2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Aminn hepimizin evlatları iyi olsunn
Insallah yanlıs teshis yada gecici birseydir, erken dogum oldugu icin mi boyle birsey olmus yoksa genetik vs mi birsey soyledilermi
Amin amin insaAllah sağolun genetik falan demedi. Direkt prematüre bebeklerde sık görülebilen birşey dedi.

Kızlar şimdi oğlum hasta ya alnı eli falan soğuk ateşini ölçtüm 35.5-36 derece ama kafası çok terliyor sırtında hafif ateş var ensesi de terliyor iç ateş mi var ki acaba nerden anlayacağız üstünde tek kolu uzun pijama var kısa giydirsem daha çok hasta olacak

Daha çok erken değil mi net birsey söylemek için.
Siz nasıl anladiniz bu durumu?
Benim ilk kızım da 34+0 doğdu.
Simdi 3 yaşında daha hiç göz doktoruna gitmedik bile. Sadece cocuk doktoru bakmisti.

İyi yapmissiniz, Rabbim daha da iyi etsin insaAllah.
İnanin Ona bakıp bakıp agliyorum. Beni ve etrafını net göremiyor, bana bakınca neler hissediyor bilmiyorum. Çok korkuyorum
Rabbim yardımcınız olsun. Kıyamam kuzuya. İnşallah önemli bir şey değildir. Benim 4 dayım var hepside gözlük kulanıyor. O kadar da korkulacak birşey değil birçok insan gözlük kullanıyor diye düşünseniz. İnanın ne diyeceğimi bilemedim. İnşalalh korktuğunuz gibi birşey değildir.

Demir takviyesi herkes ocean mı kullanıyor kızlar. Biz dvit ocean kullanıyoruz ama demirde doktorumuz bestiron önerdi. Ptesi başlayacağım bende ama karar veremedim. Ocean mı alsam bestiron mu

Demir takviyesi herkes ocean mı kullanıyor kızlar. Biz dvit ocean kullanıyoruz ama demirde doktorumuz bestiron önerdi. Ptesi başlayacağım bende ama karar veremedim. Ocean mı alsam bestiron mu
Biz demiride ocean kullanıyoruz. Ama bestironda aynı canım içeriği temiz ve kabızlık yapmıyor. Burda en çok bestiron ve ocean önerilmişti ben sordum doktorumuzda ikisini öneriyorum demişti.

Bize doktor ferrum yazmış canım onu kullanıyoruz oğlum tadını da sevdi sanırım sorunsuz içiyor bu aralar zaten 4-5 günde 1 yapıyor altına daha da kabızlık yapar mı bilmiyorum

Rabbim yavruna şifa versin üzme kendini inşallah düzelir üniversite hastanesi daha detaylı bakar bende erken doğum yaptım prematüre annesiyim ilk bize rop muayenesi yapıldı çok şükür geçtik ondan bende Kasım ayında tekrar göz doktoruna götürücem Rabbim evlatlarımızı korusun hastalara şifa versin sende içini ferah tut gözlük kullanırsa iyi gelir ilerlemez inşallah benim yeğenim de 6 aylıktan beri gözlük kullanıyor geçen seneye kadar göz kapatması yapıyorlardı 1 saat şuan 11 yaşında ilk zamana göre daha iyi görmesi çok şükür ve gözlüklü çok tatlı

Kızlar benim bir sorunum var.. evde tv izleyemiyoruz kızım da dönüp bakıyor..
Kapatıyorum bu kez de canım sıkılıyor..
Ne yapacağımı şaşırdım artık
Elimdeki telefona bile uzanıyor ver diye
Canim biz evde televizyon acmiyoruz uyuyana kadar
ben emzirirken bakiyorum hep telefonuma onun haricinde de surekli ya bebekle oynuyoruz ya da donenceli pianolu oyuncaklar varya oraya birakiyoruz biraz oyalaniyor

Ben bgun tovbe ettim aglasada sizlasada uyutmiycam 2.5 3 saat cnku gercktn cebellesiyoruz sabahlari buzmna kdr dha uyutmayi basaramadim demekki aliyor uykusunu evde ac kaliyoruz onla ugrasmaktan bgun tovbe artik
Uyku danismani ile gorustum, uyku matematigi diye bir sey onerdi uygulamaya calistigim gun cok iyi gecti tavsiye ederim bizde yeni yeni duzene oturtmaya calisiyiruz.
Onceden 9 -10 da uyurdu aksam sabahta 9-10 a kadar uyuyordu ama gunduz az az 1 ya da 2 uyku yapiyordu.
Uyku matematiginde bebek aksam 7.-7.30 uyuyor sabah 7.30 da uyaniyor
2 ser saat arayla uykularini yapiyor ve en onemli nokta 1.5 saatten fazla uyumamasi gerekiyor bu sekilde 3-4 uyku yapiyor gunduz.
Bize cok iyi geldi erken uyanmak beni mahvetti tabi ama ben de erken yatmaya calisiyorum ya da 9 daki uykusunda kizimla birlikte uyuyorum.

