- 18 Mart 2021
- 3.316
- 3.382
- 33
Cogu zaman sabah hasliyorum sicakken kavanozlara koyup ters cevirip vakumlatiyorum bu sekilde 2 gunde yiyebilir ama ben taze veriyorum vakumlatmadigimda oluyor taze zaten oglen gibi yapiyorum 3 4 gibbi yiyor ama kalan olursa bende dökuyorum :)Avakado ve kabağı bayağı sevdi 2 kere teklif etsem yer aslında da korkuyorum ya, şimdi bile kakası bayağı sertleşti. İlk 3 ayda kabızlıktan çok çektik ondan biraz bağırsakları alışsın istiyorum ama olmadı bir yoğurt deneyeceğim bir öğünde yoğurt veririm.
C Carpediem4 sabah haşlayıp buzdolabında tutup mu istediği zaman veriyorsun canım. Ben taze olmuyor diye kalan her şeyi döküyorum. bayatlamaz demi. Kalanları atmayayım bende :)
Gunduz benimki guzel uyuyor ve 3 uyku yapmadan gece uykusuna geciremiyorum 2 saat 1 saat ve 20 dk seklinde 3 uyku yapiyor o son 20 dkyi uyumadan gece uykusuna gecmiyor uyutana kadar her uykuda canimiz cikiyor gercekten hepimiz bitmisiz yaGündüz uykusu maşallah iyi 2 kez 1 er saat uyuyor ama gece bizimde çok sıkıntı. Saat 9 da odaya gidiyoruz. 11 e kadar yatakta fır dönüp bağırıyoruz sonra babası geliyor uyumaya ona bırakıyorum. Evi az toparlıyotum 12 de hala cin gibi. Salona getiriyorum. Sallıyorum pışpışlıyorum saat 1.5/2 yi geçiyor yatması. Sabahta 10/10.5 kalkar hanfendi. Gündüz kalkmaz gece yatmaz bizimkisi de8'de falan uyandırıyorum erken uyusun diye kıyameti koparıyor uyanma saati gelene kadar ağlayıp bağırıyor. Yani 10 a kadar. Uyandırmaya da korkuyorum
Canim 1.5 saat uyumasi icin soyle yapiyorum 45. Dk ya da 1.10 dk ta uyaniyor hemen gidip yatar sekilde emziriyorum 1.5 saate tamamliyorum cogu zaman olmadigida oluyo tabiki ama bu yontemle yapiyorumMasallahh gunduz uykulari cok iyi , bizimki totalde gunde 1.5 saat uyuyor. Tabii asırı yorgun oluyor bu sefer gece uykuları iyice berbat oluyor. Dun gece saat basini gectim yarim saate dusurdu bitirdi benii hic derin uyku yok
Ben de korkuyirum surkeli arastiriyorumBlw yi cok istiyorum ama korkuyorum da iste ama bakalim 1 ay daha gecsin bende onune koyup kendisi yemesi icin sunmak istiyorum.
Canim bizimki de ayni biri yemek yerken dudagini emiyor resmen aşırı hevesli istekli ama kendi yemeklerinde pek asırı istek goremiyorumKızlar ben ek gıda yı gün de 3 kez az az veriyorum yiyor şimdilik bir sorun yaşamadık..
Çok mu veriyorum yoksa tek öğün mü olmalı..?
Bir de arkadaşlardan biri yazmıştı 1 çay bardağı ek gıda yemeli diye bir gün de mi 1 çay bardağı yoksa her öğünde mi?
Ben bir sebzeyi fazla yapıp ertesi gün de yediriyorum buzdolabında kapalı tabakta saklıyorum..
Verdiğim sebzeler.. meyveler
Avokado.. bal kabağı.. kabak.. brokoli patates.. (havuç ve tatlı patates sevmedi)
Muz.. elma.. erik.. kayısı..
Meyve emziği var ona meyve koyup eline veriyorum kendi yiyor cok hoşuna gidiyor
Ama bir sorunumuz var biz yemek yerken sürekli bizim yemekten istiyor ağlıyor verin diye
Merhaba siz doğum yapali baya olmuş Allah bağışlasın .. ben size ne soracağım gebelikte tarçın kullanılabiliyor mu ??Bana diyetisyen tadabilirsin dedi..bugün bende öyle delirdim ama elmanın üzerine tarçın döküp yedim..tarçın hem şekeri dengeliyo hemde tatlı hissini azaltiyo..daha hareketli olduğun saatlsrde ye en azından bişey olmaz..sütlü tatlılar daha az zararlı ayrıca serbetliler hızlı şeker yükseltir
Bizim doktorumz 1 öğün icin max. 1 caybardagi demisti ama alistiktan sonra 2 ogun ver 7 ay olunca istiyosa 3 e cikarabilirsin dmisti ama toplam 1.5 caybardagi anca oluyo yedigi bizimkine 1 hafta 10 gundur guzelce veriyorm artik sevdigi biseyse cok rahat 1 caybardagini bitirir ama vermiyoruz :)Kızlar ben ek gıda yı gün de 3 kez az az veriyorum yiyor şimdilik bir sorun yaşamadık..
Çok mu veriyorum yoksa tek öğün mü olmalı..?
Bir de arkadaşlardan biri yazmıştı 1 çay bardağı ek gıda yemeli diye bir gün de mi 1 çay bardağı yoksa her öğünde mi?
Ben bir sebzeyi fazla yapıp ertesi gün de yediriyorum buzdolabında kapalı tabakta saklıyorum..
