2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Kızlar günaydın
Bebeğim sabah ağlayarak uyandı.
Sonra 3 defa şiddetli kustu kustukça da ağladı. Ve hemen uyku moduna geçti uyanmak istemiyor.
Üşüttü mü sizce? Böyle durumlarda uyuması mantıklı mı uyanık mı kalmalı?
Ateşi yok bu arada

Kızlar günaydın
Sonra 3 defa şiddetli kustu kustukça da ağladı. Ve hemen uyku moduna geçti uyanmak istemiyor.
Ateşi yok bu arada
Canım benimde bu haftada oldu öyle, havalar sıcak soğuk etkiledi herhalde. Herhalde üşüttü gaz olduğu için aglayarak uyandı. Yine gazdan kustu herhalde. Ben aynı durumda üstünü sicak giydirip uyuttum dinlendi bir sey olmadı şükür

Canım benimde bu haftada oldu öyle, havalar sıcak soğuk etkiledi herhalde. Herhalde üşüttü gaz olduğu için aglayarak uyandı. Yine gazdan kustu herhalde. Ben aynı durumda üstünü sicak giydirip uyuttum dinlendi bir sey olmadı şükür
Kalın giydireyim o zaman çok teşekkür ediyorum

Kızlar günaydın, doğumdan sonra dişçiye giden var mı? Dolgu olması durumunda emzirmeyi nasıl yaptınız, ilk sütü sağıp attınız mı? Dişim ağrıyor geçmezse gidicem 😢

Kızlar günaydın, doğumdan sonra dişçiye giden var mı? Dolgu olması durumunda emzirmeyi nasıl yaptınız, ilk sütü sağıp attınız mı? Dişim ağrıyor geçmezse gidicem 😢
ben gittim, anestezi olursa sütü sağıp atmamı söylediler, anestezi olmadan yaptırdım
gerçi 2 gün gittim ilkinde röntgen çekildim, zırh gisi bir şey giydirdiler emzirdiğim için ve sütü sağıp attım

ben gittim, anestezi olursa sütü sağıp atmamı söylediler, anestezi olmadan yaptırdım
gerçi 2 gün gittim ilkinde röntgen çekildim, zırh gisi bir şey giydirdiler emzirdiğim için ve sütü sağıp attım
Anesteziden kastın diş etine yapılan uyuşturan iğne değil mi? Röntgene baktım süte geçmiyormuş ama bana iğne gerekebilir her türlü sağıp atıcam. Peki kaç defa sağıp atmak gerekli acaba örn. Dolgudan itibaren 3 saat sonra sağ at, sonrasında emzirebilirsin gibi mi 😳

Anesteziden kastın diş etine yapılan uyuşturan iğne değil mi? Röntgene baktım süte geçmiyormuş ama bana iğne gerekebilir her türlü sağıp atıcam. Peki kaç defa sağıp atmak gerekli acaba örn. Dolgudan itibaren 3 saat sonra sağ at, sonrasında emzirebilirsin gibi mi 😳
Evet iğne, dolgu dibe indikçe ağrı olabiliyor, doktor dayanamıcaksın uzun sürüyor böyle iğne yapalım dedi, yaptırtmadım yavaş yavaş yaptırdım. Ona göre dayanamam zaten diyorsan baştan yaptır acı çekme boşa, acı da değilde hassasiyet diyim kemiklerim huylanıyor gibi bir duygu benim için.

ben farklı bir konuda da röntgen çektirdim onu da sağıp atmamı söylediler aynı şekilde.
ben şuan gidecek olsam röntgene girmeden orada sağarım, göğüsüm boş olur hemde bebişe onu içiririrm. röntgen çektirip dolgu bitince 2 saat içinde dolan sütü sağıp atarım. bir kere atmamı söylediler.

Sen söyledikten sonra internete baktım röntgen süte geçmez demişler ama bana öyle dediler riske atmak istemediler sanırım ya da bana geçmez dediler ben garanti olsun diye mi attım acaba 2 kere attım çünkü biliyorum.

Evet iğne, dolgu dibe indikçe ağrı olabiliyor, doktor dayanamıcaksın uzun sürüyor böyle iğne yapalım dedi, yaptırtmadım yavaş yavaş yaptırdım. Ona göre dayanamam zaten diyorsan baştan yaptır acı çekme boşa, acı da değilde hassasiyet diyim kemiklerim huylanıyor gibi bir duygu benim için.

ben farklı bir konuda da röntgen çektirdim onu da sağıp atmamı söylediler aynı şekilde.
ben şuan gidecek olsam röntgene girmeden orada sağarım, göğüsüm boş olur hemde bebişe onu içiririrm. röntgen çektirip dolgu bitince 2 saat içinde dolan sütü sağıp atarım. bir kere atmamı söylediler.
Şimdi dişçiyi aradım sordular, dediğin gibi anesteziden itibaren 4 saatlik ilk sütü sağıp atıyormuşuz 👍🏻

Sen söyledikten sonra internete baktım röntgen süte geçmez demişler ama bana öyle dediler riske atmak istemediler sanırım ya da bana geçmez dediler ben garanti olsun diye mi attım acaba 2 kere attım çünkü biliyorum.
Ben de bir oncekı gun mr cektırdım , sordum sütü dökeyim mi diye, rontgen de dokulmesını istiyoruz, Mr da sıkıntı yok dedıler..