Oğlumda uykudan çok çektim 2 tane danisman oglumu yola sokamadi gunduzde uyumazdi gecede 12 de yatar 2 de bi kalkardi sabah 8 9 a kadar sallatirdi kendini ve hic uyumazdi el kadar bebek gunde 5 saat anca uyurdu bu durum 2.5 sene sürdü gitmedigimiz doktor kalmadi tirnak yataklarim bozuldu sallamaktan kizım okdr degil sukur oglum tam bana çekik durumda bende günde en fazla 6 saat uyurum esim 15 saat bile uyuyabilir arya ikimzin ortasi gbi duruyor ama sabahin 8 inde kalkmaya alisik degilim hic pertim yani bu sebeple gece kizimla yatma sansim da olmuyor oglum ter icinde kaldigi icin habire ust degistirip soğumasını bekliyoruz uzerini örtene kadar kafadan 2 2.5 saat geciyor 20 derecede bile uyusa terliyor tum degerleleri normal cozumunude bulamadik kızımın gece uykusu 9 10 saat suruyor gectigi hic olmadi 12 saat uyuyacak göz yok onda 7 de yatirsam sabahin 4 ünde dikilir ve bu hic bana gore degil zaten gun icinde 1.5 saati gecmeyen 3 uyku yapiyor 1 i 1.5 saat digerleri 40 dakika ona ragmen gece 9 10 saatti gecmiyor uykulari 10 da yatip 8 de kalkiyor

Oyy gercekten zormus sizin ya Allahim guc kuvvet sabir versin 2. Cocuk olunca bide tahmin bile odemiyorum insallah kolayca duzene girer

Bize doktor ferrum yazmış canım onu kullanıyoruz oğlum tadını da sevdi sanırım sorunsuz içiyor bu aralar zaten 4-5 günde 1 yapıyor altına daha da kabızlık yapar mı bilmiyorum
Kabızlık denince tüylerim diken diken oluyor. İlk 3 ay fitil ve lavmanla yaptırdık kakasını. Çooook zordu. Ondan korkumdan daha başlayamadım :) doktorumuz bestiron kabızlık yapmaz içeriğinde zeytinyağı var demişti. Aklında bulunsun değiştirmeniz gerekirse.

Yaaa tam bir afacanmış. Hep okuyorum, o değil ikinciye iyi cesaret etmişsiniz

Yaaa tam bir afacanmış. Hep okuyorum, o değil ikinciye iyi cesaret etmişsiniz
Tek sorunu ciddi uyku problemiydi sıpanın ve cok takintili pimpirikti hala ayni kendi yorgani olacak kendi yastigi olacak duzeni bozulmayacak biyerinde bisey olmayacak virt zirt bogazindan ateslendigini hic gormedik ufakken tutup uf derdi hemen mudahale ederdik oyle bi cins cocuktu vesselam 8 aylikken surunerek acik dolap kapaklarini falan kapatiyodu anlat anlat bitmez edemedim canım zaten araları 4.5 yaş ilk 2 sene esime diyordum ki senin bu hayatta bi cocugun daha yazıldıysa kaderine o benden degildir diyordum okdr tovbeliydim hakkaten unutuluyormus

Ben düzenli kullanmayacağım zaten şimdi de hasta diye zeytin yağı veriyorum dünden beri boğazını yumuşatır mı acaba diye Bi de iç ateşi var sanki ya

Ayy canım sen oglunda ne cok cekmissin ama kız yine iyi cok sukurr
Benim oglumda aksam 8 bucukta uykuya dalıyor sabah 6 bucukta uyanıyor. Gunduzde 4 tane yarım saat uyuyor. Gunduz yine idare ediliyor da gece cok zor yaa. Gece 10 saat uyuyor ama 6 7 kere kalkıyor. Bunu nasıl cözücem bilmiyorum. Ve uyanmalarında da karnı dolu oldugu icin meme de almak istemiyor nasil geri uyutucagimi sasiriyorum. Beyaz gurultuden kafam sistiiii

Aynen arkadasim kız iyi şükür kalkiyor ediyor ama uyuyor 10 saat en azindan dün akşam muz yedirdim birazda bebe irmigi haşlyıp karistirdim 4 5 saat uyanmadı heralde diyorum sadece süt yetmiyor cocuga artık destek istiyor sizin belki diş sançıları vurmaya baslamistir tok olduguna gore

Böyle ağlama görmedim ya yatıyorum ağlıyor kaldırıyorum ağlıyor emmeye de yanaşmıyor zorla zorla uyuttum şükür boğazı parçalandı resmen ağlamaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…