- 1 Aralık 2021
- 12.088
- 40.600
- 34
Kuzum benim de oğlan öyle bu ara üst diş çıkartıyor ondanmış emziremiyirum küçük barcalarla muz verdim elimle kaşık yada biberon da alamıyor ağzınaMaalesef hiç iştahlı değildi bizde 3.aydan beri başladı mama reddi o zamanlar azdı. 4.ayda artmaya başladı hala da devam ediyor. Mama biberon biberon başlığı hepsini denedim. Bi ara düzeliyor sonra yine aynı. 2 3 gün olduğu oluyordu bu sefer 1 haftayı geçti çöktü resmen
Ay evet elimle verince muzu yiyor kaşık hayır. Emzik ve suluğunu alıyor amaKuzum benim de oğlan öyle bu ara üst diş çıkartıyor ondanmış emziremiyirum küçük barcalarla muz verdim elimle kaşık yada biberon da alamıyor ağzına
Ufff çok yıpratıcı seni çoook iyi anlıyorum. Biz geçen pipetli sulukla verdik biberonu istemeyince, içti biliyo musunMaalesef hiç iştahlı değildi bizde 3.aydan beri başladı mama reddi o zamanlar azdı. 4.ayda artmaya başladı hala da devam ediyor. Mama biberon biberon başlığı hepsini denedim. Bi ara düzeliyor sonra yine aynı. 2 3 gün olduğu oluyordu bu sefer 1 haftayı geçti çöktü resmen
Suluğuna koydum mamayı çekti çekti baktı mama diliyle ittiUfff çok yıpratıcı seni çoook iyi anlıyorum. Biz geçen pipetli sulukla verdik biberonu istemeyince, içti biliyo musunsuyu da pipetliden içiyo. Önce normal sulukla dene eğer onla almazsa pipetliyle dene bakalım. Pipete alışık değilse henüz çok kolay yöntemi, benim bebe 2 dakikada söktü. Pipeti suya batır üstünğ kapat parmağınla, sonra bebeğinin ağzına bırak suyu. Birkaç kez yap bunu. Sonra kendisinin çekmesini iste. Başta su gelsin diye beklicek ama gelmeyince çekmeye başlıcak. Çok tatlı
Ek gıda nasıl gidiyor peki? Hangi mamayı kullanıyosun?Suluğuna koydum mamayı çekti çekti baktı mama diliyle itti
Ek gıda biraz daha iyi gidiyordu içmeyince öğünleri artırdım. Ama ben geçen mamayı kaşıkla vermeye çalıştım ondan sonra ek gıdayı da pek istemiyor ağzını açmıyor. Mama da sma kullanıyoruzEk gıda nasıl gidiyor peki? Hangi mamayı kullanıyosun?
Bende olmuştu o şekildeKızlar sol kasıkta kalp atışı gibi bişey oluyor, ekimi koydum dışardan da hissettim. Bi süredir var. Korunuyoruz ama hadi hamileyim dicem oğlumda ortadaydı bu seyirmeler. Şuanki sol yumurtalık tarafında. Başına gelen var mı?
Benim bir süredir var halada devam ediyor. Anlam veremedim. Bebek olunca hastaneye de gidemiyorum. Genel kontrol yaptırmak istiyorum aslında ama nasıl olacak bilmiyorum. Sen doktora gittn mi bunun için?Bende olmuştu o şekilde
Hamileyken oldu benim normal zamanda değil de başlarında olmuştuBenim bir süredir var halada devam ediyor. Anlam veremedim. Bebek olunca hastaneye de gidemiyorum. Genel kontrol yaptırmak istiyorum aslında ama nasıl olacak bilmiyorum. Sen doktora gittn mi bunun için?
Ay bana bildirim geldi bende bizim topik sandım yazdım hemenKızlar sol kasıkta kalp atışı gibi bişey oluyor, ekimi koydum dışardan da hissettim. Bi süredir var. Korunuyoruz ama hadi hamileyim dicem oğlumda ortadaydı bu seyirmeler. Şuanki sol yumurtalık tarafında. Başına gelen var mı?
Gebelik testi yaptın mı yumurtlama zamanı da oluyor amaBenim bir süredir var halada devam ediyor. Anlam veremedim. Bebek olunca hastaneye de gidemiyorum. Genel kontrol yaptırmak istiyorum aslında ama nasıl olacak bilmiyorum. Sen doktora gittn mi bunun için?
