• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

boyutlarina bakma 2 numara ile baslamak icin bebegin 4 kilo falan olması lazım bizimkilerde oyle bir ihtimal yok. hatta1 numarada bile ilk haftalarda kenarlarını falan kıvırıyoruz uzun oldugu icin
Eşim görünce şok oldu minikliğeee canım ben de tabii daha önce hiç görmediğimiz için öyle geldi demek.. duruma göre 1 de alırım ama stok yapmam

Hani kuzum cok degisik birsey bu ama olabildigince karin sertlesmene dikkay et uzun sure olmamasi lazim bu zamanda vajinada sureklimi oluyor yanj hergun mu benim hergundu her hareket ettigimde ama tabi bende olan sende aynida olsa belki senin boyle degildir cok degisik birsey hamilelik korktuklarimizdan allah korusun bide ult anlasilir tabi aciklik ve olcu ama haftan buyusun alttan bakmayada baslar kuzum benim merka etme 😊
Kuzum vajinadaki o kasılma her gün ve yoğun şekilde olmuyor. 4-5 gün arayla oluyor gibi ve kısa sürede geçiyor. karındaki sertleşmeye de dikkat edeceğim, uyarıların için çok sağol. Allah hepimizi ve bebişlerini korusun

Canim durumun normal simdi bebek buyumelerinin arttigi zaman ama genede her ihtimale karsi dr yaz ve surekli hatirlar belki mesajda olabilir der ma muayanede tekrar hatirlat bi kan alip deger dusuklugu varmi baksin kuzum ins hic bir sorun yoktur ve hersey yolunda olur ins 🤲🏻🥰
Insallahh canım, yazıcam sımdı, iyi olmanıza sevındım❤️🥰

Merhaba guzel anne adaylarim 🥰 bugun guzel haberlerim allahim cok sukur nst cihazimda dunden beri sancim yok suan icin ayni zamanda rahim agzim kontrol edildi artis olmus rabbim sukur o yuzden kapak takmayacak dr artis oldugundan belki ilac tedavisiyle daha da artar diye ins oyle olur beni guzel haftalara kadar tasir 🤲🏻 dua eden hepinize cok tesekkur ederim iyiki varsiniz 🥰💚
Ayyy ne güzel bir haber oldu bu misssss

Bugün 22+1 de ayrıntılı ultrason yapıldı. Önceden alttaki bebek makat pozisyonunda plesantasi rahim ağzına yakinken, şimdi sağolsun dönmüş rahim ağzını komple kafasıyla kapatmış. Havada filan dursa korkmayacagim ama gelmiş ağıza dayanmış. Bir de ayrintilida göbekten bakarken alttaki üçgen kemiğim, bebeğin kafasının görüş açısını engelleyince illa beynini göreceğim diye ona da alttan bakalım dedi. Alttan bakarken vajinanin sonuna kadar probu kökleyip inanılmaz bastırdı, adet ağrısından beterdi. Hâlâ canım acıyor. Bebegin beynine bakcam diye bu insana yapilmaz☹️ kanamam olacak diye de çok korktum. Dertlerimizin biri bitiyor biri başlıyor. Rahim ağzı o dayanan kafaya ne kadar dayanır acaba?

Bugün 22+1 de ayrıntılı ultrason yapıldı. Önceden alttaki bebek makat pozisyonunda plesantasi rahim ağzına yakinken, şimdi sağolsun dönmüş rahim ağzını komple kafasıyla kapatmış. Havada filan dursa korkmayacagim ama gelmiş ağıza dayanmış. Bir de ayrintilida göbekten bakarken alttaki üçgen kemiğim, bebeğin kafasının görüş açısını engelleyince illa beynini göreceğim diye ona da alttan bakalım dedi. Alttan bakarken vajinanin sonuna kadar probu kökleyip inanılmaz bastırdı, adet ağrısından beterdi. Hâlâ canım acıyor. Bebegin beynine bakcam diye bu insana yapilmaz☹️ kanamam olacak diye de çok korktum. Dertlerimizin biri bitiyor biri başlıyor. Rahim ağzı o dayanan kafaya ne kadar dayanır acaba?
tam bildiğimden yorum yapmıyorum canim ama bebekler büyüdükce yerleri kalmadığı için zaten bir taraflarını illa oraya dayiyorlar. mesela benim rahim agzi uzunlugum karindan kesinlikle gözükmüyor. alttan bakıyor doktor bakinca cektigi resimde rahim agzinin hemen ustunde hic bosluk bırakmayacak sekilde bebegin kesesi ve kesede ayağinin bir kismi var. dönse kafası olcak donmese ya ayagi ya poposu. onemli olan doktorun ne dediği. kafanın orda olmasi riskli dedi mi?

