- 18 Mart 2021
- 3.316
- 3.382
- 33
Hayy maşallahh yahuu bu ayda duyduğum ender kilo alımlarından sadece anne sütüyle.. allah nazarlardan saklasın sütünüzüde bebişideAllah ım nazarlardan korusun 1.400 almışyanlış hatırlamıyorsam 7000 kiloydu 8600 geldi 200 gram düştü 8400 dedi
Bıngıldağı erken kapanana d vitamini kesiliyor diye biliyorum demir hakkinda hic bilgim yok bizde kabizligi arttirdigi icin doktor 6 aylik olana kadar 1 gun ver 1 verme dedi ama bu damlalar diş boyuyor haberiniz olsun degdigi heryeri boyuyor cocukda zor icebiliyor tadından dolayı ağzida bi degiisik kokuyo ocean ınkini alirsaniz hem boyamiyor hem içimi rahatBebeklerinin bıngıldağı erken kapanan kızlar doktora sordunuz mu demir ilacı kullanabiliyor muyuz ben devlete gittiğim için sorma ihtimalim yok sağlık ocağında yazdırdım sıkıntı olmaz dediler ama bu damlayı verdiler aç karnına ver dediler bebek nasıl aç olacaksa
Benimkinin 4.ayda kapanmak uzere dedi doktor ama demir ilaci yazdi. Saglik ocagindakiler katki maddesi iceriyor diye kullanma onu dedi , ocean ın ilacını kullaniyoruz biz canimBebeklerinin bıngıldağı erken kapanan kızlar doktora sordunuz mu demir ilacı kullanabiliyor muyuz ben devlete gittiğim için sorma ihtimalim yok sağlık ocağında yazdırdım sıkıntı olmaz dediler ama bu damlayı verdiler aç karnına ver dediler bebek nasıl aç olacaksa
MasallH canimm nazar degmesinn , bende ilk defa bu ayda bu kadar yuksek kilo alimi goruyorum.Allah ım nazarlardan korusun 1.400 almışyanlış hatırlamıyorsam 7000 kiloydu 8600 geldi 200 gram düştü 8400 dedi
Evet doğru canım ismi aryaC Carpediem4 sağ ol canım. Tabii ikinci çocuk olunca çoğu şeye hazır kondu arya hanım :) doğru dedim ismini aklımda öyle kalmış. Demiştin seni dinlemedim biz de grip olduk. Ne yerdeyiz ne gökte valla. Burnunu da açtırmıyor artık şırıngayı aspiratörü görünce feryat figan kendini yerlere atıyor. Burun akıntımızı ve öksürük var inşallah kolay atlatırız. 2 gecedir 3 te kalkıp 7 ye kadar yatmıyoruz. Sersem gibi hissediyorum sürekli kendimi. Aşı grip huzursuzluğu birleşti.
M MAdes maşallah canım çok iyi almış. Benim kız 3 aylıkken 6.700dü. hastalıktan dolayı 4,5 aylıkken gidebildik. 7.050 olmuş. Bir buçuk ayda 350 gram almış. Ona rağmen ebesi anne sütüne devam dedi. Kilosu ortalama çünkü.
Ben ve eşim küçükken daha tombişmişiz annemin aklı ona gidiyor kilolu ama kolu bacağı boğum boğum değil ya geçen gittim bu çocuk zayıflamış geçen ay kiloluydu diyor biraz boyu uzamış ondandır dedim benim gözümede kilo almamış gibi gözüküyordu tartıya koyana kadar iş değiştiHayy maşallahh yahuu bu ayda duyduğum ender kilo alımlarından sadece anne sütüyle.. allah nazarlardan saklasın sütünüzüde bebişidebide anneniz bu çocuğa mama ver diyor mama da verseniz mide fesatı falan geçirir çocuk bizimkilerin 3 ayda alcağını almış resmen
Aslında ilacın adını okumuştum hiç aklıma gelmedi ya zaten ben hep unutuyorum düzenli vereceğimi sanmıyorum daha gittim eczaneden aldım bilsem para vermezdim bunaBıngıldağı erken kapanana d vitamini kesiliyor diye biliyorum demir hakkinda hic bilgim yok bizde kabizligi arttirdigi icin doktor 6 aylik olana kadar 1 gun ver 1 verme dedi ama bu damlalar diş boyuyor haberiniz olsun degdigi heryeri boyuyor cocukda zor icebiliyor tadından dolayı ağzida bi degiisik kokuyo ocean ınkini alirsaniz hem boyamiyor hem içimi rahat
