2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Ben de topluca yazayım ne durumda olduğumuzu. 2 ayımız dolmadı 2 kiloyu geçtik çok şükür kilo alımımız iyi emziriyorum günde 1 veya 2 kez 90 cc mama veriyorum , anne sütünden alamadıklarını mamadan alması için yapıyorum bunu. Mamaların içeriği çok zengin çünkü. Anne sütüyle beslendiği için birkaç günde bir kaka yapıyor, yaptığı zaman da inanılmaz fazla çıkıyor Kolik olduğumuz için her gün kovaya sokuyorum bağırsaklarına iyi geliyor gazını daha iyi çıkarıyor . 2 günde bir de normal banyosunu yaptırıyorum her banyoda şampuan kullanmıyoruz, en doğalının içinde bile katkı maddeleri var çünkü. Mustelanın şampuanını 1 kere kullandık alerji yaptı hemen değiştirdik A-derma diye bir markaya geçtim doktor önerisiyle ve alerjiden sivilceden eser kalmadı. Buradaki A-derma Türkiye’deki Biodermanın türevi . Mustelanın yağı ve pişik kreminden gayet memnunum . Pişik kremini de birkaç günde bir kullanıyorum, altını sıcak suya batırdıgım pamukla temizliyorum , eğer kaka varsa veya dışardaysam yine sıcak suya batırdıgım ıslak mendil ile temizliyorum hem kızım irkilmiyor ağlamıyor hem de hiç pişik olmadı . 50 ml lik pişik kreminin henüz yarısı bile bitmedi doğduğundan beri. Benim kızım cok uyumayan bir bebek. Araştırdım gittim 2.el az kullanılmış 4moms Mamaroo ana kucağı aldım , onu üretene teşekkür maili atasım var. Neden bu kadar pahalıya satıldığını anladım gerçekten diğer anakucakları hikaye kaldı bizim için , uyumayan çocuk onun üstünde uyuyor , uykudan ağlayarak uyanırdı şimdi uyanıp etrafına bakıyor gülücük atıyor , kendi kendine oyalanıyor falan bilsem böyle olacağını cok daha önceden alırdım. Onun dışında günde 5 tane bez kullanıyoruz en basından beri ve sızıntı falan herhangi bir sorun yaşamadık Prima premium care kullanıyoruz şu an 2 numaradayız ve cok memnunuz . Hastane çıkışlarını bu kadar alıp hata yapmışım boydan küçüldüler bile epey zaman önce bol bol zıbın giyiyor ya da bacak kısmı şort gibi olan tulumları giyiyoruz havalar da ısındı bacaklarımız hep açık artık üst örtüsü için ,banyodan sonra kurulanmak için her şey için ince müslinlerden kullanıyorum yeterli geliyor . O kadar banyo havlusu aldık kıza bir kere bile kullanmadık daha Bu arada da bebek arabası seçimimden pişman oldum cok ağır yerinden kalkmıyor keşke kabin boy alsaymışım,sanırım kısa zaman sonra benimkini satıp cybex in kabin boyunu alacağım.
Bana gelirsek ben 70 kilo doğuma gittim, hamile kalmadan önce 52 kiloydum . Şu an 56 kiloyum , zayıflamayacağım daha eğer kızım da müsade ederse tabi doğumdan sonra hızla iştahım kesildi benim, hamilelikteki yeme isteğim kalmadı. Ben de yediklerime dikkat ettim, süt olsun diye tatlı ağırlıklı beslenmedim . Günde 3-4 litre su ona ek bitki çayı içtim hala devam ediyorum, ara öğünlerde hurma yiyorum , ana öğünlerimi kısmıyorum eksiksiz yiyorum ekmeği az tutuyorum. Kız kolik diye doğumdan beri yediğim şeyler de o kadar kısıtlı ki, sadece et tavuk balık, makarna ve yeşillik yiyorum. Baharat olarak sadece tuz konuyor yemeklere . Süt ürünlerinin tadını unutucam yakında en son hamileyken yemiştim Süt olayına gelirsek cok şükür sütüm var ondan dolayı problem yaşamadım . Azalmasın ve hep bu şekilde devam etsin diye takviye olarak uzun zamandır Hipp in anne çayını içiyorum içeriği cok zengin, bana cok iyi geldi size de tavsiye ederim . Humana yı sevmedim ben tadı cok şekerli ve içeriği hipp kadar zengin değil. Hurma her gün mutlaka 6-7 tane yerim sütü yağlandırıyor hem de kan şekerim düşerse onu toparlıyor . Tatlı cok fazla tüketmiyorum, sütü arttırır denir hep evet arttırır ama sütün tadını değiştirir ve bebeğe uzun vadede zarar eder o yüzden tatlı tüketimim cok kısıtlı . Son olarak ayın 23 ünde 40 ım çıktıktan az süre sonra regl oldum ben , sezeryanlılar veya emzirenler geç olur derlerdi ama ben o tanıma uymadım tam 7 gün sürdü ve toplam 5 reglyle eşdeğerdi , doğum dahil hayatımın hiçbir aşamasında böyle kanamam olmadı , insallah sizlerin böyle olmaz bir anda . Eşim evde devamlı serum bağladı vitamin takviyesi aldım öyle ayakta durup çocuğuma bakabildim gerçekten kabus gibiydi ama geçti bitti cok şükür .
Hepinize sevgiler, bebişlere öpücükler