Bu heyet raporu konusuna hep sasiriyorum ben ya ilk defa burda duydum ogretmenler arasinda mi yaygin bu ? Ucretsiz izne hic ayrilmiyor musunuz?
Ben ozeldeyim bizde ucretli sonrasi direk ucretsize basliyorsun talep edersen, o da 6 ay sadece.Ucretli ile ucretsiz izin arasinda yillik izin kullanimi bile yasak mesela
Ücretsiz izne elbette ayrılınıyor, ama dönem ortası veya okulun kapanmasına cok az sure kalınca ogretmen degısıklıgı olmasın, programlar alt ust olmasın dıye idareciler genelde donemı bır sekılde kapatın dıyo, en buyuk etkenlerden bırı de maddı durum.. 40 gun tek hekim rapor hakkı da var, 2 yıla kadar ucretsız ızın hakkı. Ve heyet raporu.. 1 kere ya da 2 kere alınca donem bıtıyor zaten.. Benım raporum pazartesı bıtıyor, hazıran ılk haftası okullar tatil.. 1bucuk ay gidersem hem benım, hem de cocukların duzeni bozulacak.. Gidilmez mi gidilir tabıkı.. Ya da ucretsız ızın de alınır pek tabi..
Bakanlıkta memur olarak calisan bır arkadasın cocugu 16 aylık olmus sureklı heyet raporu almıs.. Biz bu kadar uzun sure alsak meslekten atılırız kesın. Sorusturma acılır.. Ama onlara bısey demıyolarmıs.. Her kurumun ısleyıs tarzı farklı.. Her ıdarecının de oyle.. Kımı idareciler de heyet raporunu kabul etmiyor vicdanı olarak dusunup, ucretsız ızın alsın dıyo.. Karısık ısler ya. Devlet bana cocuga bakmam ıcın 8 hafta verıyo, sonra naparsan yap, ister bakıcı bul, ister sut ıznı kullan, evim uzaksa nasıl kullanayım süt iznini..ya da cocugun acıkma saatı değilse, ya da cocuk derın uykudaysa o saatlerde, robot mu bu cocuk.. İsvicre de kedisi dogum yapana 6 ay ızın veriyorlarmıs oyle bıse okumuştum bı yerde.. Bızım cocukların ısvıcrede kı kediler kadar degerı yok bu ulkede.

