2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    275
Ancak doğurun derler. Kadınların çalışma hayatında olmasını istemiyorlar.bunu kendi teşkilatımda da çok net görüyorum
Canım okullarda bile müdürler okula yeni tayin olan , evli genç kadınsa gelen ,pek sıcak bakmıyorlar ,keşke gelmese tarzı tavırlar, hamile olup doğum iznine çıkcak diye istemiyorlar 😡😡

Bizim de böyle oldu canım alerjiden mi diye düşündüm zeytinyağı sürüp beklettim sonra yıkadım kabuklara masaj yaptım düzeldi

Ben de nuna var canım bebeğim içinde gayet rahat yatıyor uyuyor uyanıyor bir sallıyorsun kendi kendine 1.5 2 dk sallanabiliyor dijital olmadan
Banyodan önce deneyeyim canım teşekkür ederim

Arkadaşlar merhaba bebeğinize hangi mamayi veriyorsunuz? Ben geceleri daha tok tutsun diye mama başladım Sma veriyorum ama farkettim ki mamadan sonra baya kusuyor. Mama kullanan arkadaşlar size de sormak istedim kusma sebebi neden olabilir acaba mamayi mi beğenmedi? Varsa başka mama önerileriniz onu da deneyeyim bu kutu bitmek üzere çünkü.
Sma optipro veriyorum kusmuyor ama bebekten bebeğe fark eder tabii

Ben artık gündüz odasındaki beşiğinde yatırıyorum, gece de yatak odasında anne yanı beşiğinde. Eşim salonda yatıyor çünkü horluyor 😔 bebeği uyandırır diye korkuyoruz.
Biz de böyle devam ederiz galiba. İşte zamanında bende anne yanı alsaydım keşke. Hamileyken bebekten ayrılırım diye düşünüyordum 🙈 bunu ayrılık olarak bile görmüyordum gerçi 🤣 sıpa sürekli üstümde uyumasa böyle olmazdım belki.
Biz yatak odasından uyuyoruz doğduğundan beri bebeğimde yanımızda anne yani beşiğinde reflü yatağında uyuyor.geceleri .çok huysuzluk ettiğinde reflü yatagi ile aramıza almıştık 2 3 sefer okadar.esim emzirme saati çaldığında uyandırır sonra arkasını döner uyur.geceleri 1 gibi uyuyor sabah 11 e dek gece uykumuz.gunduz memede kestirirbazende salincaginda ve ana kucağında kestirir ama derin uykusu yok gündüzleri.
Bu gündüz uykularını çözebilen yok galiba henüz.
Çocuğu ezer diye korkuyor.

Kızlar günaydın, anakucağı kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız hangi marka ve modeli kullanıyorsunuz
Babyjörn muadili bir marka kullanıyorum tcherci Amazon ganimetimdi kendisi.İyi ki diyorum gittiğimiz her yere goturuyoruz.Gündüz uykusunu da onda yapıyor gece de onda uyutup besigine alıyorum.Gun içinde uyanıkken de anakucaginda oyunlar oynuyoruz,kitap okuyoruz.Ayagimla kendimi yormadan hafif sallayabiliyorum oturduğum yerden daha ne olsun 😍

Babybjörn var canım bende, güzel oyalanıyor, debelendikçe kendi kendini sallıyor. Ama henüz içimde uyumadı. Çok isterim uyusun kendi kendine 🙂
Benim oğlum uyuyor bazen canım. Gerçi babasının yanındayken benden gizli gizli sallıyor mu acaba diyorum 🤔🤔😅 Bu ara daha uzun kalmaya başladı. Önceleri küçük diye çok tutmak istemiyordum. Artık iki ayı geçtik. Yatar vaziyette durmak istemiyor. Ana kucağında etrafı görüyor ya hoşuna gidiyor. İyi ki almışım diyorum.

Kızlar ruhsal durumlariniz nasıl? Ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Sürekli ağlama modunda, alıngan ve gerginim. İlk iki ay daha iyi geçmişti. Geç lohusalık depresyonu falan mı acaba? Yoksa da literatüre ben koyayım 😅 Psikiyatriye gitmek istemiyorum. İlaç verecek. Emzirirken kullanılıyor diyecek. Ama ben vicdan yapacağım. Emzirmeyi bırakmak istemiyorum. İlk çocuğumda yaşadım çünkü. Of bilmiyorum.

