2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Insallah bızım kı de dişten dolayı oyledır, baska bı yerı agrımasın da 🙏🏻
Cıktı mı sızın diş?
Hayır maalesef nerdeyse 1.5 ay önce başladı belirtileri bu ara aşırı fazlalaştı hatta gece sık sık uyanmalar vs de eklendi dişten olduğunu düşünüyorum bununda sürekli emmek istiyor sanırım rahatlatıyor emmek damakları ama hala yok bende tecrübesizim bilmiyorum nasıl çıkar ne kadar zamanı vardır 😄🤭

Bebeğim uykusunda aşırı hareket etmeye başladı. Tam yatırıyorum kollarını bacaklarını savurmaya başlıyo ve kendini uyandırıyor. Hiç rahat edemiyor gibi neden acaba? Sonra memeye alıyorum o şekilde dalıyor. Dün gece 3e kadar ben yatağına koydum o çılgın hareketlerle uyandı sonra başa sardık. Bir de bir kolunda 2 tane kabarcık çıkmış pütürlü. Doktor nemlendir dedi. Acaba onlar kaşıntı mı yapıyor ama uyanıkken rahat?? Anlayamadım gerçekten uykudaki hareketlilik sebebini

Ve bu rapor da parayla satiliyor birilerine haksiz gelir olusturuyor oyle mi? Donem ortasi baslaman ogrenci icinde ogretmen icin de sikintidir tabi ki haklisiniz.Ama bunu cozumu keske rapor bulmaya calismak vs olmasa..Ulkemizin korkunc uygulamarindan biri daha o zaman.

Bizim de 8 hafta dogum iznimiz.8 haftalik bebek kime birakilir nasil birakilir?O yuzden bizde de herkes ucretsiz aliyor,heyet raporu vs kabul olmuyor sanirim hic alan duymadim.Bu arada ucretsiz izinde sadece maassiz degil sigortasiz da kaliyoruz ,terfi suremiz vs de uzuyor, tam anlamiyla dimdizlak kaliyoruz yani😅
Bende bana verilen ek iki haftayı doğum öncesi kullanmıştım maalesef doğum sonrası izin en az altı ay olmalı ama nerde küçücük bebekleri bırakmak zorunda bırakılıyoruz Benim özel sağlık sigortam var özel hastaneye gidiyorum ve ciddi sıkıntım olmadan rapor alamadım parayla satanıda bulamadım öyle özel hastaneler hemen vermiyorlar maalesef yada ben bulamadım

Ve bu rapor da parayla satiliyor birilerine haksiz gelir olusturuyor oyle mi? Donem ortasi baslaman ogrenci icinde ogretmen icin de sikintidir tabi ki haklisiniz.Ama bunu cozumu keske rapor bulmaya calismak vs olmasa..Ulkemizin korkunc uygulamarindan biri daha o zaman.

Bizim de 8 hafta dogum iznimiz.8 haftalik bebek kime birakilir nasil birakilir?O yuzden bizde de herkes ucretsiz aliyor,heyet raporu vs kabul olmuyor sanirim hic alan duymadim.Bu arada ucretsiz izinde sadece maassiz degil sigortasiz da kaliyoruz ,terfi suremiz vs de uzuyor, tam anlamiyla dimdizlak kaliyoruz yani😅
Ücretsiz izin alınca özel sağlık sigortası kesiliyor mu?? Ay bu çok kötü bir haber ben 2 ay sonra çıkıcam ücretsiz izne. Artık uzatacak iznim kalmıyor maalesef. Yan haklarımızın da gittiğini bilmiyordum off

Hayır maalesef nerdeyse 1.5 ay önce başladı belirtileri bu ara aşırı fazlalaştı hatta gece sık sık uyanmalar vs de eklendi dişten olduğunu düşünüyorum bununda sürekli emmek istiyor sanırım rahatlatıyor emmek damakları ama hala yok bende tecrübesizim bilmiyorum nasıl çıkar ne kadar zamanı vardır 😄🤭
Aahh tecrubesızlık 😔 resmen bizde büyüyoruz onlarla, dün bebegımle gülüşürken oturdum agladım büyüyor diye, bu zamanları unutmak ıstemıyorum sürekli videolar cekıyorum, ben aglayınca bana tuhaf tuhaf bakması, bıraz daha agladım ona da, kurban oldugım artık anlıyor

Kızlar selamlar nasılsınız? Kaç haftadır düzenli giremiyorum buraya. Biz 27sinde 4 aylık olcaz, kalkma refleksi yavaş yavaş oluşmaya başladı. Konuşmalar sesler o biçim 🙈 mama da 150-180 alıyor. 7 kg oldu sanırım öyle hissediyorum
Tek öğün mü 150?

