2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Streste geciktiriyor. Zaten emziriyoruz düzensizlik olması da normal. Benim periyodum 40 küsür günlere çıktı mesela. Bi ay oluyorum bi ay olmuyorum. Emzirirken böyle şeyler olabiliyo. Sıkma canını inşallah hamile değilsindir.
Sağol arkadaşım.Çok şükür gene negatif çıktı ama öldüm öldüm dirildim vallahi.Asla 3.bir çocuk istemiyorum ama çok günah olduğu icin kürtaj gibi şeylerde beni çok zora sokacaktı. Cok şükür negatif

Yemiyor yemiyor yemiyor
İlk oğlumda da aynı sıkıntıyı yaşadım artık psikolojim hiç kaldırmıyordu büyük travmalar açmıştı bende
Küçük oğlumda aynısı asla yemek yemiyor asla.öyle bir kilitliyor ki ağzını çok bunaldım ve kendimden korkar oldum artık öyle aman aman memede emmiyor
Bıraktım artık yemesin diyorum bu seferde etraftan aman midesini kusturursun asla yemez artık muhabbetleri iyice strese sokuyor çok bunaldım ama artık ne yapacağımı şaşırdım
Saat 10 da yarım yumurta yedi simdi 3 kaşık ıspanağı zorla ağzına koydum ağlata ağlata en sonunda pes ettim bıraktım

Yemiyor yemiyor yemiyor
İlk oğlumda da aynı sıkıntıyı yaşadım artık psikolojim hiç kaldırmıyordu büyük travmalar açmıştı bende
Küçük oğlumda aynısı asla yemek yemiyor asla.öyle bir kilitliyor ki ağzını çok bunaldım ve kendimden korkar oldum artık öyle aman aman memede emmiyor
Bıraktım artık yemesin diyorum bu seferde etraftan aman midesini kusturursun asla yemez artık muhabbetleri iyice strese sokuyor çok bunaldım ama artık ne yapacağımı şaşırdım
Saat 10 da yarım yumurta yedi simdi 3 kaşık ıspanağı zorla ağzına koydum ağlata ağlata en sonunda pes ettim bıraktım
Yemeyen çocukta zor gercekten yakın arkadaşımın ogluşlarıda böyle büyük olan 6 yasinda herşeye ağzını kitlerdi sevdiği seyleri bile ayağının arasına kıstırırdı çocuğu zorla tıkardı bi kaşık tadini alsin diye begendigi sey oldugu icin gerisini öyle yerdi o duzeldi.. ufak olan 2.5 yasinda cips ve cikolatadan baska birsey yemiyor birde sut iciyor sadece gün gelecek yiyecek mutlaka ama size zor işte ana yureği .. hic denemediği şeyleri deneseniz belki bi nebze yer

Yemeyen çocukta zor gercekten yakın arkadaşımın ogluşlarıda böyle büyük olan 6 yasinda herşeye ağzını kitlerdi sevdiği seyleri bile ayağının arasına kıstırırdı çocuğu zorla tıkardı bi kaşık tadini alsin diye begendigi sey oldugu icin gerisini öyle yerdi o duzeldi.. ufak olan 2.5 yasinda cips ve cikolatadan baska birsey yemiyor birde sut iciyor sadece gün gelecek yiyecek mutlaka ama size zor işte ana yureği .. hic denemediği şeyleri deneseniz belki bi nebze yer
Valla denemedigim sistem yöntem kalmadı.büyük oğlumu tv açarak kandırarak yediriyordum ve çok çektim yemek saatleri iskence olurdu.bunda sıkıştırmak kandirmak tv asla kar etmiyor.büyük oğlum 8 yaşında şimdi güzel yiyor tabii sevdiklerini ama olsun ona da razıyım bakalım ufaklikla ne yapacağım

Valla denemedigim sistem yöntem kalmadı.büyük oğlumu tv açarak kandırarak yediriyordum ve çok çektim yemek saatleri iskence olurdu.bunda sıkıştırmak kandirmak tv asla kar etmiyor.büyük oğlum 8 yaşında şimdi güzel yiyor tabii sevdiklerini ama olsun ona da razıyım bakalım ufaklikla ne yapacağım
Eline ekmek fln verseniz onu kemirirken sizde yandan besleseniz acaba işe yarar mı? Benim kız kahvaltı sevmiyor. Bu şekilde yapınca yiyor yoksa hiç yemiyo itiyo elimi

Eline ekmek fln verseniz onu kemirirken sizde yandan besleseniz acaba işe yarar mı? Benim kız kahvaltı sevmiyor. Bu şekilde yapınca yiyor yoksa hiç yemiyo itiyo elimi

