2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Ben lekelenmelerim yüzünden dün gece ağlaya ağlaya acile gittim. Ultrasonla baktılar 4 gün öncesinde sadece kese görülmüştü içinde nokta gibi beyaz birşey vardı doktor bu da embriyo demişti. Gece bakan doktor kesen yukarda ortada duruyor aşağıda da değilki bir kanama alanın yok, içinde yolk sac oluşmuş aaa galiba kalp atışıda var bu bebeğin dedi tam çok şükür derken he yokmuş kalp atışı daha dedi. Bende dedimki zaten kalp atışı için haftaya çağırmıştı doktor beni anca oluşur diye normal değilmi olmaması neden lekelenmelerim var rahimde kanama alanı mı var diyorum bana yokki birşey niye var lekelenmen bilmiyorum diyor. Sen bilmiyorsan ben nerden bilicem şaka gibi. Kesen duruyor hala dedi sonra boyutunu ölçtü. 4 gün önce 7.97 mm idi dün 10 mm çıktı. 4 günde az büyümüş zaten dedi. Kalp atışını duymadan sana ilaç iğne falan veremem doğru bulmuyorum dedi. Sağlıklıysa gelişir değilse düşer zaten dedi yolladı beni. Ne kanamam nasıl sordu ne normal mi neden olur birşey dedi boşu boşuna gittim gibi oldu. Arkadaşlar ben mi manyağım anlamadım başına benzer bir durum gelen var mı ? Çok korkuyorum hala lekelenmem devam ediyor gece 3-4 damla gelmiş onun dışında her tuvalete çıktığımda silerken peçeteye geliyor lekeler ?
Ben 6+6 iken kalp atisini dinledim. O sirada doktor ultrasonda sivi seyler siyah gorunur keseniz gibi dedi. Kesenizin hemen yakininda da bi siyahlik var. O implantasyon kanamasi ama henuz disariya kendini atamamis. Yuksek ihtimal ara ara lekelenmelerin olacak ama sakin korkma demisti. Belki sizinki de oyle biseydir, iciniz rahat olsun.

Evt içgüdüsel olabilir ama şuan daha mercimek kadar olan bebeklerin ne kadar ihtiyaci olsun ki dimi 😊 doktorlar zaten genelde kilolulara 3 ay diyet oneriyorlar, sonrada kontrollü kilo alımı. Esikin yegeni zayif oldugu halde gebeliginde 16 kilo verdi, yinede 3 kilo uzeri saglikli bir bebegi oldu
Evet evet bana kilon normal her ay 1 kg alabilirsin dedi doktorum. Ama ben ilk 4 ay hic almamaya caliscam. Ne guzel ya hem kilo verip hem saglikli kilosu normal bebek dogurmus. Darisi herkesin basina.

Kahverengi lekelenmem, hiç kan şeklinde gelmedi ya da henüz gelmedi bilmiyorum 🥺 gün içinde 3-4 damla halinde oluyor günlük pedde. Tuvalete çıktığımda ise silerken geliyor peçeteye kahverengi olarak yine. İkinci ya da üçüncü silişimde birşey gelmiyor.
Canm ben atlattım ama benim bebek o zman 6 haftalık falandı yani bir tane progstan verdiler gece serum yaptılar agri kesici verdiler
Sabah doktor baktı keseyi görmedi snra gördü bebek yok dedi bnde nasıl olmaz dedim kalp atışını duymuştum ben o neydi falan dedim sinirlendim alttan baktı 2.de gördü hatta snrs çıkış verdi işte duphaston diye bi hap verdi 1 hafta falan kullandım lekelenme geçti ama 1 hafta sürekli yattim canm hiç kalkmadım hala da yatıyorum bi yemege lavaboya kalkıyorum o kadar ayaklarımı yüksekte tutuyorum yastık koyarak yatıyorum altına