Kızlar bebegım dunden berı uykusu gelince degısık bır sekılde aglamaya basladı, elını de agzına sokarak tuhaf bı sekılde aglıyor.. Dişi kasınınca mı boyle oluyor acaba, dısı kasınan cocukların aglama stillerinde degısıklık var mı sizde?
Bizimki de aynı dişden diye düşünüyorum ere böyle ağlamasını izleyecek miyiz

Arkadaşlar merhaba heyet raporu veren bildiginoz hastaneler varmi herhangi bir sehir olabilir.. bulundugum yer kucuk ozelde devlette vermiyor cok sıkıntıda kaldim bilgisi olan varsa yardimci olursa cok sevinirim

Bu heyet raporu konusuna hep sasiriyorum ben ya ilk defa burda duydum ogretmenler arasinda mi yaygin bu ? Ucretsiz izne hic ayrilmiyor musunuz?
Ben ozeldeyim bizde ucretli sonrasi direk ucretsize basliyorsun talep edersen, o da 6 ay sadece.Ucretli ile ucretsiz izin arasinda yillik izin kullanimi bile yasak mesela
Heyet bulan aliyor kamuda .yasal hak.

Kızlar selamlar nasılsınız? Kaç haftadır düzenli giremiyorum buraya. Biz 27sinde 4 aylık olcaz, kalkma refleksi yavaş yavaş oluşmaya başladı. Konuşmalar sesler o biçim 🙈 mama da 150-180 alıyor. 7 kg oldu sanırım öyle hissediyorum
Kac saat araliklarla aliyor 120 veriyorum 2.bucuk saate acikiuor

Canım çok takılma, sabah ben de değişik versiyonunu yaşadım. Normalde ağlayarak uyanır, emer, biraz oynar, tekrar emer ve uyurdu 2 saatin sonunda. Bugün gülümseyerek uyandı emzirmeye çalıştım emmedi, zorladım kustu, canı evi dolaşmak ve oynamak istemiş sonra emmek istemiş anlaştık çözdük ve uyudu sonrasında. Bir yerde okumuştum ya da dinlemiştim siz yetişkinler nasıl uyandığınızda her gün hemen kahvaltı yapmak istemezseniz, bir gün kahveyle başlamak isterseniz bebekler de öyledir. Bu aklıma gelince dedimki bebemin ayarları bozulmadı, bugünlük canı istememiş 😅 seninki de emmek istememiş, fazla gelmiş ve canı uyumak istemiş kuzunun. Bırak uyusun, kalktığında boş mideye daha güzel doyar.

Aslında baba da kısmi çalışma yapabiliyor 2 eş de çalışıyorsa; ama maalesefki ülkemizde uygulamada her şey kadının üzerinde.
Kısmi Süreli Çalışmanın Süresi, Şekli ve Şartları

Kısmi süreli çalışma talebi ve şekli

MADDE 8 –
(1) İşçi, 5 inci maddede belirtilen analık izninin, 6 ncı maddede belirtilen ücretsiz iznin veya 7 nci maddede belirtilen ücretsiz iznin bitiminden itibaren çocuğun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden ay başına kadar herhangi bir zamanda kısmi süreli çalışma talebinde bulunabilir.

(2) Kısmi süreli çalışma talebi, 7 nci maddede belirtilen ücretsiz izin süresi kesilerek de yapılabilir. Ücretsiz iznin tamamının kullanılması şartı aranmaz.

(3) Kısmi süreli çalışma talebi, bu haktan faydalanmaya başlamadan en az bir ay önce işçi tarafından yazılı olarak işverene bildirilir.

İsciler icin diyor, memurlar içinde sözde ilkokul çağına gelene kadar yarim saat calisma yarım maas yapacaklardi uygulamada yok bizim orda

Kızlar bebegım dunden berı uykusu gelince degısık bır sekılde aglamaya basladı, elını de agzına sokarak tuhaf bı sekılde aglıyor.. Dişi kasınınca mı boyle oluyor acaba, dısı kasınan cocukların aglama stillerinde degısıklık var mı sizde?
Benim bir ay önce uykusu gelince alt dudağını büzmeye başladı, öyle içim kıyıliyor ki öyle yapınca

Bizde haftaya 4 olucaz, benim kız cok hareketli uzun zamandır kalkıyor, kalktiktan sonra kendini yana atıyor. Aman dikkat et cok alakasiz yere kafası giriyor. Daha bugun de ilk kez düştüğü yerden kendini toparlayıp karın üstü durabildi

Bende bana verilen ek iki haftayı doğum öncesi kullanmıştım maalesef doğum sonrası izin en az altı ay olmalı ama nerde küçücük bebekleri bırakmak zorunda bırakılıyoruz Benim özel sağlık sigortam var özel hastaneye gidiyorum ve ciddi sıkıntım olmadan rapor alamadım parayla satanıda bulamadım öyle özel hastaneler hemen vermiyorlar maalesef yada ben bulamadım
Sen özelde miydin devlette ni canım mesleğin ne?

Kac saat araliklarla aliyor 120 veriyorum 2.bucuk saate acikiuor
Ay canım biz senle konuştuk kendi kendine iki gündür 4 saatte bir içiyor, uyku süresi de artti öyle olunca
Aksam 20 , 120
Gece 1, 90ml
Gece5 180 ml
Sabah8 120ml
Öğlen 12 120 ısıtılmış
Oglen 2 90ml
Oglen 4 60ml
Aksam 6 60 ml
Ama mesela aksam20de verdigim 120yi aynı anda içmiyor saat22ye kadar içiyor

X