• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Kızlar herkese merhaba 💜
Benimde dün kontrolüm vardı oncelikle çok şükür ki bebekler iyi. Biraz önce gidiyorlarmış bu yüzden doktor şeker yuklemesini 24+0 da yaptır dedi beni biraz endişelendirdi. Çünkü yememe içmeme bebekler kilo aldın diye özel bisey yapmıyorum rutinime devam ediyorum. 55 Kilo ile hamile kalmıştım 64 olmuşum sanırım bende biraz önde gidiyorum 🙈😂
Onun haricinde serviks uzunlugu guzel, aciklik falan yok umarim boyle gideriz.
Ilaclari kesilen arkadaşlar vardı bende keser belki doktorum demistim ama progesteron ve pruloton depot doğuma kadar devam dedi. Kan sulandırıcılar zaten devam. Bunlara ek içinde kalsiyum,magnezyum,çinko, d vitamini olan bir takviye, demir hapı ve ekstra multivitamin kullanıyordum. Saç dokulmelerim cok artmıştı o yüzden dil alti b12 ekledi.
Son olarak biliyorsunuz perinatolog benim doktorum 800 tl idi ücreti ama yeni yıldan sonra 1000 tl olacakmış. Tabi doğum ücretleri de artıyor. Bu biraz canımı sıkıyor ama son dakika da doktor değiştirmek akıllıca mi bilmiyorum, siz olsanız napardiniz?
Bana da aynısını dedi canim o dönemde hatta korkuttu baya şeker vardir falan diye korkma ama bise çıkmıyor inşallah cikmaz da sende onun dışında doktor için şöyle ki benm doktorum da cok beni evhamlandirdi stres korku oldu bende o yüzden bende dedim değiştirsem falan diye de değiştirmedim başka doktor yok kaldığım şehirde o yüzden devam ediyorum mecburen hem baştan beri o baktı diye

Kızlar herkese merhaba 💜
Benimde dün kontrolüm vardı oncelikle çok şükür ki bebekler iyi. Biraz önce gidiyorlarmış bu yüzden doktor şeker yuklemesini 24+0 da yaptır dedi beni biraz endişelendirdi. Çünkü yememe içmeme bebekler kilo aldın diye özel bisey yapmıyorum rutinime devam ediyorum. 55 Kilo ile hamile kalmıştım 64 olmuşum sanırım bende biraz önde gidiyorum 🙈😂
Ilaclari kesilen arkadaşlar vardı bende keser belki doktorum demistim ama progesteron ve pruloton depot doğuma kadar devam dedi. Kan sulandırıcılar zaten devam. Bunlara ek içinde kalsiyum,magnezyum,çinko, d vitamini olan bir takviye, demir hapı ve ekstra multivitamin kullanıyordum. Saç dokulmelerim cok artmıştı o yüzden dil alti b12 ekledi.
Son olarak biliyorsunuz perinatolog benim doktorum 800 tl idi ücreti ama yeni yıldan sonra 1000 tl olacakmış. Tabi doğum ücretleri de artıyor. Bu biraz canımı sıkıyor ama son dakika da doktor değiştirmek akıllıca mi bilmiyorum, siz olsanız napardiniz?
Canim benim gozun aydin bebeklerin iyi olmasina sevindim. Önde gitmeleri de genetik olabilir. Simdiye kadar hep mi öndelerdi yoksa bu hafta mi oyle cikti. Bende freni patlamis kamyon gibi kilo almaya son surat devam ediyor.ozellikle aksam yedigim icin oluyor hata mi da biliyorum :( serviks uzunlugunu karindan mi olcuyor vajinal mi. Doktorunu degistirme bence. Bastan beri takibini yapiyor,herseyini biliyor. Yeni bi doktora sifirdan kendini anlatmak cok zor. Zaten butun dogum ve muayene ucretlerine zam gelecektir. Oda takimi falan almissin orda kârdasin 🤭 benim alinmis bi çopum bile yok henuz

Canım karnım baya sertleşiyordu yürütmekte zorlanıyordum sağlık ocağında doktor magvitalden dolayı dedi aslında ona.. öylesine bi acile gittim her şey normaldi idrarda enfeksiyon var dedi öyle bi belirtim yoktu yani
Monurol tek kullanımlık şase işe yaradı mı? Daha da tekrar etmedi değil mi? Bende de başlamış enfeksiyon, dün gece monurol içtim şuan için bir değişiklik hissetmiyorum. Elma sirkesini arada salataya koyuyordum, bu hafta her hafta kahvaltıdan sonra 1yemek kaşığına yakın içeceğim. Bir umut işe yarar belki.

