- 20 Kasım 2019
- 3.781
- 4.986
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bunu sormaya gelmistim. Kizim 2 uyku yapiyordu 10 aylik oldugu gun tek uykuya meyil etti. Hatta ilk gun zor gucun 2. Uykusunu uyuttum bu sefer gece 11 e kadar yatmadi full enerjik normalde 2. Uykusundan sonra 20.30 da en gec 21:00 da uyurdu.Hanimlar bizim bebeklerin tek gunduz uykusu vakti geldi mi sizce? Benim kizim tek uykuya meylediyor gibi, sizlerde durum nasil? Sabah 10 da ilk uykusunu uyurdu normalde simdi 10 da yatirdigjmda 10 dk falan uyuyup uyaniyor. 12 bucuk- 13 gibi ağlasıp uyku istiyor, o saatte uyuyunca da epey uzun uyuyor 16 gibi kalkiyor. Tek uykuya geciyor sanirim
Canim ben haftada 3 gun sabahlari 1-2 saat anne bebek klubune goturuyorum orda anne bebekle birlikte oyunlar yoga masaj vs yapiyoruz hepsi kizimla ayni ay grubunda bebekler oluyo. Turkyede varsa yakininizda cok tavsiye ederim ben de 3 haftadir basladim cok faydali oluyor.Arkadaslar gun icinde bebeklerle nasil zaman geciriyorsunuz, uyaniklik süreleri uzun oldugu icin oyuncaklarla oynatiyorum biraz fazla oturmuyor. Hadi kule yapalim diyorum. Suan etkinlik falan da olmuyor malum hersey agıza , bazen ne yapacagimi sasiriyorum. Muzik aciyorum dans ettiriyorum falan sizler neler yapiyorsunuz her anınız verimli geciyor mu
Benim oglum prematureydi reflusu var diye doktor hep ince yastikla duz yatiracaksinn dedi ayni sizin gibiyken duzlesmeye basladi 6 aylikken misafirlige gittigimizde onune oyuncak koyardik yerde oynasin doye kafasini bi eyerdi oynucam diye yerle bir gozukurdu kafasi ankara otobani gibi dumduz bildigin dumduzdu kasklar varmis ozel duzelsinn diye takilan onladdan alalimn dedim doktorumuz buyudukce donmeye baslayinca duzelecek 2 yasina kadar dedi duzeldimi duzeldi ama asla dogdugundaki gibi topacık kafası yok o duzlugun etkileri hala var suan 5.5 yasinda ve bu sekilde kalir artik duz yatmaya alistigi icin yan yatiramiyorduk kendi donmeye basladigi zaman yan yatmaya basladi 2 yasindayken baya duzelmisti ama dedigim gibi dogdugunda cok kusursuz bi kafasi vardi kizimi asla yastikla yatirmadim hep sag sol cevirdim topacık kafası oldu yapacak bisey yok malesef zamanla duzelecek oldugu kadar ama kabulnederse cevirin saga sola ne kadar erken mudahale okadar iyi ama kabul etmiyorsa mutlaka düz kafa yastiklarindan alip onlara yatirin dönmeye baslayana kadar ben ozaman gec kalmistim gec ogrenmistim bu yastiklari onu muhakkak oneririrm daha kucuk oldugu icin mutlaka fayda edecektirHanımlar aralık anneleri grubundan geldim. Sorum var izniniz olursa: tam üç aylık bebeğim var. Doğduğunda harika olan kafası sürekli düz yatırdığımız için (doktor önerisi biliyorsunuz) arkası düzleşmeye başladı ve kafası sivrileşti.
Tamam artık üç ay doldu deyip bugün yan yatırmaya çalıştım ama kesinlikle beş dakika sonra uyanıyor. Arkasına yorgan desteği yaptım ama nafile. Başka öneriniz var mi ?
Yarın doktor randevumuz var biz bu durumu bir ay önce farkettik ama doktor gelecek muayenede yani yarın yeniden değerlendirme yaparız gerekirse fizik tedaviye yönlendiririz dedi.
Kız bebek saçı kapatır falan demeyin . Topuz bile yapamayacak kızım güzel durmaz diye.
