- 15 Temmuz 2020
- 3.485
- 6.356
- 30
Sağol canım uzun uzun anlatmışsın. İnşallahh kızıma hiç gerek kalmazda, kendime bakayım. Ben astım hastasıyım. Aynen nebülizatöre 15/20 dk bağlı kalıyoruz ki damlalar bitsinHırıltı akıntıdan dolayı genizden geliyo kızımında öyleydi oğlum hep havalarla büyüdüğü için ciğerden gelen hırıltıyı çok net ayırabiliyorum hırıltı olur öksürdüğünde veya burnunu temizlediğinde geçer ozaman ciğerde olmuyor ciğerdeki hiç kesilmez hışıltılı olur ve nefes alıp vermesi daha derin olur ama tecrübe istiyor ikisini ayırabilmek görmüş olman lazım ufak oldukları için boğazdaki akıntı hırıltısı elini koyduğunda cigerden geliyor gbi zannedebilirsin ama dedigim gibi ayaga kalktiginda öksürdüğü zaman veya burnunu temizlediginde kesilir digerinde o hırıltı hıç kesilmez çok daha fazla hissedersin elinin altında hırıltıyı kafanda şüphe varsa gösterirsin olmadı bi doktora ama bronşiolit veya bronşit olsa o çocuk 12 günde farkederdin durumu ağırlaşırdı normal seyrinde kalmazdı takviyesiz gececek bi hastalık degil oglumla hala ugrastigim icin artik uzmanı oldum bu hastalıkların alerjik bir cocugum var hala suan 2 aylık tedavisi devam ediyor havayla bizde makina vardı şimdi aerochamber diye alet yapmislar süper bi bulus astim havasini pislatiosun bebek icinden cekiyor nefesini sayan bi gostergesi de var 5 6 kere nefes alip veriyo tamam digeri 15 dk bitmiyor tam bi eziyet oglum icin aldik resimde birakayim ihtiyac olan olursa alir bu bendeki 5 yasa kadar kullaniliyor grup grup yetiskinler icin bile var arkasina takip pislatiliyor
Bilmiyorum ki görünür de bişey yok sürekli emeyim kucağından indirme diyor 2 gündür akıtmadığı göz yaşı kalmadı gözünden uyku akıyor uyuyamıyorDiş çıkartıyor olabilir mi ?
Canim cok guzell anlatmissin , aklimizda bulunsun. Ne yasayacagimiz ne gorecegimiz belli olmuyor en azindan bu konuda da bir fikir sahibi olmus oldukHırıltı akıntıdan dolayı genizden geliyo kızımında öyleydi oğlum hep havalarla büyüdüğü için ciğerden gelen hırıltıyı çok net ayırabiliyorum hırıltı olur öksürdüğünde veya burnunu temizlediğinde geçer ozaman ciğerde olmuyor ciğerdeki hiç kesilmez hışıltılı olur ve nefes alıp vermesi daha derin olur ama tecrübe istiyor ikisini ayırabilmek görmüş olman lazım ufak oldukları için boğazdaki akıntı hırıltısı elini koyduğunda cigerden geliyor gbi zannedebilirsin ama dedigim gibi ayaga kalktiginda öksürdüğü zaman veya burnunu temizlediginde kesilir digerinde o hırıltı hıç kesilmez çok daha fazla hissedersin elinin altında hırıltıyı kafanda şüphe varsa gösterirsin olmadı bi doktora ama bronşiolit veya bronşit olsa o çocuk 12 günde farkederdin durumu ağırlaşırdı normal seyrinde kalmazdı takviyesiz gececek bi hastalık degil oglumla hala ugrastigim icin artik uzmanı oldum bu hastalıkların alerjik bir cocugum var hala suan 2 aylık tedavisi devam ediyor havayla bizde makina vardı şimdi aerochamber diye alet yapmislar süper bi bulus astim havasini pislatiosun bebek icinden cekiyor nefesini sayan bi gostergesi de var 5 6 kere nefes alip veriyo tamam digeri 15 dk bitmiyor tam bi eziyet oglum icin aldik resimde birakayim ihtiyac olan olursa alir bu bendeki 5 yasa kadar kullaniliyor grup grup yetiskinler icin bile var arkasina takip pislatiliyor
