Mart ayı annesi ve yeni yaptırmış biri olarak gruba bilgi vereyim. 8. haftamda covid geçirdim karantina bitince koştur koştur doktora gittim 10+5 tik o zaman doktor kesinlikle nifty önerdi covidin getirdiklerini bilmiyoruz vs diye aklımıza yattı 4-5 firmadan fiyat aldım.
invitae firması en uygun fiyatı vermişti 3100 diğerleri de çok fark yoktu max 3700 dediler.
Aynı gün neredeysem gelip kanımı aldılar. Sonuçlar 7-10 iş günü içinde çıkacak dendi. Abd'ye gönderilenden tercih ettim türkiyede yapılan firmalar da var ama güzel yorumlar okumadım.
Ödemeyi de henüz yapmadım firmayı aradım kan ulaştığında beni arayıp bilgilendirip öyle ödeme alacaklarını söylediler.
Buradan da artı puan aldılar.
11+1de yaptırmış oldum testi doktorum da uygun buldu haftası için. çünkü daha erken dönemlerde yaptırdığınızda bebek dna sı tam geçmemiş oluyormuş sanırım tekrar kan alma tekrar gönderme sürecinde süreç 1 aya kadar uzuyormuş.
Bu firma 2 tüp kan aldı yeterli gelmezse diye diğer firmalar 1 tüp alıyomuş.
Bu testi yaptırdığınızda dediğiniz gibi 2li 3lü 4lü hiçbirine gerek kalmıyormuş 3-4 haftada bir stres olacağına yaptıralım dedik. İkili testlerde 300de 1 risk 700de 1 risk 100 de 1 risk gibi risk sonucu çıkıyormuş. Bu yaptırdığım kapsamlı olanda pozitif negatif direkt sonuç gelecek. Bu testte tabi tarama testi olarak geçiyor kesin tanı değil %0,02 olsa bile yanılma payı olduğunu göz önünde bulundurmak lazım ve maliyetli tabi ama durumu olanlar veya buna para ayırabilen aileler için %99,9 sonuç göze alınırsa yaptırılır mı yaptırılır.