Cok tesekkur ederim. Duz kafa yastigi aldim bir aydir kullaniyoruz Insllah duzelir dediginiz gibiBenim oglum prematureydi reflusu var diye doktor hep ince yastikla duz yatiracaksinn dedi ayni sizin gibiyken duzlesmeye basladi 6 aylikken misafirlige gittigimizde onune oyuncak koyardik yerde oynasin doye kafasini bi eyerdi oynucam diye yerle bir gozukurdu kafasi ankara otobani gibi dumduz bildigin dumduzdu kasklar varmis ozel duzelsinn diye takilan onladdan alalimn dedim doktorumuz buyudukce donmeye baslayinca duzelecek 2 yasina kadar dedi duzeldimi duzeldi ama asla dogdugundaki gibi topacık kafası yok o duzlugun etkileri hala var suan 5.5 yasinda ve bu sekilde kalir artik duz yatmaya alistigi icin yan yatiramiyorduk kendi donmeye basladigi zaman yan yatmaya basladi 2 yasindayken baya duzelmisti ama dedigim gibi dogdugunda cok kusursuz bi kafasi vardi kizimi asla yastikla yatirmadim hep sag sol cevirdim topacık kafası oldu yapacak bisey yok malesef zamanla duzelecek oldugu kadar ama kabulnederse cevirin saga sola ne kadar erken mudahale okadar iyi ama kabul etmiyorsa mutlaka düz kafa yastiklarindan alip onlara yatirin dönmeye baslayana kadar ben ozaman gec kalmistim gec ogrenmistim bu yastiklari onu muhakkak oneririrm daha kucuk oldugu icin mutlaka fayda edecektir
Duzelir duzelir dha erken mudahale olmus sizin cok daha guzel toparlar merak etmeyinCok tesekkur ederim. Duz kafa yastigi aldim bir aydir kullaniyoruz Insllah duzelir dediginiz gibi
Fiziksel kondisyon olarak ve bilişsel olarak gelisimi cok iyi, ama cüsse olarak aylardir büyümedi kizim. Gercekten küçücük, her goren 6 aylik mi diyor, sonra kalkip yuruyor falan benimki sasiriyorlar qhahahha. Ben o mesaji yazdıktan sonraki gunler eski rutinimizi surdurmeye devam etti. 2 uyku seklinde. Uyudugu da oldu da ama gerçekten tek uykuya meylediyor gibi. Asiri israrci olmadan 2 uyku saatlerinden devam edicem simdilik biraz daha. Tamamen artik istemedigine emin olursa 10 ve 14.30 uykulari yerine 12-13 gibi tek bir uyku denicem bakalimBunu sormaya gelmistim. Kizim 2 uyku yapiyordu 10 aylik oldugu gun tek uykuya meyil etti. Hatta ilk gun zor gucun 2. Uykusunu uyuttum bu sefer gece 11 e kadar yatmadi full enerjik normalde 2. Uykusundan sonra 20.30 da en gec 21:00 da uyurdu.
2 gun tek uyku denedim 20.00 da uyudu gayet iyi gecti gece ogle uykusunu 2 saat yaptirdim aksamda direk gece uykusu hatta gecemiz hic olmadigi kadar iyi gecti sabahta 08.40 ta kalkti ama tek uyku icin bence erken gecici bir surec mi bu bilemedim .
C cameronhowe canim bu arada bi uyku danismaninin soru cevabinda gordum 8 aylik bebek tek uykuya gecebilir mi diye , Danismanda enerjisi gelisimi iyiyse gecebilir doktor onayli o sekilde bebeklerimiz var demis. Sen hic danistin mi doktora falan ?
Anne bebek klubu cok iyimiss ,Canim ben haftada 3 gun sabahlari 1-2 saat anne bebek klubune goturuyorum orda anne bebekle birlikte oyunlar yoga masaj vs yapiyoruz hepsi kizimla ayni ay grubunda bebekler oluyo. Turkyede varsa yakininizda cok tavsiye ederim ben de 3 haftadir basladim cok faydali oluyor.
Sonra her gun 1.5-2 saat disari cikariyorum dogdugundan beri yapiyorum bunu etrafta negorsem anlatiyorum agaca vs dokunduruyorum. Disari cikmadigimiz gun gece mutlaka zor uyuyor ya da gece cok uyaniyor yani benim kizima baya yariyor temiz hava
Ben de o kadar disari alismisim ki evde ne yapacagimi bilemiyorum kitap okuma lego yapip yikma kovalamaca falan oynatabiliyorum en fazla bide onun disinda kizlar sunu cok oneririm;
Baby sparks diye bir uygulama var bebeginizin ayina gore gunluk 7-8 aktivite veriyor en az 5 tanesini yapmanizi oneriyor yaninda yaziyor ince motor, beyin gelisimi, fiziksel gelisim , duyusal vs kategoriler ayrilmis etkinlikler bunuda 2 ayliktan beri hergun yapiyoruz oyun oynamakta tikandigimiz yerde aciyorum hemen muthis oluyo hem bebek yoruluyo hem gelisimine katki sagliyor hic bisey yapamazsaniz bunu yapabilirsiniz biz cok faydasini gorduk
Bnmki tutunup kalkmayı öğrendi bu ara. Sürekli tutunup kalkıyor her yerden. Bütün gün ayakta11 ay ile birlikte bebelerin buyudugu ne kadar hissediliyor arkadaslar , oyuncagi koltugun altina girse bi sekilde onu istedigini oraya kactigini ifade ediyorr iletisim kurabilmek harika derken ,bu seferde herseye ihh ihhh mutfakta kucagimda yemek yapardim eskiden simdi mumkun degil cay makinesinden tencere tavaya herseyi istiyorr mutfaga giremiyorum hoopkucaga ayy sizlerinki de boyle mii herseyiiama herseyi istiyor
Bi de dogumgunleri yaklasiyor , neler yapacaksiniz yada yapacakmisiniz , konsept olarak ne dusunuyorsunuz
Ahhh en zor zamanlarindan biri tutunup kalkma, benim ki o kadar cok dustu ki o donem icim hala ciz ediyor dusundukce neysekii yurumeye de iyice alisti artik dusmuyor salonda daldigi bi anda sessizce mutfaga gidiyorum hoop pesimdenn Allahim bacagima yapisip bir aglamak kucagina al diye amac karistircak kurcalayacak ne bulsam ne istesemm ayy cok zorr valla butun gun beynimde ıh ıh ıh ıhBnmki tutunup kalkmayı öğrendi bu ara. Sürekli tutunup kalkıyor her yerden. Bütün gün ayakta
Kucağıma gelmek isterse geliyo bacağımdan tutunuyo. Bn yemek yaparken de mam mam mam diye susmadan bağırıyo pişmesini bekleyemiyor çocuğum.
