla doydu mu yoksa ek gıda oranı mi bu ? Yoğurt bir yemek kaşığı ancak yiyor. Tadım oranınca yiyor gibi düşünüyorum. Zaten süt ve mama çok sevmediği için 30ml ancak içiyor bazen tok diye mi yoksa içmiyor mu anlamıyorum.

Merhaba kizlar 24 günlük bir bebeğim var daha önce den de ıkınirdı fakat bu gün surekli ikinip ağladı kıpkırmızı olup durdu resmen içim gidiyor o böyle garip sesler çıkarınca taşıyan var mi
Gaz sancısı. 3 aya kadar olabiliyor sonra düzene giriyor. Doktoruna danışıp gaz damlasına başlayabilirsin. Annenin yediklerinden gaz olur bebekte diyen de var süte gaz karışmıyor diyende var. Düzenli gaz masajı yapmanı tavsiye ederim. Bebek beslendikten sonra hemen omzunun üstüne koy kafası assagi düşecek o şekilde sırtını ovup gazını çıkartabiirsin. Yada bacak bacak üstüne atip bebegi yüzüstü yatırıp gazını cikartabilirsun. ustgaz cikarsa popoya inmez derler bende çok işe yaramıştı.

Bir yerde hata yaptığımız kesin ama o yeri arıyorum. Mesala avokado yedi en son. Üç parca yedi. Bununla doydu mu yoksa ek gıda oranı mi bu ? Yoğurt bir yemek kaşığı ancak yiyor. Tadım oranınca yiyor gibi düşünüyorum. Zaten süt ve mama çok sevmediği için 30ml ancak içiyor bazen tok diye mi yoksa içmiyor mu anlamıyorum.
Benik doktorum yesin bi kase yesin sorun yok diyor osman hoca 3 yemek kasigiydi sanirim gecmeyecrk 9.ay itibariyle de senin yediginin en fazla yarisini yiyebilir diyor bence su reflu isi de cozume kavusmadi

Kizlar ek gıdaya düzenli olarak gecmedim ama arada veriyorum ama kızım ek gidadan sonra kabız oluyor. Zeytinyaği da döküyorum ama fayda etmiyor zor yapıyor bezinde bi avuç kına sürülü gibi ya da misket gibi çıkıyor parmagimla ezilebilir oluyor. Havalar cok sicak ve cok fazla da su içiyor, su icmeye de bayılıyor. Su kaybettiği için mi böyle ek gidadan dolayı mi acaba, ne yapabilirim?
Bızdede durum aynıydı mamadan yarım saat sonra vermeye başladım pureyı mamaya bır kaç damla püre oncesı z.yag damlattım. Toparladı. Günde bır veriyorum püre birde tadım. Tadım sabahları. Püre öğlen 3 u gecırmıyorum

Benik doktorum yesin bi kase yesin sorun yok diyor osman hoca 3 yemek kasigiydi sanirim gecmeyecrk 9.ay itibariyle de senin yediginin en fazla yarisini yiyebilir diyor bence su reflu isi de cozume kavusmadi
Benimkinde reflü yok emin oldum artık. Çok kusması olmadı, gazı cok olmadi. Doktor da reflü değil dedi. Beslenmesi zor bi bebek, anne sütünü ve mamayı dolaba koyuyorum soğuk içiyor artık. Oda ısısında icmiyor. beş dakikada dolaba koyuyorum. Soğuk soğuk içiyor. 🤷🏼‍♀️

Bizimkinde isterse ver sorun değil ıkı öğün olarak püre verebılırsın yesin dedi ama püreye geçtikçe mama azaldı. Mama şuan beslediği için dok veriyorum pureyı. Su an tatma lezzet algılama evresinde mama öğün olmamalı oyuzden. Mama azalmasa devam edebılırdım ama mama yemesı etkılenınce ve kaka katılasınca bununla çözüm buldum.

Benimkinde reflü yok emin oldum artık. Çok kusması olmadı, gazı cok olmadi. Doktor da reflü değil dedi. Beslenmesi zor bi bebek, anne sütünü ve mamayı dolaba koyuyorum soğuk içiyor artık. Oda ısısında icmiyor. beş dakikada dolaba koyuyorum. Soğuk soğuk içiyor. 🤷🏼‍♀️
A soguk zarar vermez dedi mi doktor bizde de sinsi reflu dedi asla anlamazsin doktorun anliyacagi bi reflu.

