2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Ben taşınacagim için beyaz esya dahil, her eşyayı alıcam acayip borca giricem. Kurutma makinesinde bebek kıyafeti çeker diyenler olmuş, boşuna mı alıyorum bilmiyorum, bazı kadınlar da en büyük ihtiyac demiş
Eger nemli bir yerde yasiyorsan gerekiyor ya.Nemli yerde cok uzun surede kuruyor ya camasir resmen kuruyana kadar tekrar kirleniyor:KK43: Bir de kokuyo gibi geliyo bana sonra ama kuru havali bir yerde yasiyorsan gerek olmayabilir gerçekten eger temiz balkon da varsa
Bızımkı de diyebilir, yanaklar ıyıce tombıklestı, bide kılo alınca yanaklarında mınık sivilceler cıkıyor.. Ahh cocugum, ergenlıgınde kesın bana benzeyecek🤦‍♀️karne günü burnumun ucunda kocaman sivilce cıkmıstı ne utanmıştım ya
🧿🧿🧿🧿
Buzim yanaklar tombik degil ama boyle isilik gibi bisiler cikmaya basladi sicaktan diye dusunuyorum.Evi serinletemiyorum bir turlu ya gunes vurdukca ev 27 dereceyi falan goruyor.Klima da yok:KK43:
Arkadaşlar belki gözden kacti, saklamak için buzlukta kemik suyu vs ne aldınız ? Güvenilir sağlıklı bişi bakıyorum ama emin olamadım, iyice araştırıp alanınız varsa yazar mı. 🌹
Ben de kendim icin bakiyordum kolajen artirmak icin😅
Kacinci ayda vermek gerekiyor bebeklere acaba biliyor musunuz?
Ya buzluk kokusu oluyor gibi geliyor bana hele yeşil fasulye koyduysam asla yiyemiyorum. Göçmen olarak kompotçuyum ben 😅 elimden gelse her şeyi kavanozlara koydurup vakumlatıcam anneme. Hatta bir yerde okudum bebek yemeği yapıyor, onu kaynatılmış bebek kavanozuna koyup kapağını kapatıyor sıkıyor, sonra kavanozu tekrar koyup kaynatıyor böylece vakumluyor. Bu sayede bozulmuyor mama.

Kompot nedir 😊

Dün 5 aylık kontrolümüzde doktorumuz ek gıdaya başlayabileceğimizi söyledi. Kendi çocuğunda 4 aylıkken başlamış. Ek gıdada yeni trend erken başlatmak dedi 😄 sebebi ise alerjik reaksiyonların daha aza inmesi bebeğin daha kolay adapte edilmesi gibi bir açıklama yaptı. Hazır olduğumda ev yoğurduyla deneyeceğim bakalım.
Ek gıda da sabah akşam olayı varmı

Buzim yanaklar tombik degil ama boyle isilik gibi bisiler cikmaya basladi sicaktan diye dusunuyorum.Evi serinletemiyorum bir turlu ya gunes vurdukca ev 27 dereceyi falan goruyor.Klima da yok:KK43:
Bızım ev kombi acık 22.4 derece suan.. Ama yazın napıcaz bılmem ben bezden korkuyorum pişirir diye, lastik yerleri suan bıle ız yapıyor ara ara

Ek gıda da sabah akşam olayı varmı
İlk başladığında bir iki kaşıkla başlıyorsun ya, o zaman olmuyor. Bizim doktor yoğurt, yumurta, lor ile başlatıp sebzelere geçmişti. Sebzelere geçince iki öğüne çıkmıştık. Sabah kahvaltı, sonra ikindi yemeği gibi. Şimdi nasıl başlatır bu doktor bilmiyorum.