Son düzenleme:
Canım merhaba, benimde iki ana kucağım var biri sallanmayan diğeri otomatik sallanan.Otomatik Sallanan işe yaramıyor desem yalan olmaz . Diğeri daha işimi görüyor . otomatik Sallananın resmini ekleyecem... senin memnun kaldığın Ana kucağındaki sallanma şeklinden farklı mı acaba benimki 4 Moms Ana kucağını almadan önce yani başka otomatik sallanan Ana kucağı kullandın mı? Pişman oldum aldığıma hiç işimi görmüyor

Eklentiler

• IMG_20220601_112618.jpg
    100,1 KB · Görüntüleme: 67
Bende kirkim çıktıktan 3 gün sonra regl oldum cnm 3 gündür olmuşum ama leke leke geliyo

Canım aynı bunun gibi bizde de vardı ama kızım sevmedi onu durmadı içinde . Sonra o bozuldu garantiye gönderdik, o süre zarfında da 4moms baktım ben youtubedan videolarını izledim almaya karar verdim . Sallanma tarzı asla diğerleri gibi değil, yaylanarak falan sallanıyo onu sevmeyecek cok az bebek vardır bence . Sabah emzirdim koydum oraya biz kahvaltı falan yaptık su an hala uyuyor içinde , bunlar hep hayaldi gerçekten . Fotoğraflarını ekleyeyim bendeki 4moms mamaroo 4.0 modeli . Sıfırı cok pahalı ve kısa süre kullanılacağı için cok daha uyguna ikinci el aldım baya memunum canım

Eklentiler

• 5806FE9B-2712-4A8A-8BC4-CCDB8D83A5F3.jpeg
    160,7 KB · Görüntüleme: 69
  • B255C8C7-E782-44F0-BB60-E813307BBA00.jpeg
    91,6 KB · Görüntüleme: 65
Ben de ani bir kararla 4moms aldım ve gerçekten işe yarıyor benim oğlum da gündüz asla uyumuyordu aldığımdan beri uyuyor orada evet öyle uzun süreler değil ama 1 er saatte olsa uyuyor ve sıçrayarak uyanmıyor..
bi kilo veremeyen benim sanırım ama ben daha çok ilk zamanlardaki sütümün gelmediğine inandırılrak yedirdikleri şeylere bağlıyorum bakalım ilerleyen günlerde ne olacak :)

