Canım çok takılma, sabah ben de değişik versiyonunu yaşadım. Normalde ağlayarak uyanır, emer, biraz oynar, tekrar emer ve uyurdu 2 saatin sonunda. Bugün gülümseyerek uyandı emzirmeye çalıştım emmedi, zorladım kustu, canı evi dolaşmak ve oynamak istemiş sonra emmek istemiş anlaştık çözdük ve uyudu sonrasında. Bir yerde okumuştum ya da dinlemiştim siz yetişkinler nasıl uyandığınızda her gün hemen kahvaltı yapmak istemezseniz, bir gün kahveyle başlamak isterseniz bebekler de öyledir. Bu aklıma gelince dedimki bebemin ayarları bozulmadı, bugünlük canı istememiş
seninki de emmek istememiş, fazla gelmiş ve canı uyumak istemiş kuzunun. Bırak uyusun, kalktığında boş mideye daha güzel doyar.
Aslında baba da kısmi çalışma yapabiliyor 2 eş de çalışıyorsa; ama maalesefki ülkemizde uygulamada her şey kadının üzerinde.
Kısmi Süreli Çalışmanın Süresi, Şekli ve Şartları
Kısmi süreli çalışma talebi ve şekli
MADDE 8 – (1) İşçi, 5 inci maddede belirtilen analık izninin, 6 ncı maddede belirtilen ücretsiz iznin veya 7 nci maddede belirtilen ücretsiz iznin bitiminden itibaren çocuğun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden ay başına kadar herhangi bir zamanda kısmi süreli çalışma talebinde bulunabilir.
(2) Kısmi süreli çalışma talebi, 7 nci maddede belirtilen ücretsiz izin süresi kesilerek de yapılabilir. Ücretsiz iznin tamamının kullanılması şartı aranmaz.
(3) Kısmi süreli çalışma talebi, bu haktan faydalanmaya başlamadan en az bir ay önce işçi tarafından yazılı olarak işverene bildirilir.