Ayni evet sadece bebege mayaliyorum 1 2 aya kendi yogurtumuzdan verecegim
Doktor mu soyledı activia ıle mayala diye.. Ben normal kendimize mayaladıgımız gıbı mayalayacaktım, hatta üst komsu da dedı, yiyecegi yogurt ne kadar sankı, sütcüyü denk getiremezsen, ben de verırım yogurdunu, eksi olursa da bana haber ver dedı

İlk başladığında bir iki kaşıkla başlıyorsun ya, o zaman olmuyor. Bizim doktor yoğurt, yumurta, lor ile başlatıp sebzelere geçmişti. Sebzelere geçince iki öğüne çıkmıştık. Sabah kahvaltı, sonra ikindi yemeği gibi. Şimdi nasıl başlatır bu doktor bilmiyorum.
Anladım canım bana da liste verdi ama ne dediğini o heyecanla unuttum 😂

Doktor mu soyledı activia ıle mayala diye.. Ben normal kendimize mayaladıgımız gıbı mayalayacaktım, hatta üst komsu da dedı, yiyecegi yogurt ne kadar sankı, sütcüyü denk getiremezsen, ben de verırım yogurdunu, eksi olursa da bana haber ver dedı
Evet doktor dedi alerjik urunler bunlar dedi

Bızım ev kombi acık 22.4 derece suan.. Ama yazın napıcaz bılmem ben bezden korkuyorum pişirir diye, lastik yerleri suan bıle ız yapıyor ara ara
Canım ben hastanede geliniyle gelen bir yaşlı teyzeyle tanıştım, muhabbet esnasında teyze bezi böyle yap diye gösterdi. İç kısımdaki lastiğin ortasindan eliyle cekiyosun sagdan soldan kendisi yirtiliyor, komple atıyorsun.Bu bacakları pişiriyor iz yapıyor dedi, bende ama bez taşar o zaman dedim. Gelinde doğduğu günden beri öyle yapıyorum hic taşmadı dedi.
Bende denedim hakikatten cok iyi sonuç aldım, artık öyle yapıyorum. Unuttuğum gunler bacakları lastiği derin bir iz oluyor. Hiç taşma yaşamadım.

Canım ben hastanede geliniyle gelen bir yaşlı teyzeyle tanıştım, muhabbet esnasında teyze bezi böyle yap diye gösterdi. İç kısımdaki lastiğin ortasindan eliyle cekiyosun sagdan soldan kendisi yirtiliyor, komple atıyorsun.Bu bacakları pişiriyor iz yapıyor dedi, bende ama bez taşar o zaman dedim. Gelinde doğduğu günden beri öyle yapıyorum hic taşmadı dedi.
Bende denedim hakikatten cok iyi sonuç aldım, artık öyle yapıyorum. Unuttuğum gunler bacakları lastiği derin bir iz oluyor. Hiç taşma yaşamadım.
Görsel olarak paylaşabilir misin pek anlayamadım

Görsel olarak paylaşabilir misin pek anlayamadım
Ortasindan tutup cart diye cekince iki taraftan kendisi yırtılıp geliyor, hic dikkat etmeden cekilebiliyor. Koskoca bez endüstrisi yaşlı teyzeden daha iyi biliyordur tabiki ama ben fayda gördüm. Kopararak kullanmaya devam edicem

Eklentiler

• 20240515_134022.jpg
    20240515_134022.jpg
    81,3 KB · Görüntüleme: 55
  • 20240515_133842.jpg
    20240515_133842.jpg
    58,1 KB · Görüntüleme: 56
Ortasindan tutup cart diye cekince iki taraftan kendisi yırtılıp geliyor, hic dikkat etmeden cekilebiliyor. Koskoca bez endüstrisi yaşlı teyzeden daha iyi biliyordur tabiki ama ben fayda gördüm. Kopararak kullanmaya devam edicem

Deneyen olursa yorumları merak ediyorum 😅

Denemekten zarar gelmez 😂 bakalım bizde deneyelim tecrübeleri paylaşırım teşekkürler

Anladım canım bana da liste verdi ama ne dediğini o heyecanla unuttum 😂
Canım sen de listeni atar mısın?
Bugün tabak kaşık falan aldım. Aynı tabaktan kızıma da aldım 😂
Uzun kollu uzun bacaklı kıyafetler alacaktım ama ebebek yazlıklara geçmiş sağolsun. Zar zor 2-3 parça bulabildim. Karışık reyon bakmayı hiç sevmem 😂

X