2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Bizde bu aralar fenalık geçiriyoruz bi bakayım grup nasıl diye geldim..
Sebepsiz ağlamalar yemek reddi..
Ataklardayız yine yani..
Bizim beslenme şeklimiz de şöyle..
Gece bir kez emziriyorum..
Sabah kahvaltı yapıyor eskiden bir yumurta yerdi hergün çeşitli omlet şimdi yemiyor onun yerine salatalık kırmızı biber domates peynir tahin pekmez ve yarım dilin ekmek yer..
(Sabah emzirirsem kahvaltı yapmıyor bizim hanımefendi)
Öğlen uyku saatinde emziriyorum
Uyandıktan sonra yarım kase çorba yarim dilim ekmek.. (çorba da hep aynısını yiyor 3 çeşit ve başka çorba kesinlikle yemiyor)
2. Uykusunda yine emziriyorum..
Aksam bizimle birlikte ne varsa menü de ondan az az yiyor..
Gece uykusuna yatmadan yine emziriyorum..
Ve bunlar yeterli gelmedi kızım 9 kg olduğu için doktorumuz kutu süt yani devam sütüne başlattı..
Sabah 120 ml
Aksam 120 ml süt içiyor..
Poposu yer görmüyor sürekli aktif ve aşırı derecede yorgunum ölüyorum peşine koşmaktan.. ALLAH yardımcımız olsun inşallah..

kızlar size bişey soracaktım..
Benim kızım asla oyuncaklarla oynamıyor hep biryerleri kurcalama çekme derdinde asla oturmuyor.. yemek yiyeceği zamam mama sandalyesine zorla oturtuyorum ağlaya ağlaya..
Sizde de durumlar aynı mı 😢

Benimkininde dişi yok hala. O yüzden çekindim eti köfteyi sonuçta ufaliyorum ama nohut falan tam bogaza takılmalık bişey cesaret edemedim.
Kabugunu cikarinca yumusak yeri kaliyor zaten elimle ezdirip koyuyorum agzina o sekilde yiyor fasulye daha yumusak oluyor ama doyumluk yemiyor tabi dis mis olmadigindan verdigim kadar tadiyor iste

Ataklardayız yine yani..
Sabah kahvaltı yapıyor eskiden bir yumurta yerdi hergün çeşitli omlet şimdi yemiyor onun yerine salatalık kırmızı biber domates peynir tahin pekmez ve yarım dilin ekmek yer..
Uyandıktan sonra yarım kase çorba yarim dilim ekmek.. (çorba da hep aynısını yiyor 3 çeşit ve başka çorba kesinlikle yemiyor)
Ve bunlar yeterli gelmedi kızım 9 kg olduğu için doktorumuz kutu süt yani devam sütüne başlattı..
Sabah 120 ml
Poposu yer görmüyor sürekli aktif ve aşırı derecede yorgunum ölüyorum peşine koşmaktan.. ALLAH yardımcımız olsun inşallah..

Benim kızım asla oyuncaklarla oynamıyor hep biryerleri kurcalama çekme derdinde asla oturmuyor.. yemek yiyeceği zamam mama sandalyesine zorla oturtuyorum ağlaya ağlaya..
Oğlumda oyuncaklardan daha çok evi karıştırmayı seviyor. Her şeyi ordan oraya taşıyor oyucaklarda dahil ne nerde kalırsa evde sanki savaş çıkmış😂 ulaşamadığı yer yok vallahi.
Mama sandalyesinde yemek yediği süre boyunca yemeğin hatrına oturuyor canım. Ağzı ya da önü boş kalırsa hemen kalkma derdinde💆🏼‍♀️ zaten kocaman gün hep ayakta ordan oraya ordan oraya çok aktif🥹

