2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Canım sen de listeni atar mısın?
Bugün tabak kaşık falan aldım. Aynı tabaktan kızıma da aldım 😂
Uzun kollu uzun bacaklı kıyafetler alacaktım ama ebebek yazlıklara geçmiş sağolsun. Zar zor 2-3 parça bulabildim. Karışık reyon bakmayı hiç sevmem 😂
Liste derken bu şekilde verdi yani nasıl yapıcaz bilmiyorum

Eklentiler

• be4d99d7-df43-4cf3-9baf-3602167b98f7.jpeg
    be4d99d7-df43-4cf3-9baf-3602167b98f7.jpeg
    68,9 KB · Görüntüleme: 45
  • 7894e17f-ed0c-4ebf-9157-9f3b12658bdd.jpeg
    7894e17f-ed0c-4ebf-9157-9f3b12658bdd.jpeg
    45,9 KB · Görüntüleme: 43
  • 0d4626fc-19d6-40fd-8101-b3b86ebb2aa7.jpeg
    0d4626fc-19d6-40fd-8101-b3b86ebb2aa7.jpeg
    60 KB · Görüntüleme: 39
Canım ben hastanede geliniyle gelen bir yaşlı teyzeyle tanıştım, muhabbet esnasında teyze bezi böyle yap diye gösterdi. İç kısımdaki lastiğin ortasindan eliyle cekiyosun sagdan soldan kendisi yirtiliyor, komple atıyorsun.Bu bacakları pişiriyor iz yapıyor dedi, bende ama bez taşar o zaman dedim. Gelinde doğduğu günden beri öyle yapıyorum hic taşmadı dedi.
Bende denedim hakikatten cok iyi sonuç aldım, artık öyle yapıyorum. Unuttuğum gunler bacakları lastiği derin bir iz oluyor. Hiç taşma yaşamadım.
Denıyım ben de, sırf o yuzden 2 3 4.numaralara erken gecıs yaptım.. Tesekkür 🙏🏻

Liste derken bu şekilde verdi yani nasıl yapıcaz bilmiyorum
Yoğurt kabak havuç olan ilk sayfadır. 3 gün yoğurt 4. Gün yağurt+kabak. İster beraber ver ister ayrı ayrı. Tadını bilsin diye ayrı veriliyor ama genelde çocuklar yoğurt sevdiği için anneler her şeyi yoğurda katıp veriyor. Bence annelikte her şey mübah

Yoğurt kabak havuç olan ilk sayfadır. 3 gün yoğurt 4. Gün yağurt+kabak. İster beraber ver ister ayrı ayrı. Tadını bilsin diye ayrı veriliyor ama genelde çocuklar yoğurt sevdiği için anneler her şeyi yoğurda katıp veriyor. Bence annelikte her şey mübah
Evet o ilk sayfa canım yüklerken tersten yükledim ☺️

Canım ben hastanede geliniyle gelen bir yaşlı teyzeyle tanıştım, muhabbet esnasında teyze bezi böyle yap diye gösterdi. İç kısımdaki lastiğin ortasindan eliyle cekiyosun sagdan soldan kendisi yirtiliyor, komple atıyorsun.Bu bacakları pişiriyor iz yapıyor dedi, bende ama bez taşar o zaman dedim. Gelinde doğduğu günden beri öyle yapıyorum hic taşmadı dedi.
Bende denedim hakikatten cok iyi sonuç aldım, artık öyle yapıyorum. Unuttuğum gunler bacakları lastiği derin bir iz oluyor. Hiç taşma yaşamadım.
Nasil acaba ya ben de rahatsizim o kizarikliktan