Canım yukarı çıkma şansı yok mu benim de plesantam aşağıdaydı şimdi ön duvarda... kanaman oldu mu hiç benim bir kaç kere olmuştu

Canım yukarı çıkma şansı yok mu benim de plesantam aşağıdaydı şimdi ön duvarda... kanaman oldu mu hiç benim bir kaç kere olmuştu
Benim de plesantam asagidaydi marjinal diye adlandiriyorlardi hatta, vileda yaparken bile kanamam oluyordu 2ay boyunca yattim. Bugün bi gittim işte son durum güncellemesi olarak plesanta öndeymiş ama bebek kafa üstü dönmüş rahim ağzını bu sefer kafasıyla kapatmış.

tam bildiğimden yorum yapmıyorum canim ama bebekler büyüdükce yerleri kalmadığı için zaten bir taraflarını illa oraya dayiyorlar. mesela benim rahim agzi uzunlugum karindan kesinlikle gözükmüyor. alttan bakıyor doktor bakinca cektigi resimde rahim agzinin hemen ustunde hic bosluk bırakmayacak sekilde bebegin kesesi ve kesede ayağinin bir kismi var. dönse kafası olcak donmese ya ayagi ya poposu. onemli olan doktorun ne dediği. kafanın orda olmasi riskli dedi mi?

Aynen senin dediğin gibi dedi, kafasi olmasa kolu bacağı dayanacak dedi. Ama işte o basınç nasıldır sen biliyorsun... ayakta kalsak o basınç ile yer çekimi etkisi vs rahim ağzı bir yerde bir gün açılacak korkusu... yaşadığım her şeyi anliyorsun. Benimkiler 490grammiş daha.

Bugün 1saat boyunca karnima orama burama bastirdi, hareket etsinler diye vurdu sıkıştırdı bebekleri. Bir kere olsun kasılıp şişmediler inanır mısın, ama evdeyken her gün sabah öğle akşam içerde kasılıp şişip deliriyorlar. Bebeklerden birinin üzerine doğru yan dönsem uyusam karnimin acısından duramıyorum evdeyken. Adam hastanede türlü eziyet etti karnımda tık yoktu. Birgün bir doktora o şişlik gerginlik anı denk gelsin diye uğraşıyorum maalesef bir türlü denk gelmiyor.

Bir de rahim ağzı uzunluğuna alttan bakmasinda bir şey yok, acitmiyor bile. Asıl can acıtan kısmı, bebeğin kafasi da rahim agzinda diye beynine bakmak için ultrason probunu vajinanin sonuna kökledigini hayal et. İnanılmaz bir ısı yayıldığını hissediyorsun ve şiddetli bir krampla aci giriyor bütün kasıklarına. Tecavüze uğramış gibi oldum tam anlamiyla. Hâlâ içim zonkluyor.

Aynen senin dediğin gibi dedi, kafasi olmasa kolu bacağı dayanacak dedi. Ama işte o basınç nasıldır sen biliyorsun... ayakta kalsak o basınç ile yer çekimi etkisi vs rahim ağzı bir yerde bir gün açılacak korkusu... yaşadığım her şeyi anliyorsun. Benimkiler 490grammiş daha.