Verdiğim sebzeler.. meyveler
Avokado.. bal kabağı.. kabak.. brokoli patates.. (havuç ve tatlı patates sevmedi)
Muz.. elma.. erik.. kayısı..
Meyve emziği var ona meyve koyup eline veriyorum kendi yiyor cok hoşuna gidiyor
Ama bir sorunumuz var biz yemek yerken sürekli bizim yemekten istiyor ağlıyor verin diye
Bizim doktorumz 1 öğün icin max. 1 caybardagi demisti ama alistiktan sonra 2 ogun ver 7 ay olunca istiyosa 3 e cikarabilirsin dmisti ama toplam 1.5 caybardagi anca oluyo yedigi bizimkine 1 hafta 10 gundur guzelce veriyorm artik sevdigi biseyse cok rahat 1 caybardagini bitirir ama vermiyoruz :)
Veya içinizde gebelikte tarçınlı süt iceniniz oldumu süt içemiyorum midemi bulandiriyo az tarçınla ancak oda kimi yerde zararlı diyo kimi yerde içilir diyo o yüzden tecrübe eden varmı merak ettim
Aynen bizimkide aynı elleri öne uzatip titretiyo kendini ıı ıı ıı diyor sevmeyince israr eedersem bağariyor tukuruyorBizim doktor da sınır koymadı bırakın istediği kadar yesin dedi..
Bende teklif ediyorum hayır demiyor..
Sevmediği bişeyde ağzını kapatıyor resmem ya ne cadı yaaa..
Tadına bakıyor sevmedi ise asla yemez..
Şimdiden yemek bile seçiyorlar bücürler..
Benim oglumda gunde 2 3 defa yapardi ek gidaya gecince normal uzun bi sure 2 defa yapti 2 yasindayken falan 1 e dustu kizim bile hafta 1 yaparken hergun yapmaya basladi cok nadir 2. Gune sarkiyorKızlar biz ek gıda ya başladığımız dan beri affedersiniz kaka sayıyı çoğaldı önceden gün de 1 di şimdi 3 veya 4..
Eski günlere geri döndük yeni doğan dönemi gibi.. sizde de aynı mı..
Acaba yedikleri ona yaramıyor mu..kafam çok karıştı... bez dayanmıyor hanfendiye
Çok teşekkür ederimBen bir kaşık pekmez katıp içiyordum çok güzel oluyordu..
Her gün bir bardak içtim öyle..
Sizde pekmez katın severseniz tabi..
Ayrıca her gün.. badem ceviz fındık muz yiyin..
Ayy allah korusunn yaa cok gecmis olsunDün sabah kızım ana kucağıyla devrildi kızlar. Odadan sadece 30 saniyeye çıktım ses duydum, aman Yarabbim kızım ana kucağının altında devrilmişler ve ağlamıyordu. Saliselik dilimde ömrümden ömür gitti. Bağırınca ben ağlamaya başladı. Şükürler olsun boynunu falan incitmemiş ama İncitedebilirdi dedi doktoru. Nasıl düştüğünü görmedim ama kendini sürekli öne atıyordu, muhtemelen öyle ittirdi ittirdi devrildiler. aman kızlar çok dikkat edin ana kucağında bebeklerinizi yalnız bırakmayın o kadar korktum ki hala elim ayağım titriyor.
Gecmis olsun canimm evettt maalesef popoyu kaldirip kendilerini atmaya calisiyorlar . Bende bir hun ozellikle kucagima almadim ne yapabilir diye bakmak icin, popoyu kaldira kaldira ayak ustu sekline geciyorlar ve bir sonraki asama one dogru dusmek diye dusunuyorumDün sabah kızım ana kucağıyla devrildi kızlar. Odadan sadece 30 saniyeye çıktım ses duydum, aman Yarabbim kızım ana kucağının altında devrilmişler ve ağlamıyordu. Saliselik dilimde ömrümden ömür gitti. Bağırınca ben ağlamaya başladı. Şükürler olsun boynunu falan incitmemiş ama İncitedebilirdi dedi doktoru. Nasıl düştüğünü görmedim ama kendini sürekli öne atıyordu, muhtemelen öyle ittirdi ittirdi devrildiler. aman kızlar çok dikkat edin ana kucağında bebeklerinizi yalnız bırakmayın o kadar korktum ki hala elim ayağım titriyor.
Canim ek gidanin ogun ve miktar olarak fazla olmasinin tek sıkıntısı karni tok olan bebe memeyi emzik gibi emiyor etkin emmiyor bu yuzden sut uretimi yavasliyor, sonra bebeler istemiyor. O yuzden 1 yasa kadar ana ogun anne sutu ek gida ek olmali diyorlar. Yoksa yiyen bebe candirrAynen bizimkide aynı elleri öne uzatip titretiyo kendini ıı ıı ıı diyor sevmeyince israr eedersem bağariyor tukuruyorbende öyle 2 defa 3 defaya bağlı kalmam bazen gunluk 1 bardak yer bazen 2 yer zaten bebeklerde ve cocuklarda yeme ataklari oluyor bazi gunler doymaak nedir bilmiyorlar oglumda cok olurdu bu ara kizimdada basladi dozunu kaybediyor sevdigi bisey olunca ozaman sınırlıyorum biraz yesin tospişler yiyorlarsa kim ölmüş boğazdan en fazla sindirim sistemi alisana kadar kabiz olur bizde mevcut ki kabız yapacak hicbirsey yemiyor ne muz ne patates ne pirinc artik az az eklemeye basladim ki alissin yoksa bundan kacinilmaz bagarsaklarin tanisip ogrenmesi lazim kabiz zaten deyip nereye kdar vermeyecegim yesin bucurukler