İnşallah zor bir durumBen de çalıştığım yerde peçete ile duruyorum tutunca sanki kötü birsey yutmuş gibi oluyorum Allah'ım inşallah tez vakitte gecer
Tum hastanelerde normalde her zaman 7/24 kadin doğumcular olur çünkü her zaman dogum olabiliyorPazar günü izmirde hiç bir kadın doğumcu çalışmıyor heraldesol kasığımda çok ağrı var. Normalde de kasık ağrılarım oluyordu ara ara ama bu baya ağrıyor ve geçmiyor. Önümüzdeki hafta doktorum randevu vermişti şimdilik gidip bakacağım doktor bulamadım. Hiç pazar günü izmirde kontrole giden oldu mu acaba?
Maalesef ki meslek deformasyonu diyoruz buna. Doktorlar bebeğin kalp atışını duymadan gebeliği onaylamıyorlar ve bu sebeplede annelerin hisselerini de hiçe sayarak pat! diye kendilerince kabaca bir açıklama yapıyorlar. Sen hayaller kurmuşsun umutlanmışsın yıkılmışsın bunu düşünmüyorlar. Özeller bir tık daha mecburi dikkat ediyor işte bu tip durumlarda yaptıkları açıklamalara. Kese duruyorsa büyümeye devam ediyor yolk sac varsa endişe etmeyin. Madem kese etrafında kanama yok bu bebek içinde sıkıntı olmayacak demektir. Ama ultrason kaliteside çok önemli kese etrafında kanama vardıysa ve doktor göremesiyse bu riskli bir durum olur. Eğer gittiğiniz doktordan mutmain olmadıysanız bir doktora daha gidin derim.Ben lekelenmelerim yüzünden dün gece ağlaya ağlaya acile gittim. Ultrasonla baktılar 4 gün öncesinde sadece kese görülmüştü içinde nokta gibi beyaz birşey vardı doktor bu da embriyo demişti. Gece bakan doktor kesen yukarda ortada duruyor aşağıda da değilki bir kanama alanın yok, içinde yolk sac oluşmuş aaa galiba kalp atışıda var bu bebeğin dedi tam çok şükür derken he yokmuş kalp atışı daha dedi. Bende dedimki zaten kalp atışı için haftaya çağırmıştı doktor beni anca oluşur diye normal değilmi olmaması neden lekelenmelerim var rahimde kanama alanı mı var diyorum bana yokki birşey niye var lekelenmen bilmiyorum diyor. Sen bilmiyorsan ben nerden bilicem şaka gibi. Kesen duruyor hala dedi sonra boyutunu ölçtü. 4 gün önce 7.97 mm idi dün 10 mm çıktı. 4 günde az büyümüş zaten dedi. Kalp atışını duymadan sana ilaç iğne falan veremem doğru bulmuyorum dedi. Sağlıklıysa gelişir değilse düşer zaten dedi yolladı beni. Ne kanamam nasıl sordu ne normal mi neden olur birşey dedi boşu boşuna gittim gibi oldu. Arkadaşlar ben mi manyağım anlamadım başına benzer bir durum gelen var mı ? Çok korkuyorum hala lekelenmem devam ediyor gece 3-4 damla gelmiş onun dışında her tuvalete çıktığımda silerken peçeteye geliyor lekeler ?
Allah yardımcın olsun canm aklımızda duamızdasınKızlar hepinize iyi geceler.. Merak edenler olmuş yazmak istedim.. Pazartesi ameliyat olacağım. Hastaneye yatışım devam ama dayanacak gücüm kalmadı artık. Pazartesi ameliyatla bir bebeğimi alacaklar anesteziden ve kanamadan dolayı inşallah diğer bebeğim sağlıkla devam eder.. Dualarınıza çok ihtiyacım var hem kendim için hem bebeklerim için..
Yok anca araştırma hastanelerinde bulunurmuş evimin karşısında devlet hastanesi var ama kadın doğumcu yoktu şaka gibi.. neyse yarına kadar bekleyip özele gidicem artıkDevlet hastanesi dışında hafa sonu doktor bulmak zor. Çınarlı doğum hastanesine git orası doğum üzerine ve özel hastane . Önce telefon aç doktor varsa git muayene ol.
