2022 ikiz annesi olacaklar

Kesinlikle katılıyorum, ben de dolaptan korbell çöp kovası aldım mesela yarı fiyatından daha düşük ve çok temizdi. Başka birkaç oyuncak vs. Aldım hepsi gayet iyi çıktı. Çok para vermeye lüzum yok temizliğini sağladıktan sonra,bizler ikiz anneleriyiz masraflar *2 o nedenle burdaki tüm annelere sesleniyorum :)) bişey almadan önce dolap a da göz atın derim. Eşim bana kızıyordu başlarda ,şimdi o bile çöp kovasının fiyatını duyunca iyi yapmışsın dedi :)
aynen ben neler neler aldim ordan hamile kıyafetlerimi bile ordan aldim bir iki kez giyecegim diye parami oraya dökemem diye düşündüm. bu oyuncaklar da biraz öyle en fazla birkac ay oynayacak

O uygulamalar guvenilir gelmiyo bana, bissuru sey okudum. Yillar once bi kere alisveris yapmistim saticinin dedigiyle gelen arasinda fark vardi. Bisey yapamadim durdu oyle kenarda. Letgo dan gidip bakabiljyorum baktirabiliyorum icime sinerse aliyorum yoksa kaliyo, daha iyi gibi
boyle seyler benim basima da geliyor gozardi edebileceğim seylerse ona göre puan veriyorum ama kötü cikarsa iade ediyorum. uygulama hakem oluyor. 2 kez iade ettim param geri yattı. letgo evet kontrol etmek daha iyi benim esim o tür geldi gittilerle uğraşsa keske

Kızlar benim kızın da kafasının arkası yamuk aynı bu şekilde. Doktorumuz dediği için Ege üniversitesinde çocuk beyin cerrahına götürdük hiçbirşey olmaz yatış şeklinden zamanla düzelir dedi. Tomografiye gerek görmedi. Tortikollis de baktırdık ultrason çekildi sorun yokmuş ama bi tarafa meyilli gibi geliyor bana hep kafa yamukluğundan oluyor o da bence sonuçta ağırlık merkezi bir tarafa kayıyor. Ne yaparsam yapayım yine kendi istediği gibi yatıyor çok hareketli olduğu için müdahale edemiyorum. Yeğenimin de kafası çok yamuktu sonradan düzeldi. İnşallah bizimkiler de düzelir. Benim bebişler maalesef kuvözde 43 gün kalınca zaten kafaları bir tuhaf olmuştu geldiklerinde kafa yastığı da kullandık ama yine yamuk oldu. Kozmetik bi problem en azından buna da şükür dermansız dert vermesin allah 🤷🏼‍♀️
beni bir ölçüme yönlendirdiler ona gidecegim haftaya. radyasyon icermiyormus kafasinin yamukluk derecesine bakacaklar ona göre onerilerde bulunacaklarmis.

Kızlar bende eğitici kitap dolu yok ilk kelimeler yok sorular yok hayvanlar birsürü var ama hikaye kitaplarına geçemedim içerikleri saçma sapan olmasın istiyorum araştıracak vakit yok. Onun yerine bir varmış bir yokmuş diye karşıma alıp başlıyorum anlatmaya o kadar hoşlarına gidiyor ki hemen gülmeye başlıyorlar. Kendim konu belirleyip uyduruyorum da uyduruyorum hayvanları konuşturuyorum yardımlaşıyorlar paylaşıyorlar iyilik yapıyorlar dost oluyorlar güzel ne varsa işte hatta bazen de kuantum fiziğinden dünya tarihine ne biliyorsam onları anlatıyorum 😂😂 zaten bana dediler ki beyin gelişimi için farklı kelimeler duymak önemliymiş ve birşeyler anlatırken bize bakmaları gerekiyormuş. Umarım işe yarıyordur 🤗 ek gıdaya da başladık 7 aylıklar ama düzeltilmiş 5 aylıklar. Önce tadımlar yaptık 1-2 haftadır da ne bulursam veriyorum. Bizim doktorumuz pek katı kuralcı değil. 20 çocukta 1 alerji oluyor biz bu ihtimal için bu çocukları yemeyen çocuklar haline getirmeyeceğiz bu çocuklar yemek yiyen çocuklar olacak zaten hayata zor şartlarda başladılar diye çok net bir konuşma yaptı ve ben de ikna oldum. Şuanda çevremdeki bütün çocuklarda neredeyse yeme bozukluğu var bu da demek oluyor ki biyerlerde hata yapılıyor. Neyse uzun lafın kısası şimdiye kadar verdiklerimi sayayım 😅 tattırdıklarım daha fazla çünkü her yediğimizden parmağımla tattırdım neredeyse ama direk yedirdiklerim havuç patates kabak avokado tatlı patates irmikli şeftali. Kesinlikle blender falan kullanmıyorum. Yasak. Bunun dışında taze fasulye bezelye karpuz yoğurt tarhana gibi birkaç şeyi de parmağımla denettim. Bakalım neler olacak denemelere devam ☺️ Doktorumuz bir de anne sütünün bağışıklığa etkisinin bu dönemde azaldığını ve biraz mikroba ihtiyaçları olduğunu söyledi denize sokun insan içine çıkarın dedi onu da deniyoruz bakalım yazlığa geldik inşallah güzel geçer 🤲🏻💙
bu sefer ben de bu yoldan gidiyorum ogluma cok ozenmistim suan inanilmaz yemek secen bir cocuk. kızlara kuralsiz gittim suana kadar yogurt havuc elma yumurta sarisi kayisi peynir tattirdim hepsini yedi sipalar. kaynamış sudan damacana suya gectim kaynatmiyorum. suluklarina da damacanadan koyuyorum. hos ben bunu yapmasam ne olur yerleri yaliyorlar. buldukları her sey ağızlarında. kucaktan kucaga geziyorlar henüz hiç hasta olmadilar insallah olmaz da. insanlari hic yabancılamiyorlar kimseden sakınmadigim icin ona da gidiyorlar buna da. yoldan gecenlere gülüyorlar. bakalim simdilik böyle ama cocuk buyutmek uzun bir mesele önümüzde yillar var. oglum okuluna alisamadi onu geri aldik baska anaokuluna verdik bulmaca gibi şu psikoloji

