• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 AĞUSTOS / EYLÜL AYI GEBELİK PLANLAYANLAR

Evet bakacağım ev ama 11-12 binden başlıyo ve içleri çok kötü 🥺 Ben anlamıyorum niye kimse ölmeyecekmiş gibi yaşamaya başladı. Niye artık kimse öbür dünyaya yatırım yapmıyo. Herkes ah alma yarışında resmen. Valla annem yalnız malum babam vefat etti. Hemen bir koşu gidebiliyorum buradayken evine. O avantajı var buranın. Neyse bakalım bir yarın olsun sakin kafayla düşünüp karar veririz.
Öyle canım fevri karar vermemeli iyi düşünmelisiniz

A Afratafrac çok üzüldüm kuzum ev sahibinizin yaptığına. Maalesef vicdanlı insan kalmadı 😒 bizimki de %75 zam yaptı ki biz doğuda kötü bir yerdeyiz. Tabi ki seninkiyle kıyaslanamaz. Allah akıl fikir versin. Hepimizi insaflı ev sahipleriyle karşılaştıraın rabbim

Yine çişim yaptı yapacağını kalbim kadar beyaz test bırakıyorum Buraya 🤣

Eklentiler

• IMG_20230722_231919.webp
    IMG_20230722_231919.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG20230722230758.webp
    IMG20230722230758.webp
    5,9 KB · Görüntüleme: 59
A Afratafrac çok üzüldüm kuzum ev sahibinizin yaptığına. Maalesef vicdanlı insan kalmadı 😒 bizimki de %75 zam yaptı ki biz doğuda kötü bir yerdeyiz. Tabi ki seninkiyle kıyaslanamaz. Allah akıl fikir versin. Hepimizi insaflı ev sahipleriyle karşılaştıraın rabbim
Arkadaşlar bu şekilde düşünmeyin evet ev sahibinin yaptığı çok acımasızca insanlar zaten aldıkları maaşla zor geçiniyorlar birde 10 bin kira ödediğini düşündüğün zaman haklısınız ama ev sahibine de hak vermek lazım biz bütün servetimizi koyduk üstüne kredi çektik 4 milyona ev aldık herşeye rağmen aylık 22 bin kredi ödüyoruz bunu karşılığı da 3000 5000 olamaz haliyle insanlar da bunu kiraya yansıtıyor bu şekilde de düşünün burda assında devlet artık el atmalı iki tarafa da dur demeliydi tabi artık bunun için biraz geç kaldı ev sahibine orta yolu bulmaya çalışın tabi gözünü korkutun mahkemeye vereceğim haklarımı savunacağım diye ama dediğim gibi yinede konuşup orta yolu bulmanız lazım

canım ben 12 temmuz da adet oldum olmadı maalesef tekrar ekler misin sat 12 temmuz bat 11 ağustos inşallah bu ay olur diyelim :)

Arkadaşlar bu şekilde düşünmeyin evet ev sahibinin yaptığı çok acımasızca insanlar zaten aldıkları maaşla zor geçiniyorlar birde 10 bin kira ödediğini düşündüğün zaman haklısınız ama ev sahibine de hak vermek lazım biz bütün servetimizi koyduk üstüne kredi çektik 4 milyona ev aldık herşeye rağmen aylık 22 bin kredi ödüyoruz bunu karşılığı da 3000 5000 olamaz haliyle insanlar da bunu kiraya yansıtıyor bu şekilde de düşünün burda assında devlet artık el atmalı iki tarafa da dur demeliydi tabi artık bunun için biraz geç kaldı ev sahibine orta yolu bulmaya çalışın tabi gözünü korkutun mahkemeye vereceğim haklarımı savunacağım diye ama dediğim gibi yinede konuşup orta yolu bulmanız lazım
Eski oturuma hakkı yok bunu yapmaya, Yeni oturacak insana isterse 20 bin desin bu insanlar senelerdir orda ona göre harcama yapıyorlar, düzenini kuruyor bu devirde Birikim de yapamıyor eve kredi 200 300 bin çıkıyor eskisi gibi değil bu kadar kolay da değil devlet anca almaya baksın insanları mahvettiler , dediğiniz 22 rakamı çok yüksek Mevla 2 kişi çalışsa anca krediyi öder oda asgeri ücretli biri. Yine herkese uyacak bir durum değil refah seviyesi düşük per perişan insanlar çevremde çok var iki kişi çalışıp yetmiyorlar kaldı ki ev alsınlar.