Büyük devlet hastanelerine gitmedim hepsi bana çok uzak çünkü biraz uzandım hafifledi gerçi yarın sabahtan özele gidip bakayım neyin nesiTum hastanelerde normalde her zaman 7/24 kadin doğumcular olur çünkü her zaman dogum olabiliyor
Aslinda boyle durumlar için evde progestan bulundurmak gerekir, agriniz olunca kullanırsınız, doktordan isteyin mutlaka, rahim büyüdüğü için kasik ağrıları cok sık yaşanıyor, kanama olmadıkça pek bi sorun olmaz insallahBüyük devlet hastanelerine gitmedim hepsi bana çok uzak çünkü biraz uzandım hafifledi gerçi yarın sabahtan özele gidip bakayım neyin nesi
Iykusuzluk dısında bendede saydığın belirtilerin tamamı var böyle kendimi 150 kg gibi hissediyorum öyle bir ağırlık var üstümde dün şehir dısına cıktık 2 saatlik araba yolculuğu burnumdan geldi arka koltukta uyuyarak gittim ne gittiğim yerden bir keyif aldım ne yediğimden içtiğimden dönerkende aynı sıkıntıları yasadı. Sana insaşlah cok iyi gelir ben bir daha hiç bir yere gitmemeye yemin ettim.kızlar çok tuhaf hallerdeyim hiçbirşey yapamıyorum evde. ruh halim falan bir garipkaşınıyorum hafif, ishal, yorgunluk, nefes darlığı, terleme, sivilcelenme, sürekli uyku isteği ve aşırı yemek yeme isteği var. memleketime gidiyorum 4 gün sonra 4 güne düzelirim inşallah
Ben de aşırı uykuluyum sorma , gozumden uyku akıuor resmen , dün progestan kullanmaya basladım o da ıyıce uyku yapıyormuş,kızlar çok tuhaf hallerdeyim hiçbirşey yapamıyorum evde. ruh halim falan bir garipkaşınıyorum hafif, ishal, yorgunluk, nefes darlığı, terleme, sivilcelenme, sürekli uyku isteği ve aşırı yemek yeme isteği var. memleketime gidiyorum 4 gün sonra 4 güne düzelirim inşallah
Progestanı çoook uzun bir süre kullandım ben doktorum daha geçen hafta bırakalım dedi öyle deyince de zaten ben de bıraktım evde bi kutu fitilim var zaten ama kullanmaya gerek görmedi diye kullanmıyorum yarın gidicem özeleAslinda boyle durumlar için evde progestan bulundurmak gerekir, agriniz olunca kullanırsınız, doktordan isteyin mutlaka, rahim büyüdüğü için kasik ağrıları cok sık yaşanıyor, kanama olmadıkça pek bi sorun olmaz insallah
Cnm benim 8/5 falan çıkıyor susuz kalmamaya dikkat et bulanti kusma oluyor ya ondan galibaİki gündür tansiyonum 10/7 çıkıyor, düşük çıkıyor. Baktım ki hamilelikte 9/6 ya kadar normal yazıyor ama içime sinmedi, bu günlerde tansiyon sorunu yaşayan var mı kızlar?
Benimde bugün başıma bunun farklısı geldi kanamam başladı hafif hafif doktora gittik kese gibi bisey var ama tam anlamadm alttan bakmam gerekiyo dedi izn vermedim kan değerime bakti 4280 çıktı sağlıksız gebelik direkt kürtaj dedi sizce napmalym öneriniz nedirİlk gebeligimde benimde ilk kanamam daha kese bile tam oluşmadan olmustu, kanda gebelik çıkınca doktora gitmiştik, henuz gebelik var mi yok mu söyleyemeyiz, kanaman olursa mutlaka hastaneye gel demisti, bunu söyledikten sonrada ya o gün yada sonra kanamam olmustu hemen gittik tabi aksamdi, daha kese yoktu, rahim kalinlasmasi var gebelik olabilir vs demislerdi, ordaki doktor icerde kanama alanı oldugu soylemisti, daha önce gittiğim soylememisti. Sonrada o kanama ve lekenmeler 26.haftaya kadar sürdü ben hep ilac kullandim ve yattım dinlendim. İlk haftalarda doktorlar genelde aynı şeyi söylüyorlar sağlıksız düşer diye. 1 ve 2. Gebeligim hep kanamalı gecti, 1. Saglikla dogdu cok sukur 2.yi kaybettim. İkisinde de ayni şekilde ilac ictim yattım uzandım. Rabbim ömür vermişse yasiyor, vermemissede ne yaparsan yap gidiyor. Bunu düşünerek hep içimi ferahlatiyorum. Sende elinden geleni yap, dinlen varsa progestan kullan. Insallah bi sorun olmadan kolayca gecer gebeliğin
Birde eğer ilerde kanama alani yoksa enfeksiyondan da olabiliyor, onada bi baktirabilirsin
Bulantım yok sanırım ondan yine 10 larda çıkıyor, su da içiyorum ama insan yine de diken üstünde oluyorCnm benim 8/5 falan çıkıyor susuz kalmamaya dikkat et bulanti kusma oluyor ya ondan galiba
Bende aynı durumdayım hafif hafif lekelnmem var ve doktor direk kürtaj sağlıksız gebelik dedi .Yazdıklarınızı okudum bende aynı durumdayim. Perşembe günü gitmistim en son doktora ancak bana ilaçta vermedi... Yarın yine gideceğim. Canım çok sıkıldı...
İnşallah şifa olsunnBenimde mucizevi ilacım majeziktir bugun sipariş ettim menthollü taslardan birde bir arkadas buradan sağolsun nane yağını tavsiye etti onuda alacağım insallah işe yarar hepsi sizede tesekkğr ederim sağolun
Benim de sat aynı gün benim bugün kanamam oldu hafif hafif doktor kese gördü ama sekillendiremedi betam 4280 sagliksiz duruyor kürtaj dedi .sizce dedikleri normal mi ben çok uzuldm duyunca inşallah sizin herseynz yolunda giderMerhaba sat 22 temmuz ama halen kese yok ortada ,bhcg yukseliyor su an sanırım 3000 i bulduk,salı günü randevum var,umarım bu sefer görülür, hamile miyim değil miyim cok yoruldum beklemekten.Kasık ağrım baya var ,qma çok şükür kanama falan yok