Bonus duymasınAy bana bildirim geldi bende bizim topik sandım yazdım hemen
Hamileyken oldu benim normal zamanda değil de başlarında olmuştu
Ay bana bildirim geldi bende bizim topik sandım yazdım hemen
Sizin bizim mi var kız kapımız herkese açıkGebelik testi yaptın mı yumurtlama zamanı da oluyor ama
Bende yumurtlama günü de oluyor ....test yaptığına göre aded olursun yakındaSizin bizim mi var kız kapımız herkese açık
Hamileyken benim de bu kalp atışı gibi 18. Hafta gibi başladı. Bebeğin tekmeleriydi ve tam ortadaydı. Elimi koyunca dışardan hissedilmiyodu. Bu tam sol tarafta. Test yaptım bi akşam bembeyaz. Yani bebek tekmesi olsa pozitif çıkmaması imkansız. Biri dış gebelik olmuştu benim yazmış bi ondan korktum aslında ama onda da pozitif çıkması lazım. Daha hiç adet olmadım acaba yakında olcsk da o yüzden mi ki
Test yaptıysan sorun yok o zaman sanmıyorum dış gebelik falan. Belkide adetin yakındır olabilirSizin bizim mi var kız kapımız herkese açık
Hamileyken benim de bu kalp atışı gibi 18. Hafta gibi başladı. Bebeğin tekmeleriydi ve tam ortadaydı. Elimi koyunca dışardan hissedilmiyodu. Bu tam sol tarafta. Test yaptım bi akşam bembeyaz. Yani bebek tekmesi olsa pozitif çıkmaması imkansız. Biri dış gebelik olmuştu benim yazmış bi ondan korktum aslında ama onda da pozitif çıkması lazım. Daha hiç adet olmadım acaba yakında olcsk da o yüzden mi ki
Bende yumurtlama günü de oluyor ....test yaptığına göre aded olursun yakında
İnşallah öyledir ya, ikinciyi bünyem kaldırmazTest yaptıysan sorun yok o zaman sanmıyorum dış gebelik falan. Belkide adetin yakındır olabilir
Yeni gördüm mesajını canım teşekkürler uzun yazman iyi bile benim için kim bu kadın peki ben de çok fazla yöntem denedim aşırı hareketli uyutamiyorum bir türlü artık kafayı yemek üzereyimSana denenmiş bir yöntem anlatayım :)
Benim bıdıkta uyanıyordu meme istiyordu ve aç olmadığından emindim .. yayın falan okurken bir isme rastladım
kadın önce emmeyi azaltmak içşn kucağımızda ninni söyleyin 3 gün sürsün (uyuduktan 50 dk sonra konrtol edin de diyordu ) sonra yavaş yavaş ninniyi de kesin ve uzun süre ağlatmayın diyordu denemekte fayda var ddim
İlk gün yatar pozisyonda durmadı omuzuma aldım, baktım etrafı izliyor karanlık yere geçtim ( banyo en uygun yerdi :)) ) dandini dandini söyledim 15 dk içinde uyudu 5 dk fazladan tutun diyordu bende tuttum koydum .. 3 gün böyle sürdü
4. Gün 3 saate bir uyanmaya başladı ama meme değil pişpiş istiyordu.. 3 gün yatar pozisyona almayı deneyin diyordu kadın onu da denedim :) o da tamam :)) ninniyi de kestim bu süreçte pişpiş te arada çok mızmızlanırsa
Şimdi yatağında pişpiş yapıyorum bakalım ne olacak ama uyanmaları azaldı :)
Ay ne uzun yazdım …
uğramıyorsun artık buralara çınar da sende iyisinizdir inşallahİyi akşamlar güzel anneler
Zor bir hafta geçirdim ama bitti gitti çok şükür.
20. haftadan beri dualarınızla yanımızda oldunuz. Kendimi ne zaman umutsuz hissetsem burda size anlatırken buldum kendimi. Siz 38, 39 ları göreceksin dedikçe 28 e de razıyım dediğim günler daha dün gibişimdi bir tosun paşa kucağımda çok şükür
Hepiniz çok sağolun, hakkınızı helal edin
Umarım sizler de iyisinizdir, geri dönüp neler olmuş okumak için can atıyorum valla
Bize gelince 4 Nisan da planlı sezeryan olacaktım malum. Cumartesi anestezi için kan tahlili vermeye hastaneye gittik. Hafif karnımın ağrıdığını söyleyince doktorum bir nst bakalım dedi. Nst sırasında alt tarafımda pıt diye bir acı hissettim. Nst temizdi bu arada. Ayağa kalkmamla suyum geldi. Sonrasında sancım başladı. Serklajın atma riskinden dolayı acil sezeryana alındım. Çok şükür 38+6 da sağlıkla kavuştum oğluma
Sezeryan sonrası ağrı sızı yönünden beklediğimden iyiydim ancak 2. Günün akşamı oğlum sürekli uyuklamaya başladı rengi de sarardı. Sütüm gelmemişti hala. Kaşıkla mama veriyorduk.
Ertesi gün kontrol vardı beklesek mi derken bezinde kırmızı turuncu birşeyler görünce apar topar gittik. Sarılık değeri yüksek çıkınca yenidoğan yoğun bakıma aldılarben çok az mama yiyor dedikçe herkesin kuş kadar midesi var onun normal diyerek kafamı bulandırmasıyla meğer oğlumu aç bırakmışım o vicdan azabını anlatamam size öldüm resmen. Çok şükür bezindekiler de kan değil az beslenmeye bağlı ürik asit kristalleriymiş.
Sonra taburcu olduk ve evde dikişlerimle oturup kalkamıyorken üstüne eğile eğile emzirmeye çalışma, sağmaya çalışma, üstüne mama hazırla derken çok hırpaladım kendimi.
Bir yandan yetememe hissietrafındakilerin bu durumu gözüne gözüne sokma çabası. Tepende sürekli emmiyor mı tutmuyor mı yine mi uyuyor gelmedi mi sütün. Şunu ye bunu ye. Orana şunu sürelim burana bunu sürelim. Şekerli su verelim. Reçel verelim. Bal damlatalım en son yeter artık dedim kapattım kendimi odaya oğlumla, çok şükür atlattık beraberce. Şimdi daha iyiyiz ikimiz de. Sütüm de gelmeye başladı. Silikon uçla emzirebiliyorum. Sadece doyup duymadığını anlama konusunda biraz daha deneyime ihtiyacım var
Ama ne kadar zor olursa olsun dünyanın en güzel duygusu buymuş. Kimselere değişmem onun o mis kokusunu