• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Doktorum Barış Buke aşırı memnunum perinatolog olarak sende Izmirdeydin sanırım. Kesinlikle tavsiye edeceğim bir doktor. Medical park ile bizimde anlaşmamız var doğum orada olursa olmadi sadece doktor parasını ekstra veririm diye düşündüm tabi sigorta ile ayrıntıları görüşmem lazım sanırım. Kilo farkı benimkilerde de var kuzum ama doktor sorun etmedi. Serviksin su an kac olmus ?
Ptesi gitmiştim kilo farkı 100 gram olmuş 20 grama kadar düşmüştü yine ara açılmış. Oğlan daha iri olsa normal dicem de kız olunca tuhaf geliyor. Yarın haber veririm sana da 🤗 serviks 2 haftada 32den 21 mmye düşmüş aslında kötü hissetmiyorum yani doğuracakmışım gibi altta bir baskı yok ama kısa sonuçta bu hafta vajinal progestan kullandım ek olarak ve yattım inşallah artmıştır perinatolog da baksın bakalım ne diyecek. Allahtan 29 haftayı dolduruyorum yine içim biraz daha rahat çok kötü hissetmediğim için ve burada kısalıp sonra uzayan çok oldu belki bana da öyle olur 🙏🏻☺️

Ya kızlar bebeklerin önde gitmeleri ile ilgili şöyle birşey soyliycem perinatolog bir buçuk hafta önde olmalarına şaşırmıştı sonra kaçıncı gün embriyosu olduğunu sormuştu. Benimkiler 5. Gün embriyosu 5 günlük gelişim de ordan var yani. 20 şubat olan olası doğum tarihini 13 şubat a çekti mesela. Yani laboratuarda da 5 günlük bir gelişim var. Ben buyuzden bir haftalık önde olmayı tam olmasi gerek gun olarak bakıyorum.

Canim içimi rahatlatan bir mesaj oldu bu suan bazen doktordan daha önemli yaşananlar la konuşmak bende yaptırayım Allah izin verirse
Ciğer geliştirici 2 doz oldum ben canım geçen hafta hiçbir etki hissetmedim. Iyi ya da kötü. Normal herzamanki gibiyim bebeklerin hareketinde azalma bile olmadı.bir kaç hafta gidiyor etkisi sanırım. Doğum olmazsa sonrasında yine gerekirse yine olurum. 36 37 de doğup da sırf ciğeri gelişmediği için kUvöze girenler oluyor. Tek çare ciğer geliştirici iğne bu durumda.

Corasprin 100 luk kullanıyorum şuan sadece iğne falan yok
Oksapar pıhtılaşma olmamasına rağmen kullandım ben. Doğuma kadar da kullanıcam. Doktoruna bir sorarsın istersen. Coraspini belli bir zamandan sonra bıraktırıyorlar ama oksapar ı bıraktırmıyor. Kan akışı beslenmede çok önemli diye

Oksapar pıhtılaşma olmamasına rağmen kullandım ben. Doğuma kadar da kullanıcam. Doktoruna bir sorarsın istersen. Coraspini belli bir zamandan sonra bıraktırıyorlar ama oksapar ı bıraktırmıyor. Kan akışı beslenmede çok önemli diye
Yaa yarın tekrar sorucam. Kaclik kullandiniz

uyku seti almayacagim çünkü bebek dogdugunda yorgan da kullanmiyor yastik da. kenar korumasina da gerek yok 7-8 ay.
ikinci cocugum oldugu icin bazi seylere heves etmiyorum sadece ihtiyac duyarsam alıyorum 🙈 mesela oglum 3 bucuk yasinda hic yorgan battaniye kullanmadı hep uyku tulumu ile yattı . uyku seti ile gelen kucuk yastiklari da hic kullanmadık 2 yaşa doğru buyuk ince yastikla başladık. simdilik kenarlari lastikli carsaf diktiricem
Ben hiç bu acıdan düşünmemiştim tabi tecrube olunca çok farklı oluyor. Bana şu lazım diyorlar alıyorum bilmeidgim için 🙈 zaten bende kesinlikle örtmem bebek ölümlerine yol açabiliyormuş örtmek allah korusun. Bende uyku tulumu düşünüyorum. Size onu da sorayim doğunca hemen almak lazim mi uyku tulumu ne tavsiye edersiniz?
30 lu haftalara girdigimizde hastane cantasi yaparsam yeter diye dusunuyorum. Korkuyorum almaya 🙈
Vallahi bende korkarak alıyorum hep sorma 😔
KiEn dogru ölcumu vajinal olcum veriyormus. Benimde karindan bakti iyi dedi ama vajinal baksa az cikardi. Ayrintili ultrasona henuz girmedim belki o zmn daha net seyler soylenir
Bence şüphelendiği bi durum olsa vajinal bakardı zaten. Çok aşırı fark olmaz benim karından 4,8di vajinal de 4,5 olctu mesela.
Evet canım ben de izmirdeyim konuşmuştuk ondan sordum ☺️ Barış bükeyi duymuştum canım iyi bir doktormuş ben de yeşim bülbüle gidiyorum perinatolog olarak çok tatlıydı ama asıl doktorum medicalde çok da seviyorum doğumu o yapıcak bir aksilik olmazsa inşallah 🤗 sen de dediğin gibi yapacaksan devam et bence de güvendiğin biri olsun hastaneyi sigorta karşılar hafifler masraflar. Ablam öyle yapmıştı sigorta hastaneyi karşıladı doktora ayrı ödeme yaptı. Olabiliyor yani sen yine sorarsın 👍🏻
Yesim Bulbul'e de bir arkadaşım gitmişti gerçekten çok memnundu o da. Medicalin odalari vs de guzel ben personelinide begeniyorum. Ayri emzirme hemsiresi falan da var. O yuzden dogumu orada istiyorum.
Ptesi gitmiştim kilo farkı 100 gram olmuş 20 grama kadar düşmüştü yine ara açılmış. Oğlan daha iri olsa normal dicem de kız olunca tuhaf geliyor. Yarın haber veririm sana da 🤗 serviks 2 haftada 32den 21 mmye düşmüş aslında kötü hissetmiyorum yani doğuracakmışım gibi altta bir baskı yok ama kısa sonuçta bu hafta vajinal progestan kullandım ek olarak ve yattım inşallah artmıştır perinatolog da baksın bakalım ne diyecek. Allahtan 29 haftayı dolduruyorum yine içim biraz daha rahat çok kötü hissetmediğim için ve burada kısalıp sonra uzayan çok oldu belki bana da öyle olur 🙏🏻☺️
Benimkiler zaten küçük ona rağmen 15 gram falan var. Aka doktorum hep soyle diyor onlar iki farkli birey ikisi de normal sinirlar icerisinde olursa kilo farkinin onemi yok. Sende korkma. Serviks uzunlugunun ilerleyen haftalarda dusmesi de normalmis zaten korkma sadece dikkatli davran tabi ki zarar gelmez.
Ya kızlar bebeklerin önde gitmeleri ile ilgili şöyle birşey soyliycem perinatolog bir buçuk hafta önde olmalarına şaşırmıştı sonra kaçıncı gün embriyosu olduğunu sormuştu. Benimkiler 5. Gün embriyosu 5 günlük gelişim de ordan var yani. 20 şubat olan olası doğum tarihini 13 şubat a çekti mesela. Yani laboratuarda da 5 günlük bir gelişim var. Ben buyuzden bir haftalık önde olmayı tam olmasi gerek gun olarak bakıyorum.
Benim duzeltilmisti zaten ilk basta. Öne çekmişti doktorum. Ona rağmen önde çıkıyor biraz beni tedirgin ediyor inşallah şeker çıkmaz ondan gerçekten korkuyorum