Eski oturuma hakkı yok bunu yapmaya, Yeni oturacak insana isterse 20 bin desin bu insanlar senelerdir orda ona göre harcama yapıyorlar, düzenini kuruyor bu devirde Birikim de yapamıyor eve kredi 200 300 bin çıkıyor eskisi gibi değil bu kadar kolay da değil devlet anca almaya baksın insanları mahvettiler , dediğiniz 22 rakamı çok yüksek Mevla 2 kişi çalışsa anca krediyi öder oda asgeri ücretli biri. Yine herkese uyacak bir durum değil refah seviyesi düşük per perişan insanlar çevremde çok var iki kişi çalışıp yetmiyorlar kaldı ki ev alsınlar.
Haklısınız eşimle işimiz iyi maaşlarımız da iyi ona rağmen zor ödüyoruz birde bunun vergileri falan var ama oturan içinde zor ev sahibi içinde zor millet olarak Allah yardımcımız olsun artık

Bu sene 2300e oturulan ev nasıl 10000 olabiliyor aklın mantığın alıyor mu? 4 milyonluk bir evde oturuyor olsa o kiraya değer dersin belki ama o değerde olmayan bir eve de o paraları kimse isteyemez

Canım valla tatildeydim 19 unda adet oldum :(

Üç senedir hiç hamile kalamadım artık ovülasyon dener miyim bilmiyorum zaten yaşımda ilerledi olmayacak heralde , zaten hayırlısıysa olsun bundan sorsa , bazı şeyleri çokta zorlamamak gerek.

Kızlar, bugün biraz modum moralim her şeyim düşük. Migrenim falan tuttu aldığım haber sonrasında hatta. Ev sahibimiz kiraya aşırı yüksek zam yapmak istiyor. Ne moral kaldı ne bişi.

Bulunduğumuz bina 2 kat. Üstümüzde ev sahibimiz oturuyor. Bu seneki kiramız 2.300 dü. Geçen ay eşimi çağırdı 5000TL yapıyorum dedi. Biz düşündük taşındık, tamam dedik. Bu ay tekrar çağırmış eşimi, vazgeçtim 10.000TL yapıyorum kiranızı dedi. 1 ay süreniz var düşünün taşının beğenmiyorsanız başka yer bulun demiş.

Gerçekten o an düşündüğüm tek şey çocuk oldu. Biz nasıl geçinicez dedim. Eşim de ben de öyle yüksek maaşlar alan kişiler değiliz. Benim maaşım kiraya gidecek. E ne yicez ne içicez. Sinirim bozuldu.

Oturdum kiralık evlere baktım 11-12 bin TL den başlıyorlar. Yani evden çıksak başka yere gitsek daha pahalı. Ayrıca taşınma masrafı var.

Şimdi biraz sakinleşip düşüneceğiz bir iki gün. 2 farklı arkadaşım da aynı durumu yaşadı. Biri çıktı kendine ev aldı kredi çekip cesaret etti, biz yapamayız çünkü bankalar kredi vermiyo. Diğeri mahkemelik oldu hala sürüyo mahkemeleri. Ancak mahkemelik olsak aynı binada o kadar zor olur ki. Ben şu an endişeliyim çocuk yapma fikrine karşı. İlk defa böyle hissediyorum.

Canınızı sıktıysam şimdiden özür dilerim. Buraya kadar okuyup beni dinleyenlere de teşekkür ederim 🙏
Canım benim şimdi gördüm bu mesajını. Öncelikle Allah şu fırsatçı insanları bildiği gibi yapsın. Sözleşme var mıydı? Çok anlamam ama ev sahibi en fazla yüzde 25 zam yapamıyor muydu? Haklarımızı iyi bilmemiz lazım. Dava edebilirsin bence. Burada bir tanıdık hatta bugün anlattı. Benzer durum yakınlarının başına gelmiş dava etmiş ve kazanmış. Bence bu şekilde bir araştırın derim. Öyle 2300 olan kiraya kafasına göre 10 bin yapamaz. Nolur canını sıkma inşallah her şeyin bir çözümü var. Seni pozitifliğinle tanıdım burada. Hiç vazgeçme o yönünden.

Bu sene 2300e oturulan ev nasıl 10000 olabiliyor aklın mantığın alıyor mu? 4 milyonluk bir evde oturuyor olsa o kiraya değer dersin belki ama o değerde olmayan bir eve de o paraları kimse isteyemez
Arkadaşım konuşması kolay o adam o evi bedavaya mı aldı şuan ucuza ne var yaptığının doğru olduğunu söylemiyorum ama orta yolu bulun diyorum para kolay kazanılmıyor o evi almasıda zor her ay kira ödemek de ama orta yolu bulmaktan başka ne yapacaklar başka kiraya gitseler 5000 aşla başka yer mi var zaten

Üç senedir hiç hamile kalamadım artık ovülasyon dener miyim bilmiyorum zaten yaşımda ilerledi olmayacak heralde , zaten hayırlısıysa olsun bundan sorsa , bazı şeyleri çokta zorlamamak gerek.
Merhaba . Bence olumsuz düşünmeyin benim arkadaşım 38 yaşında evlendi ve tüp bebekle hamile kaldı . Tabi dediğiniz gibi olmayacak şeyleri zorlamanın bir anlamı yok . Hayatınızdaki önceliklere siz daha iyi karar verirsiniz. Sizinle benzer duyguları ben de yaşıyorum ama ne bileyim sonra yine ümit ediyorum ☺️ bence ağustos şanslı gelecek 🙏

Back
X