Babyjörn muadili bir marka kullanıyorum tcherci Amazon ganimetimdi kendisi.İyi ki diyorum gittiğimiz her yere goturuyoruz.Gündüz uykusunu da onda yapıyor gece de onda uyutup besigine alıyorum.Gun içinde uyanıkken de anakucaginda oyunlar oynuyoruz,kitap okuyoruz.Ayagimla kendimi yormadan hafif sallayabiliyorum oturduğum yerden daha ne olsun 😍

Benim oğlum uyuyor bazen canım. Gerçi babasının yanındayken benden gizli gizli sallıyor mu acaba diyorum 🤔🤔😅 Bu ara daha uzun kalmaya başladı. Önceleri küçük diye çok tutmak istemiyordum. Artık iki ayı geçtik. Yatar vaziyette durmak istemiyor. Ana kucağında etrafı görüyor ya hoşuna gidiyor. İyi ki almışım diyorum.

Nasıl uyuyor kızlar bebeleriniz? Ben çok bekletmiyor muyum acaba yaa 🤨 ne kadar sürede dalıyor?

Nasıl uyuyor kızlar bebeleriniz? Ben çok bekletmiyor muyum acaba yaa 🤨 ne kadar sürede dalıyor?
Bazen gündüz 10 dakikada dalıyor gece uyku saati oluşturmaya çalışıyoruz şuan geçen gece 30 dakika ugrastirigimizi biliyorum.Bebegim 10 haftalık Eger ana kucağından alırken uyanma derdin varsa daldiginda dakika tut 27/28. Dakika da kucağına al pis pislamaya basla yerine götürürken 30. Dakikada derin uykuya geçiyorlar

Bugun Doktor a gittik 2.ay aşılarımızı olduk.
Ağız baloncuk su (mide özsuyu)
Gündüz uykuları hiç yok
Çok iştahlı ve şiddetli yumruk emme (parmak değil)
Kulak çekmesi (özellikle sağ) elleri sürekli yüzünde
Yüzündeki pullanma
Yatağa yatırınca ağlayarak uyanması
Dudak ve dilindeki toplu iğne başı kadar yumru(takip)
Kafa çapı(Bizde bıngıldak erken kapanıyor)
Bunları sordum. Herşey normalmiş.

Ay ben de muadilini gördüm indirimde alıp almamakta kararsız kaldım sizlere sorayım dedim. Alayım ben de madem işe yarıyorsa. En azından evin içinde gittiğim yere götürürüm

Evaante Evaante 0.3 togu sık dokunmuş elastik penye kumaş gibi düşün. 0.5 de bi kalınıdır. O kahveli pozlara da geleceğim birazdan, bebemi bi uyutayım 😅
Bende de 2 togg hm tulumu var. İki üç penyeden oluşuyor gibi. Ben içine girsem üşürüm gibi hissediyorum, üzerine battaniyeyi örtüyorum. Sonra terler hasta olur diye korkup tulumdan çıkarıyorum. Hala yatarken ne örtsem uygun olur kararını veremedim. Her yerde bebekler için özellikle uyurken soğuk kalmanın daha iyi olduğu yazıyor ama ben yorganla yatarken incecik şeyle çocuğu uyutmak garip geliyor 🤦‍♀️
Kızlar ruhsal durumlariniz nasıl? Ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Sürekli ağlama modunda, alıngan ve gerginim. İlk iki ay daha iyi geçmişti. Geç lohusalık depresyonu falan mı acaba? Yoksa da literatüre ben koyayım 😅 Psikiyatriye gitmek istemiyorum. İlaç verecek. Emzirirken kullanılıyor diyecek. Ama ben vicdan yapacağım. Emzirmeyi bırakmak istemiyorum. İlk çocuğumda yaşadım çünkü. Of bilmiyorum.
Ben de aynı Durumdayım. Geceleri zor uyutuyorum, günlerim birbirinin aynı derken bunalıp ağlar halde buluyorum kendimi.

Onun muadili var şu an indirimde ama acaba işe yarar mı bilemediğim için sorayım dedim
Bende de babybjörn var, uyumuyor. Çevreyi görebildiği için çok güzel oyun alanı oluyor, taşımak zorunda kalmadan bebekle ilgilenebiliyorsun.

X