Aranıza yeni katıldım bugün iki kesem olduğunu öğrendim. Bende pihtilasma var merak ediyorum pihtilasma olup ikizi olan var mi
Hayırlısı olsun insallah. Benim 3 genimde pıhtılaşma varm oksapar 6000lik ve coraspin kullanıyorum. Bir sorun yaşamadım çok şükür. Igneleri kullandığın sürece sorun olmaz zaten doktorun gerekli açıklamayı yapar korkma.

Kuzum bu arada sen bıraktın mı coraspini ? Galiba 32de kesiyorlarmış ben öyle duymuştum

Ben hiç bu acıdan düşünmemiştim tabi tecrube olunca çok farklı oluyor. Bana şu lazım diyorlar alıyorum bilmeidgim için 🙈 zaten bende kesinlikle örtmem bebek ölümlerine yol açabiliyormuş örtmek allah korusun. Bende uyku tulumu düşünüyorum. Size onu da sorayim doğunca hemen almak lazim mi uyku tulumu ne tavsiye edersiniz?

Vallahi bende korkarak alıyorum hep sorma 😔

Bence şüphelendiği bi durum olsa vajinal bakardı zaten. Çok aşırı fark olmaz benim karından 4,8di vajinal de 4,5 olctu mesela.

Yesim Bulbul'e de bir arkadaşım gitmişti gerçekten çok memnundu o da. Medicalin odalari vs de guzel ben personelinide begeniyorum. Ayri emzirme hemsiresi falan da var. O yuzden dogumu orada istiyorum.

Benimkiler zaten küçük ona rağmen 15 gram falan var. Aka doktorum hep soyle diyor onlar iki farkli birey ikisi de normal sinirlar icerisinde olursa kilo farkinin onemi yok. Sende korkma. Serviks uzunlugunun ilerleyen haftalarda dusmesi de normalmis zaten korkma sadece dikkatli davran tabi ki zarar gelmez.

Benim duzeltilmisti zaten ilk basta. Öne çekmişti doktorum. Ona rağmen önde çıkıyor biraz beni tedirgin ediyor inşallah şeker çıkmaz ondan gerçekten korkuyorum
Bir kaç gün daha önden çıkıyorlar benimkiler de şeker de sınırda çıkmıştı. Dikkat etmiyorum ben de dedemin ölçüm cihazi var ben de ölçeyim bakayım ben de korktum şimdi.

Bir kaç gün daha önden çıkıyorlar benimkiler de şeker de sınırda çıkmıştı. Dikkat etmiyorum ben de dedemin ölçüm cihazi var ben de ölçeyim bakayım ben de korktum şimdi.
Yüklemede sorun olmadıysa olmaz diyorlar bence sen korkma hiç. Bende dikkat etmiyorum gerçekten hiç hata yapıyorum sanırım.
Coraspini çok önceden bıraktım 10 küsür haftalar da kanamam olmuştu o zaman bıraktırdı bir daha da kullanmadım. Oksapar devam
Ben daha devam ediyorum da merak ettim tahmini ne zaman keserim diye 😊

Yüklemede sorun olmadıysa olmaz diyorlar bence sen korkma hiç. Bende dikkat etmiyorum gerçekten hiç hata yapıyorum sanırım.

Ben daha devam ediyorum da merak ettim tahmini ne zaman keserim diye 😊
Şeker yüksek olursa sulari fazla olur gibi birşey okumuştum suyu normal deyince iyi tamam birşey yok diyorum kendi kendime. Ama gerçekten çok yiyorum Kim bilir kaç kilo oldum tartılmadım da. Midem şişiyor reflü patlıyor hala yiyorum. Yemek yemekten başka mutlu olduğum birşey yok 🙈 psikolojiler pek iyi değil 🤷‍♀️

Back