Ne demek arkadasim bir kisiye faydasi olsa sevinirim birbirimzden cok seyogreniyoruz burada.Canim cok guzell anlatmissin , aklimizda bulunsun. Ne yasayacagimiz ne gorecegimiz belli olmuyor en azindan bu konuda da bir fikir sahibi olmus olduk
Yok arkadasim 40 yildir ek gida veriyormusum gibi ilk kasikta agzini acti somruşa somruşa yedi emme yapmadı mesela oğlum cam rendeden gecirdigim elmayi agzina verdigim an kusardi puturlu kaldigi icin tanelilere cok gec alistirabilmstm hergun kusmasina razi gelip israrla vermistim oyle yapmasam 5 6 yasinda pure yiyen cocuklar gibi olurdu sanirim kizima elmayi yaptim ilk denemesinde agzindaki o koca puturleri cigneyip öğütmeye calisti hepsini bitirdi hayret icinde kaldim demekki cocuktan cocuga farkediyormus gercekten 7 8 aylik makarna yiyen cocuklardan olcak heralde dedimC Carpediem4 canım sen bizden önce başladın diye sana sorayım dedim , ben tadimlara yeni başladım, kasiktan emer gibi yiyor bebis seninki de öyle mi , yada ilk baslarda öylemiydi
Ben kızımda ek gıdaya pek düsmedim zaten 11.ayda ise baslayacagim diye sürekli emziriyordum ondan hatırlamıyorum da kızım nasildi diye
Canım senin oglan yine yuksek performanla seni yormus yemek konusunda daYok arkadasim 40 yildir ek gida veriyormusum gibi ilk kasikta agzini acti somruşa somruşa yedi emme yapmadı mesela oğlum cam rendeden gecirdigim elmayi agzina verdigim an kusardi puturlu kaldigi icin tanelilere cok gec alistirabilmstm hergun kusmasina razi gelip israrla vermistim oyle yapmasam 5 6 yasinda pure yiyen cocuklar gibi olurdu sanirim kizima elmayi yaptim ilk denemesinde agzindaki o koca puturleri cigneyip öğütmeye calisti hepsini bitirdi hayret icinde kaldim demekki cocuktan cocuga farkediyormus gercekten 7 8 aylik makarna yiyen cocuklardan olcak heralde dedimyinede masallah diyeyim nazar olmasin yavrum belli ediyordu kendini yemek istedigini agliyordu biz yerken agzini sapirdatiyordu istiyormus cocukcagiz bugun 14. Gunumuzdeyiz elma seftali muz armut kabak havuc ve patates pirinç alerjimiz yok baya karnini doyuracak kadar yedirmeye basladim bikac gundur yogurdu sevmiyoruz bi onuda renklendirip meyvelerle deniycem artik 1 haftaya kahvaltiya basliycam cok ufak yumurtada denedim 1 kasik kadar ama ona emin olamiyorum yumurta birz riskli alerji bakimindan kahvaltiya gectgmde net emin olurum artik arttirarak gidip bizim seruven bu sekilde ilerliyor suan yalniz bildigin kabiz olduk kan damlasina bi suree ara verdm ek gidaya alisana kadar
Ha bir de sakın küçük ay grupları için kıyafet almayın. Dünya kadar kıyafet bizim elimizde patladı. 5 aylık olacağız hala daha ebebek beyaz body zıbınlarla duruyoruz :) yazın kesinlikle kıyafet giydirilmiyorKizlar gunaydin :) kismetse ben de 2023 mayista anne olacagim sizden ogrenmek istedigim yazin kucuk bir yeni doganla olmanin avantajlari ve dezavantajlari :)) tatile gidebildiniz mi mesela? Sicaklarla nasi basa ciktiniz malum klima acma kapi pencere acma olmuyor bebekle :) sizce guzel bir mevsim miydi?