Doğum gününde de bn ilk kızımda çok abartmıştım. Bunda abartmayacağım. Duvara minik bi zincir balon yapıp 1 balonu alıp pastayla resmini çekmeyi düşünüyorum.
Ben ilk sene çok abarttım. Sonra çocuk büyüdükçe her sene bu abartı doğum günleri beni yormaya başladı. Ama çocuk büyüdüğünde bekliyor asıl. Bebekken anlamıyor ya bende enerjimi büyüdüğünde anlamaya başladığında olan doğum günlerine saklamayı düşünüyorum ama benm sağım solum belli olmaz tabi
Hiç belli olmuyor bence ya. Birden büyüyorlar. Yazın neden almıyorsunuz? En mantıklısı giyeceği zaman almak gibi sankiMerhaba arkadaşlar..
Kızıma yaz için ayakkabı almak istiyorum demin ölçtüm 11 cm ayağı..
Yaza büyür mü kaç numara ayakkabı almalıyım yardımcı olur musunuz?
Hiç belli olmuyor bence ya. Birden büyüyorlar. Yazın neden almıyorsunuz? En mantıklısı giyeceği zaman almak gibi sanki
Bence 1 numara ustu alınabilir ama belli de olmuyor bazen bebegin ayaginin ustu tombik oldugu icin olmuyor bu sefer elinizde kalmasin.Merhaba arkadaşlar..
Denemeden almayın yinede benim ogluma 3 yasina gelene kadar adidasin tek bir modelini giyebildi sadece ayaginin ustu cok tombuldu ayakkabilar girmiyordu hicbiri falan.. denemeden ayakkabi isi sıkıntılı 1 yasinda zaten ben hep deriden ilk adım ayakkabısı giydirdim altlari kaucuk ve baya esnek oluyor kizimada onlardan alicam daha sonra normal modellere gecicem ayak sagligi icinBir kaç model gördüm çok hoşuma gitti.. bitmeden almak istedim online..
Bekleyeyim o zaman yazı.. sağolun..
Ben oğluma ilk adım ayakkabısı alacaktım Bi ayakkabı mağazasında normal spor ayakkabı denedim 22 numara geldi sonra trendyol dan ilk adım ayakkabısı aldık 22 numara çok büyük geldi etiketini de kopardı kaldı öyle yaza giyer İnş sonra da 21 numara farklı Bi yerden aldım ayağına geliyor ama çabuk çıkarıyor şuan yürümediği için fazla giydirmiyorum ama yeni gibi kalacak elimizde sanırım yeşil 21 gri 22 numara ikisi de ancak yazın giyilirMerhaba arkadaşlar..
Ben oğluma ilk adım ayakkabısı alacaktım Bi ayakkabı mağazasında normal spor ayakkabı denedim 22 numara geldi sonra trendyol dan ilk adım ayakkabısı aldık 22 numara çok büyük geldi etiketini de kopardı kaldı öyle yaza giyer İnş sonra da 21 numara farklı Bi yerden aldım ayağına geliyor ama çabuk çıkarıyor şuan yürümediği için fazla giydirmiyorum ama yeni gibi kalacak elimizde sanırım yeşil 21 gri 22 numara ikisi de ancak yazın giyilir
Aminn canım sağol bu yeşili alırken 19 numara vardı çok küçüktü canım ya bizimkinin ayağına girmesi imkansızdı bunun bile önünde 1 parmak boşluk var sadece ayağının üstü de biraz tombik ben çoktan beri hep 2 yaş alıyorum kıyafetleri üst kısım tam geliyor altı uzun geliyor seneye de giyer çabuk büyüyorlar kız erkek bedenleri farklı oluyor ama deneyerek alGüle güle giysin inşallah minik paşa..
Ben 19 numara olur diye düşünüyorum ama denemeden almayacağım.. bir numara büyük alırım yaza.
1 yaşına girecekler ya birden ayak büyüye bilir..
Kızım kısa boylu diyordum birden bir uzadı hayret ettim..
Yaz için bir kaç kıyafet almıştım onları da değiştim mecburen bir numara büyük aldım... heran değişebiliyor yani.. büyüdüler 1 yaşına az kaldı çok şükür bu günümüze
Rabbim bütün evlatlarımıza hayırlı sağlıklı ömür versin Inşallah