Ya buzluk kokusu oluyor gibi geliyor bana hele yeşil fasulye koyduysam asla yiyemiyorum. Göçmen olarak kompotçuyum ben 😅 elimden gelse her şeyi kavanozlara koydurup vakumlatıcam anneme. Hatta bir yerde okudum bebek yemeği yapıyor, onu kaynatılmış bebek kavanozuna koyup kapağını kapatıyor sıkıyor, sonra kavanozu tekrar koyup kaynatıyor böylece vakumluyor. Bu sayede bozulmuyor mama.
Bunu annem kaç sene abimin oğlanlara yaptı 😄 hele ki şeftalili armutlu meyve püreleri falan.. bildiğin meyve püresini küçük küçük kavanozlara yapıp arkadan kaynatıyordu dediğin gibi… klasik ev yapımı meyve püresi yani…
annem havuç ve bal kabağından turuncu makarna, ıspanaktan yeşil makarna, mor havuçtan mor makarna falan renk renk bebek makarnaları yapıyor
Bebek tarhanası , bebek salçası yapıyor
Aslında hazır almaya hiçbirini gerek yok. Hepsinin bir tarifi var

Biz de bugun 5.ay kontrolune gittik. Ek gıdaya 10 gün sonra, 5.5 aylıkken başla dedi 🥰🥹
Yoğurtla başla dedi. Ama hiçbir şekilde çiftlikten inek, keçi, manda vs sütü istemiyorum dedi. Çiftlikteki sütlerde zararlı mikroorganizmaları öldürebilmek için uzun uzun kaynatmak gerekiyor. Bu esnada yararlı olanlar da ölüyor. Onlardansa cam şişede satılan günlük sütleri öneriyorum dedi. Özellikle sütaş ınkini çok beğeniyorum dedi 😳😳

Sonra kabak, bal kabağı, havuç, tuzsuz labne ya da tuzsuz lor, patates, yumurta sarısı dedi

Ben 7.aydan önce meyve önermiyorum. Sebzelere alışmadan meyve tattırmak, sebze reddine sebep olabiliyor dedi. Çok istersen avokado verebilirsin sadece dedi 🥑🎃🐣

Ek gıdayla birlikte su tüketimine başlıyoruz. Alıştırma bardağı kullan. Biberonla verme. Mama içmek yerine biberonla su içmeye dönüyorlar. Beslenme reddi olabiliyor dedi 🍼

Hoppala ve yürüteç önermiyorum dedi

Pirinç unu önermiyorum. Ondansa bebek irmiği öneriyorum dedi. Pirinç unu sadece karbonhidratken, bebek irmiği aynı zamanda güzel bir b12 kaynağı dedi 🍚

Yumurta sarısını çeyrek dene. Her verdiğinde de mama ya da anne sütüyle açtırarak ver. Boğazına yapışmasın dedi 🥚

Gidemeyenler, ne versem diye düşünenlere fikir olsun diye yazayım dedim 🌸

Ya benimkiler neden yoğurdu sevmiyor anlamadım havucu çok sevdiler patates eh işte kabak hiç sevmediler balkabağı sevdiler meyve sevdiler

Bana yumurtayı yedinci ayda verdi kıymayı 6,5 ayda oda üç kere çekilmiş kuzu eti olarak kemik suyu önermedi kolesterol yüklemeyelim bebeğe die bişi anlamadım offf

Bana yumurtayı yedinci ayda verdi kıymayı 6,5 ayda oda üç kere çekilmiş kuzu eti olarak kemik suyu önermedi kolesterol yüklemeyelim bebeğe die bişi anlamadım offf
Olsun canım. Yoğurt sevmesin seninkiler de, belki ekşi sevmiyorlardır. İlerde yine denersin. Ondan alacağı gıdayı peynirden alır, tarhanadan alır. Benim kardeşim peynir yemez, 37 senedir yaşıyor maşallah boylu boslu 😂 havuç balkabağı tatlı, tatlı seviyorlar demek. Havuç içine azıcık patates kat bi de öyle denedin mi? Kabağın tadı yok aslında, başka şeyin içinde karışır gider. Havucu çok kabağı az mücver yapabilirsin ama bir iki ay sonraydı sanırım mücver için biraz diş lazım.

X