• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Merhaba kızlar. Kaşıntılardan sonra yaraların son durumu bu şekilde. Sabah kalkınca çektim kıyafetin izide çıkmış 🤦 hastalığın adı gebeliğin polimorfik erüpsiyonu. Etrafımda ne duydum ne gördüm. Tedavisi yokmuş. Doğumla birlikte geçiyormuş doğuma kadar bu derdi çekecekmişim. Kaşınmasa çekecem ya da yara olmasa sadece kaşınsa. Kaşımamaya çalışıyorum artık. Bebişlerime bir zararı yokmuş önemli olan da bu. Bu zamana kadar hamileliğim çok kolay geçmişti bazen hamile değilmişim gibi bile hissediyordum amaaaa işte bilmediğim duymadığım bir derde düştüm. Allah daha beterinden korusun ne diyelim.
Aa ilk defa duydum gebelik kolestazini duymuştum da bunu bilmiyordum.rabbim şifa versin çoğu gitti azı kaldı inşallah 🤲

Merhaba canimmm. Bende göğsen hocanın hastasiyim. Kontrollere kendisinde mi devam ettiniz acaba ? Baska birinde mi takiplisiniz😊
Ocak ayından beri göğşen hoca ile devam ediyoruz. Gebe kalmam onun elinden. Gebeligimi de takip ediyor, başka hiçbir hekime gorunmedim dogrusu onunla tanıştıktan sonra. Güvenim tam. Sadece dogum paketi almadim cok kafama yatmadı. Sanırım herkesi de takip etmiyor gebelik takibinde seçicilik yapıyor diye anladım ben bazı konuşmalardan.

Ocak ayından beri göğşen hoca ile devam ediyoruz. Gebe kalmam onun elinden. Gebeligimi de takip ediyor, başka hiçbir hekime gorunmedim dogrusu onunla tanıştıktan sonra. Güvenim tam. Sadece dogum paketi almadim cok kafama yatmadı. Sanırım herkesi de takip etmiyor gebelik takibinde seçicilik yapıyor diye anladım ben bazı konuşmalardan.
Sadece ikiz gebelikleri takip ediyormus :) bende görüştüm ama bana yinede sunu söyledi. Ben cok yoğunum acil bir durumda ulasamayabilirsiniz , takipte olduğun yinede bir doktor olsun. Onun disinda takibi ve doğumu yapariz dedi. Benimde bebislerim göğsen hocanin elinden:) dogum fiyati aldin mi ?
Göğsen hoca haricinde baska doktorlar kafama yatmiyor, güvenemiyorum bi türlü.

her yerim ağrıyor dün gece sıkıntıdan agridan uyuyamadim. bir ara dalmisim kötü rüya gördüm gebelikle ilgili uyandim. yattigim yerde bile agri cekiyorum artik

Bilincaltimizdan kaynaklı ben de hep o tarz kabuslar görüyorum. 27.haftaya geçmişsin az kaldı 28i gördün mü stresin de azalır. Sonraki geçen her hafta artık kısmet..

Sadece ikiz gebelikleri takip ediyormus :) bende görüştüm ama bana yinede sunu söyledi. Ben cok yoğunum acil bir durumda ulasamayabilirsiniz , takipte olduğun yinede bir doktor olsun. Onun disinda takibi ve doğumu yapariz dedi. Benimde bebislerim göğsen hocanin elinden:) dogum fiyati aldin mi ?
Göğsen hoca haricinde baska doktorlar kafama yatmiyor, güvenemiyorum bi türlü.
Canim dogum paketi 14500 idi. Ama 14 muayene içinde. Bizim ikiz olduğu icin 14ten fazla muayenemiz oluyor, paketi aşarım diye ekstra odemektense parça parça gittikçe ödemek daha mantıklı geldi. Benim ilk gebeligim yolunda idi, 39 haftada normal doğum yapmıştım onun icin varsayımı gebelikte sorun çıkmadığı sürece saglikla tamamlarız diyor. Ben de farklı bir hekim olarak başkentten ayrılma çağrı gülümser hoca var, aklimda duruyor çağrı hoca ama henüz iletişime geçmedim. Duruma göre hareket etmek en güzeli. Bana sana söylediği gibi birsey demedi, zaten bağımız cok guzel her sorunda empati kurup güzellikle konuştu. Insallah guzel de tamamlarız bu süreci 🥰 ve de çoğu hekim( bağımsız çalışan) ikiz gebelik olunca tekil gebeliğe göre yüksek fiyat çıkarıyor. Arkadaşımın doktoru konuda dogum icin 14bin fiyat verdi. Ama başkentte tıbbi zorunluluk olarak sadece sezeryana 4500 gibi birsey demişlerdi sanırım. Bize mantikli geldi tabi herkesin kendi seçimi, kendi kararı. Mesela ben ayrıntılı usg yi dış merkezde gene göğsen hocanın önerdiği bir radyologa yaptırdım.

