2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Selam kızlar bayadır yazamıyorum. Ama yazdıklarınızı okuyorum.
Çok şükür annem 1 ay sonra yoğun bakımdan çıktı. 30 mayısta kalp pili takıldı. 31 mayısta taburcu oldu. O günden beri yanında kalıyorum. Annemin yoğun bakım sürecinde sütüm azaldı ve oğlum mememi istemedi. Zaten mama içiyordu meme az emiyordu. Hepten bıraktı. Şuan sadece mamayla besleniyor ama sağlığı yerinde çok şükür. Rızkı bu kadarmış dedim kendimi yıpratmadım. 1 hafta sonra 3 aylık olacak inşallah. Birbirimize alıştık artık. Uyku ve beslenme konusunda hiç zorlama yapmıyorum. Uykusu gelince de acıkınca da ağlıyor anlıyorum açsa yediriyorum uykusu varsa uyutuyorum. O bana değil ben ona uyuyorum. Damla olarak D vitamini (sağlık ocağının değil doktorunun verdiği) ve maflor+ kullanıyoruz. Bir sıkıntımız yok şimdilik inşallah olmaz. Bu aralar ellerini keşfediyor elleri hep ağzında. Tam sevilmelik oldu yiyesim geliyo😍 baya uzun bir yazı oldu kusura bakmayın.

Baya alıntı biriktirmişim onlara da cevap vermek istiyorum.

Kizlar hangi marka mama kullaniyosunuz. En iyisi gaz yapmayani nedir acaba. Ben bi arkadas tavsiyesiyle hipp bio combiotic kullaniyorum. Memnunum ama daha iyisi varsa ona gecebilirim. Fiyati falan hic onemlindegil yeterki yavruma yarasin 🙏🙏
Ben doğduğundan beri Sma Optipro 1 kullanıyorum canım. İlk 1 buçuk ay meme+mama olarak gidiyorduk en fazla 2 ölçek içiyordu. Şuan sadece mamayla besleniyor. Gazı da normal düzeyde çok şükür.

Bir de erkek annesi arkadaşlar sünnet durumlarını ne yaptınız. Bildiklerinizi paylaşabilir misiniz. Önce yeni doğan sünneti yapmaya karar verdik sonra bir doktor vaz geçirdi. 6 aydan sonra yapın diye. Şimdi nasıl olacak nasıl uyuşturulacak. Hangisi daha sağlıklı bilgimiz olsaydı keşke
Canım biz 7. Gününde yaptırdık iyiki yaptırmışız. 2 günde sıkıntısı geçti. 1 haftada tamamen iyileşti. Şuan onun rahatlığını yaşıyoruz. O yüzden bence mümkün olduğunca erken yaptırmakta fayda var. Özellikle dönmeye ve hareketlenmeye başlamadan.

Kızlar bir de dr dün bebeğin poposunda gamze var dedi sarklar gamze mi neymiş eve gelince baktım gerçekten de var onun için de ultrason istedi duyan ya da başına gelen varmı
Bu benim oğlumda da vardı canım. Doktor bize de söylemişti aynısını. Ultrasonda normalde sağ ve sola bakıyorlar ekstra olarak arkasına da baktılar. Derinliğini vs ölçüyorlar sanırım yüzeyselse bir sorun olmuyor. Biz sıkıntı yaşamadık.

Kızlar ek gidaya kadar şu yoğurt işini çözmek istiyorum, ben ev yoğurdu hiç sevmem daha önce de yapmadım. Dolaptan yoğurt makinesi aldım bugün, gelince denemek istiyorum ama. Yoğurt için sütü market süt kullansak oluyor degil mi? Birde maya yoğurdu için yine market yogurdu olur mu? Yardım edin bu arkadasiniza 😂
Evlenene kadar hep hazır yoğurt yedim. Evlendikten sonra kaynanamın hayvanları var süt satıyor. Bize de veriyordu. Haliyle bende dışardan yoğurt almayı bıraktım. İlk denememde tutturdum o kadar zor değilmiş. Eğer çevrende köyden süt satan güvendiğin biri varsa ondan alabilirsin ya da marketteki günlük sütlerle falan da yapan var sanırım. Ben ilkinde maya olarak komşumdan almıştım ev yoğurdu 2 kaşık kadar. Sonra hep kendi yaptığımdan ayırdım mayayı. Makinelik bir şey yok aslında ama tabi daha pratik olur. Annelikte herşeyin pratikliği seviliyor😄
Başka kendi yapmak isteyen varsa diye nasıl yaptığımı da yazayım. Bu benim yapış şeklim daha farklı olan var mıdır bilmiyorum. Ben sütü kaynatıp taşmadan altını kapatıyorum. Sonra parmağımı 10 saniye tuttuğumda yakmayacak sıcaklık kıvamına gelince mayalık yoğurdumu o sütle karıştırıp içine koyuyorum. Güzelce çırpıyorum. Üstünü güzel sarıp 8 saat bekletiyorum. Sonra ağzı açık şekilde buzdolabına koyuyorum eğer suyu varsa çekiyor. Ertesi gün kullanmaya başlıyorum. Eğer mayan güzelse yoğurdun da güzel olur. Yakın olsaydık mayalık yoğurt verirdim🥰