Kahverengi lekelenmem, hiç kan şeklinde gelmedi ya da henüz gelmedi bilmiyorum 🥺 gün içinde 3-4 damla halinde oluyor günlük pedde. Tuvalete çıktığımda ise silerken geliyor peçeteye kahverengi olarak yine. İkinci ya da üçüncü silişimde birşey gelmiyor.
Ben de aynı sekıldeyım canım , dr a sebebını sormadım ama olabılıo dedı genel , progestan verdi gece alttan ıkı tane progestan 200 mg kullancakmısım,5 gune yakın sürmüştü benım de tam tarıf ettıgjn lekelenme akıntı

Yok progestan evde doktor kesin verir diye düşünmüştüm ama o da kalp atışı daha oluşmamış diye kadere teslim etti beni sağolsun. Ben kendim gidip alayım inşallah hayırlı haberler verebilirim bende çok üzgünüm
Suan icin sadece akinti ise sorun olmaz, kese olusuyorken yerleşme kanamasida oluyor, insallah cogalmaz, ilk baslarda akinti yada kanama yaşayan cok kisi oluyor, çoğuda bir daha tekrarlamiyor

Evet evet bana kilon normal her ay 1 kg alabilirsin dedi doktorum. Ama ben ilk 4 ay hic almamaya caliscam. Ne guzel ya hem kilo verip hem saglikli kilosu normal bebek dogurmus. Darisi herkesin basina.
O isteyerek vermemisti, kusma ve mide bulantilari vs, agzimda demir gibi tat oluyor diyordu, bende hic olmadığı için bilmiyorum 🤭 bende doktora gidicem insallah bu hafta, sorucam biraz kilo vermek istiyorum ne zamana kadar verebilirim ne kadar vereyim diye

Benim iştahımı cok açık, surekli birseyler yeme isteği var ..
Bir de genelde tatlı, şekerli turu istiyor canim..
Kilo almaman mümkün değil bu halde sanirim, bir de yemezsem midem kotu oluyor bulanıyor

Yazdıklarınızı okudum bende aynı durumdayim. Perşembe günü gitmistim en son doktora ancak bana ilaçta vermedi... Yarın yine gideceğim. Canım çok sıkıldı...

Pazar günü izmirde hiç bir kadın doğumcu çalışmıyor heralde 🙄 sol kasığımda çok ağrı var. Normalde de kasık ağrılarım oluyordu ara ara ama bu baya ağrıyor ve geçmiyor. Önümüzdeki hafta doktorum randevu vermişti şimdilik gidip bakacağım doktor bulamadım. Hiç pazar günü izmirde kontrole giden oldu mu acaba?

Kızlar günaydın 2 gündür migren ağrısından öleceğim gözümden baslayıp basıma kadar devam ediyor ilaç alamadığım için basedemiyorum,basıma vicks sürüp örtüyle bağlıyoruö ama banamasın demiyor varmı yasayan tecrübesi olupda fayda gören ?
Merhaba bende iki gün yaşadım çokk zordu, parol içilebiliyor parol içince rahatladım.doktorunuza danışıp alabilirsiniz sizde

Bende nisan annesi olucam kısmetse 6+1 yoğun kanama ile acile gittim. Kalp atışı duyulmadı,sabah ayrıntılı ultrason için erken gel denildi. Gittim vajinal ultrasonda bakıldı yolk sac gözüktü ama boyutu 6.7 mm dr bisey demedi ama internette araştırırken 5.5 mm ustu iyi olmadığı yazıyordu bilginiz varmı sizinkilerin mm hakkında çok endişeliyim. Lekelenme tarzı akintim da devam ediyor. Çarşamba günü kontrolüm var ama çok canım sıkılıyor

