2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    275
Benimkide bazen yapıyor onu özellikle böyle memede mayismaya başlayınca kavga ediyor aynen cekistiriyor falan..ama aylık kontrollerinde kilo alımı iyi ayda bir kilo alıyor .sadece anne sütü veriyorum.yani gelişimi iyi ise bir sorun yoktur bence ya

Biz hep tek kaldık canım, çok isterdim annem yardımcı olabilsin, ama rahatsızlığından dolayı gece faydalı olamayacak, ona da zorluk olacaktı. Gündüzleri hep geldi, yemek de getirdi, bebişin başında durdu, o bile yetti, ilk ayımız öyle geçti. Sonra gündüzler tek olmaya başladım.

Çok şükür güzel bir süre yanında kalmış annen. Hele kızkardeş kim bilir ne kadar faydalı olmuştur. Kayınvalidelerle de bir süre kalın, onlar da torunlarıyla vakit geçirmiş olsunlar ve sonra gönderin derim, zor ama karı koca daha rahat olacaksınız.

Yazmıştın burada yaşadıklarını, masum bile kalmış bu taktığın ad. Allah sabrını vermiş demek ki canım, evliliğin ilk zamanlarını zehir etmiş sana şuursuz kadın!!!!

Dün sabahın 6 sondan gece 8 e Kadar uyuyamadi ağrıdan ağlıyordu çok doktora götürdük röntgen çekildi bağırsakları hem gaz dolmuş hemde bağırsak tembelligi oluşmuş

Kıyamam yavruma yaaa biz azıcık şişkinliğimiz olsa dayanamıyoruz. O yavrucak ağlamayıp ne yapsın ne dediler peki? Neden olurmuş bağırsak tembelliği? Gazı için rahatlatıcı bi şey verdiler mi?

Bir iki hafta önce de bahsetmiştin. Çok üzücü, çok hak veriyorum üzülmene. Keşke bir formülü olsa da şöyle yap desek. Ama kişiden kişiye değişiyor işte. Şimdi ben bunları yaşasam, eşimin eski biriyle yazışmalarına denk gelsem çocuğu alır bir süre aileme giderdim. Ama tabi bu eşinde nasıl bir etkiye yol açar bilemem. İleride Allah korusun tabi boşanma vs düşünürseniz evden senin gitmiş olman durumu olacak, bunları da hep hesaba katmak lazım. Ama bu şekilde de acı çekiyorsun. Karşındaki seni anlasın istiyorsun, karşındaki ise senin onu anlamanı bekliyor.

Unutkanlık ve dalgınlığını çok iyi anlıyorum, ben neleri unutuyorum yaa. Geçen hamsi aldı eşim, öylece tepsiye dizdim fırına koydum, sonra bu niye acı oldu diye düşündüm durdum, sonra birkaç arkadaşa tarif sorunca kafama dank etti, unutmuşum biz temizlenmiş hamsi alıyorduk, bu kez temizlenmemiş alındı, ben de akıl edemeyip temizlemeden pişirmişim! Araba anahtarını koyduğum yeri unutuyorum, arabayı kitlemeden eve çıkıyorum. Unutmadığım tek şey bebekle ilgili şeyler. Kafamız sadece bebeğe odaklanmış, uykusuna, çişine kakasına, beslenmesine, cildine. Geri kalan şeylere yer kalmıyor kafada.

Hiçbir şeye cevap vermeyip hiçbir şey sormayıp sadece o kadınla ilgili cevap istesen?

Keşke derman olabilsek çok yürekten hissediyorum yaşadığın sıkıntıları.

Bilmiyorum canım gidemiyorum bir türlü, eskiden olsa biri bana böyle dese neler neler söylerdim, ama iş başa gelince olmuyor işte. Ya ipler daha da koparsa diyorum, çocuğum var babasız büyüsün istemiyorum ama mutsuz da olsun istemiyorum. Bir umut ışığı bekliyorum belkide.