Bizimkinde isterse ver sorun değil ıkı öğün olarak püre verebılırsın yesin dedi ama püreye geçtikçe mama azaldı. Mama şuan beslediği için dok veriyorum pureyı. Su an tatma lezzet algılama evresinde mama öğün olmamalı oyuzden. Mama azalmasa devam edebılırdım ama mama yemesı etkılenınce ve kaka katılasınca bununla çözüm buldum.
Ben de mama azalsin yesin diyorum da eşim de senin gibi mamadaki vitamin vsleri ek gidadsn alamaz erken diyor azalttirmiyor

A soguk zarar vermez dedi mi doktor bizde de sinsi reflu dedi asla anlamazsin doktorun anliyacagi bi reflu.
Doktorda reflü yok dedi. Soğuk içecekten hasta olunmaz diyor doktorlar ama analık iç gudulerim gereği büyük ölçekler veremiyorum. Oda ısısındansa dolaptan içince daha çok içiyor. Bende hayatım boyunca Antalya sıcağında bile dolaptan su içemem ama kızım böyle içiyor. Hatta öyle şevkli içiyor ki mutfaktan odaya gelene kadar saldırıyor. 🤦🏼‍♀️

Gaz sancısı. 3 aya kadar olabiliyor sonra düzene giriyor. Doktoruna danışıp gaz damlasına başlayabilirsin. Annenin yediklerinden gaz olur bebekte diyen de var süte gaz karışmıyor diyende var. Düzenli gaz masajı yapmanı tavsiye ederim. Bebek beslendikten sonra hemen omzunun üstüne koy kafası assagi düşecek o şekilde sırtını ovup gazını çıkartabiirsin. Yada bacak bacak üstüne atip bebegi yüzüstü yatırıp gazını cikartabilirsun. ustgaz cikarsa popoya inmez derler bende çok işe yaramıştı.
Anladım çok teşekkür ederim

Ben de mama azalsin yesin diyorum da eşim de senin gibi mamadaki vitamin vsleri ek gidadsn alamaz erken diyor azalttirmiyor
Eşinle aynı fikirdeyim. Mamada hersey var ama püreler suan için tek besleyici değil. Oyüzden mama azalsın istemiyorum. 24 saate 30 içiyordu ek gıdaya başlayınca 20-24 e düştü. Birde pure öğün olarak tuketınce 15 leri zor görüyor. Mamayada burun çeviriyor 😞

Korkutmak istemem ama o gün bugün bir yere gideceksem 40 kere hazırmıyım buna dıyorum 😂 hoş benımkı telefon bakmıyor oyuncak oynamıyor ayna ılgısını çekmiyor bağlanmaktan hoşlanmıyor arabada yemek yemiyor al degısılmıyor durum böyle olunca 15 dk yol 15 dk mola bır sekılde gittik 😅 sizinki umarım daha rahat geçer ben bir süre tövbeliyim 🫣
Ne seviyor senin bebegin 😄 allah yardimcin olsun

Biz emmiyoruz henüz konusmuyoruzda 😞 herkes herseyi dıyor onlara takılmaya çalış çok zor bir süreç ben geçen bayram aileme gittim herkes bir yandan yorum 4 aylık bebeğe pekmez içirelim diyenden kaşıkla yemek yedirmek isteyene aç diye ne ararsan vardı. Kuralcı anne oldum çok laf duydum ama umursamadım. Sanada başarılar dilerim 🥲
Bakalım bu bayram hangi maceralara gebe 😆 sağolasın canım
Kızlar sizin bebeklerinizinde çişi azaldı mı acaba bir kaç gündür bebeğimin çiş sayısı azaldı
Kızlar sizin bebeklerinizinde çişi azaldı mı acaba bir kaç gündür bebeğimin çiş sayısı azaldı
azaldı canım sanırım sıcaktan oluyor

Ay gece geçmek bilmedi kızlar. Tam bir huysuz tombul teyzeydi benimki. Gece 1de yatarken el kol durmuyordu uyanmış altını değiştireyim dedim. Sonra tekrar kaka yaptı böyle böyle 2ye kadar alt değiştirdik. Sonra memede uyuttum yatağına koydum uyumuyor. Aramızda da yatmak istemedi mızırdandı. Sabaha kadar ortamızda ana kucağında yattı ben salladım 🥺 değişik bir ağlama tutturuyor. Dişi mi çıkıyor yoksa dün 10la 15 arası işim vardı dışardaydım onun acısını mı çıkarıyor 🤷🏼‍♀️

Ek gıdaya başlamayan birtek ben kaldım sanırım nasıl gidiyor kızlar ek gıda serüveni alerjik bebek anneleri nasıl başladınız bizim doktorumuz gayet relax telaşlı gördü beni panik yok bebiş diyet açmada gayet güzel gidiyor tepki vermedi ek gıdada da sorunsuz ilerleyecektir dedi

X