Merhaba saglikla kucaginiza alin bebisiniziKizlar gunaydin :) kismetse ben de 2023 mayista anne olacagim sizden ogrenmek istedigim yazin kucuk bir yeni doganla olmanin avantajlari ve dezavantajlari :)) tatile gidebildiniz mi mesela? Sicaklarla nasi basa ciktiniz malum klima acma kapi pencere acma olmuyor bebekle :) sizce guzel bir mevsim miydi?
Merhaba sağlıkla kucağınızı alın. Klima mecburen açılıyor biz salonda klimayı açıp bebeği yatak odasında yatırıyorduk. Her gün düzenli olarak ılık duş aldırılması gerekiyor. Yoksa isilik :) tatilde şöyle biz yazlığa gittik. Güneş tepe'deyken bebeğimi çıkarmadım. Ciltleri hassas çünkü güneş kremi kullanamıyorlar güneşe de maruz kalmamaları lazım. Akşam üzeri genellikle gezdik, dışarı çıktık. Denizden de mikrop kapma riskine karşın zaten giremiyorlar. Genel olarak iyiydi benceB bilemegec
Ha bir de sakın küçük ay grupları için kıyafet almayın. Dünya kadar kıyafet bizim elimizde patladı. 5 aylık olacağız hala daha ebebek beyaz body zıbınlarla duruyoruz :) yazın kesinlikle kıyafet giydirilmiyor
Tesekkur ederiim not ettim dediklerinizi kiyafet meselesini hatirlattiginiz iyi oldu cunku insan ilk hevesle her seyi almak istiyoMerhaba saglikla kucaginiza alin bebisiniziben ailemin yanında antalyada dogum yaptim yazimizin buyuk cogunlugunu da orada gecirdik oncelikle klima hep acikti antalyada acilmamasi mumkun degil zaten bebegin uzerine gelmediği surece problem yok. Yatarken bile odada klima acikti hicbir sorun olmadi bebegimi de sadece zibinla yatiriyordum. Onun disinda cok sicak oldugu icin genellikle avmlere falan gittik. Tatile gitme meselesi bebeginizin karakterine gore degisir bence.Benim bebegim devamli kucak isteyen yorucu bir bebek.Pusetinde durmayi hic sevmez, sıkılgan, uykusunu da memede uyuyan bir bebek. Onunla tatili hayal edemedigimiz için gitmedik bize yorgunluk olurdu hicbir sey de anlamazdik. Ama sakin bir bebeginiz varsa tatile gidilir tabi kıyafet kojusnda da arkadasa katılıyorum hala beyaz zibin giyiyor birsuru bosa kıyafet almisiz
Aman yesinde isterse emiiyo gibi yesin nasil yiyosa yesin yeterki yesinCanım senin oglan yine yuksek performanla seni yormus yemek konusunda da
Cok sukur masallahh diyim kızına da aman aman yesinler valla yemeyen cocuklar var arkadaslarimsa cok cok zorr
Sizin surec baya guzel ilerlemis . Bende yogurt denedim, bugun havucun 3.gunundeyiz yiyor cok sukur ama agzini acip kasigu yakalayip kasigin ustunden emer gibii aliyor agzina
Zaten soyle 8 9 aylik oldugunden pureden cok eline vermek lazim en guzell kendileri yemeye baslayinca oluyor misss. Ben 1 yasindan itibarende sofraya bizimle oturtup bizim yemeklerimizden yedirerej ilerlemeyi dusunuyorum.