canım biz boyda %10, kiloda %20 persentildeyiz. baş çevresinde %30 dayız 😔 sürekli eline birşeyler vermeye çalışıyorum ters tepti. halılara, koltuklara yediriyor. ağzında ıslatıyor her yere sürüyor. 🤦
sizin öğünler nasıl, mesela ben dünü yazayım. sabah meme emiyor saat 1 e kadar asla birşey yemiyor. 1 de yarım kase mercimek çorbası yedi. saat 4 gibi serçe parmağı kadar kaşar, yarım muz, 2 tatlı kaşığı yoğurt yedi akşamda kuşbaşılı patates yemeği vardı. rondodan geçirdim. anca 2 dilim patates 2 kuşbaşı et yemiştir. 1 tatlı kaşığı hurma pekmezini zar zor ağzına döktüm :) yatmadan tekrar meme emdi. gecede 1 kez emiyor. genel olarak öğünler böyle bizde. gün içinde poposunun üstüne oturmuyor hep azmak peşinde. hergün düzenli tuvaletini de yapıyor.
mama almayı şu an düşünmüyorum az daha takip edeceğim ama bu gidişle kilo alması çoook zor 🤦
Canim ben sabah kahvaltisi tereyagli yumurta, omlet, pankek, haslanmis yumurta seceneklerinden birini veriyorum.yanina cogu zaman zeytin koyuyorum ,zeytini sevdigi icin. Genelde onune koymaya calisiyorum yada catal kasikla o kendisi yemesi icin destekliyorum. Oglen corba veriyorum.(ezogelin,sebze,yayla, tarhana, kıymali seceneklerinden biri) ikindi de meyve . O an ne kadar yerse ezme, pure yok damaklariyla eze eze yiyor. Aksam yemegi de bizim yediklerimizden veriyorum. Cok boyle doyup sismiyor belki ama alismasi icin yedigi kadar veriyorum. Cunku yavas yavas miktar artiyor zaten zamanla. 1 yasini gectigi icin ben miktara cok takilmiyorum bir kac ayda oturtacak yeme duzeni ve miktarini. Doymadigi yerde meme emip tamamliyor boslugu zaten 😁 sizin bebe de belki sizin yemekleri daha cok sever, lszzetli seyler onlari da daha cok cezbediyor😁 ben evden calistigim icin istedigi kadar emiyor tabii sende boyle devam ederse gunde 1 2 mama verebilirsin tabi yapacak bisey yok bu durumda canim

Kızlar siz bebeklere nohut kuru fasülye gibi bakliyatlari bütün olarak veriyor musunuz? Ben biraz eziyorum boğazına kaçar diye. Herşeyi yiyo aslında bugün poğaça yedi ilk kez (kilosu fazla olduğu için karbonhidrat vermiyordum) bayıldı tadına. Tabi yürüdüğü için zayıfladı baya. Artık yediği herşeyi vericem ama bakliyattan korkuyorum biraz.
Ben veriyorum. Soylee ki benim bebenin disi var ama on disle yemiyor zaten agzina attiginda direkt arkaya atiyor bakliyati ve damagiyla eze eze bi saga bi sola atiyor yutuyor. Zaten sulu yemek yaptigimizda bakliyat baya yumusak oluyor. Bunun haricinde ben oglenleri kendime ne yemek yapicam derdiyle ugrasmamak icin haftasonlari bakliyat haslayip yesilliklerle salata seklinde yiyorum. Bende gorup ondan yemek istedigi icin borulce ,fasulye gibi olan haslanmısları direkt onune koyuyorum tane tane yiyor. Ama nohut haslanmis daha sert ve yusyuvarlak oldugu icin bebegimin onune koymadan elimle hafif ezip yassıltıyorum. Bence sizinkide yer alısmaları icin bi yerden baslamalari gerek hatta haslanmis olanlari daha severek yiyor atistirmalik gibi 😁

Benim bebe tek uykuya gecis yaptı gibi bisey arkadaslar , sabah 6 da uyaniyor. Öglen tek uyku 1.5- 2 saat arası uyuyor. Uyandigi saate bagli olarakta aksam uykusuna 8.5 /9 bazen 9 bucuk gibi geciyor. Haftasonu disardaysak arabanin da etkisiyle 2 uyku olabiliyor yada daha erken uyandiysa (5.5 gibi)🤷‍♀️ sanirim bi kac haftaya tam oturur

Benim bebe tek uykuya gecis yaptı gibi bisey arkadaslar , sabah 6 da uyaniyor. Öglen tek uyku 1.5- 2 saat arası uyuyor. Uyandigi saate bagli olarakta aksam uykusuna 8.5 /9 bazen 9 bucuk gibi geciyor. Haftasonu disardaysak arabanin da etkisiyle 2 uyku olabiliyor yada daha erken uyandiysa (5.5 gibi)🤷‍♀️ sanirim bi kac haftaya tam oturur
Bizdede iki uykuya direnme hali var kuzucum ama ben erken oldğnu düşünüyorum. Bu süreçte hasta oldu zaten ilaçlar flaan derken iki uyku devamke.