Bana da aynısını dedi canim o dönemde hatta korkuttu baya şeker vardir falan diye korkma ama bise çıkmıyor inşallah cikmaz da sende onun dışında doktor için şöyle ki benm doktorum da cok beni evhamlandirdi stres korku oldu bende o yüzden bende dedim değiştirsem falan diye de değiştirmedim başka doktor yok kaldığım şehirde o yüzden devam ediyorum mecburen hem baştan beri o baktı diye
Evet hatırlıyorum hatta sana kilolu olurlarsa erken doğabilirler de demişti. inşallah ikimizde oyle bir sorun ile.karsilasmayiz. senin de kontrolun vardi normale donmusler mi hala ondeler mi? Bir de seker yüklemesini yaptırdın mi sende?
Canim benim gozun aydin bebeklerin iyi olmasina sevindim. Önde gitmeleri de genetik olabilir. Simdiye kadar hep mi öndelerdi yoksa bu hafta mi oyle cikti. Bende freni patlamis kamyon gibi kilo almaya son surat devam ediyor.ozellikle aksam yedigim icin oluyor hata mi da biliyorum :KK43: serviks uzunlugunu karindan mi olcuyor vajinal mi. Doktorunu degistirme bence. Bastan beri takibini yapiyor,herseyini biliyor. Yeni bi doktora sifirdan kendini anlatmak cok zor. Zaten butun dogum ve muayene ucretlerine zam gelecektir. Oda takimi falan almissin orda kârdasin 🤭 benim alinmis bi çopum bile yok henuz
Yok hiç önde değildiler kuzum ilk defa öne geçmişler o beni biraz tedirgin etti. Kilo konusunda bende çok fenayım bir de evde kaldık sanırım ondan oldu vücut hareketsiz kalmaya alışık değil ki. Evet değiştirmek galiba çok doğru bir karar değil. Sen ne zaman başlayacaksın alışverişe?

Kızlar herkese merhaba 💜
Maşşallah canım çok sevindim hep böyle sağlıkla devam etsin 🤲🏻🤗💙 bence maddi durumun elveriyorsa değiştirme heryer artacak zaten. Kime gidiyordun sen? Bir tek özel muaynehaneye gidince doğum masrafı çok artıyor hastane ayrı doktor ayrı para alıyor. Onu da düşün istersen o da artacaktır. Ben mesela sigortam özel doktoru karşılamasına rağmen normalde medical parka kadın doğuma gidiyorum sadece 20.hafta detaylıda perinatologa gitmiştim yarın da rahim ağzı uzunluğum kısalmış bir de oğlumun kilosu daha düşük o yüzden gidicem. 29.hafta gitmiş oluyorum yani. Perinatolog da öyle demişti sürekli bana gelmene gerek yok diye. Riskli bir durumum yoktu çünkü. O şekilde de yapabilirsin ☺️

Canim içimi rahatlatan bir mesaj oldu bu suan bazen doktordan daha önemli yaşananlar la konuşmak bende yaptırayım Allah izin verirse
Ne mutlu bana icini rahatlatabildiysem canim benim 💚 Dr yapalim dedigi an hic dusunme yaptir canim benim sonucta ikizler bence zarardan cok mutlaka faydalari olur ins 🥰🤗

K Kapikulpu canim ciger gelistiriciyi sormussun yan etkisi falan diye ilac kortizonlu ilac onun yan etkileride belli ama bence bebegin dogdugunda cigerinin gelismemis olmasi kadar yan etkili degildir ben suana kadar 3 doz vuruldum sorunlarim var ve her dogum yapma ihtimalim oldugundan dr yaptirdi en azindan dogunca avantajim olur dedik dr yapalim derse cekinmeden yaptir bence canim cunku cigeri gelismeyen bebegin dogmasi daha zor ve sunuda diyeyim hastanedeyim ikizlere hamile kadin dogum yapti 37 haftalik bir bebegin cigeri gelismemis kuvoze aldilar yani ben anladim ki hafta da onemli degil yeterki bebekler dogduklarinda herseyi tam ve sapa saglam dogsunlar ins hepimizin de dogumu ve bebislerin durumu boyle olur 🤲🏻💚🤗

O 37.haftaya kadar gelişim geriliği vs tarzi hiç belirti vermemiş mi acaba? Her şey yolunda giderken ciğerleri mi tek sorunlu çıkmış? Bilgi alirsan bizi de aydınlat lütfen.