Annelik zor ama güzel bir yolculuk. Hepimize kolay gelsin mis kokulu bebelerinizi öpün bol bol🥰

Onu denedim aslinda cok fayda saglamadi bi de korktum ön süt son süt olayi var ya ön süt su ihtiyacini karşılıyormuş bu sicaklarda susuz kalacak diye yapamiyorum. Of her sey o kadar zor ki. Tazyik süt cok diye okmuyormuş ki kanallar geniş olunca oluyormus 🥲
Kanallar geniş olunca da fazla olmaz mı süt? Ay bilmiyorum fışkırır şekilde geliyor ya öyledir diye düşündüm😅 çok zor gerçekten, süt, uyku, gaz, kaka hepsi sıkıntı🙈

Kızlar ek gidaya kadar şu yoğurt işini çözmek istiyorum, ben ev yoğurdu hiç sevmem daha önce de yapmadım. Dolaptan yoğurt makinesi aldım bugün, gelince denemek istiyorum ama. Yoğurt için sütü market süt kullansak oluyor degil mi? Birde maya yoğurdu için yine market yogurdu olur mu? Yardım edin bu arkadasiniza 😂
Markette günlük sütleri kullanabilirsin ama kutu sütleri pastörize süt olmaz. Mahallelerde arabayla gelen sutculer var onlardan alabilirasin. Süt satanlar mayada veriyolar ücretsiz veriyolardi en son bildigim. Ama bulamazsan market yogurduyla baslayip her defasinda kendi yaptigindan ayirirsan zamanla saglikli bir yoğurda dönüşür.

Aynı dertten muzdaribiz 😕 doktor hiperlaktasyon var sende dedi , süt acayip tazyikli, mememi sıkıyorum süt tavana gidiyor ve hiç hoş bi durum değil çocuk emerken acayip sinirleniyor , boğuluyor emmek istemiyordu çok iyi anlıyorum seni 😕
Gecti mi peki canim sanki gecmis zamanda yazmışsın.
Sağıp sonra versen tazyik azalır .. sağdığını da sonra verirsin , az önce seninle aynı sorunu yaşayan bi komşu söyledi .

Sağdığını ver hemen , ya EDS ile ya da kaşık biberonla verebilirsin
Onu da bir deneyeyim o zaman
Kanallar geniş olunca da fazla olmaz mı süt? Ay bilmiyorum fışkırır şekilde geliyor ya öyledir diye düşündüm😅 çok zor gerçekten, süt, uyku, gaz, kaka hepsi sıkıntı🙈
Bilmiyorum ki be canim. Aynen oyle her sey sıkıntılı.

Ay ne mutlu size. Dün biz de aşıları olduk ve calpol fayda etmedi fitille düştü ateşimiz. Hala da ara ara yukseliyor cok huysuz
Yaaa oğlumun da ateşi yükseldi 2 gün sürdü .. pamuk ıslatıp alnına ve ensesine koyduk ben elimde ates ölçerle saat başı uyanıp baktım ,ertesi gğn sersemledim inş hemen gecer bir daha yükselmez ateşi :KK43:( çok gecmiş olsun ..

Kızlar bir de dr dün bebeğin poposunda gamze var dedi sarklar gamze mi neymiş eve gelince baktım gerçekten de var onun için de ultrason istedi duyan ya da başına gelen varmı
Sakral usg yapilacak, omurganin bel altinda bir noktasinda bir atim gormeleri gerekiyor ileride idrar hakimiyeti icin bir de sakrum da olusan delikte de sinir olmamali. Bebek erkek mi, bir cogunda olur...
Sıkinti yok, dertlenecek birsey nadiren olur.

Babybiotik kombiyotik maya satiliyor ilk yogurdu onunla mayalayin.
Yogurt makinesi kavanozlar disinda pek isinize yaramayacak 🙈 cunku elektrige takmakla takmamak arasinda bir fark yok aslinda. Kavanozu firina koy, gece beklet, sabah buzdolabi.... Weck gibi kilitli kavanoz daha cok is gorur aslinda

Selamlar annemin yogun bakım hastane ev süreci yogundu, bu haftasonuda düğün vardı şükür atlattık...
Oğlum sallanma tiryakisi olmuş GB uyumuyor Du yani uyuyorduda bırakınca uyanıyodu cumadan beri iyi şükür sanki bişey vardıda geçmiş GB 🥴büyüme atagı filandı herelde 3gündür konuşmalar gülücükler maşallah 😊
Cuma günü kayınvaldeme bırakmak için mama aldım carsı ya gittik, cumartesi pazarda 1er kere düğün oldugu için verdim sanki suçlu GB hissediyorum o mutlu masallah ilkinde tiksinmiş GB buruştu filan sonrakiler rahat yedi versem mi vermesem mi içim rahat etmiyor Emiyo masallah ayda 1 kilo aldı şimdiye kadar, mutluda şükür.

