2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Kızlar pencere önüne daha yeni güvercin yuva yapmaya hazırlanıyor ama öyle cok kanat sesi geliyor ki. Bir panjurum açık, birisi kapalıydı, açığın altından girmisler kapalida yapmışlar.
Oda bir anne yuvayi bozmak istemiyorum. Ama camın önude kızımın oyun halısı, alt değiştirme yatağı var. Ve cok ses geliyor pata küte. Yaz geldi camı acicam guvercinden böcek hastalık gelir diye korkuyorum. Toplam ne kadar süre yuva yapar ve tamamen giderler? Ne yapsam?
Güvercinlerden hastalıklar da geçebiliyor, evet cok
İnsancıl düşünüyorsun canım ama bence izin verme… Hepimiz hayvanseveriz fakat bebeğimizi daha çok seviyoruz tabi ki… hem hastalık, hem toz, pislik hem bit vs. olabilir… Belki imkanın varsa eldivenle vs dışarıda bi yere taşı 🌹

Sen bilirsin canım her yaz beslerim ben diyorsan bitini böceğini çekersen güzel ve çokta evcil oluyorlar muhtemelen kumrudur seninkide yavrular çıkınca pencere kenarında gezerler hemen uçmuyorlar insandanda kaçmıyorlar çok ama her yıl gelirler benimkiler unutmadılar koca balkonda başka yere değil çalı çırpıyı yine ilk yuva yapılan yere getiriyorlar

Güvercinlerden hastalıklar da geçebiliyor, evet cok
İnsancıl düşünüyorsun canım ama bence izin verme… Hepimiz hayvanseveriz fakat bebeğimizi daha çok seviyoruz tabi ki… hem hastalık, hem toz, pislik hem bit vs. olabilir… Belki imkanın varsa eldivenle vs dışarıda bi yere taşı 🌹

Kapattım panjuru kızlar, çünkü kapalı olan panjur kısmına el bile girmiyor şu anki temizligi bile yeterli değil, kuşla ilgili herhangi bir problemi çözemem

Bence parayla alinan rapor ozluk hakki olmuyor ya.Herkesin sansi esit olsaydi oyle olurdu.Ama yazdiklarinizdan anladigim yoneticisi dolayisiyla alip kabul ettiremeyen var doktor bulamayip alamayan var..Cok adaletsiz geldi bana o yuzden ulkemizin sacma uygulamalarından dedim.Yonetici tamam diyip doktor bulan maasli izne devam ederken baska bi tip yoneticiye denk gelen ya da doktor bulamayan ucretsiz izne ayrilmak zorunda kaliyor..Keske kisilerin insiyatifinde olmasa bu durumlar,kimse boyle seyler kovalamak zorunda kalmasa..Birilerine de haksiz kazanc olmus tabi bu.Bizim ozel sektor daha adaletli geldi bana neticede herkes dimdizlak kaliyor😅Ya da ucretsiz izne ayrilmiyorsun..
Yurtdisi konusunda da ben cocuktan sonra farklı dusunmeye basladim.Kolay gidebilecegim bi meslegim var ama gitme konusunda hic istekli değildim.Ama simdi farkli..Emekliligi dusunmuyorum bile ben ya daha kac sene var 20-25 falan galiba😅
Tanıdık falan yok diye ben de ücretsiz izin aldım.
Çocuktan sonra ben de daha çok burda kalmak istiyorum. Hem annem babam artık yaşlandı. Hem ben bu yaştan sonra yurt dışında çalışamam. Eşimin bir sürü arkadaşı gitti ama bana zor geliyor. Emekli olup maaş almama 18 sene, evde gün beklemeye 7 sene var.

Tek seferde 180 icebiliyor mu masallah🧿
Sen sagip veriyordun dimi canim is nasil halllediyorsun bu isi valla bravo sana .Stok mu eritiyorsun yoksa surekli sagiyor musun?
Yok canım ya onu yazdıktan sonra farkettim iki pompadan 180 sagmistim birini dolaba koydum o 90 olacaktı.
Sabah 8de uyanınca 120 fln sağıp bırakıyorum saat 10a kadar onu içiyor, sonra bir sefer dolaptakilerden ısıtıyor annem, 12de ben gelip sağıyorum. Bende her gün saat 10da işyerinde sağıp ertesi gün icin dolaba koyuyorum is yerinde de buzdolabi var