İlk iki gün çektim şu an izin vermiyor malesef çekemiyorum. Geniz akıntısına çevirip ciğerlerine gider diye çok korkuyorum. Ama kızım asla müsade etmiyor. Ben uyku tulumuna geçmeyi düşünüyorum çok mu erken acaba ?Evet doğru canım ismi aryaah kiyamam yaa cok zor oluyor cok bizde mafolduk anlatamam kız cocukları oğlan gibi olmuyormuş üşüyüveriyorlarmış bende yeni tecrübe ettim oğlum çırılçıplak yatardı kizim carpildi abi de gripti babayada gecti 10 12 gun mafoldu ortalik ben bayadir uzun alt ust falan yatiriyorum ortuyorumda gece ona ragmen bazen usuyor son zamanlarda havalar sogudugundan... 9 gun oldu inan hala hafif burnunda sümük var bazen öksürüyor alisti bi sure sonra cektirmeye bide izotonik sodyum klorür serum sıkıyorum enjektörle yıkanıyor iyi oluyor yatinca burundan geriye akinti oldugu icin oksuruk yapiyor yastikla yukselterek uyut canim allah sabirlar versin bebek hasta olunca cok cok zor bikac gun zor gecer de sonra bi tık daha rahatliyorlar şıp şip akinti kısmı bitince
Annem anlamaz canım illa ona kolunda bacağında boğum oluşmalı öyle göstermeliyiz bizimkinde o yok işte bende şaşırdım bana kilo almadı gibi gözüküyorduMasallH canimm nazar degmesinn , bende ilk defa bu ayda bu kadar yuksek kilo alimi goruyorum.arkadasimin sadece mama ile beslenen bebegi bile 650 gr almisti. Sen hemen anneye kilo-boy gonder kontrolden yeni ciktik diye
Bi de kız bebişlerle erkeklerde fark ediyor canım bizde de genetik bebekken 2 miz de kiloluymuşuz şimdi zayıfız sağlıklı olması yeterli bizim içinC Carpediem4 sağ ol canım. Tabii ikinci çocuk olunca çoğu şeye hazır kondu arya hanım :) doğru dedim ismini aklımda öyle kalmış. Demiştin seni dinlemedim biz de grip olduk. Ne yerdeyiz ne gökte valla. Burnunu da açtırmıyor artık şırıngayı aspiratörü görünce feryat figan kendini yerlere atıyor. Burun akıntımızı ve öksürük var inşallah kolay atlatırız. 2 gecedir 3 te kalkıp 7 ye kadar yatmıyoruz. Sersem gibi hissediyorum sürekli kendimi. Aşı grip huzursuzluğu birleşti.
M MAdes maşallah canım çok iyi almış. Benim kız 3 aylıkken 6.700dü. hastalıktan dolayı 4,5 aylıkken gidebildik. 7.050 olmuş. Bir buçuk ayda 350 gram almış. Ona rağmen ebesi anne sütüne devam dedi. Kilosu ortalama çünkü.
Canım tutun kafasını çekin bi şekilde ağlarsa ağlasın biz öyle yaptık başlarda sonra alıştı ama çok ağladı hem ememez hem akar habire yatarken geriye rahatlasın çocuk bakma ağladığına tıkalı diye ememiyordur kıyamam ateşi falan çıkarsa götürürsünüz doktora boğazları şişincede ememez çünkü eğer beslenme duracak seviyeye gelirse mecburen kortizon içeren burun damlası yazıyorlar rhinfant yada otrivine pediatrik 0.5 lik olanlardan sütünüde sağ pompan varsa azalmasın emmiyor diye çok çok geçmiş olsunİlk iki gün çektim şu an izin vermiyor malesef çekemiyorum. Geniz akıntısına çevirip ciğerlerine gider diye çok korkuyorum. Ama kızım asla müsade etmiyor. Ben uyku tulumuna geçmeyi düşünüyorum çok mu erken acaba ?
Herşey bir yana emmemesi beni çok yıpratıyor. Memeyi görünce çığlık atıyor resmen. Artık emmediği için sürekli sütüm akıyor. İlk aylardaki gibi oldu göğüslerim.
Gece uykuda bir kez emiyor. Gündüz emmiyor asla. 2 kere emzirebiliyorum oda ne zorlukla. Kucağımda memede tüm evi dolanıyoruz falan.. açta halbuki. Bebek 24 saat 3 kez emmeyle durabilir mi. Duruyor
Canım biz de grip olur gibi olmuştuk. Doktorumuz prosspan diye bi şurup önerdi bize bitkiselmiş. Günde 3 kez 1 çay kaşığı şeklinde 5 gün kullandık ilerlemedi çok şükür. Burun akıntısı ve hapşuruk vardı bizde. Doktoruna sorup kullanabilrsin. Serum fizyolojik sıkıp aspiratörle de çekerken komiklikler falan yaptım oyaladım öylece ağlama olmadı. Çok zor bebeğin hasta olması ya ondan bana geçti x2 zorlukC Carpediem4 sağ ol canım. Tabii ikinci çocuk olunca çoğu şeye hazır kondu arya hanım :) doğru dedim ismini aklımda öyle kalmış. Demiştin seni dinlemedim biz de grip olduk. Ne yerdeyiz ne gökte valla. Burnunu da açtırmıyor artık şırıngayı aspiratörü görünce feryat figan kendini yerlere atıyor. Burun akıntımızı ve öksürük var inşallah kolay atlatırız. 2 gecedir 3 te kalkıp 7 ye kadar yatmıyoruz. Sersem gibi hissediyorum sürekli kendimi. Aşı grip huzursuzluğu birleşti.