Kızlar bende eğitici kitap dolu yok ilk kelimeler yok sorular yok hayvanlar birsürü var ama hikaye kitaplarına geçemedim içerikleri saçma sapan olmasın istiyorum araştıracak vakit yok. Onun yerine bir varmış bir yokmuş diye karşıma alıp başlıyorum anlatmaya o kadar hoşlarına gidiyor ki hemen gülmeye başlıyorlar. Kendim konu belirleyip uyduruyorum da uyduruyorum hayvanları konuşturuyorum yardımlaşıyorlar paylaşıyorlar iyilik yapıyorlar dost oluyorlar güzel ne varsa işte hatta bazen de kuantum fiziğinden dünya tarihine ne biliyorsam onları anlatıyorum 😂😂 zaten bana dediler ki beyin gelişimi için farklı kelimeler duymak önemliymiş ve birşeyler anlatırken bize bakmaları gerekiyormuş. Umarım işe yarıyordur 🤗 ek gıdaya da başladık 7 aylıklar ama düzeltilmiş 5 aylıklar. Önce tadımlar yaptık 1-2 haftadır da ne bulursam veriyorum. Bizim doktorumuz pek katı kuralcı değil. 20 çocukta 1 alerji oluyor biz bu ihtimal için bu çocukları yemeyen çocuklar haline getirmeyeceğiz bu çocuklar yemek yiyen çocuklar olacak zaten hayata zor şartlarda başladılar diye çok net bir konuşma yaptı ve ben de ikna oldum. Şuanda çevremdeki bütün çocuklarda neredeyse yeme bozukluğu var bu da demek oluyor ki biyerlerde hata yapılıyor. Neyse uzun lafın kısası şimdiye kadar verdiklerimi sayayım 😅 tattırdıklarım daha fazla çünkü her yediğimizden parmağımla tattırdım neredeyse ama direk yedirdiklerim havuç patates kabak avokado tatlı patates irmikli şeftali. Kesinlikle blender falan kullanmıyorum. Yasak. Bunun dışında taze fasulye bezelye karpuz yoğurt tarhana gibi birkaç şeyi de parmağımla denettim. Bakalım neler olacak denemelere devam ☺️ Doktorumuz bir de anne sütünün bağışıklığa etkisinin bu dönemde azaldığını ve biraz mikroba ihtiyaçları olduğunu söyledi denize sokun insan içine çıkarın dedi onu da deniyoruz bakalım yazlığa geldik inşallah güzel geçer 🤲🏻💙
Sizin doktorunuza bayıldım...içindekilerin tercümanı olmuş 💜

Kesinlikle katılıyorum, ben de dolaptan korbell çöp kovası aldım mesela yarı fiyatından daha düşük ve çok temizdi. Başka birkaç oyuncak vs. Aldım hepsi gayet iyi çıktı. Çok para vermeye lüzum yok temizliğini sağladıktan sonra,bizler ikiz anneleriyiz masraflar *2 o nedenle burdaki tüm annelere sesleniyorum :)) bişey almadan önce dolap a da göz atın derim. Eşim bana kızıyordu başlarda ,şimdi o bile çöp kovasının fiyatını duyunca iyi yapmışsın dedi :)
Ne tur oyuncaklar alıyorsunuz? Ben bez kitaplar aldim. Hic ilgilerini çekmedi. Renkler kitabı bir tek ilgilerini cekti. Bol bol hareketli kitap oneriyorlar aslinda.
Oyuncak olarak neler aldiniz? Ben de bakayım.