Ücretsiz izne elbette ayrılınıyor, ama dönem ortası veya okulun kapanmasına cok az sure kalınca ogretmen degısıklıgı olmasın, programlar alt ust olmasın dıye idareciler genelde donemı bır sekılde kapatın dıyo, en buyuk etkenlerden bırı de maddı durum.. 40 gun tek hekim rapor hakkı da var, 2 yıla kadar ucretsız ızın hakkı. Ve heyet raporu.. 1 kere ya da 2 kere alınca donem bıtıyor zaten.. Benım raporum pazartesı bıtıyor, hazıran ılk haftası okullar tatil.. 1bucuk ay gidersem hem benım, hem de cocukların duzeni bozulacak.. Gidilmez mi gidilir tabıkı.. Ya da ucretsız ızın de alınır pek tabi..
Bakanlıkta memur olarak calisan bır arkadasın cocugu 16 aylık olmus sureklı heyet raporu almıs.. Biz bu kadar uzun sure alsak meslekten atılırız kesın. Sorusturma acılır.. Ama onlara bısey demıyolarmıs.. Her kurumun ısleyıs tarzı farklı.. Her ıdarecının de oyle.. Kımı idareciler de heyet raporunu kabul etmiyor vicdanı olarak dusunup, ucretsız ızın alsın dıyo.. Karısık ısler ya. Devlet bana cocuga bakmam ıcın 8 hafta verıyo, sonra naparsan yap, ister bakıcı bul, ister sut ıznı kullan, evim uzaksa nasıl kullanayım süt iznini..ya da cocugun acıkma saatı değilse, ya da cocuk derın uykudaysa o saatlerde, robot mu bu cocuk.. İsvicre de kedisi dogum yapana 6 ay ızın veriyorlarmıs oyle bıse okumuştum bı yerde.. Bızım cocukların ısvıcrede kı kediler kadar degerı yok bu ulkede.
Hayat malum pahalı kimse ücretsiz izne ayrılmak istemiyor şartları zorluyorlar ki öğretmenler dönemi bitirince yazın zaten tatildeler bu arada ben öğretmen değilim tahmin sadece… benimde raporum ay sonu bitiyor idarecimle konuştum 60 gün iznim var geçen yıl 30 gün iznimi hiç kullanmamıştım bu yıla devretti bugünlere yatırım 😉 altı aya kadar yarım gün gideceğim her pazartesi işe gideceğim sonra dört gün izin alacağım bu şekilde yaklaşık 15 hafta götüreceğim temmuz birde kardeşim gelecek sonrasında tam başlarım benim idarecem bayan saolsun kendininde ikiz kardeşi varmış çok anlayışlı ikizler çok zor neden doğum izniniz az iki hafta nedir iki katı olmalı diyor☺️
Devlette çalışmak ile özelde çalışmak arasındak farklardan bu. Özelde calisan mühendis 3x maaş alıyor, ben devlette x maaş alıyorum. Ama biliyorum ki hastalıkta, pandemi de bu gibi özlük haklarında garantim var.
Ben memur olarak en zor yerdeyim, keyfi heyet raporu alsam soruşturma açarlar. Gerçekten ihtiyacım olsa, evlerden uzak, kanser gibi bir seneyi aşan izinler, raporlar oluyor
Ogretmenlerin yoneticileri de öğretmen oluyor,okulda herkes öğretmen o yüzden buna cok normal bakılıyor herkes alıyor çünkü. Bizde kimse hastalansa rapor bile almıyor, ben alınca göze batıyor
Bizde yıllık izin yok ya, çoğu öğretmen bebek 2 aylıkken başlamak zorunda kaıyor. (Başka tanıdıklarım biriktirdikleri yıllık izinlerini vs kullandılar.) O kadar uzun süre de ücretsiz almak istemiyor kimse. Öğretmen eşi de öğretmen oluyor genelde, büyük şehirde kirada yaşıyorsa tek maaşla geçinmek imkansız. Böyle bir imkan bulunca da değerlendiriyorlar.

Ve bu rapor da parayla satiliyor birilerine haksiz gelir olusturuyor oyle mi? Donem ortasi baslaman ogrenci icinde ogretmen icin de sikintidir tabi ki haklisiniz.Ama bunu cozumu keske rapor bulmaya calismak vs olmasa..Ulkemizin korkunc uygulamarindan biri daha o zaman.

Bizim de 8 hafta dogum iznimiz.8 haftalik bebek kime birakilir nasil birakilir?O yuzden bizde de herkes ucretsiz aliyor,heyet raporu vs kabul olmuyor sanirim hic alan duymadim.Bu arada ucretsiz izinde sadece maassiz degil sigortasiz da kaliyoruz ,terfi suremiz vs de uzuyor, tam anlamiyla dimdizlak kaliyoruz yani😅

Bu arada 16 ay mi?
16 ayda ikinci cocuga hamile kalip pesine yeni izni baslatirsin yahu😅En az iki sene olmazsin is yerinde
Bizde mesela iki cocugu pespese yapmak bile acik acik soylenmese bile -guya mobbing olmasin diye- cok hos karsilanmiyor.Zaten rekabet ortami var uzun sure isyerinde olmamak epey arkaya iter.
Ben bi de bu izinlerin tamamen anneye yuklenmesini de anlamsiz buluyorum.Keske baba izni de uzun olsa,donusumlu anne bana izin alabiliyor olsa mesela

Ve bu rapor da parayla satiliyor birilerine haksiz gelir olusturuyor oyle mi? Donem ortasi baslaman ogrenci icinde ogretmen icin de sikintidir tabi ki haklisiniz.Ama bunu cozumu keske rapor bulmaya calismak vs olmasa..Ulkemizin korkunc uygulamarindan biri daha o zaman.

Bizim de 8 hafta dogum iznimiz.8 haftalik bebek kime birakilir nasil birakilir?O yuzden bizde de herkes ucretsiz aliyor,heyet raporu vs kabul olmuyor sanirim hic alan duymadim.Bu arada ucretsiz izinde sadece maassiz degil sigortasiz da kaliyoruz ,terfi suremiz vs de uzuyor, tam anlamiyla dimdizlak kaliyoruz yani😅