Bu yöntem bizde de yarıyor
Yoksa açmıyor ağzını sevdiği şey oldugunu anlayınca yiyor anca sevmiyorsa eline bişeyler vermek zorundayım
Ya ekmek salatalık vs tarzı kemireceği bişey yada daha önce görmedigi bi obje falan bulması lazım😆
Mesela dün dışarda yemeğe gittik kalkmaya çalışıyor mama sandalyesinden durmuyordu
Lavaş verdim eline bitane onu kemirip durdu 1 saat bende yandan besledim😂

Kahvaltı bizde de çok sorun
Kimi gün yiyor kimi gün ağzını açmıyor asla napcamı şaşırdım
Bgn saçma bi karışım yaptım şansıma yedi
Muz mandalina suyu yumurta sarısı ceviz😃
O anda önüne yumurta beyazıyla zeytin koydum onları kurcalarken yedi biraz🤓

Yemek sıkıntısı bizde de var artık çok yıprandım.. bazen salıyorum bazen üstüne düşüyorum yesin diye..
Tek yedigi patates brokoli ve et... onları da ucundan yer yani.. bu aylarda 3 çay bardağı yemesi lazimmis benimki 1 çay bardağı yese şükür et.. zayıfladı zaten bide aşırı hareketli..

Kızlar size bir soru soracağım.. sizin bebisler yabancı birini görünce ağlıyor mu..
Benim kızım tanımadığı komşu vs görünce ağlıyor.. bugün komşu ile karşılaştık ağladı ve kadın kızıma "annen seni yabani yetiştirmiş kızım" dedi ..çok üzüldüm..
Ne yapmak lazım normal mi bu durum..?

Kızlar kızım doğduğunda burnunda bir kızarıklık vardı takmamıştım geçer diye. Bugün karnında da gördüm tırnakları uzun çizdi herhalde diye düşündüm doktor kontrolüne gitmiştik doktor damar beni dedi. Bebek hemanjiomu. Ya çok üzüldüm. 1 yaşına kadar büyür 2ye kadar geçmesini bekleriz dedi. Bebeklerin %50sinde 5 yaşa kadar geçiyor dedi doktor. Çok gıcık oldum googledan fotoğraflara bakınca.
Bu fotoğrafta biraz belli oluyordur burnunda var.
Merhaba canim öncelikle geçmis olsun geçtimi acaba kizinin Benim oglumun gogusunde var suan 3aylik olacak Ben kosovada yasiyorum ve inanirsin ki bizde doktorlar pek yardimci olamiyor Simdiden tesekkurler 🌸

Yemek sıkıntısı bizde de var artık çok yıprandım.. bazen salıyorum bazen üstüne düşüyorum yesin diye..
Tek yedigi patates brokoli ve et... onları da ucundan yer yani.. bu aylarda 3 çay bardağı yemesi lazimmis benimki 1 çay bardağı yese şükür et.. zayıfladı zaten bide aşırı hareketli..

Kızlar size bir soru soracağım.. sizin bebisler yabancı birini görünce ağlıyor mu..
Benim kızım tanımadığı komşu vs görünce ağlıyor.. bugün komşu ile karşılaştık ağladı ve kadın kızıma "annen seni yabani yetiştirmiş kızım" dedi ..çok üzüldüm..
Ağzı olan konuşuyor gerçekten. Küçücük bebeği nasıl yabani yetiştirebiliriz. Yani ne yapalım. Sokak sokak gezdirip alın bebeğimi sevin mi diyelim.

Her çocuğun karakteri farklı. Kimi çocuk yabancılar kimisi yabancılamaz. Ki bebeğin yabancılaması gayet sağlıklı bi tepki. Demek ki tanıdığı tanımadığı ayırabiliyor. Ne mutlu. Benim kızım çok insan yabancılamaz ama yine de bazen bazı insanları çok yabancılıyor. Onlara bakıp bakıp ağlıyor. Bu çok normal. Büyüdükçe bu durum değişiyor. Daha çok küçükler ama inşallah her zaman yabancıyı bilirler. Devir psikopat, sapık, manyak insanlarla dolu ne yazık ki.

Bebeklerin cogu bu aylarda yabancılama yapar zaten oğlum mesela coknsicakkanli ve cana yakin olmasina ragmen 2.5 yasindan 5 yasina kadar tanimadigi kimseyle konusmazdi cevap dahi vermezdi alisana kadar tabi alistigi zaman sıkıntı olmuyordu ki kizima gore cok daha kalabalik ortamda buyudu kizimda yabanciliyor ama oglum kadar degil bu karakter meselesi bazen ne yaparsaniz yapin genetigin önüne gecemediginiz durumlar oluyor eşimin ciddi düzen takıntısı vardır oğlumda öyle aynısı ve bunu biz öğretmedik 7 8 aaylikken emekleyerek açık olan tüm cekmeceleri dolapları kapatırdı vs oyuncaklar kutusuyla dizilirdi, hala da öyle takılmayın çok baslarda herkesle konusurlarken 2.5 3 yasindan sonra genelinde bi utangaclik evresi basliyor sonra geciyor suan icin normal bir durum bnce takilmayin hic ..