Sünnet konusunda halledemedik daha 8gün sonra 3ay dolucak 🙄 devlette sünnet yapmıyolarmış heryer de böylemi acaba bilemiyorum

Güçlü kalamıyorum😕 bugün be uyudu ne doğru dürüst emdi. Mama veriyorum 30 ml anca içiyor onun da bir kısmını kusuyor. Yatırıyorum kucağıma alıyorum sürekli bi mızırdama halinde. Ağladım sinirden ne yapcamı şaşırdım. Gaz dedim damla verdim. Biraz rahatladı gibi oldu ama mızırdama yememe hala var. Elini ağzına sokup beni yalıyor💆💆💆💆💆 napayım bi bilen yardım etsin

Selamlar annemin yogun bakım hastane ev süreci yogundu, bu haftasonuda düğün vardı şükür atlattık...
Oğlum sallanma tiryakisi olmuş GB uyumuyor Du yani uyuyorduda bırakınca uyanıyodu cumadan beri iyi şükür sanki bişey vardıda geçmiş GB 🥴büyüme atagı filandı herelde 3gündür konuşmalar gülücükler maşallah 😊
Cuma günü kayınvaldeme bırakmak için mama aldım carsı ya gittik, cumartesi pazarda 1er kere düğün oldugu için verdim sanki suçlu GB hissediyorum o mutlu masallah ilkinde tiksinmiş GB buruştu filan sonrakiler rahat yedi versem mi vermesem mi içim rahat etmiyor Emiyo masallah ayda 1 kilo aldı şimdiye kadar, mutluda şükür.

Sünnet konusunda halledemedik daha 8gün sonra 3ay dolucak 🙄 devlette sünnet yapmıyolarmış heryer de böylemi acaba bilemiyorum
Bugün doktor randevumuz vardı .. doktorumuz 1 yaşından önce sünnet önermiyorum dedi biz yine de çocuk cerrahisi doktorunun görüşünü de aldık o da 1 yaşından önce önermiyorum dedi .. anlamıyorum doktorları hepsi farklı görüşteler 🤷‍♀️

Güçlü kalamıyorum😕 bugün be uyudu ne doğru dürüst emdi. Mama veriyorum 30 ml anca içiyor onun da bir kısmını kusuyor. Yatırıyorum kucağıma alıyorum sürekli bi mızırdama halinde. Ağladım sinirden ne yapcamı şaşırdım. Gaz dedim damla verdim. Biraz rahatladı gibi oldu ama mızırdama yememe hala var. Elini ağzına sokup beni yalıyor💆💆💆💆💆 napayım bi bilen yardım etsin
Öncelikle sabırlı olmanı diliyorum.. emin ol hepimiz yaşadık veya yaşıyoruz bunları .. atak haftaları böyle çılgınca geçiyor ben de iki gün önce delireceğimi düşünmüştüm.. delirecek gibi olunca ona banyo yaptırıyorum az da olsa orda rahatlıyor ..
düzelecez inşallah 🙏

Yaaa oğlumun da ateşi yükseldi 2 gün sürdü .. pamuk ıslatıp alnına ve ensesine koyduk ben elimde ates ölçerle saat başı uyanıp baktım ,ertesi gğn sersemledim inş hemen gecer bir daha yükselmez ateşi :KK43:( çok gecmiş olsun ..
Sagol canim sana da gecmis olsun iki gun surdu bizim de
Yastiga kafami bastirip ciglik atmaktan bogazim aciyor. Benimki de aynı eli hep ağzında omzuma koyunca omzumu yalıyor memeye daja pozisyon alinca feryat figan tazyik yüzünden meme reddin de. Bir kutu mama alip goguslerimi kökünden kesesim var. Cok zorluyor cok

Yastiga kafami bastirip ciglik atmaktan bogazim aciyor. Benimki de aynı eli hep ağzında omzuma koyunca omzumu yalıyor memeye daja pozisyon alinca feryat figan tazyik yüzünden meme reddin de. Bir kutu mama alip goguslerimi kökünden kesesim var. Cok zorluyor cok
Ben de meme reddiyle savaşıyorum 2 haftadır. Kortizon iğnesi olurken arkadaşım baskın bir şekilde emzirmememi söyledi, iyi değildim zaten kafamı karıştırdı. 2 gün biberonla mama verdim. Çocuk memeden nefret etti resmen. Kucağıma yan yatırdığım an çığlık atmaya başlıyor, beni itiyor. İyileşmek için stresten uzak durmamı söylüyor doktorlar ama meme reddi sebebiyle sinirden oturup ağlıyorum kaç keredir 🤦‍♀️ Emzirme danışmanından yardım almaya karar verdim. Bu hafta birini bulursam belki bu problemi aşabilirim

Öncelikle sabırlı olmanı diliyorum.. emin ol hepimiz yaşadık veya yaşıyoruz bunları .. atak haftaları böyle çılgınca geçiyor ben de iki gün önce delireceğimi düşünmüştüm.. delirecek gibi olunca ona banyo yaptırıyorum az da olsa orda rahatlıyor ..
düzelecez inşallah 🙏
Ya uyumasın tamam da bari karnını doyursun. O kadar Yoruldum ki anlatamam😕

X