- 23 Eylül 2015
- 335
- 440
- 31
Ben de veriyorum ama tok olsa da emiyor midesi rahatsız olur mu diye düşünüyorum kusup uyudu of uyandırcam mecbur ya açsaBen kusunca tekrar meme veriyorum canı isterse emiyor canı istemezse emmiyor ama genel olarak veriyorum. Analık iç güdüsü aç kalmasın iç rahatlığı yani
bende de öyle olmuş hiç güzel değilKızlar sayfanın rengi turkuaz olmuş nick okuyamıyorum. Rengi kim değiştiriyor ya da bende mi bi tek bu renk
Merhaba memede çok düğüm yoksa lahana koy soğuk olarak rahatlarsın. Devam ederse bi aile hekimine uğra derim. Çok geçmiş olsuniyi akşamlarfırsat bulup giremiyorum pek buralara umarım herşey yolundadır. Sabah 5 te kalktığımda sol gögsümde çok kötü bir ağrı ve şişlik vardı. Hiç böyle olmamıştı sadece doğumdan sonra olmuş ve sağınca geçmişti. Bu defaki çok acıyor ılık kompreks emzirme sağma yaptım meme boşalıyor ancak memenin bir yerinde elime gelen sertlik var acıyor geçmiyor. Böyle bir şey yaşayan ve çözüm bilen var mı? Geçer mi? Mastit olmaktan korkuyorum
Sıcak banyo yapıp tarakla tarayabilirsin canım Masaj işe yarıyoriyi akşamlarfırsat bulup giremiyorum pek buralara umarım herşey yolundadır. Sabah 5 te kalktığımda sol gögsümde çok kötü bir ağrı ve şişlik vardı. Hiç böyle olmamıştı sadece doğumdan sonra olmuş ve sağınca geçmişti. Bu defaki çok acıyor ılık kompreks emzirme sağma yaptım meme boşalıyor ancak memenin bir yerinde elime gelen sertlik var acıyor geçmiyor. Böyle bir şey yaşayan ve çözüm bilen var mı? Geçer mi? Mastit olmaktan korkuyorum
o kadin efsane ya, oylede yasanmazki , surekli sag sag . isteseler durdururlar ilacla zatenKanka yabacı bir kadın 6lt süt veriyormuş. 1 lt esamesi okunmazlakin o meme bizde yok
bende sagip veriyorum ya kuzum ondan biliyorum miktarini. emzirince zaten daha cok oldugunu soyluyorlar sagmaktan.Sütüm çok sanıyordu yokmuş meğer450 ml hiç sağmadım 50 ml falan ancak. Ama sürekli emziriyorum ben. Hak diyince meme guk diyince meme veriyorum. Hiç meme de süt bekletmiyorum ondan mı ki
benimde acik mavimsi bir renkKızlar sayfanın rengi turkuaz olmuş nick okuyamıyorum. Rengi kim değiştiriyor ya da bende mi bi tek bu renk
benimde annem bizim ile dogumdan beri , seni cok iyi anliyorumGünaydın kızlar. Bugun içim çok buruk hüngür ağlayacağım zor tutuyorum kendimi. Annem kardeşim bebeğim doğduğu günden beri benimle yarın gidiyorlar çok üzgünüm ertesi gün kv. Kp.Görümce geliyor nasıl gececek onlarla 20 gün şimdiden stresi sardı eşim işte olacak çok buruğumm. Annem baktı bebeğime bütün ev işi yemek falan rahatımız çok iyiydi. Onlarla nasıl yapacağım hiç bilmiyorum.Rabbim annelerimize uzun ömür versin
Emzirdikden sonra sagiyorum ben geceleri 20 30 CC çıkıyor fakat gündüz öğlen saatı ve akşam saati sürekli memmede kalıyor ayirinca ağlıyor ozamnn 60 CC veriyorum sagdigim sütü yoksa mamayi yetiyormu yetmiyormu bilmiyorum ama emzirdikden 20 dk sonra sagdigimda süt geliyor ins yetiryordur cuma kontrolüm var iyi kilo aldıysa aynen devam edilen.o kadin efsane ya, oylede yasanmazki , surekli sag sag . isteseler durdururlar ilacla zaten
bende sagip veriyorum ya kuzum ondan biliyorum miktarini. emzirince zaten daha cok oldugunu soyluyorlar sagmaktan.
