- 12 Nisan 2019
- 24.019
- 38.084
-
- Konu Sahibi sunshine__
- #71.021
Çok normal, benım kızım da 10 gun once dondu ilk, suan cok nadir dönüyor, devamlı deıl, baya zorluyor ama kendını, doktor kontrolunde bıle sedyede dönmeye calıstı, doktorumuz da dedı koltuga yatırmayın tek basına, bu cımcımelerın ne yapacagı hıc bellı ollmaz dedı.Kızlar bugün kızım sırtüstünden yüzüstüne döndüGeç mi kaldık normal mi bilmiyorum herhangi bir çalışma yapmadım kendi akısında oldu
Canım mama vee emzirme istiyosan eds (emzirme destek sistemi) yapmayı denedin mi bende bi ara mama ve süt gitmem gerekti doktorumuza eds yi sordum yapabilirsin memeden de vazgeçmez demişti memeden doyduğunu sanar demiştiÇok canım sıkkın, çok üzgünüm…12.15 doğumlu bebişim, aylık kontrolünde 4850 çıktı. Hala 5 kiloyu dahi göremedik. Aylardır mama vermenin yolunu deniyorum. Zorla morla 30 anca içiyordu. Aylık kontrole götürdük bir ayda 200 gr almış. Zaten p3 te gidiyordu onun da altına düşmüşüz… doktor reflü maması başlaman şart dedi. Kutusunda bile” özel tıbbi amaçlı gıda” yazıyor. Sadece eczanelerde ve 900 tl gibi bir fiyata satılıyor. O da bulabilirsen. Kaç eczane gezdim bulabilmek için… o kadar da yoğun kıvamlı, değişik bir mama ki. Ayına uygun biberondan asla akmıyor. Doktor önerisiyle 6+ biberona geçtik. Kızım şu an bu mamayı sevdi, yiyor da. Ama şimdi de asla emmiyor… ben beceremedim galiba bu annelik işini. Ne emzirmeyi becerebildim, ne mama vermeyi. Mama + meme gitmek çok isterdim. Ama kabul etmiyor. Ya sadece mama. Ya sadece anne sütü alıyor. Mamayı versem, normal mama bile değil ilaç gibi bir şey veriyorum diye üzülüyorum. Sadece emse sütüm yetersiz geliyor, doymuyor diye üzülüyorum. Sonra kendime kızıyorum. Başta niye ikisine de alıştıramadım diye. Şu an mamayı bırakma şansımız yok. Ama galiba memeyi bırakacağız bu gidişle. Hiç istemiyorum
Bu mamanın da yarayıp yaramadığını bilmiyoruz. Çarşamba günü, 1 hafta olmuş olacak. Kilo alımına göre ya bu mamayla devam edeceğiz. Ya da genetiğe gidilip testler yapılacak. İdrar, kan, gaita, alerji…. Ve bu aralıkta da kilo almamışsa alerji maması başlanacak. Çok stresliyim, çok üzgünüm. Ne olacak, ne çıkacak hiç belli değil. Normal mama içemediği için, emziremediğim için kendimi çok kötü hissediyorum. İnşallah kendini toparlamaya başlar da testlerle yakmayız canını
Maşallah bebişlereÇok normal, benım kızım da 10 gun once dondu ilk, suan cok nadir dönüyor, devamlı deıl, baya zorluyor ama kendını, doktor kontrolunde bıle sedyede dönmeye calıstı, doktorumuz da dedı koltuga yatırmayın tek basına, bu cımcımelerın ne yapacagı hıc bellı ollmaz dedı.
Canım tek başına oyun matına yatırdın mı? Herhangi bir engel olmasın yanında.Kaç gündür piyanolu oyun halısında dönmeye çalışıyordu ama engelliyordu yan tarafları bugün farkettim piyanolu oyun halısından aldım matın üstüne döndüMaşallah bebişlere
Hala bizde kıpırdan ma yok
Hala patates çuvalıyız
Hergun yatagin uzerinde bır uctan dıger uca destekleyerek dondur, cok hosuna gıdıyo, bı bakmışsın kendı kendıne donmusMaşallah bebişlere
Hala bizde kıpırdan ma yok
Hala patates çuvalıyız
Canım kullandığı mama normal mamalardan değil. Çok yoğun bir kıvamı var. O yüzden ya y biberon kullanmam gerekiyor(daha geniş) ya da 6 ay üstü gene geniş biberon. Öbürlerinden kıvamından ötürü akmıyorCanım mama vee emzirme istiyosan eds (emzirme destek sistemi) yapmayı denedin mi bende bi ara mama ve süt gitmem gerekti doktorumuza eds yi sordum yapabilirsin memeden de vazgeçmez demişti memeden doyduğunu sanar demişti
O detayı atlamışım canım kusura bakmaCanım kullandığı mama normal mamalardan değil. Çok yoğun bir kıvamı var. O yüzden ya y biberon kullanmam gerekiyor(daha geniş) ya da 6 ay üstü gene geniş biberon. Öbürlerinden kıvamından ötürü akmıyor
Bazı doktorlar ek gıdaya başlatıyorCanım kullandığı mama normal mamalardan değil. Çok yoğun bir kıvamı var. O yüzden ya y biberon kullanmam gerekiyor(daha geniş) ya da 6 ay üstü gene geniş biberon. Öbürlerinden kıvamından ötürü akmıyor
Oyun matı veya herhangi bir ürün almadık öyle koktukta yanımda yatıyor yada kucağımdaCanım tek başına oyun matına yatırdın mı? Herhangi bir engel olmasın yanında.Kaç gündür piyanolu oyun halısında dönmeye çalışıyordu ama engelliyordu yan tarafları bugün farkettim piyanolu oyun halısından aldım matın üstüne döndü
Destekleyerek döndürmeyi deneyeceğimHergun yatagin uzerinde bır uctan dıger uca destekleyerek dondur, cok hosuna gıdıyo, bı bakmışsın kendı kendıne donmus
Bizde diğer gün 5 aylık olacağızKizlar benim kizim 3 hafta oncesine kadar kumru sesi gibi uuu uu sesler cikartiyordu bu ara hic ses cikartmiyor sizinkiler ses cikartiyor mu hece vs yarin 5 aylik olacagiz insallah.