Sen
Üzülme, ama adam akıllı konuş bu konuyu. Bitecekse de o konuşmanın sonrasinda karar ver. Konuşmada da sakin kal lütfen, gergin ve kötü üslubun daha kötü yapar he3seyi
Kendimi biraz daha toparlamam lazım bunun iiin. Beklemedeyim şimdilik

Dün sabahın 6 sondan gece 8 e Kadar uyuyamadi ağrıdan ağlıyordu çok doktora götürdük röntgen çekildi bağırsakları hem gaz dolmuş hemde bağırsak tembelligi oluşmuş
Kıyamam ya çok geçmiş olsun, bağırsak tembelliği neden olur ki bişey dediler mi

Ya bizde aynıyız, memeyi alıyor ağzına biraz emiyor, sona doğru bırakıyor sündürüyor resmen oynuyor onunla bi de çırpınıyor, karnım ağrıyor bazen güreşeceğiz derken

Canım beklemedeyim şimdilik. Çok canım yanıyor, bazen ağlıyorum ama bekliyorum. Hamilelikte evet gergindim ama hem hamilelik hormonlar falan hem iş stresi hem bebeğin ve benim sağlığım konusundaki endişelerim çok dengemi bozdu, eşimle de tam o dönem çok kavgalar ettik. Anlamadı halimden. Oysa onu zorlamamaya çalıştım hep, çoğu şeyi içime attım ama dayanamadığım anlar elbette oldu, eşim bunları anlamadı. Hep kötüye yoruyor herşeyi. Geçen bana kötüsün dedi, çok üzdü bu beni. Oysa on yıllık evliyiz nelerini idare ettim, başkası asla taviz vermezdi. Bu mesajlarda tuzu biberi oldu, bardak taştı artık. Bekliyorum bakalım şimdilik

İşte eşim bunları anlamıyor, kasıtlı yaptığımı sanıyor. Lohusalıkta kaç gece gündüz neredeyse tek kaldım. Düzgün beslenmedim. Dengem bozuldu, yeni toparlıyorum kendimi, ameliyat acılarım bile yeni geçmeye başladı. Hiç demiyor bu kadın dinlenemedi diye. Ailemin evine gidersem haksız olacağım biliyprım ama zaten bir beklentim yok ondan. Huzur istiyorum sadece. Tek derdim düzelme umudu varsa bile fevri davranıp bunu mahvetmek istemiyorum. Bebeğim daha çok küçük, babasız kalsın istemem. Bende eşimi seviyorum her şeye rağmen. Eskiden başkası dese eleştirirdim ama başa gelmeyince anlaşılmıyormuş işte

Bizde de emzik tutma hiç olmadı şimdi biberon reddi başladı hipp in hangi maması onuda not edeyim bir iki mama denemek istiyorum çünkü memnun olunanlardan.

İnsan ne yaşadığını en iyi kendisi biliyor. Burada yazıp dertleşmekse insanı rahatlatıyor. Çocuk olunca tek kişilik kararlar verilmiyor haklısın. Bir de kimsenin hayatı sorunsuz değil zaten, önemli olan atlatabilmek. En az hasarla süreçten çıkmak. Geçmişte bırakabilmek bir şeyleri.

Bir süre bu konuları konuşmayıp, iyice sakinleşseniz, biraz daha toparlanıp öyle sakin baş başa kavgasız konuşmayı deneseniz.

Kızlar acil yardım. Oğlum 2 aylık oldu. Son 1 haftadır gündüz uykusu az. Geceleri daha iyi. Anne sütü mama birlikte veriyorum. Sarılık olunca mamaya başladık kilosu iyi geçen ay doktor keselim mamayı dedi ama sütüm sağınca 30-40 anca oluyor yetmiyor diye mama da veriyorum 4 saatte bi 60 cc veriyorum 2 saatte bi emziriyorum ama yetmiyo mu acaba. Çok huysuz gündüzleri. Kendi kendine 20 dakika durmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım doktor kontrolümüze daha var gidince soracağım ama benzer durumda olan var mo nasıl çözdünüz merak ettim,

Merhaba, yenidoğan sarılığı için biz de mama takviyesi yapmıştık. Ama benim bebeğim 11 günlükken bronşit sebebiyle yoğun bakımda yattı, o sebeple mamayı kesip sadece sağdığım süt ile beslenmesi gerçekleşmişti ben de günde 2 kez emzirmeye gidiyordum. Başlarda ben de sütüm yetmez diye korkuyordum mamayı bıraktığımızda ama hem sağım yapıp hem de emzirince öyle bir problem yaşamadık çok şükür. Aylık rutin kontrollerimizde de kilo alımı iyi olduğu için mama vermiyorum ben inşallah böyle devam ederiz