Tesekkur ederim yazdiklarin icin canim bakalim bizimkide guzel ilerler insallah
Ben mayıs ayını ideal bir doğum zamanı olarak düşünüyorum. İşte kış hamileliği geçirdik rahat geçti. Bebeğide sıcak havalarda büyüttük üşürmü derdi olmadı. Ancak gündüzler çok uzun herkes dışarda ve siz evdesiniz. Tüm yaz evdeydik bizde. Birkaç kez tatile gittik annelere vs gittik ama ben sürekli çalışan biri oldğm için yazın evde çok sıkıldım. Klima açtk biz zaten bebeklerin en sevmediği şey sıcak. Sıcakta hem beslenmiyorlar hem uyumuyorlar. Sıcak bizden daha çok bunaltıyor onları.Kizlar gunaydin :) kismetse ben de 2023 mayista anne olacagim sizden ogrenmek istedigim yazin kucuk bir yeni doganla olmanin avantajlari ve dezavantajlari :)) tatile gidebildiniz mi mesela? Sicaklarla nasi basa ciktiniz malum klima acma kapi pencere acma olmuyor bebekle :) sizce guzel bir mevsim miydi?
Kesinliklee guzelce alissinlar yesinler deAman yesinde isterse emiiyo gibi yesin nasil yiyosa yesin yeterki yesinoglan zaten aman yarabbi hatirlamak istemiyorum iyiki ilk cocugum kizim olmamis oglan 2. Olsaydı suan kesin akil hastanesine alirlardi sayesinde komando gbi olduk koymuyor vallahi en güzeli bnde bizim yemeklerimizden vericem oglumda o konuda hata yaptim sanirim cok da seciciydi ama bendede suc var sanirim istedigini vermesem boyle ugrasmazdik belki de öyle de böyle de buyuyorlar güzel ve sağlıklı besleyelim yeter onlari saglikli besliycem derken kendim kahvaltida peynir ekmek yumurta manyagi oldum
Merhabalar saglikla kucaginiza alın insallah. Bizim 2.bebegimiz planlı bir gebelikti. Istedigim zamanlarda oldu cok sukur. Benim icin mayıs ayının su avantaji vardi. Kızım okula gidiyor , okullarin kapanmasina yakin dogum yapayim ki 40mız falan okullar kapanmadan cıksın ,kızım okuldayken o stresli zamanları gecirelim. Okullar kapaninca da tası taragı toplayip ananeye gidelimKizlar gunaydin :) kismetse ben de 2023 mayista anne olacagim sizden ogrenmek istedigim yazin kucuk bir yeni doganla olmanin avantajlari ve dezavantajlari :)) tatile gidebildiniz mi mesela? Sicaklarla nasi basa ciktiniz malum klima acma kapi pencere acma olmuyor bebekle :) sizce guzel bir mevsim miydi?
Herkes cok guzel zaman diyor genelde bu tatil iside bebege bagli biraz bakalim daha 40i cikmayan bebeklerle tatile gidenler goruyorum uyuyolarsa demekMerhabalar saglikla kucaginiza alın insallah. Bizim 2.bebegimiz planlı bir gebelikti. Istedigim zamanlarda oldu cok sukur. Benim icin mayıs ayının su avantaji vardi. Kızım okula gidiyor , okullarin kapanmasina yakin dogum yapayim ki 40mız falan okullar kapanmadan cıksın ,kızım okuldayken o stresli zamanları gecirelim. Okullar kapaninca da tası taragı toplayip ananeye gidelimistedigim gibi de oldu cok sukur. Annemde gecirdim yaz tatilini yemek camasir bulasik derdim olmadi,buyuk cocugumda orda arkadaslariyla guzel vakit gecirdi. Babasi haftasonlari gelip denize goturdu falan. Ben tatil yapamadim bu sene ama annemde olmak bile benim icin buyuk bir tatildi , sagolsun hepimize baktı. Bunun dısında bebek kucukken usueyecej hasta olucak derdi yok. Aksam rutinimizde hep duş/uyku seklinde oldu. Cok sicaklarda gun icinde de bir suyu sokup cikardim. Soguklarda bebeleri korumak daha zor oluyor. Kaloriferi aciyosun, oda kuruyor bu sefer burnu tikaniyor. Kucuck burun tikaninca ememiyor falan. Bence cok guzel zamanda dogum yapacaksiniz. Aaa bi de kizim agustos dogumlu son 3 ayı full yazdi , ayy o sicaklarda kocaman gobek, ödem ,.. yaz hamileligi cok beter. Ama baharda hem bebek hem anne icin cok iyi.