Arkadaşlar benim kimsem yok yani aileden yanımızda kimsemiz yok tabiki arkadaş komşu görüşüyoruz ama çok sık değil..
Misafir geldiği zaman ilk yarım saat ağlıyor sonra alışıyor gidiyor kucağına ama hep gördüğü kişilere tedirgin olmuyor mesela ailemden kişilere hemen gidiyor.. biraz Uzak olsakta sık sık görüşüyoruz ailemizle..
Zaten emekleme dönemi diye ben kimseye gitmek istemiyorum şuan çünkü yerde geziyor ve meraklı olduğu için herşeyi çekiyor bakıyor her yere giriyor.. kucakta durmuyor artık masadan tutunarak koltuktan tutunarak yürüyor.. bu aralar bu yüzden pek kimseye gitmiyorum.. ailemizden biri olmadığı için komşunun evinde rahat edemem kızımla.. evde özgürce dolaşıyor ve her yer kızıma göre ayarlandı..
Bugün kadın öyle deyince çok üzüldüm inşallah zamanla alışır kızım..

Merhaba canim öncelikle geçmis olsun geçtimi acaba kizinin Benim oglumun gogusunde var suan 3aylik olacak Ben kosovada yasiyorum ve inanirsin ki bizde doktorlar pek yardimci olamiyor Simdiden tesekkurler 🌸

Merhaba yazınızı okudum ben yazmak istedim size doğduğumda bende de varmış ve doktor geçer merak etmeyin demiş o zamanlar ve ben 3 yaşına girdiğimde kendiliğinden kaybolmuş..
Korkulacak bişey değil merak etmeyin içiniz rahat olsun diye yazmak istedim..

Günlük toplam 3 çay bardağı mı canım

Merhaba canım biz de Almanya’ya taşındık. Hayır geçmedi ama artık takmıyorum. Almanya’da da önemsemiyorlar. Hemanjiom zaten duyu organlarında değilse takılacak bir durum değil. Çok gerekirse iç organ taraması yaparlar bize yaptılar. Bi sorun çıkmadı.

Kızlar 1 haftadır aryaya gercekten bişeyler oldu uyutmaya bi giriyorum en az 45 dk 1 saat ugraşıyorum cebellesiyoruz resmen yok imkansız uyutamıyorm bu saatte 2. Uykusuna gecti gece 2 den önce uyumayacak yine abisi 10 aylikken tek uykuya gecmisti odami tek uyku uyumak istiyor acaba varmı boyle uykuya direnen veya tek uykuya gecen derdi de yok gibi vallahi cildirmak uzereyim hicbirseye sabrim kalmadi yatili misafir bitmek bilmedi ustune de arya tuzu biberi oldu uyku deyince aglayasim geliyor

Kızlar 1 haftadır aryaya gercekten bişeyler oldu uyutmaya bi giriyorum en az 45 dk 1 saat ugraşıyorum cebellesiyoruz resmen yok imkansız uyutamıyorm bu saatte 2. Uykusuna gecti gece 2 den önce uyumayacak yine abisi 10 aylikken tek uykuya gecmisti odami tek uyku uyumak istiyor acaba varmı boyle uykuya direnen veya tek uykuya gecen derdi de yok gibi vallahi cildirmak uzereyim hicbirseye sabrim kalmadi yatili misafir bitmek bilmedi ustune de arya tuzu biberi oldu uyku deyince aglayasim geliyor

Bizde aynı durumdayız bazı günler 2 uyku bazi günler tek uyku uyuyor..
Eskiden memede uyurdu simdi yarım saat sallıyorum direniyor kucağımda kıpırdayıp duruyor.. gece sürekli uyanıyor..
Baktım da atak dönemi yine belki sizin de öyledir..?

Bizi
Bizde aynı durumdayız bazı günler 2 uyku bazi günler tek uyku uyuyor..
Eskiden memede uyurdu simdi yarım saat sallıyorum direniyor kucağımda kıpırdayıp duruyor.. gece sürekli uyanıyor..
Baktım da atak dönemi yine belki sizin de öyledir..?
Bizde atak donemindeyiz ama hic bukadar binuyku gerilemesi yasamamistim direndigi gunler tek uyku yaptiracagm yoksa dayanamayacagm cidden hala salliyorm uyumuyor

Merhaba arkadaşlar..
Çok kötü bir gece geçirdik bütün gece ağladı kızım..
Bikac zamandır böyle ama bu gece çok daha kötüydü dişler diyorum bir türlü çıkamadı..
Kızımı gece yanıma aldım birlikte uyuduk arada inliyordu acıyor canı..
Sonra düşündüm ki ya alışırsa benle uyumaya ve bidaha yatağına yatmak istemezse diye tedirgin oldum.. yanlış mı yapıyorum acaba bizim yatağa almakla?😒

X