Bizde
Bizdede iki uykuya direnme hali var kuzucum ama ben erken oldğnu düşünüyorum. Bu süreçte hasta oldu zaten ilaçlar flaan derken iki uyku devamke.
Bizde iğrenç durumdayız gece 7 8 saat uyuyor kalkıyor keyifsiz sonra gün içinde zar zor 2 defa uyutuyorum hep ben uyandirmak zorunda kaliyorum 1 haftadir biraksam 2 saatten fazla uyuyacak gece olunca yatmak bilmiyor 5 saat gecmeden uyutamiyorum berbat bir hal aldı gercekten 12 den önce uyutamiyorm saka gibi sabah 8 demeden uyaniyor gun icinde 3 saat uyutuyorm toplam kaldiriyorm bu sefer gece az uyudugu icin onu tamamlamak istiyor daha uzun uyumak istiyor birinin bu durumdan beni kurtaracagini bilsem ne istiyorsa verecek duruma geldim gercekten oglumunda duzeni sapitti 10 gibi uyuyan cocuk 12 lerde yatiyor delirmek uzereyim uykusuzluktan ne denesem olmuyor olmuyor olmuyor oglum zaten 3 sene cektirdi smdi kizim 🤦

Bizde

Bizde iğrenç durumdayız gece 7 8 saat uyuyor kalkıyor keyifsiz sonra gün içinde zar zor 2 defa uyutuyorum hep ben uyandirmak zorunda kaliyorum 1 haftadir biraksam 2 saatten fazla uyuyacak gece olunca yatmak bilmiyor 5 saat gecmeden uyutamiyorum berbat bir hal aldı gercekten 12 den önce uyutamiyorm saka gibi sabah 8 demeden uyaniyor gun icinde 3 saat uyutuyorm toplam kaldiriyorm bu sefer gece az uyudugu icin onu tamamlamak istiyor daha uzun uyumak istiyor birinin bu durumdan beni kurtaracagini bilsem ne istiyorsa verecek duruma geldim gercekten oglumunda duzeni sapitti 10 gibi uyuyan cocuk 12 lerde yatiyor delirmek uzereyim uykusuzluktan ne denesem olmuyor olmuyor olmuyor oglum zaten 3 sene cektirdi smdi kizim 🤦
Gündüz uykularını kısaltın bi de son uykusundan dört gibi kalkacak şekilde ayarlarsanız en geç 9 da uyur die düşünüyorm. Biz birkaç kere ikinci uykuyu geç yaptık. Kabus gibi asla uyumadı.

BI kac ay daha bekleseler cok daha iyi olur tabii 14 15 aylik normali ama sabah 6 da kalkmasina ragmen oglenden once uyumuyor aslaa, kac kere uyutmayi deniyorum yok , bu sefer 2.uykuyu aksam ustu yaptirmam gerekiyor ama o zamanda gece gec yatar onu asla istemem. Belki atak/dis dönemi oldugu icin direnc var simdilik boyle ilerliyoruz. Su cocugun uykusu ne zaman normalr donucek merak ediyorum. Cook yoruluyorum gece sayisiz uyaniyor, sabahin köründe kalkiyor. Hem is hem ev hem diger cocuk valla conta yakmama az kaldi sanirim 😔

Peki gün içinde daha sık emzirseniz emmiyor mu?
uykuluyken emiyor. mesela dinç olunca meme de durmuyor ki çok ısrar edersemde ısırıyor. birde sağım yapanadım çokta uğraşmadım açıkçası gündüz babannede . ona da dikkat edelim diyorım ama ona göre kilosuda boyuda iyi. kilolu olupta napacaksın diyor. halbuki elbisesiz 8.700 boy 71 cm neresi iyi. zaten 3.350 gr doğmuştu. en son korkuttum birwz işte gelişimi durmuş bak doktor reçeteli mama yazacak falan dye :) yarın tekrar babannede bakalım. gerek yok ben kilo aldırırm falan dedi ama inşallah. zaten yemeğini 2 çeşit hazırlayıp veriyorum, bitirse en azından yeterli olurda. 🤦