Canim cok yararlı bilgiler vermişsin o günlere daha cook var bende ama kesinlikle doktorunun önerilerini dikkate alacağım. Blenderdan geçirmeden nasil veriyorsun? Püre haline mi getiriyorsun? Bir de sen mi yediriyorsun kendilerinin yemesine teşvik mi ediyorsun?

Kızlar merhaba. 6. Ay aşılarımızı olduk bugün. Umarım ateşimiz yükselmez. Kontrolümüzde vardı geçen. Kronolojik 6 ay 2 haftalık,düzeltilmiş 4 ay 6 günlük olduk. Kızım 62 cm 6 kilo. Oğlum 63 cm 6,7 kilo. Doktorumuz ek gıdaya başlamadan önce oturtun ondan sonra başlayın dedi. Destekli oturtmaya başladık bir iki haftaya ek gıdaya başlamayı düşünüyoruz. Covidden dolayı cigerlerimizde birşey çıkmadı şükür. Benimkiler yan yatmaya bayılıyor sanki bir yetişkin gibi yatıyorlar çok tatlı. Gündüz bakımevine vereceğimi söylemiştim vermedim. Annemle biraz ağır konuştum galiba etkili olmuş hemen ertesi günü bilet alın dedi geldi. Tabi psikolojimin iyi olmadığını da anladı en sonunda onunda etkisi var. Daha iyiyim çok şükür. Rabbim darda olan tek bakan tüm annelere yardım etsin gerçekten hem ev hem bebekler çok zor en azından annem bebeklerin yanında duruyor ben evin işlerine bakarken. Yakında işe başlayacağım bakalım hakkımızda hayırlısı
Annesi yaninda olanlara cok özeniyorum. Benim annem maalesef bakmak istemiyor, kayinvalidem yasli. Kısacası yardımcı olacak kimsem yok. Bakici tuttuk, bakici ile birlikte bakiyoruz. Ama ben ise başlayınca bakici tek bakabilir mi bundan pek emin değilim. Evden çalışacağım icin gözümün önünde olacaklar zaten. Ama bakici ile bile her şeye yetişmek mumkun olmuyor.

Masa denemeleri 😂 sıpalar tam oturamıyor daha. ara ara oturtuyorum hoşlarına gidiyor ama çabuk sıkılıyorlar 😂

Eklentiler

• IMG_20220807_080456.jpg
    IMG_20220807_080456.jpg
    123,1 KB · Görüntüleme: 62
Kızlar aldığınız oyuncakları birer tane mi alıyorsunuz yoksa ikişer tane mi? Yani ileriki dönemde kavga durumu olurmu birer tane alacağım malum fiyatlar yüksek

Kizlar bebek spa deneyeniniz var mi? Bebekleri spa'ya götürmek istiyorum. Istanbulda önerebileceğiniz yerler varsa yazar mısınız? Bir de ücretleri ne oluyor
Ben deneyeceğim küçük bebişin 4 kiloya ulaşmasını bekliyorum 4 kilo sınırı var.
Arkadaşım götürmüştü gayet hijyen, güzel de gözüküyor. Blue baby spa, ben ücret bilgisini yazmayayım ama ikiz bebekleriniz olduğunu söyleyince avantajlı bir şeyler sunuyorlar.
Arkadaşımın bebeği gazlı ve uyumayan bir bebekti, ya düzeleceği o güne denk geldi ya da spa çok iyi geldi diyor bakalım.