Bugün 1saat boyunca karnima orama burama bastirdi, hareket etsinler diye vurdu sıkıştırdı bebekleri. Bir kere olsun kasılıp şişmediler inanır mısın, ama evdeyken her gün sabah öğle akşam içerde kasılıp şişip deliriyorlar. Bebeklerden birinin üzerine doğru yan dönsem uyusam karnimin acısından duramıyorum evdeyken. Adam hastanede türlü eziyet etti karnımda tık yoktu. Birgün bir doktora o şişlik gerginlik anı denk gelsin diye uğraşıyorum maalesef bir türlü denk gelmiyor.

Bir de rahim ağzı uzunluğuna alttan bakmasinda bir şey yok, acitmiyor bile. Asıl can acıtan kısmı, bebeğin kafasi da rahim agzinda diye beynine bakmak için ultrason probunu vajinanin sonuna kökledigini hayal et. İnanılmaz bir ısı yayıldığını hissediyorsun ve şiddetli bir krampla aci giriyor bütün kasıklarına. Tecavüze uğramış gibi oldum tam anlamiyla. Hâlâ içim zonkluyor.
bir daha oyle bakmaz insallah biliyorum canim ben hamile degilken bile dayanamıyorum o probun sonuna kadar girmesine :( magnezyum olarak ne kullanıyorsun? ben tam yatisa gectigimden beri kisa sureli kalkmalarda asagiya baski azaldi bir de kasilmam azaldi onu da magvitali birakip daha etkili bir magnezyum kullanmaya bagliyorum. hislerim dogru ise 10 gun sonraki muayenemde rahim agzim biraz uzamis olacak

bir daha oyle bakmaz insallah biliyorum canim ben hamile degilken bile dayanamıyorum o probun sonuna kadar girmesine :( magnezyum olarak ne kullanıyorsun? ben tam yatisa gectigimden beri kisa sureli kalkmalarda asagiya baski azaldi bir de kasilmam azaldi onu da magvitali birakip daha etkili bir magnezyum kullanmaya bagliyorum. hislerim dogru ise 10 gun sonraki muayenemde rahim agzim biraz uzamis olacak

Hamile değilken mesela yumurtaliklarimiza bakarken vajinanin icinde probu sağa sola bastirip ittiriyorlardi ama o cok normal bir aciydi bunun yanında. Dimdik sokup bastırdı vicdansız radyolog 😭

Kanda magnezyumum normal değerlerde çıktı, decavit vitamin hapı içindeki magnezyum takviyesini verdiler bir tek bana. Doktora sormadan kullandığın magnezyumu kullansam zararı olmaz heralde.

Bu arada yazilanlari okudum kendi tecrubemi anlatayim basta bende ayirt edemiyordum cunku ikiz oldugumuzdan arkadaslar 20 hafta veya daha erken yalanci sancilar bizde olmasi normalmis ve soyle yalanci sanci karniniza dokunduguzda sertlik olmasi ve bunun daha sonra gecmesi lazim bende cok oluyordu ve ben hep gazim cikmadigindan buna yoruyordum ustelik hemen gecen birsey degildi saat suruyordu son zamanlardada karin alt bolgem ve kasik agrim vardi soyleki surekli degil ama digelim uzanmisim saga donecegim hafif vajinamda veya karin altimsa agri oluyordu dondukten sonra gectigindan ben hep ikiz gebelik karin buyudu yordum dr anlatmamda oda oyle sandi cunku o zaman rahim agzim cok iyiydi ve anlasilmadigindan sanci cektigimden rahim agzim kuculdu malum son haftalarda yasanan durum demem o ki ben boyleydim siz bunlari yasiyorsunuz sizde de vardie degil herkesin gebeligi yapisi farklidir bilgi amacli yaziyorum suan sanci durdurucu aliyorum bahsettim o agrilar yani karin buyuklugu soruyla sanci sorunu farkli bunu anlamak cok zor ve onemli lakin agrilariniz hep varsa her ne kadar rahim agziniz iyi olsada de bunu surekli irdeleyin malased benim iki dr buna guvenerek sanci dusunmedi ama neyse gene cok sukur iyiye gidicegiz ins uzun oldu ama ins faydasida olur 🤲🏻💚🤗
Nidilat nidicard ya da adalat basladilar mi canim