Bizde bir yaş aşısını olurken tartildik 5 kilo olmuştuk 3200 doğmuştu 2 kilo kadar almis sadece emziriyorum bende biz 1 numaralı kullanıyoruz hala bitse 2 ye gecicem

Senin kuzu da maşallah yani
Ben 1 numara almadım 2 de bitmek üzere bazen dar bile geliyor gibi hissediyorum

Yaa ne güzel senin adına sevindim. Demek o kadar işini gördü. Bende bı inceleyeyim teşekkür ederim benim kızım uyanıkken sürekli onunla ilgilenelim , sallayalım istiyor sırf o yüzden otomatik sallanan Ana kucağı aldık ama aldığımız ana kucağına koyunca 5 dk zor duruyor işimi görmüyor boşuna aldık. Senin aldığın ana kucağını bilmiyordum bu kadar iş görebileceğini hepsi hemen hemen aynı sallanıyor marka farkı var falan diye düşünmüştum bilsem biraz daha para verir en azından ikinci el alırdım. Uykuya gidene kadar bazen saatleri buluyor ne iş yapabiliyorum ne tuvalete gidebiliyorum güya sallanan Ana kucağıni biraz olsun rahat edeyim diye almıştık.

Keşke bende yemesem hala dana gibi iştahım var doymak bilmiyorum
Ben var ya bir tane almıştım ana kucağı Manuel sallanan bizim kız cok sevdi onda yatıp kalkıyor markasını bile bilmiyorum

Ben de mamaroo nun bu kadar farklı olabileceğini düşünmemiştim diğerini alırken işimizi görür sandım ama hiç öyle değilmiş benim kızım da ilgi-kucak delisi . Asla yalnız başına durmuyor istiyor ki kucakta olsun biri onu sallasın ama ona da benim bilek gücüm yetmiyor artık kız büyüyor sen de bir incele canım uygun fiyata Dolapta satılıyor ,alırsan da umarım işinizi görür rahat edersiniz, işiniz bitince de aldığınız fiyatlardan satarsınız bir kaybınız da olmaz

Kiloya cok kafanı takma canım elbet verilir, bebişlerimiz sağlıklı olsunlar da geri kalan her şey hallolur

Ben var ya bir tane almıştım ana kucağı Manuel sallanan bizim kız cok sevdi onda yatıp kalkıyor markasını bile bilmiyorum
Yaaa liloşuma kocaman bir nazar boncuğu Masallah cok uyumlu bir bebiş seninkisi , insallah benimki de uslanacak biraz inanıyorum

Postunu okurken kendi kızımı okuyor Gibi oldum aynı durum bende de var asla yalnız durmuyor sürekli elimizde dediğin gibi sürekli elimde tutacak gücüm Yok kilosu arttıkça daha zorlaşacak . aynen İnceleyip dediğin gibi ikinci elden alıp daha sonra tekrar satarız.

Senin kuzu da maşallah yani
Ben 1 numara almadım 2 de bitmek üzere bazen dar bile geliyor gibi hissediyorum
Kizlarda sutum yagli degildi kilo aliyorlardi ama cok fazla degil oglyma yaradi sutum cnmkiz benim çocukların poposu küçük oluyo kızlarım yaklaşık 2 yaşında tuvalete alıştılar ve 3 numara kullanıyordum hatta bez aldığımız yerde bize sizin bu çocuklar buyumedimi hala 3 numara bez alıyorsunuz dediler cnm

Benim popo büyük lilanın da şimdiden büyük
Ay yerim o oğlanı ben yarasında büyüsün

Bende yiyorum ama öyle çok kilom kalmadı sezeryan göbeğim var ve gitmedi ona üzülüyorum hatta bu aralar kilo aldım gibime geliyo

Benim popo büyük lilanın da şimdiden büyük
Ay yerim o oğlanı ben yarasında büyüsün
Olsun cnm popisini yesinler sağlıklı olsunlar nasıl oluyorlarsa olsunlarbizde bende kilolu değilim hafif bademim var eşimde çok fittir cocuklarda bizizm gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…