• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
İnek sütünden yapılmış yogurt mu?
Ben devam sütüyle yoğurt yaptim onu tattık bikac gun boyle denicez bakalım. 6 aydan sonra da keçi sütünden yoğurt denicez. İnek sütü konusunu sorucam doktora 🤔
Cok entresan bizim doktorumuz en gec yoğurt yedireceksiniz demişti.
Ülke olarakta bu ek gıda ya başlama işi çok değişik.

Cok entresan bizim doktorumuz en gec yoğurt yedireceksiniz demişti.
Ülke olarakta bu ek gıda ya başlama işi çok değişik.
Ben de yoğurdu 1 ay sonra vermeyi düşünüyorum. Zaten uzun tadimlar 7.aya kayacak. Eylül başı tatile gidiyoruz sanırım 😂
Doktorla papaz olmazsak iyi 18sinde 😂😂

Ben devam sütüyle yoğurt yaptim onu tattık bikac gun boyle denicez bakalım. 6 aydan sonra da keçi sütünden yoğurt denicez. İnek sütü konusunu sorucam doktora 🤔
Evet canım pastörize inek sütüyle evde mayalanacak
Normalde süt 1 yaş sonrası içmeye başlatacak ama peynir ve yoğurt tüketiliyor

Gecenlerde aynı durumdan muzdarıptım dolu cıslı bezı nerdeyse yoktu koku ve sarımsılık vardı dr a aöledim beslenme azlıgından dedı daha uzun aralıklarla emzır dedı ama benımkı durmuyor 4 saat emmeden falan cunku emmesi en fazla on dk ben de mamaya basladım once emzırıoum sonra 150 cc mama yapıyorum o ıstedıgı kadarını ıcıyor cunku emse de bıberonu da bıtırebılıyor gercekten koku da sarımsılıkta gıttı tabykı bez sayımız da arttı
Sizi emdikten sonra ne kadar içiyor? Benimki mama düşmanı içmiyor asla

İnek sütü fermente oluyor yoğurt ve peynirde. O yüzden sorun olmuyor. Ama alerjik bir bebekse keçi sütünden yapmak lazım tabi.

Benik kızim bir kac dakka anca oturuyor desteksiz ondada ayak parmaklarını emme aşkından düşüyor emmese düsmez belki.
Ek gida biz tadımlara başlamistık zaten meyvr sebze yoğurt vs.
Tatlı patatesi cok sevdi haslayip elimle bolüp veriyodum parca halindeki seyleri yutabiliyor cok sukür. 2 gündür kabak tatli patetes haslıyip zeytin yağı döküp veriyorum dün bulgur eklemistim cay kasığı kadar bugün mercimek ekledim. Çatalla esince sevmedi blendırdan gecirince çok sevdi. Haftaya tam baslariz artik 2 3 öğün bu hafta tek öğün yaparız sanirım

Annemler beli batar 6 dan önce oturtma diyorlar. Anlayamadım. Doktoruma sorcam bu hafta. 4. Ay kontrolünde başka doktor 6 dan önce oturtma dedi
Aman sen bakma annelere. Bana hangi doktora gittiysem 4.aydan sonra oturt yavaş yavaş dediler. Annemle kv de gevrekleri batar diyordu 😂 gevrek ne dedim ya?
Eskidenmis onlar. Çocuklar artık bir sürü vitamin desteği vs alıyor.

Benik kızim bir kac dakka anca oturuyor desteksiz ondada ayak parmaklarını emme aşkından düşüyor emmese düsmez belki.
Ek gida biz tadımlara başlamistık zaten meyvr sebze yoğurt vs.
Tatlı patatesi cok sevdi haslayip elimle bolüp veriyodum parca halindeki seyleri yutabiliyor cok sukür. 2 gündür kabak tatli patetes haslıyip zeytin yağı döküp veriyorum dün bulgur eklemistim cay kasığı kadar bugün mercimek ekledim. Çatalla esince sevmedi blendırdan gecirince çok sevdi. Haftaya tam baslariz artik 2 3 öğün bu hafta tek öğün yaparız sanirım
Tadimlar 2 ay sürüyor. 2 3 öğün değil de, tek öğün şeklinde bildiğim. Blenderdan çok geçirme bence, tam püre oluyor öyle. Ama tabi sen bilirsin.

Sizi emdikten sonra ne kadar içiyor? Benimki mama düşmanı içmiyor asla
Emmesine baglı bazen 1 dk falan emıp kendını gerı atıo saolsun o zaman 120 cc ye yakın içio ama bes dk falan emdiyse genelde 90 cc ye yakın içiyor
Asla mama yemezdı bıberonu alamazdı ama açlıktan herşeyi öğreniyorlar ılk mama yemesi zaten komikti hem yüzünü ekşitiyor hem içmeyi bırakmıyordu napaın evladım karnını doyurmak adına katlanıyor 😅

Tadimlar 2 ay sürüyor. 2 3 öğün değil de, tek öğün şeklinde bildiğim. Blenderdan çok geçirme bence, tam püre oluyor öyle. Ama tabi sen bilirsin.
6. Ayda günlük 2 çay bardağı deniyor 2 öğün ama tek oğünde 1 çay bardağı yiyemez zaten. Ben söyle yapıyorum 2 gündür tek öğün gibi sebze püresi. Onum dışında salatalil filan emiyo yemiyoda dişine iyi geliyo sanirım.
Blendır önerilmeme sebebi yada tamamen ezmeyin denme sebebi sonrasında pütürlü yiyemiyor çocuklar. Ama ben diger ogullarimdada tadımda dahi pütürlü verdim önden ona alıstirdim. Bundada öyle pütürlü suan seftaliyi tatli patatesi minik bölünce yutuyor. Kimileri 2 yasina kadar suzgeclerden gecirirdi. Benimkiler hep pütürlü yiyebildi sukur. Biz yemek yerken hep kasıga agzini acıyor biliyor yemeği artık. Birde tam doysa bile emiyo emmesi azalmiyo.

Bide catalla ezince corbs gibi olmuyor. Bu corbasi onun🤗

Back
X