2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Biz de bugun 5.ay kontrolune gittik. Ek gıdaya 10 gün sonra, 5.5 aylıkken başla dedi 🥰🥹
Yoğurtla başla dedi. Ama hiçbir şekilde çiftlikten inek, keçi, manda vs sütü istemiyorum dedi. Çiftlikteki sütlerde zararlı mikroorganizmaları öldürebilmek için uzun uzun kaynatmak gerekiyor. Bu esnada yararlı olanlar da ölüyor. Onlardansa cam şişede satılan günlük sütleri öneriyorum dedi. Özellikle sütaş ınkini çok beğeniyorum dedi 😳😳

Sonra kabak, bal kabağı, havuç, tuzsuz labne ya da tuzsuz lor, patates, yumurta sarısı dedi

Ben 7.aydan önce meyve önermiyorum. Sebzelere alışmadan meyve tattırmak, sebze reddine sebep olabiliyor dedi. Çok istersen avokado verebilirsin sadece dedi 🥑🎃🐣

Ek gıdayla birlikte su tüketimine başlıyoruz. Alıştırma bardağı kullan. Biberonla verme. Mama içmek yerine biberonla su içmeye dönüyorlar. Beslenme reddi olabiliyor dedi 🍼

Hoppala ve yürüteç önermiyorum dedi

Pirinç unu önermiyorum. Ondansa bebek irmiği öneriyorum dedi. Pirinç unu sadece karbonhidratken, bebek irmiği aynı zamanda güzel bir b12 kaynağı dedi 🍚

Yumurta sarısını çeyrek dene. Her verdiğinde de mama ya da anne sütüyle açtırarak ver. Boğazına yapışmasın dedi 🥚

Gidemeyenler, ne versem diye düşünenlere fikir olsun diye yazayım dedim 🌸
Ayyy harika oldu bu hep bi örnek fikir olsun istiyordum bu metodu denicem. Tüm doktorlar meyveyi en son diyor ama gidişat nasıl olacak bilmiyordum. Bu yöntemle başlıcam bende 10 gün sonra şuan 5 ay 6 günlük oğlum. Çok teşekkürler paylaşım için.

Kızlar ben kıyafetleri büyük alma mantigini hic anlayamiyorum.Yorumlari okuyorum büyük aldim seneye de giyer yaziyorlar tamam öyle de simdi nasil üstüns olacak? Kızıma ayını almama rağmen anca oluyor daha büyük alsam icinde kaybolur hic yakismaz gibi geliyor.biri beni aydinlatabilir mi?

Kızlar ben kıyafetleri büyük alma mantigini hic anlayamiyorum.Yorumlari okuyorum büyük aldim seneye de giyer yaziyorlar tamam öyle de simdi nasil üstüns olacak? Kızıma ayını almama rağmen anca oluyor daha büyük alsam icinde kaybolur hic yakismaz gibi geliyor.biri beni aydinlatabilir mi?
Bebek için seneyede giyer mantığı çok saçma bence mümkün değil seneye giyeceği kıyafet şimdi çuval gibi olur ne gerek var. Zaten sık yıkanıyor yıpranıyor. Ben şuan 6-9 ay alırsam tam oluyor taytlar falan sıkabiliyor o yüzden 9-12 alıyorum hafif bol ama içinde sıkışıp rahatsız olmasın diye. Daha büyüğü mümkün değil.

Bizimkine şu an 6 ay yazan kıyafetler tam oluyor, ben de bugün 9 ay yazanlardan aldım. Daha büyüğü bol duruyor.

Olsun canım. Yoğurt sevmesin seninkiler de, belki ekşi sevmiyorlardır. İlerde yine denersin. Ondan alacağı gıdayı peynirden alır, tarhanadan alır. Benim kardeşim peynir yemez, 37 senedir yaşıyor maşallah boylu boslu 😂 havuç balkabağı tatlı, tatlı seviyorlar demek. Havuç içine azıcık patates kat bi de öyle denedin mi? Kabağın tadı yok aslında, başka şeyin içinde karışır gider. Havucu çok kabağı az mücver yapabilirsin ama bir iki ay sonraydı sanırım mücver için biraz diş lazım.
Yahu çocukta sünnet oldu konsantre olamadım bu aralar organik labne varmı

Ben de beceremiyorum onu.Bi de ayni markada bile kaliplar degisiyor bence.Benim bebegim 3 aylik zibin da giyiyor 6 aylik zihin da giyiyor su an😊Mont falan alinabilir belki 12 aylik falan olur herhalde ama olmayabilir de bilmiyorum😅😅

Eger nemli bir yerde yasiyorsan gerekiyor ya.Nemli yerde cok uzun surede kuruyor ya camasir resmen kuruyana kadar tekrar kirleniyor:KK43: Bir de kokuyo gibi geliyo bana sonra ama kuru havali bir yerde yasiyorsan gerek olmayabilir gerçekten eger temiz balkon da varsa
🧿🧿🧿🧿
Buzim yanaklar tombik degil ama boyle isilik gibi bisiler cikmaya basladi sicaktan diye dusunuyorum.Evi serinletemiyorum bir turlu ya gunes vurdukca ev 27 dereceyi falan goruyor.Klima da yok:KK43:
Ben de kendim icin bakiyordum kolajen artirmak icin😅
Kacinci ayda vermek gerekiyor bebeklere acaba biliyor musunuz?

Kompot nedir 😊
Aslında komposto 😁 Bulgaristan’da kompot diyorlar. Bizde kastedilen taze yapılıp tüketilen değil, kavanozlara konulup ev usulü vakumlanan, 2 sene saklanabiliyor güzel kapattıysan

Eklentiler

• IMG_9204.png
    IMG_9204.png
    489,5 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_9203.png
    IMG_9203.png
    219,6 KB · Görüntüleme: 11
Ben de beceremiyorum onu.Bi de ayni markada bile kaliplar degisiyor bence.Benim bebegim 3 aylik zibin da giyiyor 6 aylik zihin da giyiyor su an😊Mont falan alinabilir belki 12 aylik falan olur herhalde ama olmayabilir de bilmiyorum😅😅
Valla hastane cikisimiz vardi ince simdi onu giydirdim banyodan sonra hala oluyor 😀

X