Canim dogum paketi 14500 idi. Ama 14 muayene içinde. Bizim ikiz olduğu icin 14ten fazla muayenemiz oluyor, paketi aşarım diye ekstra odemektense parça parça gittikçe ödemek daha mantıklı geldi. Benim ilk gebeligim yolunda idi, 39 haftada normal doğum yapmıştım onun icin varsayımı gebelikte sorun çıkmadığı sürece saglikla tamamlarız diyor. Ben de farklı bir hekim olarak başkentten ayrılma çağrı gülümser hoca var, aklimda duruyor çağrı hoca ama henüz iletişime geçmedim. Duruma göre hareket etmek en güzeli. Bana sana söylediği gibi birsey demedi, zaten bağımız cok guzel her sorunda empati kurup güzellikle konuştu. Insallah guzel de tamamlarız bu süreci 🥰 ve de çoğu hekim( bağımsız çalışan) ikiz gebelik olunca tekil gebeliğe göre yüksek fiyat çıkarıyor. Arkadaşımın doktoru konuda dogum icin 14bin fiyat verdi. Ama başkentte tıbbi zorunluluk olarak sadece sezeryana 4500 gibi birsey demişlerdi sanırım. Bize mantikli geldi tabi herkesin kendi seçimi, kendi kararı. Mesela ben ayrıntılı usg yi dış merkezde gene göğsen hocanın önerdiği bir radyologa yaptırdım.
Yaaa herseyi cok guzel açıklamışsinn. Paket olarak degilde sadece sezaryen banada daha mantıklı geliyor. Çünkü ben zaten hastanede çalışıyorum. Tahlillerimi yaptırıp götürüyorum, pakette Tahlillerede para ödemiş olurum. Insan ikiz olunca biraz daha para hesabı yapmaya başlıyor 🤭 ne guzel yolun yarısıni geçmişsiniz siz. Darisi benim başıma. Öyle cok korkuyorum ki bisey olacak diye bir an önce 30 lu haftalara gelmek istiyorum 😊😊

Ya neden vajinal tehlikeli değil mi 🤔
hiç bir tehlikesi yok merak etmeyin olsa zaten hiçbir doktor bu riski almaz belki kanama olma durumlarında bakmayabilirler bence benim nerdeyse 12 haftalık olana kadar vajinal bakıldı bende öyle istedim açıkçası daha net görünüyorlardı büyüdükçe vajinal netliği kaybetti ultrason daha iyi olmaya başladı :)

kizlar omega3 ne kullaniyorsunuz hatalardir balik tuketemiyorum lokantaya gidecek halim yok balik yagi kullancam. mecburen

Doktorumun tavsiyesiyle pregnomarin başladım. demir değerlerim düşüktü onu bile düzeltti. Öncesinde solgar iron vermişti doktorum paslı demir kokusu gibiydi içemiyordum. pregnomarin çok iyi geldi o yüzden. zaten kokusundan balığa yaklaşamıyordum. tek kapsül içip hem balık yemiş gibi oldum hem vitamin mineral aldım hemde demirimi tamamladım. doğumdan sonrada devam ettim. tavsiye ederim :)

Back