Ayy maşşallah maşşallah ne güzel olur 🤗💙 hayırlısı olsun canım sağlıkla kavuş bebişlerine 🙏🏻

Hiç sevmiyorum hiç ablam çok sever tam zıtız 😂 ben de bitsin diye erkenden başladım ilk bir kaç şeyde heves ettim sonra yeter yaa ne çok şey var demeye başladım 😅 çok şükür hallettik şu oda da gelseydi iyiydi hava nemli ve soğuk cilası zor kuruyormuş bu hafta gelicek inşallah 😬 şu internetten alışveriş çok iyi oldu ama gidip almaya kalksak kesin daha pahalı olurdu ve mahvolurduk ordan oraya
Oğlanın bebek odasını saklamıştım 🙈 onu kurdurdum foto atarım. Iyi ki saklamışım. Eşim taşırken biraz söylendi keşke yeni alsaydık adamlar getirseydi falan diye tembel :) daha zaman var kurur canım valla yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik 🙏

Maşşallah canım çok sevindim hep böyle sağlıkla devam etsin 🤲🏻🤗💙 bence maddi durumun elveriyorsa değiştirme heryer artacak zaten. Kime gidiyordun sen? Bir tek özel muaynehaneye gidince doğum masrafı çok artıyor hastane ayrı doktor ayrı para alıyor. Onu da düşün istersen o da artacaktır. Ben mesela sigortam özel doktoru karşılamasına rağmen normalde medical parka kadın doğuma gidiyorum sadece 20.hafta detaylıda perinatologa gitmiştim yarın da rahim ağzı uzunluğum kısalmış bir de oğlumun kilosu daha düşük o yüzden gidicem. 29.hafta gitmiş oluyorum yani. Perinatolog da öyle demişti sürekli bana gelmene gerek yok diye. Riskli bir durumum yoktu çünkü. O şekilde de yapabilirsin ☺️
Doktorum Barış Buke aşırı memnunum perinatolog olarak sende Izmirdeydin sanırım. Kesinlikle tavsiye edeceğim bir doktor. Medical park ile bizimde anlaşmamız var doğum orada olursa olmadi sadece doktor parasını ekstra veririm diye düşündüm tabi sigorta ile ayrıntıları görüşmem lazım sanırım. Kilo farkı benimkilerde de var kuzum ama doktor sorun etmedi. Serviksin su an kac olmus ?

B Birumuttu Kuzum bu arada diger soruna cevap vermemisim. Eğer karından görebilirse karından ölçüyor. Ama dün oğlanın kafası kapatmıştı ölçemedi vajinal ölçtü.

O 37.haftaya kadar gelişim geriliği vs tarzi hiç belirti vermemiş mi acaba? Her şey yolunda giderken ciğerleri mi tek sorunlu çıkmış? Bilgi alirsan bizi de aydınlat lütfen.
Kuzum biri kiz biri erkekmis erkek bebekler ciger gelisimini daha gec tamamliyormus kizlara gore ve dr ult anlasilan bir durum gormemis bazen dogunca kendi nefes alip vermesiyle anlasiliyormus ama tabi suada var gene ne olursa olsun 37 haftada dogdugu icin dr kuvozde toparlanmasi cabuk olur dedi gene anne karninda kalmak hep avantajdir sonucta bence ama dr ciger gelistirici vuralim derse vurdurun bence zararindan cok faydasini goruruz mutlaka 😊

Kuzum biri kiz biri erkekmis erkek bebekler ciger gelisimini daha gec tamamliyormus kizlara gore ve dr ult anlasilan bir durum gormemis bazen dogunca kendi nefes alip vermesiyle anlasiliyormus ama tabi suada var gene ne olursa olsun 37 haftada dogdugu icin dr kuvozde toparlanmasi cabuk olur dedi gene anne karninda kalmak hep avantajdir sonucta bence ama dr ciger gelistirici vuralim derse vurdurun bence zararindan cok faydasini goruruz mutlaka 😊
Gelisim geriligi yokmus ama haftasina gore kilolari azmis bide nefes alip vermesi zormus ondan kuvoze aldik dediler ama sonucta bi 30 gun kalmaz maksimum bir hafta kalir dediler oda birseydir sanirim ins hic degil bizimkilerde alinsa ben en fazla 15 gun kalsin ciksinlar oyle bir zamanda dogumum olsum diyorum 30 veya 60 gun onlardan uzak kalmak cok zor olur tahminimce rabbim hepimize guzel zamanlarda dogum nasip etsin ins 🤲🏻💚

Gelisim geriligi yokmus ama haftasina gore kilolari azmis bide nefes alip vermesi zormus ondan kuvoze aldik dediler ama sonucta bi 30 gun kalmaz maksimum bir hafta kalir dediler oda birseydir sanirim ins hic degil bizimkilerde alinsa ben en fazla 15 gun kalsin ciksinlar oyle bir zamanda dogumum olsum diyorum 30 veya 60 gun onlardan uzak kalmak cok zor olur tahminimce rabbim hepimize guzel zamanlarda dogum nasip etsin ins 🤲🏻💚
1hafta çok çok iyi, 15gun kalsalar bile rahat. Hangi haftada doğsalar 2haftayi geçmez acaba kuvezde kalmaları. Burda aramızda hiç kilosu haftasından az gelen yok masallah.