Bizimde öyleydi ara ara bırakıyorlar bence ses çıkarmayı auuuu yapardı hep yapmıyor mesela aynı uuuu gibi sesler çıkarıyor unutuyor bi süre sonra tekrar başlıyor. Bu ara bizde çığlıklar başladı kendi kendine çığlık atıyorKizlar benim kizim 3 hafta oncesine kadar kumru sesi gibi uuu uu sesler cikartiyordu bu ara hic ses cikartmiyor sizinkiler ses cikartiyor mu hece vs yarin 5 aylik olacagiz insallah.
Ay hadi insallahh özledim konusmasini.arkadasimin erkek bebegi de gec döndü. Suan 9 bucuk aylik oturuyor emeklemiyor üsengec sanirimBizde diğer gün 5 aylık olacağız
Dudaklarını büzüştürüp ouuouu gibi konuşuyor biara aaaaa diye bağırıyordu şimdi bağırması kesildi nerdeyse
Belkide farklı seslere hazırlık yaptılar onlara geçecekler
Eveet o cigliklar fena ay korktuk dur kız felan diyorduk bi de iki elini de pat pat vuruyor bu ara degisik degisik huylar cikiyor demek kiBizimde öyleydi ara ara bırakıyorlar bence ses çıkarmayı auuuu yapardı hep yapmıyor mesela aynı uuuu gibi sesler çıkarıyor unutuyor bi süre sonra tekrar başlıyor. Bu ara bizde çığlıklar başladı kendi kendine çığlık atıyor
Ben hiç yalnız kullanmadım. Evden durağa kadar gidip kuzenimi aldım sadece bir kez. Benimki arabada uyumuyor. Kumsari çok kullanıyor sanırım.Kızlar bebelerle araba kullanıyor musunuz? Bu ay artık kullanmam gerekecek bazen kızımla gidicem ama hafiften korkuyorumarkadaşım ön koltuğa hava yastığını kapatıp bindirdiğini söylemişti siz nasıl yapıyorsunuz?
Evet canım bende ön koltuktaki hava yastığını kapattırdım, ben sanayiye gitmiştim ama kendiniz de yapabilirsiniz belki cok basit kapatılıyor, araba kontak anahtarıyla döndürdüler.Kızlar bebelerle araba kullanıyor musunuz? Bu ay artık kullanmam gerekecek bazen kızımla gidicem ama hafiften korkuyorumarkadaşım ön koltuğa hava yastığını kapatıp bindirdiğini söylemişti siz nasıl yapıyorsunuz?
İçimi rahatlattın. Aslında ofisle evin arası uzak değil 7 km ama kızla olunca hafiften korktumEvet canım bende ön koltuktaki hava yastığını kapattırdım, ben sanayiye gitmiştim ama kendiniz de yapabilirsiniz belki cok basit kapatılıyor, araba kontak anahtarıyla döndürdüler.
Arabada tek olacaksam puset benim yanımda oluyor bi kişi daha olursa arkada onunla oluyor. Pusete oyuncakları takılı. Emzigi ve biberonu önde oluyor. Ya da acıkırsa arka koltukta cantadan alıyorum. Emzigi pusete düşüp istediginde pusetteyken takıyorum. Rahat yollarda sağ elim onun pusetinin içinde oluyor, elimle oynuyor.
Müziği açıp şarkı söylüyorum oda keyiften dört köşe oluyor. Genel olarak arabada geçirdiğimiz vakitten memnunum cok aktif kullanıyorum kızımla
Aaaa diye bir şarkısı var onu söylüyorKizlar benim kizim 3 hafta oncesine kadar kumru sesi gibi uuu uu sesler cikartiyordu bu ara hic ses cikartmiyor sizinkiler ses cikartiyor mu hece vs yarin 5 aylik olacagiz insallah.
Aaaa yapınca vela vela velvelayı söylüyorum. Tıvorlu ismail, biliyonuz mu?Aaaa diye bir şarkısı var onu söylüyorşimdi ga diyor bide şarkısını söylemesini istediğim zamanlarda ben taklit ediyorum aaaa diye peşimden söylüyor.