Bence parayla alinan rapor ozluk hakki olmuyor ya.Herkesin sansi esit olsaydi oyle olurdu.Ama yazdiklarinizdan anladigim yoneticisi dolayisiyla alip kabul ettiremeyen var doktor bulamayip alamayan var..Cok adaletsiz geldi bana o yuzden ulkemizin sacma uygulamalarından dedim.Yonetici tamam diyip doktor bulan maasli izne devam ederken baska bi tip yoneticiye denk gelen ya da doktor bulamayan ucretsiz izne ayrilmak zorunda kaliyor..Keske kisilerin insiyatifinde olmasa bu durumlar,kimse boyle seyler kovalamak zorunda kalmasa..Birilerine de haksiz kazanc olmus tabi bu.Bizim ozel sektor daha adaletli geldi bana neticede herkes dimdizlak kaliyor😅Ya da ucretsiz izne ayrilmiyorsun..
Yurtdisi konusunda da ben cocuktan sonra farklı dusunmeye basladim.Kolay gidebilecegim bi meslegim var ama gitme konusunda hic istekli değildim.Ama simdi farkli..Emekliligi dusunmuyorum bile ben ya daha kac sene var 20-25 falan galiba😅

Bazı insanlar ben alamıyorsam kimse alamasın diye düşünür istemez, bende devlet memuruyum maasim, iznim,tatilim var, heyet ekstra bir sey, heyeti zor alırım. Ben alamıyorum diye de kimseye adaletsiz diye düşünmüyorum.
Heyet raporu alan arkadaşımın işini de ekstra ben yapicam sonuçta ama aynı şekilde ücretsiz izin alsa da onun işini ben yapicam. Her halükarda ben yapacaksam onun cebine giren parayı kıskanmam. Çünkü bugun bana gel sana heyet verelim deseler bende alırım, herkeste alır. Aynı şekilde özel sektörde çalışan birisine sana hediye olarak 45 gün daha maasli izin verdik deseler özeldeki de alır.

Kesinlikle katiliyorum.
8+8 izin çok çok az..8 haftalik bebek nasil birakilir daha sut bebekleri ana kuzulari..En az 16 hafta sadece doğum sonrası olmali
Benim sigortami kurum yapiyor ben kendim ayrica yaptirmadim.Ucretsiz izinde kullanamiyorum.Kendim yaptirmis olsaydim kullanabilir olurdum herhalde.
Bende eşimin üzerinden yararlanıyorum kendim yaptırmadım. Ama sigortanızın düşmesi kötü olmuş

Canım sen devlette mühendis değil misin , neden kendi sigortan yok?
Özel sağlık sigortam tam kapsamlı eşim yönetici bi şirkette onun üzerinden yararlanıyorum kendim emekli sandığına tabiiyim de özel hastanede işe yaramıyor ya yoksa tabikii var Arkadaş kendim yaptırmadım deyince özel sağlık sigortası olarak anladım yanlış mı anlamışım

Özel sağlık sigortam tam kapsamlı eşim yönetici bi şirkette onun üzerinden yararlanıyorum kendim emekli sandığına tabiiyim de özel hastanede işe yaramıyor ya yoksa tabikii var Arkadaş kendim yaptırmadım deyince özel sağlık sigortası olarak anladım yanlış mı anlamışım
Ben bebege tamamlayıcı saglık sigortası yaptırdım Ozele goturebılmek ıcın

Ak sıgorta 10750 odedik, 10 muayene hakkı var
Tahmin ettigimden cok iyiymis peki nasıl başvuruluyor? Mesela ak sıgortaya üye yaptıran sigortacılar mi var, araba sigortasi gibi mi? Direk kendinden mi yapılıyor ya da tanıdık sigortacı mi bulmak gerekiyor?

Tahmin ettigimden cok iyiymis peki nasıl başvuruluyor? Mesela ak sıgortaya üye yaptıran sigortacılar mi var, araba sigortasi gibi mi? Direk kendinden mi yapılıyor ya da tanıdık sigortacı mi bulmak gerekiyor?
Sana sigortacının numarasını özelden atıyım canım, görüş istersen bi.. Bi cok sigorta sırketı tamamlayıcı da anne +bebek yapıyo.. Burası sadece bebek yaptı

Bazı insanlar ben alamıyorsam kimse alamasın diye düşünür istemez, bende devlet memuruyum maasim, iznim,tatilim var, heyet ekstra bir sey, heyeti zor alırım. Ben alamıyorum diye de kimseye adaletsiz diye düşünmüyorum.
Heyet raporu alan arkadaşımın işini de ekstra ben yapicam sonuçta ama aynı şekilde ücretsiz izin alsa da onun işini ben yapicam. Her halükarda ben yapacaksam onun cebine giren parayı kıskanmam. Çünkü bugun bana gel sana heyet verelim deseler bende alırım, herkeste alır. Aynı şekilde özel sektörde çalışan birisine sana hediye olarak 45 gün daha maasli izin verdik deseler özeldeki de alır.

Seninle ayni isi yapan ayni yetkinliğe ayni haklara sahip anne olmuş çalışan birebir ayni izni almalı adalet budur.Heyet ozel birşey ama heyet raporu alınması gereken bir saglik sorunu vs olduğunda.Sadece tanıdığın yok diye alamıyorsan adalet yoktur bence.Burda rapor alanın bir sucu yok zaten, buna mecbur eden duzen hatalı.

X