Şok vaziyette okudum Senin kaynananin yanında benimki melek kalır. Gideyim de elini öpeyim Ama iyi isim koymuşsun
Az bile cidden :) ilk evlendiğim zamanlar oğlunu ben görmeden işlmek için not defterinde bisürü şey yazmış okutmuş sessizce. Ben de öyle bir salağım ki sayfa açık kalmış okumadım. Bakmadım bile. Gözümün içine bakıp pis pis gülerek Kücücük parçalar halinde yırttı konfeti misali yere attı bana toplatmak için. Zaten tuvalete girsem yatak odama eşimin yanına girerdi. O anlarda bile doldururdu. Allah'tan bulsun ne diyim.
Maşallah.düşüncelerime tercüman oldun o kadarını da istemem günün yarısında duyursa ona da razıyım. Bisürü şey kullanıyorum sağıyorum da artık. Ama yok yani stresten çekildi benimki gelmiyot.
Valla eşim gayet farkında annem dediği an bu evlilik biter. O yüzden rahatım artık. Eskiden safça masumca aşıktım sevgim için herşeye katlandım. Şimdi tek aşkım oğlum. O kadar saf ve salaktım ki kaç yıl önceydi hatırlamıyorum 8 mart dünya kadınlar günü ve kandil aynı güne denk geliyordu (evli değildik) kandilini kutlamadım diye doldurmuş. Tokat yiyip yere yapışmıştım. Ve salak gibi ayrılmadım. Neyse.

Bizde de emzik tutma hiç olmadı şimdi biberon reddi başladı hipp in hangi maması onuda not edeyim bir iki mama denemek istiyorum çünkü memnun olunanlardan.
hipp combiotic kullanıyorum canım keçi sütünden üretiliyormuş diğerlerine göre pahallı ama ben memnun kaldım bir de araştırırken amerikada ki hastanelerde bebeklere kullandıkları mama da hippmiş diye duymuştum.
az da değil 10 yıllık evlilik yani bu kadın hep mi kötüydü şimdi mi farkettin arkadaşım, bi insan sonradan kötüyse kusura bakmada bunda senin de payın var demektir. oturda bir düşün diyelim ki kötü yaa ne old da bu kadın değişti de bakalım bulabilecek misin cevabı

Geriden okumaya çalışmayı bıraktım yetişcem diye güncel kaçıyor rota yaptırdık 1040 olmuş. 2. Yi eczanede bıraktık bizde. Bizim çocuklar doğduğunda bu rota 700 dü sanki. 2 ay sonra ne olur bilmiyorum. Ayrıca eczacı "salgınlar çoğaldı. İnsanlar aşılara yöneldi. Depolarda şuan için rota yok. Benimde elimde 3 tane vardı 2 sini siz aldınız" Dedi.

stres en büyük düşman zaten belki yediklerimizin etkisi vardır ama yaşadıklarımızın daha çok etkisi var maalesef. bir doktora denk gelmiştim şey diyordu sütünüzü artırmanın tek yolu eşinizle mutlu olmanız yediklerinizin hiç bir etkisi yok... sonra döndüm sayfaya baktım ve dedim ki derdi olmayan var mı herkes bir dert için burada

çok iyi demiş de çözümü neymiş ellerle boşanmadan mutlu olmanın

Peki uykusu nasıl sizin bir de atak haftasıymış bu hafta sanırım

Ayy Allah’ından bulsun!!! Bu direk kötülük yaa!!! Hem o tokat neymiş be! Kandili batsın onun! Kutlamak şart mı, boş beleş duygu sömürüsü için kullanıyorlar işte, Kandil derdinde olan bu kötülükleri yapar mı!?? insanın sevgiliyken dimağı mı bağlanıyor ne, asla yapmayacağın hataları yapıyorsun. Oluyor işte. Neyse en azından şimdi görmüş eşin gerçekleri.

Aç değilse ya gazı ya da uykusu vardır. Bebekler gündüz maksimum 1.5 saat uyanık durabilirlermiş. Uyku sinyalleri alıp uyutmazsak daha huysuz olur ve uykuya zor geçerlermiş.

Her yerde bebeğinizi 20 derecede uyutun diyorlar bir de bazı uyku tulumlarınin ayak kısmı uzun lastikli parmak uçları açıkta kalacak şekilde çocuğumun parmak uçları dışarda nasıl uyutayim ben
Ben uyuyamam o öyleyken
Ben direk yanımda uyutuyorum kendimi tanıdığım için
Hayatta iken şeytanı tanıdım. Görmezse ben yokum zaten farkında. Ne nafaka ne tazminatına ihtiyacım var bavulunu alır gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…