Benim çilek mobilyaydı kuzum. Benim de cuma günü kurulum oldu çok memnun kaldım. Yatağın içini bende yataş aldım güzel gibi görünüyor şu anlık💜 şimdi uyku seti bakıyorum sen aldın mı 😊
uyku seti almayacagim çünkü bebek dogdugunda yorgan da kullanmiyor yastik da. kenar korumasina da gerek yok 7-8 ay.
ikinci cocugum oldugu icin bazi seylere heves etmiyorum sadece ihtiyac duyarsam alıyorum 🙈 mesela oglum 3 bucuk yasinda hic yorgan battaniye kullanmadı hep uyku tulumu ile yattı . uyku seti ile gelen kucuk yastiklari da hic kullanmadık 2 yaşa doğru buyuk ince yastikla başladık. simdilik kenarlari lastikli carsaf diktiricem

Günaydın kızlar. Benden daha ileri haftalarda olan hamişler sorum size. Hep sol tarafınıza mı yatıyorsunuz. Yatma işini nasıl yapıyorsunuz 😂 ben bir türlü beceremiyorum da. gece farkında olmadan sırt üstü buluyorum kendimi. Sağ tarafta daha rahatım. Sola yatmak beni rahatsız ediyor. Doktorum 28 den sonra hep sola yat demişti nasıl olacak bilmiyorum kendimi yatağa bağlayacam en son🤦
ne tarafima rahat edebiliyorsam oyle yatiyorum kisa sure sonra zaten dönmem gerekiyor orasi da rahatsiz oldugu icin 🙄

Evet hatırlıyorum hatta sana kilolu olurlarsa erken doğabilirler de demişti. inşallah ikimizde oyle bir sorun ile.karsilasmayiz. senin de kontrolun vardi normale donmusler mi hala ondeler mi? Bir de seker yüklemesini yaptırdın mi sende?

Yok hiç önde değildiler kuzum ilk defa öne geçmişler o beni biraz tedirgin etti. Kilo konusunda bende çok fenayım bir de evde kaldık sanırım ondan oldu vücut hareketsiz kalmaya alışık değil ki. Evet değiştirmek galiba çok doğru bir karar değil. Sen ne zaman başlayacaksın alışverişe?
30 lu haftalara girdigimizde hastane cantasi yaparsam yeter diye dusunuyorum. Korkuyorum almaya 🙈

B Birumuttu Kuzum bu arada diger soruna cevap vermemisim. Eğer karından görebilirse karından ölçüyor. Ama dün oğlanın kafası kapatmıştı ölçemedi vajinal ölçtü.
En dogru ölcumu vajinal olcum veriyormus. Benimde karindan bakti iyi dedi ama vajinal baksa az cikardi. Ayrintili ultrasona henuz girmedim belki o zmn daha net seyler soylenir

Doktorum Barış Buke aşırı memnunum perinatolog olarak sende Izmirdeydin sanırım. Kesinlikle tavsiye edeceğim bir doktor. Medical park ile bizimde anlaşmamız var doğum orada olursa olmadi sadece doktor parasını ekstra veririm diye düşündüm tabi sigorta ile ayrıntıları görüşmem lazım sanırım. Kilo farkı benimkilerde de var kuzum ama doktor sorun etmedi. Serviksin su an kac olmus ?
Evet canım ben de izmirdeyim konuşmuştuk ondan sordum ☺️ Barış bükeyi duymuştum canım iyi bir doktormuş ben de yeşim bülbüle gidiyorum perinatolog olarak çok tatlıydı ama asıl doktorum medicalde çok da seviyorum doğumu o yapıcak bir aksilik olmazsa inşallah 🤗 sen de dediğin gibi yapacaksan devam et bence de güvendiğin biri olsun hastaneyi sigorta karşılar hafifler masraflar. Ablam öyle yapmıştı sigorta hastaneyi karşıladı doktora ayrı ödeme yaptı. Olabiliyor yani sen yine sorarsın 👍🏻

Back