Kızlar aldığınız oyuncakları birer tane mi alıyorsunuz yoksa ikişer tane mi? Yani ileriki dönemde kavga durumu olurmu birer tane alacağım malum fiyatlar yüksek
Ya ben de yeni alacağım oyuncak. Şu ana kadar klasik çıngıraklarla oynadılar hep ama burada çok öneren olduğu için farklı oyuncaklar bakıyorum. Ama iki tane almak çok zor 😞 İki farklı oyuncak alacaksak birer tane alıp büyüyünce farklı farklı oynayın diyebilir miyiz acaba ben de merak ediyorum

Ne tur oyuncaklar alıyorsunuz? Ben bez kitaplar aldim. Hic ilgilerini çekmedi. Renkler kitabı bir tek ilgilerini cekti. Bol bol hareketli kitap oneriyorlar aslinda.
Oyuncak olarak neler aldiniz? Ben de bakayım.
Tatlım ben eğitici tırtıl,eğitici köpek aldım ama henüz ilgilerini çekmiyor...şu an tek ilgilerini çeken oyun minderine astıklarım bir de zeka kartları...
M mussmutluu canım ben 1 er tane alıyorum ama bakalım ilerde ne olacak..süreç belirleyecek sayıyı

Ya kızlar köpekcik, köpekciğin dünyası ve aktivite masası alacağım dolaptan aynı kişiden. Havale ile alırsam daha uyguna vereceğini söyledi. Bu şekilde alan var mı guvenebilir miyim bilemedim

Kucakta azar azar oturtuyodum aslinda ama pek sevmediler gibi geldi bebeyatmaz alayim diyorum arastiriyorum, olmazsa bi tane alirim simdilik.destekli oturmaya iyi olur. Bazen kahvaltilarda salatalik biber falan yalatiyorum tepkilerini gormek icin. Biberi bi kere yaladilar bi daha da acmadilar agizlarini 🤣 ek gida da zorlanacaz gibi
Bugun aldim ben de bebeyatmaz, kargoda; bakalim gorecegiz 🤷‍♀️

destekli oturabilir pozisyona gelince bir tanesi, onu koymaya başladım. içine koyduğunda yığılmayacak cocuk oyuncaklara uzanacak ayaklaariyla zip zip yapacak. diğer kizim içinde yigiliyordu onu daha gec koydum. birini 4 bucuk ayda öbürünü 5 ay 5 gunlukken falan diyebiliriz ama 5 aylik koydugum kizimi hala daha uzun süre tutmuyorum rahatsiz oldugunu belli ettigi an aliyorum. kardeşine göre daha güçsüz. kaba motor becerilerinin arasinda en az 1 ay fark var 😐 geç koydugum kizim ayaklarini güzel basiyor düz basiyor. erken koydugum güçlü kizim ayakucunda basiyor baya kuvvetli oynuyor içinde. babyhope marka bendeki. ikinci el aldim işim bitince de saticam baya büyük yer kaplıyor. kitabi bilgi 6 aydan sonra koyulur diyor ama ben bebekten bebege fark oldugunu düşünüyorum. buyuk cocugumu 6. ayda da koyamazdim o daha da geriden geliyordu
sulugu kulplu wee baby aldim e bebekte ne gelirse elime. sulugun da cesitleri var onu da biberon gibi begendirmek lazim ağızlarına. simdilik sevdiler gibi insallah artar tuketimleri az su iciyorlar bence bezlerdeki cişler koyu sarı
Benimde bebeklerim aynı şekilde birinin gelişimi epey onde. Emekliyor 4 aylik basladi. Doktor kontrolde sok oldu. Odanın bir köşesinden diğerine gidiyor 20 dk falan sürüyor ama çok hırslı bir çocuk. Kardeşinin dünya umrunda değil. Nasıl bir zip zup kullanıyorsun atman mümkün mü acaba baktım ama karar veremedim.
Biz daha su vermiyoruz bende 1 ay sonra yavastan tadimlara baslayacagim bes bucukta falan
Ben tek alıyorum. Psikolojik acıdan da paylaşmayı öğrenirler diye düşünüyorum.
Oyun matı alan arkadaşlar önereceğiniz bir ürün var mı? Çok farklı fiyatlı olanlar var. O kadar vermeye değer mi ya da uzun soluklu kullanılıyor mu?
Ben dophia diye bir marka aldım memnunum. Istersen fotolarını atayım. Unigo replikasi gibi bisey. Unigo fiyatları çok uçuk veremedim o kadar. Tabi o kadar kaliteli degil ama 1 aydir kullaniyorum gayet memnunum. Yakın da havuz var sürekli su geliyor şişme falan olmuyor. Kalın bebekler düşse acımaz canları. Incia organik dezenfektan aldım onunla hemen siliyorum üstünü gun de üç beş kere en azından bebeler temiz yerde oynuyorm

Ya kızlar köpekcik, köpekciğin dünyası ve aktivite masası alacağım dolaptan aynı kişiden. Havale ile alırsam daha uyguna vereceğini söyledi. Bu şekilde alan var mı guvenebilir miyim bilemedim
Ben o sekilde birsey aldim ama kisisine bagli. Gondermezse gider paraniz. Gardrops uzerinden komisyon kesilmiyormus isterseniz oradan satabilir.

X