Benim de plesantam asagidaydi marjinal diye adlandiriyorlardi hatta, vileda yaparken bile kanamam oluyordu 2ay boyunca yattim. Bugün bi gittim işte son durum güncellemesi olarak plesanta öndeymiş ama bebek kafa üstü dönmüş rahim ağzını bu sefer kafasıyla kapatmış.
Canım ama dönebilir değil mi doktorun ne dedii

Ayyy canım benim üzüldüm 🤢 bebişlerini kucağına sağ salim alacağın günleri düşün geçecek hepsi allahın izniyle

Merhaba guzel anne adaylarim 🥰 bugun guzel haberlerim allahim cok sukur nst cihazimda dunden beri sancim yok suan icin ayni zamanda rahim agzim kontrol edildi artis olmus rabbim sukur o yuzden kapak takmayacak dr artis oldugundan belki ilac tedavisiyle daha da artar diye ins oyle olur beni guzel haftalara kadar tasir 🤲🏻 dua eden hepinize cok tesekkur ederim iyiki varsiniz 🥰💚
Hadi gozun aydin inşallah tedaviyle ve dinlenerek sen de 30 kusurleri gorursun canim

PembeAnkaKusu PembeAnkaKusu , Beyaz_lale_ Beyaz_lale_ sordum kızlar doktora, servıjal uzunluk ne zaman ölcüldü en son diye sordu 12+1 37mmydi diyince, magnezium alın eczaneden onu kullanın dedi, kontrolde de yazarım dedı
İyi bari canım bak o da magnezyumdan diye düşündü demek ki azaltır inşallah krampları 🙏🏻 Senin panorama sonucun ne zaman çıkacak? Benim yarın şeker yüklemesi var 😬

Sleepy bazılarına pişik yapmış ama sleepy bio naturel iyi diye gördüm bir ara çok indirimdeydi aşırı ucuza almıştım ben denerim diye 1 numara olanlardan 192 adetlik 2 tane stok yaptım ilk aylar sadece anne sütü olduğu için pek pişik olmuyormuş kremler var zaten. İlk doğduklarında kullanmak için ise hassas olabilirler diye düşünerek 0 numara prima premium care aldım herkes en çok bundan memnun ama biraz pahalı azcık indirimdeydi aldım geçtim. Sleepy iyi gelmezse prima premium care ile devam edicem artık.
Oğlumda prima kullandım 10 yıl önceydi 😄 sleepy i resmen değişiklik olsun diye seçtim ya neyseki 2 paket bakıcaz görücez bakalım. 🤷‍♀️

Hamile değilken mesela yumurtaliklarimiza bakarken vajinanin icinde probu sağa sola bastirip ittiriyorlardi ama o cok normal bir aciydi bunun yanında. Dimdik sokup bastırdı vicdansız radyolog 😭

Kanda magnezyumum normal değerlerde çıktı, decavit vitamin hapı içindeki magnezyum takviyesini verdiler bir tek bana. Doktora sormadan kullandığın magnezyumu kullansam zararı olmaz heralde.
bana tee 16. haftalarda verdi magvitali hicbir degerime bakmadi. decavitten daha zengin bir multivitamin kullaniyorum hem de ama yine de ekstra magnezyum kullan dedi. magvitalin kutusu bitince tadindan dolayı zor ictigimi baska bir marka onermesini istedim yine magnezyum degerlerime bakmadan baska marka onerdi. bunu sporcular falan da kullanıyor hicbir zarari olacagini sanmıyorum. kullanmadigim gunlerde aşağıdaki kemiklerin agrisina dayanamiyorum zaten. simdi ictigimin markasi magnimore plus en iyisi buymuş

Back