ya bi yakinimin bebegi cok zayif kucuk dogdu. Ve diyor ki ye asla kilo alirim diye takinti yapma. Kadincagizin bebek dogduktan sonraki ilk 3 ayi cok kotu gecmis. Diyo bebegimin zayifligini gordukce ben huzursuz oluyodum o lohusalik donemim berbatti. Bebekte huzurlugunu hissediyomus. Baya kotu bi 3 ay gecirmis. Hoş tanidigim kilo almayayim diye yememezlik yapmamis. Ilk 4 ay cok kusmuş sonra da midesi küçülmüş cok yiyememis. O yuzden bulantın yokken yemene bak bebegine yarasin, sen de fazla kilolari oyle boyle verirsin diyo. Herseyin hayirlisi asla kismiyorum yediklerim hep protein agirlikli ama bakalim bebege mi bana mi yarayacak. 🤭🤭
Bebek annenin vitamin depolarını kullanır. Kendi gelişimi için herseyi annenin vücudundan temin eder ve anne de mineral, demir, vitamin takviyelerini folik asit ve yiyeceklerden alır. Senno tanidiklarin lafına pek takılma yoksa aldığın kilolar seni sarıp sarmalar.
Kızlar günaydın 2 gündür migren ağrısından öleceğim gözümden baslayıp basıma kadar devam ediyor ilaç alamadığım için basedemiyorum,basıma vicks sürüp örtüyle bağlıyoruö ama banamasın demiyor varmı yasayan tecrübesi olupda fayda gören ?
Geçmiş olsun. Parol veriyor doktorlar. Benimde olmuştu alnıma, kulak arkasina, şakaklarima nane yağı sürüyorum iyi geliyor. Kafamı suyla ıslatıp serinletiyorum. Türk kahvesini doktorum önermişti. Bunlari istersen dene isallah ise yarar. Kafamı soğuk suyla yıkıyorum rahatlasın diye. Migren cok fena
Kahverengi lekeler içeride beklemiş kanın daha sonra vücuttan atıldığını gösterir. Kırmızı kan ise yeni kanamanın olduğunu gösterir. Kahverengi kanama bile olsa doktora görün kanama alanların mi var öğren

Pazar günü izmirde hiç bir kadın doğumcu çalışmıyor heralde 🙄 sol kasığımda çok ağrı var. Normalde de kasık ağrılarım oluyordu ara ara ama bu baya ağrıyor ve geçmiyor. Önümüzdeki hafta doktorum randevu vermişti şimdilik gidip bakacağım doktor bulamadım. Hiç pazar günü izmirde kontrole giden oldu mu acaba?
Devlet hastanesi dışında hafa sonu doktor bulmak zor. Çınarlı doğum hastanesine git orası doğum üzerine ve özel hastane . Önce telefon aç doktor varsa git muayene ol.

Parol bana hiçbir zaman iyi gelmiyor malesef ne güzel size iyi gelmiş alternatif olarak migren tası getirdi bugün bir arkadasım azda olsa rahatlattı şimdi onlardan alacağım
Yani minoset içerdim hamilelikten önce onun kadar iyi gelmedi uzun sürede geçirdi ama yine de ilk baştaki ölüyorum durumundan kurtardı:KK43: ben de menthollü taşlardan sürüp sıkıyorum başımı :/

Geçmiş olsun. Parol veriyor doktorlar. Benimde olmuştu alnıma, kulak arkasina, şakaklarima nane yağı sürüyorum iyi geliyor. Kafamı suyla ıslatıp serinletiyorum. Türk kahvesini doktorum önermişti. Bunlari istersen dene isallah ise yarar. Kafamı soğuk suyla
Geçmiş olsun. Parol veriyor doktorlar. Benimde olmuştu alnıma, kulak arkasina, şakaklarima nane yağı sürüyorum iyi geliyor. Kafamı suyla ıslatıp serinletiyorum. Türk kahvesini doktorum önermişti. Bunlari istersen dene isallah ise yarar. Kafamı soğuk suyla yıkıyorum rahatlasın diye. Migren cok fena
ccok tesekkür ederim bende alayım nane yağını birde onu deneyeyim sağolun 🙏

Yani minoset içerdim hamilelikten önce onun kadar iyi gelmedi uzun sürede geçirdi ama yine de ilk baştaki ölüyorum durumundan kurtardı:KK43: ben de menthollü taşlardan sürüp sıkıyorum başımı :/
Benimde mucizevi ilacım majeziktir bugun sipariş ettim menthollü taslardan birde bir arkadas buradan sağolsun nane yağını tavsiye etti onuda alacağım insallah işe yarar hepsi sizede tesekkğr ederim sağolun

X