emzirdikten sonra sagim ile 10-20 ml sutun geliyorsa zaten hayli hayli bebeginide yetiyor demekmis
benimde acik mavimsi bir renk
Kız o neyAy bir kadın cocugunun okuldaki beslenmesine kek yaparken evde sut kalmadı diye kendi sütünü sagip katmış ya o geldi aklıma 6 lt nedir ya maşallah
Ben dün akşam mama vermek zorunda kaldım hep emmek istedi baktım sütüm kalmamış yetmedi sanırım dedim. Mama verdim içmedi biberonu dili ile ittirdi. Kaşık biberon ile de verdin mamayı tükürdü. Meme verdim aldı mama verdim almadı. Bazen sadece meme de kalmak istiyorlar. Ben o yüzden artık yetiyor mı yetmiyor mu düşünüyorum sütüm yetiyor diyorum. Zaten sadece anne sütü veriyordum dün bi bakayım dedim almadı sevindim almadığınaEmzirdikden sonra sagiyorum ben geceleri 20 30 CC çıkıyor fakat gündüz öğlen saatı ve akşam saati sürekli memmede kalıyor ayirinca ağlıyor ozamnn 60 CC veriyorum sagdigim sütü yoksa mamayi yetiyormu yetmiyormu bilmiyorum ama emzirdikden 20 dk sonra sagdigimda süt geliyor ins yetiryordur cuma kontrolüm var iyi kilo aldıysa aynen devam edilen.
Canim başladın mı sen ise? Benim de bu hafta son haftam.evet artık bayağı iletişimde 3 aylıklarbizim ki de aaa-uuu yüzüme bakıp bakıp kikirdemeler işteyken falan telefondan ses veriyorum ordan cevap vermeler dediğin gibi ağlayarak dikkat çekmeye çalışmalar falan Allah ım eriyorum bu hallerine
Aynı gidiyorlarmis canim maşallah.Benimide aynıydı kilosu . 5200cikti iki aylıkken. Olsun canım pek bakamiyoz nete
GörüyorKız hiç güleceğim yoktu. O ne öyle ifritin oğluAlemsin gerçekten. Görmüyor mu öyle yazdığını. Hele yanındaki şey
Yuh imkansızşöyle bir bilgi buldumnerde günde 1 lt. üretecek meme inek miyiz biz mümkün mü var mı 1 lt. üreten arkadaşlar
- 2 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 313 ml
- 2.5 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 391 ml
- 3 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 469 ml
- 3.5 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 548 ml
- 4 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 626 ml
- 4.5 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 704 ml
- 5 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 782 ml
- 5.5 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 861 ml
- 6 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı: 939 ml
- 6.5 kilo bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı:1000 ml
Şok vaziyette okudumGörüyorkaynanam da ifrit diye kayıtlı. İlk evlendiğimiz zamanlar kocam diye kaydetmiştim kaynanayı beni istemedi zorla evlenince de kocam gibi davranmıştı. Eve yerleşmişti geceleri odadan çağırıyotfu falan odamı bastığı da oldu bahsetmiştim burda. Kıyafetiöe karışıyortu. Hani gayet normal giyinen bir insandım. Crop da giriyordum yazın. Şort falan giymiyordum kaldı ki tekirdağ da sahil kenarındaydık gayet de giyebilirfim. Beni paspal göstermek için milletten kıyafeti yok diye kıyafet istiyordu bana. Ve bana xs bile büyük gelirken l m istiyordu. Zorla bana giydirmeye çalışıyortu. İşin kötüsü eşimi de bikaç kere kandırmıştı. Sahil kenarındayız ama cropla bana bakarlarmış eşim 183 onın kıyafetlerini giymemi istiyordu vs vs kuklandığı peçeteleri çöpleri falan yere atıp almayınca eşime şikayet edıyordu kolunu bileğinin orayı kaşımamı istiyordu sırt da değil amaç beni kullanmak.psikolojisi normal değil. İlk başlarda yaptım da salak gibi. Büyül dedim sevdiğim adamın annesi dedim baktım ben yaptıköa coştu. Yatak odamıza falan karışmaya başladı. Eşimle yatıyoruz falan diye kısacası o dönem kocam diye kaydettim sonrasında da ifrite çevirdim evimde kocama başka kadın bulacağonı söyleyince karışmadı eşim de karışamadı