Ah prospan canım prospan cok severim 5 yildir ogluma kullaniyorum ama tek kotu yani 3 ayda miadının dolmasıCanım biz de grip olur gibi olmuştuk. Doktorumuz prosspan diye bi şurup önerdi bize bitkiselmiş. Günde 3 kez 1 çay kaşığı şeklinde 5 gün kullandık ilerlemedi çok şükür. Burun akıntısı ve hapşuruk vardı bizde. Doktoruna sorup kullanabilrsin. Serum fizyolojik sıkıp aspiratörle de çekerken komiklikler falan yaptım oyaladım öylece ağlama olmadı. Çok zor bebeğin hasta olması ya ondan bana geçti x2 zorluk
Memereddi diince gel sarılalım gardaşımİlk iki gün çektim şu an izin vermiyor malesef çekemiyorum. Geniz akıntısına çevirip ciğerlerine gider diye çok korkuyorum. Ama kızım asla müsade etmiyor. Ben uyku tulumuna geçmeyi düşünüyorum çok mu erken acaba ?
Herşey bir yana emmemesi beni çok yıpratıyor. Memeyi görünce çığlık atıyor resmen. Artık emmediği için sürekli sütüm akıyor. İlk aylardaki gibi oldu göğüslerim.
Gece uykuda bir kez emiyor. Gündüz emmiyor asla. 2 kere emzirebiliyorum oda ne zorlukla. Kucağımda memede tüm evi dolanıyoruz falan.. açta halbuki. Bebek 24 saat 3 kez emmeyle durabilir mi. Duruyor
SarılalımMemereddi diince gel sarılalım gardaşımbenm miniş gece full emiyor hatta gündüzde uyutup emzirebiliyorm ama uyanıkken iki dakika içinde emmek istemiyorum diye ağlıyor. Biz zaman zaman düzeliyoruz zaman zaman sarpa sarıyor sağıp veriyorm bazen mama veriyorum. İki aydır bunun yüzünden ağlıyorum diyeblrm. Ama bir süredir artık takmıyorum. Taktıkça psik bozuldu. Ve ben üzüldükçe çocuk asla emmiyor ondanda eminm artık. En güzeli akışına bırakmak.
Çok teşekkür ederim canım. Sorayım bende. Doktor yazmadan da alınabiliyor muCanım biz de grip olur gibi olmuştuk. Doktorumuz prosspan diye bi şurup önerdi bize bitkiselmiş. Günde 3 kez 1 çay kaşığı şeklinde 5 gün kullandık ilerlemedi çok şükür. Burun akıntısı ve hapşuruk vardı bizde. Doktoruna sorup kullanabilrsin. Serum fizyolojik sıkıp aspiratörle de çekerken komiklikler falan yaptım oyaladım öylece ağlama olmadı. Çok zor bebeğin hasta olması ya ondan bana geçti x2 zorluk
Özel şurup zaten canım alabilirsiniz devlet karsilamiyor en son 100 liraydi yanlis hatirlamiyorsam ama kullanim amaci öksürük icin grip icin kullanmadim ben hic o ise de yariyorsa bilgim yok 5 yildir kullanirim oglumaÇok teşekkür ederim canım. Sorayım bende. Doktor yazmadan da alınabiliyor mu
Evet evet reçetesiz canım.Çok teşekkür ederim canım. Sorayım bende. Doktor yazmadan da alınabiliyor mu
Ben sütüm azalmasın hem kilo alımı azalmasn die sağıyorum. Ama düzenli sağamıyorum üşeniyorm ve memelerim acıyor. O anlarda günde birkaç kez mama veriyorm ama mamayıda iştahla içmiyor azıcık açlığını giderip bırakıyor. Ek gıdada iştahlı olur inşallahSarılalımilk 2 ay kızım memeye çok düşkündü. Sürekli emerdi. 2. Aydan sonra zorla resmen. 50 günde 350 Gr almış. Halbuki sütüm var. Olmasa mama verirdim. Emmediği için akıyor bazen hatta. Bide hastalandı hepten bıraktı emmesi için şekilden şekle giriyoruz.