Ataklardayız yine yani..
Sabah 120 ml

ben yürürken ayakta yediriyorum. çok kızardım elinde kaşık bebeğinin peşinde gezen annelere, amaaaan bu ne acıkınca kendi yer derdim. şimdi evin her odasında 1 kaşık yiyen kızım ve elimde kaşıkla peşinde dolanan ben hajaksjakdkd 😂
oyuncak bizimde aynı asla oynamıyor asslaaa. sadece oyucak sepetlerini devriyor. ilgi alanları her türlü çekmece, terlik, kumanda, telefon, priz, kablo, tüm beyaz eşyalar...

ben yürürken ayakta yediriyorum. çok kızardım elinde kaşık bebeğinin peşinde gezen annelere, amaaaan bu ne acıkınca kendi yer derdim. şimdi evin her odasında 1 kaşık yiyen kızım ve elimde kaşıkla peşinde dolanan ben hajaksjakdkd 😂
oyuncak bizimde aynı asla oynamıyor asslaaa. sadece oyucak sepetlerini devriyor. ilgi alanları her türlü çekmece, terlik, kumanda, telefon, priz, kablo, tüm beyaz eşyalar...
Daha demin ağlama krizi geçirdim aslaa bişey yemiyor devam sütü verdim onuda içmedi.. ne yapsam olmuyor çok üzgünüm..
Yemeyen çocuk çok zor..
En sevdiği yemekten bile igreniyor..
Yakında köye gideceğiz babaanne yanına ve orda yorumları şimdiden tahmin ediyorum..
Bakamamışlar diyecekler çünkü cahil insan çok var çevremizde.. zayıf olduğu için yorum yapıp duracaklar..
😢

Daha demin ağlama krizi geçirdim aslaa bişey yemiyor devam sütü verdim onuda içmedi.. ne yapsam olmuyor çok üzgünüm..
Yemeyen çocuk çok zor..
Yakında köye gideceğiz babaanne yanına ve orda yorumları şimdiden tahmin ediyorum..
Bakamamışlar diyecekler çünkü cahil insan çok var çevremizde.. zayıf olduğu için yorum yapıp duracaklar..
😢
Üzülmeyin ya. Her çocuk kilolu olacak diye bir şey mi var. Zayıf çocuk iyidir bence. Hareketli olur. Kilolu bebek hantal oluyor. Kımıldamıyor yerinden. Taşıması zor oluyor. Hep sırtım belim ağrıyor haberiniz olsun 😅😅 kimse kucağına almak istemiyor. Çok ağır nası taşıyosun diyolar hemen bana geri veriyolar 😅😅 uyuturken bacağımda sallıyorum bacaklarım ağrıyor. Her yerim ağrıyor.

Ayrıca siz minyonsanız bebekte minyon oluyor. Bunun bi standartı yok ki. Bizler hepimiz ideal kilomuzda mıyız değiliz. Bebekler nasıl tek tip olsunlar değil mi 😊 bence sıkmayın canınızı. Acıkınca yer

Üzülmeyin ya. Her çocuk kilolu olacak diye bir şey mi var. Zayıf çocuk iyidir bence. Hareketli olur. Kilolu bebek hantal oluyor. Kımıldamıyor yerinden. Taşıması zor oluyor. Hep sırtım belim ağrıyor haberiniz olsun 😅😅 kimse kucağına almak istemiyor. Çok ağır nası taşıyosun diyolar hemen bana geri veriyolar 😅😅 uyuturken bacağımda sallıyorum bacaklarım ağrıyor. Her yerim ağrıyor.