Bu arada 16 ay mi?
16 ayda ikinci cocuga hamile kalip pesine yeni izni baslatirsin yahu😅En az iki sene olmazsin is yerinde
Bizde mesela iki cocugu pespese yapmak bile acik acik soylenmese bile -guya mobbing olmasin diye- cok hos karsilanmiyor.Zaten rekabet ortami var uzun sure isyerinde olmamak epey arkaya iter.
Ben bi de bu izinlerin tamamen anneye yuklenmesini de anlamsiz buluyorum.Keske baba izni de uzun olsa,donusumlu anne bana izin alabiliyor olsa mesela
Aynen oyle maasın 3te 1ını verıyosun rapora zaten bakıcı bulsan daha uyguna geliyor🫤 buna göz yumuluyormıste, yok sorusturma bılmem ne dıyolar da yıllardır aynı seyler , neyse cok siyasi konulara girmek istemiyorum ama kim neler yapmıyor ki benım aldıgım 30 gunluk rapor denizde kum tanesi kalıyor onların yanında.. Kiminin vicdanı rahat etmez 30 gun de olsa ucretsıze ayrılır kımı de benım gıbı vicdanı rahat olarak heyet raporu alır 😃
Bızde de tek hekim raporunu idareciler sevmez, dersler bos gecer, gorevlendırıcek ogretmen bulamazlar.. brnım 12 yıllık meslek hayatım var toplasan 10 gun tek hekim raporum yoktur, hasta da olsam giderim dersime, hatta cocuklar hep sey derdı caps vardı bır ara sızın ıcın yapmıslar derdı, hastalıktan ölecek halde dersine giren matematık öğretmeni dıye..ama ıste gebelıgım sıkıntılı gectı ben dogum oncesı de heyet kullandım, gercekten hep yatmak zorundaydım.. Bu alacagim raporu da yukarda saydığım sebeplerden dolayı almak zorundayım..

Kızlar günaydın
Ateşi yok bu arada
Canım çok takılma, sabah ben de değişik versiyonunu yaşadım. Normalde ağlayarak uyanır, emer, biraz oynar, tekrar emer ve uyurdu 2 saatin sonunda. Bugün gülümseyerek uyandı emzirmeye çalıştım emmedi, zorladım kustu, canı evi dolaşmak ve oynamak istemiş sonra emmek istemiş anlaştık çözdük ve uyudu sonrasında. Bir yerde okumuştum ya da dinlemiştim siz yetişkinler nasıl uyandığınızda her gün hemen kahvaltı yapmak istemezseniz, bir gün kahveyle başlamak isterseniz bebekler de öyledir. Bu aklıma gelince dedimki bebemin ayarları bozulmadı, bugünlük canı istememiş 😅 seninki de emmek istememiş, fazla gelmiş ve canı uyumak istemiş kuzunun. Bırak uyusun, kalktığında boş mideye daha güzel doyar.
Bu arada 16 ay mi?
Aslında baba da kısmi çalışma yapabiliyor 2 eş de çalışıyorsa; ama maalesefki ülkemizde uygulamada her şey kadının üzerinde.
Kısmi Süreli Çalışmanın Süresi, Şekli ve Şartları

Kısmi süreli çalışma talebi ve şekli

MADDE 8 –
(1) İşçi, 5 inci maddede belirtilen analık izninin, 6 ncı maddede belirtilen ücretsiz iznin veya 7 nci maddede belirtilen ücretsiz iznin bitiminden itibaren çocuğun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden ay başına kadar herhangi bir zamanda kısmi süreli çalışma talebinde bulunabilir.

(2) Kısmi süreli çalışma talebi, 7 nci maddede belirtilen ücretsiz izin süresi kesilerek de yapılabilir. Ücretsiz iznin tamamının kullanılması şartı aranmaz.

(3) Kısmi süreli çalışma talebi, bu haktan faydalanmaya başlamadan en az bir ay önce işçi tarafından yazılı olarak işverene bildirilir.

Kızlar bebegım dunden berı uykusu gelince degısık bır sekılde aglamaya basladı, elını de agzına sokarak tuhaf bı sekılde aglıyor.. Dişi kasınınca mı boyle oluyor acaba, dısı kasınan cocukların aglama stillerinde degısıklık var mı sizde?

Kızlar bebegım dunden berı uykusu gelince degısık bır sekılde aglamaya basladı, elını de agzına sokarak tuhaf bı sekılde aglıyor.. Dişi kasınınca mı boyle oluyor acaba, dısı kasınan cocukların aglama stillerinde degısıklık var mı sizde?
Evet hem kaşınıp hemde üstüne uykusu varsa değişik ağlama stilleri ile ağlıyor 😂 valla ben dişin belirtilerini sonuna kadar yaşadığım için her şeyi dişe bağlıyorum artık 😄

Evet hem kaşınıp hemde üstüne uykusu varsa değişik ağlama stilleri ile ağlıyor 😂 valla ben dişin belirtilerini sonuna kadar yaşadığım için her şeyi dişe bağlıyorum artık 😄
Insallah bızım kı de dişten dolayı oyledır, baska bı yerı agrımasın da 🙏🏻
Cıktı mı sızın diş?

X