- 18 Mart 2021
- 3.316
- 3.382
- 33
Bide blendirdan geciriyormusun yani tam püre olması lazim ve kati olmamasi lazim hasladigin suyundan biraz ilave edip civitmalisin kati ve pütürlü geldigi icinde cikariyor olabilir hic putur kalmasin ve biraz suyla aç püreyi havuclaei cok ince kesiyorum ben tam yumusamasi icin aslinda buharda hasliyordum buhar süzgecim annemde kaldigi icin suda hasladim bu aralarKızlar biz ek gıdaya başladık..
Doktorum havucla başla dedi ama kızım sevmedi yedigini o anda geri çıkarıyor midesi de bulanıyor..
Ne yapmamız lazım bilemedim başka sebzeye mi geçeyim?? Hangi sebzeyi önerirsiniz Tecrübeli olan anneler?
Evet canım tam püre yapıyorum sevmedi sanırım bugün patates denemeyi düşünüyorum bakalım umarım sever..Bide blendirdan geciriyormusun yani tam püre olması lazim ve kati olmamasi lazim hasladigin suyundan biraz ilave edip civitmalisin kati ve pütürlü geldigi icinde cikariyor olabilir hic putur kalmasin ve biraz suyla aç püreyi havuclaei cok ince kesiyorum ben tam yumusamasi icin aslinda buharda hasliyordum buhar süzgecim annemde kaldigi icin suda hasladim bu aralar
Boğa burcunun oburluk özelliğini taşıyor demek ki hanımefendiSimdilik gayet guzel geciyor havuc kabak karisik olarak yemeye gectik yarin patatesi deniycem yogurdu hic sevmedi enteresan oglumada avokado veriyordum onada ufak denedim onuda cikardi :) bugun anneme cok kizdim sadece hero baby nin meyve pureleri satiliyor markette 4 ay olanlardan almis bi geldim marketten son kasigi yiyordu koca kavanozu bitirtmis cocuga nese iicinde yiyordu ama meyve vermeyecektim henuz ve hazir asla yedirmemo yuzden cok kizdim ve cok yedirdigi icin cok sinirlendim bana sormadan veremezsin diye cikistim.biraz bidaha yapmiycam dedi ama bakalim oyle bi atraksyon yasadik sonra ilk defa desteksiz döndü kendi kendine sirt ustunden yuzustune bide diyordu al iste kanı canı geldi döndü cocuk gulsemmi aglasammi bilemedim
Bende kizimi boğa burcu saniyordum daha bi ay önce öğrendim koç olmuş 1 günle hahahah 20 nisan dogumlu koç oluyormus 21 nisan boğaymisBoğa burcunun oburluk özelliğini taşıyor demek ki hanımefendibakalım bizimki nasıl olacak meme ile pek arası yok ama. Ay benim annem de tam tersi beni emzirememiş yanlış olmasın 10 15 gün mü emmişim. 6 ay son dakika dayı geçeceğiz diyorum ne acelem var diyor emzirebildiğin kadar emzir 8. ay 9. ayda geç emzirmek içinde kalmış kadının galiba.
Günaydın kader arkadaşımSersem oldum kaç gündür resmen ya kurulu alarm gibi saat başı uyanıyor böyle değildi sabaha kadar bir kere kalkardı şimdi uykuya hasret bıraktı gündüz de uyumuyor beyefendi dinlenmek de yok yemeği bile zor yapıp yiyorum Bi de demir ilacı verenler kaka rengi değişti mi kaç gündür kaka yapmıyordu dün yeşil renkte yapmıştı
Senin yine 8 de uyanıyormuş 7 de uyanıyor 7 den beri 3 oldu uyutmam bende uyuyup dinleneyim diyorum yok ben 2 gündür başladım daha olmazsa bende öyle yapayım zaten düzenli kaka yapmıyorGünaydın kader arkadaşımaynı durumdayız aynı surekli uyaniyo gece eskiden bi kereydi onuda ben zorla emziriyodum alip noldu boyle ya cidden gece uyumaz gunduz 8 de dikelip kalkiyo bizimde ilki yeşil olmustu sormustum hatta burda doktor 6 aylik olana kadar bi gun ver bi gun verme dedi kaka problemide yapti cunku
Kız bizimki bir kaşıkla durmaz ben vermiyorum ama herkes çocuğa bişey yedirme peşinde az bişey verelim diyorlar devamı gelmezse ağlıyor biz Bi kaseyle başlarız herhaldeBizim bu ay ki kontrolumuzde 500 gr almis bebegim. Doktor 5 aylik erkek bebek kilosunda tam guzel dedi. Bu ay tadımlara baslıcaz 6.ayda ek gıda da sıkıntı yasamamak adına dedi. Sebze,yogurt,meyve tadımlarına baslıyoruz. Ama sadece tadım diye özellikle belirtti herhangi bir alerji durumu var mı yok mu bakıcaz.