Ayrıca siz minyonsanız bebekte minyon oluyor. Bunun bi standartı yok ki. Bizler hepimiz ideal kilomuzda mıyız değiliz. Bebekler nasıl tek tip olsunlar değil mi 😊 bence sıkmayın canınızı. Acıkınca yer

Eşimde bende minyonuz evet..
Bende küçükken asla ağzıma lokma almazdım annem çok kızardı.. şimdi de benim başıma aynısı geldi..
Çok kızdım demin kızıma şimdi uyuyor aşırı derecede pişmanım kızdığım için..
Yemek yemedi sütü de yere dökünce geldiler bana..
ALLAH yardımcımız olsun inşallah çocuk büyütmek çok zor.. ideal kilosunda olsa umursamam hala 9 kilo da son 2 haftadır hiç yemiyor nerdeyse😢

Gündüz uykularını kısaltın bi de son uykusundan dört gibi kalkacak şekilde ayarlarsanız en geç 9 da uyur die düşünüyorm. Biz birkaç kere ikinci uykuyu geç yaptık. Kabus gibi asla uyumadı.
Korkuyorum artık gercekten 9 da yatarsa 4 de 5 de uyanacak .. 9 10 saat gece uykusu yaptigini görmedim hiç çok az gece uykusu yapiyor canimi sıkan o oluyor sorunumuz bu aslinda bikac sefer 9.30 gibi uyudu sabah 5 30 da uyandi oglumda var ikisine birlikte yetisemem bu saatte uyanirsa mafolurum isin garibi uykusunu alamayarak uyaniyor öğlen tamamlamaya calisiyor uyandiriyorm hep toplam 3 saat uyumasina izin veriyorum 2 uyku toplami .. daha da erken uyandirirsam iyice ayari kaciyor miz miz miz ay gercekten cikmazdayim

Eşimde bende minyonuz evet..
Bende küçükken asla ağzıma lokma almazdım annem çok kızardı.. şimdi de benim başıma aynısı geldi..
Çok kızdım demin kızıma şimdi uyuyor aşırı derecede pişmanım kızdığım için..
Yemek yemedi sütü de yere dökünce geldiler bana..
ALLAH yardımcımız olsun inşallah çocuk büyütmek çok zor.. ideal kilosunda olsa umursamam hala 9 kilo da son 2 haftadır hiç yemiyor nerdeyse😢
Diş çıkarıyordur. Atak zamanıdır. Hey şey olabilir. Elbet düzelecektir
Meyve fln da mı yemiyor. Onlar tatlı şeyler ya. Sever belki. Bu dönemi atlatana kadar ne yese kar artık

Diş çıkarıyordur. Atak zamanıdır. Hey şey olabilir. Elbet düzelecektir
Meyve fln da mı yemiyor. Onlar tatlı şeyler ya. Sever belki. Bu dönemi atlatana kadar ne yese kar artık

Yok hiç bir şey yemek istemiyor.. tahin pekmez çok sever mesela asla ağzına sürmüyor ağzını kitliyor..
Atak dönemi yazıyor uygulamada..
Inşallah geçer biran önce..
Dişi hala hiç çıkmadı umudu kestim artık dişten..

Yemeyen çocuk çok zor..
😢
Catlak ses cok olur , ustlerine vazifeymis gibi hep hep konusurlar. Simdi sen bi de oraya gidiceksin laf edecekler diye iyice stres olup kendini uzuyorsun. Istahli bebek ne versen yiyor zaten asıl mesele istahsizla ugrasmak. Asırı anneyi yıpratıyorlar. Sen elinden geleni yapıyorsun zaten , cahil de gec duyma soylediklerini ,kafana takmamaya calıs. Canı icinde olsun hepsi büyüyor. Gececek bu gunlerde , sen butun yediklerinizden tattır alissin 1 kasık bile olsa o onun damaginda yer edinir. Zamanla oturcak hersey.

Yok hiç bir şey yemek istemiyor.. tahin pekmez çok sever mesela asla ağzına sürmüyor ağzını kitliyor..
Atak dönemi yazıyor uygulamada..
Inşallah geçer biran önce..
Dişi hala hiç çıkmadı umudu kestim artık dişten..
Canım bir dönem gelir iyi yer bir dönem gelir hiç yemez.Benim kızımda öyle. Atak zamanları diş çıkarma dönemleri böyle oluyor. Mesela benim kız iki aydır hiç birşey yemiyor neredeyse eylülden beri aynı kiloda. Ama doktor umursamıyor zorlamayın diyor.ben de oluruna bıraktım. Önüne koyuyorum değişik şeyler yapıp yerse yiyor yemezse yemiyor.Vitamin eksikliği de iştahsızlık yapabiliyor bizimkinde şu an öyle bir durumda yok.

X