2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Oruçlu anneler nasıl gidiyor ben şimdilik etkilenmedim daha sahurdan sonra 4 kere emzirdim zaten son dakikalar nasıl olur bilmiyorum
ben baya susadim ya ama korktugum kadar kotu gecmedi sukurler olsun ama bizim burda daha 1.5 saat var artik acliktan titreme usume geldi kizimda baya emiyor sagolsun

Yok kuzumm geçen yıl hamileydik yine tutamadık ya eee bu yıl da tutmazsam 60 gün oluyor canım çok fazla borç ..ben bugün niyetliyim oruca çok şükür şimdilik iyi gidiyor..

Yok kuzumm geçen yıl hamileydik yine tutamadık ya eee bu yıl da tutmazsam 60 gün oluyor canım çok fazla borç ..ben bugün niyetliyim oruca çok şükür şimdilik iyi gidiyor..
Ayy onunla birlikte diyorsun ben de diyorum 120 olacak ozaman. Ben de niyetliyim denedim bugün şuan tabi son demler baya acıktım ama az kaldı şükür iyi geçti

bünyeyle alakalı sanırım. ben hiç zorlanmıyorum ama tabii sen bi dene. benşm kızda aktif emmiyor

Kızlar orucun sütü etkilediğini bir günde anlar mıyız yoksa bir kaç gün denemek mi lazım.. ben bugün bişey anlamadım az mı süt çok mu.. 4 kez oruçluyken emdi kızım gelmese süt ağlardı herhalde??

ben baya susadim ya ama korktugum kadar kotu gecmedi sukurler olsun ama bizim burda daha 1.5 saat var artik acliktan titreme usume geldi kizimda baya emiyor sagolsun
Şükür benimde iyi geçti ne acıktım ne susadım hava soğuk ondan herhalde hatta şuan açım sahuru bekliyorum sabırsızlıkla

Oruçlu anneler nasıl gidiyor ben şimdilik etkilenmedim daha sahurdan sonra 4 kere emzirdim zaten son dakikalar nasıl olur bilmiyorum
Benimki de güzel geçti ya çok şükür. Zorlanmadım valla. Kızım da uykulardan uyanınca ve uyurken emdi gün içinde. Yemek yedirdim bide. Sıkıntı olmadı gayet normal zamanlardaki gibi tuttum. Çok şükür böyle giderse hepsini tutarım inşallah

ALLAH yardım ediyor çok şükür.. inşallah hepimiz rahat bir şekilde tutarız..
RABBİM rızkını verir bebelerin

kızlaaaar bu 10.5. ayda atak falan mı var. biz iyice yapışık olduk. hep paçamda kızım. bensiz saçımı tutmadan uyumuyor. mecbur gece aynı saatte yatıyoruz. zaten gün içinde kucağımda hep. nasıl olacak bilemedim. sahura bile beraber kalkıyoruz sonra beraber tekrar yatıyoruz. asla böyle değildi. en son 8. ayda bu şekildeydik. birde ev taşıdık evimi yadırgadı anlamadım. banyo yapıp iki krem süremez oldum. babada h sonu kursa başladı. kv ramazanda beraber yiyelim dedi kabul etmedim eve alışayım diye. bu akşam konuşup kabul etmeyi düşünüyorum.

Böyle gider canım aynen normalde çok emmek ister şimdi uyumak istediğinde emiyor yemek yiyor bugün de güzel geçti hava soğuk ondan fazla etkilenmiyoruz bu ay da regl olmazsam hepsini tutarım Allah İn izniyle

Böyle gider canım aynen normalde çok emmek ister şimdi uyumak istediğinde emiyor yemek yiyor bugün de güzel geçti hava soğuk ondan fazla etkilenmiyoruz bu ay da regl olmazsam hepsini tutarım Allah İn izniyle
Ben bebiş uyuduğunda uyuyorum. Uyumazsam muhtemelen zorlanırdım iki uyku uyuyor. İki uykusunda da bende uyudum. Çok iyi geldi. Yarın ctsi çokta büyük olmayan büyük kız evde (4 yaş) bakalım nasıl geçecek

Bende 1 uykusunda uyuyorum diğerinde cüzümü okuyorum Allah kolaylık versin canım bugün sana yine kolay geçer inş

Kızlar sütün etkilenip etkilenmediği ne zaman belli olur? Zamanla mı azalıyor?
Şimdilik bir sıkıntı yok çok şükür iyi gidiyor bizde..

Azalınca emmek istemez belki bn öyle düşünüyorum. Emse emse süt gitmese sinirlenir heralde. Ama yemek yediğimizdeki gibi değil bence. Lok lok emerdi o lokur lokur emme sesi gelmiyor bende gün içinde. Mutlaka etkileniyordur. Ama emiyor yinede emmeyi bırakmadıkça süt bitmez inşallah

Anlarsın onu zaten yutkunuşundan süresinden dolu dolu yutarken dhaa az az yutar falan benim kızım kısa emiyor mesela azaldığında fark yoksa etkilenmemiştir ama kaç saat sıvı almıyorsun illaki farkeder .. bende direk farkediyor benim içim oruç faktörü büyük risk bebegimden önemli değil zaten kuranda diyorki hamileler emzirenler muaf tutulmustur eger anne bebegi icin korkuyorsa tutması haramdır korkmuyorsa tutması gerekir seklinde bir ibare geciyor kisiden kisiye degisir benim sutum etkileniyor azaliyor direk o sebeple risk goze alamam suan icin pisman olmak istemiyorm yapabilenleri taktir ediyorum allah guc kuvvet dayanma gucu versin herbirinize.allah kabul eylesin oruclarinizi

Hayırlı sahurlar arkadaşlar..
Ben dün bişey farkettim gün içinde kızım emďi ama iftardan hemen önce emdiginde az süt olduğunu farkettim ve iftar sonrası gece emmeye kalktı ve sütüm yeniden geri çoğalmıştı.. yani Akşama doğru süt azalıyor bende.. gece tekrar geri geliyor düzene.

Allah oruç tutan herkese kolaylık versin. Bende tutuyorum. Normalde sütüm maşallah çoktur ama akşama doğru azalıyor. Memelerin dolulugundan anliyorum bende o zamanlar oyalıyorum iftardan sonra çok emdiriyorum tabi geç yattığı için böyle bi alternatifim var. Ama ek gıda yediği için çok önemsemiyorum zaten artık doyumluk icmiyolar bide benimki gece sürekli memede gündüz o kadar sık emmiyor.

Hanımlar aralık anneleri grubundan geldim. Sorum var izniniz olursa: tam üç aylık bebeğim var. Doğduğunda harika olan kafası sürekli düz yatırdığımız için (doktor önerisi biliyorsunuz) arkası düzleşmeye başladı ve kafası sivrileşti.

Tamam artık üç ay doldu deyip bugün yan yatırmaya çalıştım ama kesinlikle beş dakika sonra uyanıyor. Arkasına yorgan desteği yaptım ama nafile. Başka öneriniz var mi ?

Yarın doktor randevumuz var biz bu durumu bir ay önce farkettik ama doktor gelecek muayenede yani yarın yeniden değerlendirme yaparız gerekirse fizik tedaviye yönlendiririz dedi.
Kız bebek saçı kapatır falan demeyin . Topuz bile yapamayacak kızım güzel durmaz diye.

Ben dogdugundan beri hoc duz yatirmadim. Yatirsaydim bunun icin ozel yastiklar vardi ondan kullanabiirlirsin canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…