- 1 Eylül 2011
- 1.124
- 1.673
-
- Konu Sahibi sunshine__
- #70.241
Ya arkadaşlar birşey sorucağım bebeklerimiz işitme testinden geçmişti lakin doğumsal işitme kaybı risk faktörlerini taşıyor (haftasından daha erken doğmak, küvözde kalıp oksijen tedavisi görmek vb)
ise testin yenilenmesi ve takip edilmesi gerekmekte imiş yani altıncı ayda tekrar yaptıracağız bizim gibi olan varmı?
Hayır minyon bir bebegim var dusuk persentilde ilerliyor.Ama onemli olan ilerlemesi oldugu icin bu bir sorun yaratmiyorMerhaba ara kapandimi dogdumu bebeiniz
Daha bugün bunu doktora sordum. Meme terbiyesi denilen bir olay var dedi. Aynı süt gene gelir, lakin sana boş gibi gelir. Bu seni yanıltmasın. Bizim için önemli olan kilo alımları ve çişli bez sayısı dediBu ay göğüslerim çook değişti sanki süt yok gelmiyor da bebek aç kalıyor gibi hissediyorum içi bomboş gibi bebek yutkunmuyor gibi
Böyle hisseden varmı
Aç kalsa ortalığı yıkar çişli bezide herzamanki gibi ama garip bir his geldi
Arayı kapatmasını gebelikte.cinsiyeti ne oldu peki?Hayır minyon bir bebegim var dusuk persentilde ilerliyor.Ama onemli olan ilerlemesi oldugu icin bu bir sorun yaratmiyor
ErkekArayı kapatmasını gebelikte.cinsiyeti ne oldu peki?
Yaptıracakmısınız peki?Fototerapiden sonra bize de tekrar yaptirin demislerdi ama yaptirmadik henuz.Fototerapi oncesi yaptirmistik sorun yoktu.
Off evet bende araştırdım zormuş nasıl olucak iki tane bebekle fikrim yok bizimkilerin uykularıda okadar hafif ki evde parkenin çıt sesiyle uyanıyorlar nasıl orda uyanmayacaklar kiFototerapi aldığı ve sarılığı uzun sürdüğü için bizim doktorumuz da tekrar yaptıralım dedi. Çok zor oluyor ya. Kızımda da yaptırmıştık. Uyuması gerekiyor ve bi türlü uyumamıştı orda. 5-6 saat hastanede kalmıştık.
Daha bugün bunu doktora sordum. Meme terbiyesi denilen bir olay var dedi. Aynı süt gene gelir, lakin sana boş gibi gelir. Bu seni yanıltmasın. Bizim için önemli olan kilo alımları ve çişli bez sayısı dedi
Yaptıracakmısınız peki?
Off evet bende araştırdım zormuş nasıl olucak iki tane bebekle fikrim yok bizimkilerin uykularıda okadar hafif ki evde parkenin çıt sesiyle uyanıyorlar nasıl orda uyanmayacaklar ki
Bu ay göğüslerim çook değişti sanki süt yok gelmiyor da bebek aç kalıyor gibi hissediyorum içi bomboş gibi bebek yutkunmuyor gibi
Böyle hisseden varmı
Aç kalsa ortalığı yıkar çişli bezide herzamanki gibi ama garip bir his geldi
Bizim yaptırdığımız da basitti başına kulaklık gibi bi prop taktılar ozaman yenidoğanken uykuları da derindi fakat bu yapılacak olan galiba bi tık ayrıntılısı bera testi die geçiyor bu durumu bende soracağımDoktorumuz yaptirin derse yaptiririm tekrar sorayim bu ay.Ama gerek gormezse yaptirmayacagim.Yogun bakimda bi sekilde kalmis her bebege oneriliyor galiba..Biz fototerapiden once yaptirdik cok basit bir test 5 dk surmuyor hic zor birsey degil
Ben de sorayim bu ay.Ama cok net duyma belirtileri veriyor bebeklerimiz artik duyuyor farkindayim,bakalim doktorumuz ne diyecekBizim yaptırdığımız da basitti başına kulaklık gibi bi prop taktılar ozaman yenidoğanken uykuları da derindi fakat bu yapılacak olan galiba bi tık ayrıntılısı
İnşallah gerek olmazBen de sorayim bu ay.Ama cok net duyma belirtileri veriyor bebeklerimiz artik duyuyor farkindayim,bakalim doktorumuz ne diyecek
İlk aylarda meme terbiyesi deniyordu bende ağrılar elektriklenme şişme hissi hep vardı bu ay azaldı ilk defaDaha bugün bunu doktora sordum. Meme terbiyesi denilen bir olay var dedi. Aynı süt gene gelir, lakin sana boş gibi gelir. Bu seni yanıltmasın. Bizim için önemli olan kilo alımları ve çişli bez sayısı dedi
Benim bebeğimde böyleydi gerilik oldu her zaman doğuncaya kadar geriden geldi 2-3 hafta kadar çok üzülüyorduk ,, sonuç olarak bebeğim doğduktan sonra güzel gelişti o geriden gelen gelişmeyen bebek 70persentilde bazı persentilde 97 görünüyor gayet sağlıklı olduSizin son aylarda mı ara açılmıştı Benim şu an 8 haftalık olması gerekirken 6 görünüyor. Yani başından beri hep 2 hafta geriden mi geliyordu
Geçmiş olsun size deNasıl atlattiniz bu süreci acaba şuan bizde yaşıyoruz dadoktora gidemedim asisi6var sabah 2 aylık olan ama biz 3 aya gireceğiz ertelmistik hasta diye antibiyotik almıştık şimdi yine hasta artık erteleme lüksüm de kalmadı aşıyı peki bu balgamla nasıl kurtuluşa erecegiz siz neler yaptınız kendiliğinden mi geçti
Bu ay ne kadar kilo aldı?Benim bebeğimde böyleydi gerilik oldu her zaman doğuncaya kadar geriden geldi 2-3 hafta kadar çok üzülüyorduk ,, sonuç olarak bebeğim doğduktan sonra güzel gelişti o geriden gelen gelişmeyen bebek 70persentilde bazı persentilde 97 görünüyor gayet sağlıklı oldu
Süt birikince aniden geliyordu sadeceBu ay ne kadar kilo aldı?
Hiperlaktasyon devam ediyor
Canım sütün azalmaz korkmaİşe ilk başladığım hafta olduğu gibi bayram dönüşü de stresli bir konu yaşadım malesef yine sütüm kesilir gibi oldu. 180 ml sağıp saklama kabına sığmayan sütüm, 30ml zor çıkartıyorum. Kızımda aç herhalde. 30 30 hesplayamadim ne kadar içti.
Mamaya başlamak istiyorum beni bir öğün rahatlatsa iyi olur am geçen de açtım içmedi. Kendimi cok kötü hissediyorum
Ben varım. Gebelik şekerim vardı. 6.ay tekrar edilecek.Ya arkadaşlar birşey sorucağım bebeklerimiz işitme testinden geçmişti lakin doğumsal işitme kaybı risk faktörlerini taşıyor (haftasından daha erken doğmak, küvözde kalıp oksijen tedavisi görmek vb)
ise testin yenilenmesi ve takip edilmesi gerekmekte imiş yani altıncı ayda tekrar yaptıracağız bizim gibi olan varmı?