Yuh imkansızo kadar üretsek zaten 1 uaşa kadar emecek süt sağarız
Ya benim kız da sariligi var diye mama+meme gidiyorduk sonra mamayi çok vermediğim için bıraktım ben. Geçenlerde ben de yetersiz hissettim emmedi biberonu şaşırdım iki kere daha denedim farklı zamanlarda biberonu emen kiz emmiyor. Biberonu emmesini isterim ne olur ne olmaz sut sağmak gerekebilir, mama verilebilir.Ben dün akşam mama vermek zorunda kaldım hep emmek istedi baktım sütüm kalmamış yetmedi sanırım dedim. Mama verdim içmedi biberonu dili ile ittirdi. Kaşık biberon ile de verdin mamayı tükürdü. Meme verdim aldı mama verdim almadı. Bazen sadece meme de kalmak istiyorlar. Ben o yüzden artık yetiyor mı yetmiyor mu düşünüyorum sütüm yetiyor diyorum. Zaten sadece anne sütü veriyordum dün bi bakayım dedim almadı sevindim almadığına
Benim de annem hiç gelemedi 25 gün kadar kv geldi ben gitmelerini isteyip tek bakmaya başladım. Hem daha rahat hem daha zor oldu benim için. Yalnız kalmakta iyi gelmiyor insana bazen. Nasıl insanlar sana yardımcı olabilecek birileri mi? Günler çok hızlı geçiyor 20 günde su gibi geçer inşallahGünaydın kızlar. Bugun içim çok buruk hüngür ağlayacağım zor tutuyorum kendimi. Annem kardeşim bebeğim doğduğu günden beri benimle yarın gidiyorlar çok üzgünüm ertesi gün kv. Kp.Görümce geliyor nasıl gececek onlarla 20 gün şimdiden stresi sardı eşim işte olacak çok buruğumm. Annem baktı bebeğime bütün ev işi yemek falan rahatımız çok iyiydi. Onlarla nasıl yapacağım hiç bilmiyorum.Rabbim annelerimize uzun ömür versin
Kaşıkla veriyorum bende bazen istemiyor kalkmak istiyor kucağımdan kaşık biberonu itiyor.mama olursa ısrar etmiyorum ama sütümü isittiysam yazık olur diye biberonla veriyorum üst üste vermedikçe red olmuyor günde birkere bazen hiç biberon vermiyorum .geçen kardesim Dr browns güzel obiberondan al ben hem emzirdim hep o biberonla sütümü verdim dedi 20 dk içiyor ter içinde kalıyordu dedi.uydum onun aklına aldım bir kere verdim üstelik ters cevirdigimde şakır şakır damliyordu ertesi gün meme ucumd ayara olustu.3 günde unuttu o biberonun ucunu emiş şeklini duzeltince yara hemen düzeldi.3. gün sonunda.ben başından beri aveti veriyorum akisida yavaş ters cevirdigimde akmıyor.tavsiye ederimBen dün akşam mama vermek zorunda kaldım hep emmek istedi baktım sütüm kalmamış yetmedi sanırım dedim. Mama verdim içmedi biberonu dili ile ittirdi. Kaşık biberon ile de verdin mamayı tükürdü. Meme verdim aldı mama verdim almadı. Bazen sadece meme de kalmak istiyorlar. Ben o yüzden artık yetiyor mı yetmiyor mu düşünüyorum sütüm yetiyor diyorum. Zaten sadece anne sütü veriyordum dün bi bakayım dedim almadı sevindim almadığına
Ay evet haberlere cikmisti aileler tepki göstermişti falanKız o neyanne sütlü kek
Benim sadece anne sütü almiyor ama benimki de uykusu gelince yapiyor onuHanımlar benim bebem meme emerken sonuna doğru sürekli tepiniyior itiyor elleriyle vuruyor ben bu durumu memede süt bitti heralde diye yorumladım sıkıyorum geliyor ama öyle yapınca gazı mi var acaba diyorum gazını çıkarıyorum tekrar memeye donduruyorum gene o şekilde yapıyor memeye iki eliyle ovuyor sıkıyor ağzıyla uzatıyor sonra ayırıyorum memeden normal duruyor.hani doydum acaba diye tereddutte kalıyorum.yazilanlar hep doyunca memeyi bırakır mutlu olur bebek huzurlu olur ama benimki kavga ediyor ayrılırken kendi bırakmıyor ben çıkarıyorum.doymadi desem gülmez dimi ağlar sürekli uyuyorda uff bu işi 3 ay oldu çözemedim hala.anca bebeğim kendi doydum diyene kadar inanmayacam galiba