3 gün kuralıyla tadım yapıcaz, ilk gun bir cay kasıgı 2.gun 1 tatli kasıgı, 3.gün bir corba kasıgı seklinde. Sonra diger sebzeye geciyoruz. Suan karısım yapmayacagız , bir daha ki ay sebze karısımları yapıcaz. Patates, kabak, havuc, kereviz, semizotu seklinde gidicez bakalim mevsim sebzeleriyle. En son tabiki tatlı meyveler
Kız bizimki bir kaşıkla durmaz ben vermiyorum ama herkes çocuğa bişey yedirme peşinde az bişey verelim diyorlar devamı gelmezse ağlıyor biz Bi kaseyle başlarız herhalde
Biz havucla başladık sevmedi patatesi sevdi.. yukarıda önemli bir mevzu anlattım.. ek gıdayı eşiniz versin sizden yemeye bilir süt ister dedi kokunuzu aldığı için dedi doktorumuz olurda sizden yemezse şaşırmayın eşiniz versin..Bizim bu ay ki kontrolumuzde 500 gr almis bebegim. Doktor 5 aylik erkek bebek kilosunda tam guzel dedi. Bu ay tadımlara baslıcaz 6.ayda ek gıda da sıkıntı yasamamak adına dedi. Sebze,yogurt,meyve tadımlarına baslıyoruz. Ama sadece tadım diye özellikle belirtti herhangi bir alerji durumu var mı yok mu bakıcaz.
3 gün kuralıyla tadım yapıcaz, ilk gun bir cay kasıgı 2.gun 1 tatli kasıgı, 3.gün bir corba kasıgı seklinde. Sonra diger sebzeye geciyoruz. Suan karısım yapmayacagız , bir daha ki ay sebze karısımları yapıcaz. Patates, kabak, havuc, kereviz, semizotu seklinde gidicez bakalim mevsim sebzeleriyle. En son tabiki tatlı meyveler
Tesekkur ederim canim bakalim bende deneyim olmassa oylee yapalim biz deBiz havucla başladık sevmedi patatesi sevdi.. yukarıda önemli bir mevzu anlattım.. ek gıdayı eşiniz versin sizden yemeye bilir süt ister dedi kokunuzu aldığı için dedi doktorumuz olurda sizden yemezse şaşırmayın eşiniz versin..
Ben bgun tovbe ettim aglasada sizlasada uyutmiycam 2.5 3 saat cnku gercktn cebellesiyoruz sabahlari buzmna kdr dha uyutmayi basaramadim demekki aliyor uykusunu evde ac kaliyoruz onla ugrasmaktan bgun tovbe artikSenin yine 8 de uyanıyormuş 7 de uyanıyor 7 den beri 3 oldu uyutmam bende uyuyup dinleneyim diyorum yok ben 2 gündür başladım daha olmazsa bende öyle yapayım zaten düzenli kaka yapmıyor
Bende evde tekim gezmeye gidersem hemen başlıyorlar vermeye yoksa ben 6 da bitsin öyle başlarım diye düşünüyordumamanınn senin isin zor ben tek oldugum icin simdiye kadar hicbirsey vermedim. Yediklerimizle aşırı ilgili ama bakalim nasil olucak
Ben uyutmuyorum ki emince kendi uyuyor canım her ağladığında emmezse susmuyor da sallayarak uyumaz bizimki uyursa da hemen kalkarBen bgun tovbe ettim aglasada sizlasada uyutmiycam 2.5 3 saat cnku gercktn cebellesiyoruz sabahlari buzmna kdr dha uyutmayi basaramadim demekki aliyor uykusunu evde ac kaliyoruz onla ugrasmaktan bgun tovbe artik
Bizimkide sallayarak uyumuyor kucakta yada emerekBen uyutmuyorum ki emince kendi uyuyor canım her ağladığında emmezse susmuyor da sallayarak uyumaz bizimki uyursa da hemen kalkar
Aynıyız canım senin gene gece 3 saatte bir uyanmış bizimki saatte bir uyanıyor o da emmesi de içinde oyun istiyorlar ondan uyumuyorlar herhalde ev işini unuttum artık ben kahvaltı yapamıyorum bulaşığı makineye akşam düzdüm inan ona bile fırsat vermedi namaz kılıyorum onu bile zar zor kılıyorum hiç birşeye musaaede yokKızlar bizde gündüz cebellesiyoruz..
Atak bitti demekki atakla ilgisi yok..
Gündüz tam yarım saat geçiyor uyanıyor inanın bana saat kurmuş gibi hayret ediyorum.. tabi uykusunu alamadığı için de huysuz.. gece zaten 3 saate bir kalkıyor emiyor geri uyuması zaman alıyor ama gündüz hiç uyumuyor yani nasıl olacak hiç bilmiyorum aşırı derecede yorgunum ölüyorum.. evin işini yapamıyorum eşim işten gelmeden.. ALLAH hepimizin yardımcısı olsun inşallah