2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Merhaba uzun zamandır takip edememiştim grubu benimde çocuğumda da çoklu besin alerjisi var. doktorlar maalesef farklı yorum yapabiliyorlar ben güvendiğim bir alerji doktoruna gidiyorum başka doktorlara gidip aklımı karıştırmıyorum doktorumuzun dediği tedavi yöntemini uyguluyoruz. Şuan 7 aylık oğlum 1 aylıktı alerji belirtileri olduğunda bu arada erken 33 haftalık doğdu oğlum. Siz ne yaptınız merak ettim sorunlarınız çözüldü mü?
Benim oğlum 5 yaşında ve doğduğından beri vücudunda kabarıklık egzama atopik dermatit vs herşeyi oldu ama doktorumuz hep sabredin 8.aydan sonra düzelecek dedi. 8 aydan sonra sorınlarımız bitti. 4 yaşında tekrar alerji başladı bu defada öksürük. Yani ne yaparsanız yapın düzelmiyor baskılanıyor ilaçlarla. Alerji doktoruna gittik. Testler yapıldı vs ona uygun tedavi ile devam ediyoruz 7 yaşından sonra azalarak bitecek dediler

Merhaba uzun zamandır takip edememiştim grubu benimde çocuğumda da çoklu besin alerjisi var. doktorlar maalesef farklı yorum yapabiliyorlar ben güvendiğim bir alerji doktoruna gidiyorum başka doktorlara gidip aklımı karıştırmıyorum doktorumuzun dediği tedavi yöntemini uyguluyoruz. Şuan 7 aylık oğlum 1 aylıktı alerji belirtileri olduğunda bu arada erken 33 haftalık doğdu oğlum. Siz ne yaptınız merak ettim sorunlarınız çözüldü mü?
Merhaba biz geçen hafta çocuk alerji uzmanına gittik deriden 24 besine alerji testi yapıldı sadece mercimek ve fındığa alerjimiz çıktı bende mercimeği sürekli yiyordum et yasak olduğu için.alerjimiz çıkmasa bile doktorum temkinli gidelim dedi herşeyi bir anda yeme dedi . ben hiçbir hayvansal gıda yemez olmuştum önceki çocuk doktoru biraktirmisti şimdi oncelikle tavuk yedim ardından kuzu eti yedim 3 gün arayla hayvansal gıdaları tek tek yemeye başladım doktorum böyle devam et dedi etler bitince yoğurt yiyeceğim sonra doktorla tekrar durumu görüşüp ona göre devam edecekmisiz.benim tavsiyem mutlaka bir alerji uzmanına gidin ben ilk bu doktora gitmediğime çok pismanim normal çocuk doktorlarının alerji konusunda birbirinden çok zit gorusleri var sadece kafa karistiriyorlar

Benim kızı zaptedemiyorum ya daha emeklemeden böyleyse.. Hem her şeyden sıkılıyo oyalamıyorum oyuncakların yüzüne bakmıyo artık bizim elimizde ne görse onu alcak illa bugün kahvaltı ederken tepsime daldı ekmek verdim eline yedi ( ilk çocukta her şeyin organiğini alan ben :) domatese elini atmış perdeye sıçramış domates eli de bi çabuk :)
Bir de ben hipp in kaşık mamasından verdim bugün epey tok tuttu onu bi yandan vicdan yaptım ama yetişemiyorum işlere arada böyle hazır olacak :/

Kiz ne vicdan yapiyosun hangi cocuga arada bir hazir mama yemekten zarar gelmis. Bence bizi en cok bu mukemmellik baskisi yoruyor.
Ev temiz olsun, cocukla kaliteli zaman gecirelim, her seyi organik yesin, kendimize de bakalim, kocaya da ilgi derken olan bize oluyor.
Hicbir seye tam anlamiyla yetememenin verdigi psikolojik rahatsizlik yuzunden fiziken de cokuyoruz. Arada sal gitsin dememiz lazim.
Ev de toplanir cocuk da bazen daha az ilgi gorur vs ama annelerimize bak hayat kosturmacasi yuzunden sagliklari gitmis saglik geri gelmiyor ne yazikki.

Aynen üç gün sürdü geçti çok şükür şimdi sık sık takip ettim ama daha fazla yükselmediği için uzmana götürmedim evde bol anne sütü emmiyorsa sağıp içirdim dfalan derken atlattık bu süreci peki ateşten kaç gün sonra kara göründü yani diş🤣
Tek bir dişte ateş olmadı bizde. İlk diş 6.ayda çıktı sonra yine hafif ateşlenmeler eşliğinde diğer dişler çıktı. Bu böyle 7.ve 8.ayda da sürdü. 9 dan sonra ateş olmadı çok şükür

Benim oğlum 5 yaşında ve doğduğından beri vücudunda kabarıklık egzama atopik dermatit vs herşeyi oldu ama doktorumuz hep sabredin 8.aydan sonra düzelecek dedi. 8 aydan sonra sorınlarımız bitti. 4 yaşında tekrar alerji başladı bu defada öksürük. Yani ne yaparsanız yapın düzelmiyor baskılanıyor ilaçlarla. Alerji doktoruna gittik. Testler yapıldı vs ona uygun tedavi ile devam ediyoruz 7 yaşından sonra azalarak bitecek dediler
1 yaşından sonra geçer diyorlardı çevremdekiler neyse buna da şükür başka sağlık sorunları olmasında ☺️
Merhaba biz geçen hafta çocuk alerji uzmanına gittik deriden 24 besine alerji testi yapıldı sadece mercimek ve fındığa alerjimiz çıktı bende mercimeği sürekli yiyordum et yasak olduğu için.alerjimiz çıkmasa bile doktorum temkinli gidelim dedi herşeyi bir anda yeme dedi . ben hiçbir hayvansal gıda yemez olmuştum önceki çocuk doktoru biraktirmisti şimdi oncelikle tavuk yedim ardından kuzu eti yedim 3 gün arayla hayvansal gıdaları tek tek yemeye başladım doktorum böyle devam et dedi etler bitince yoğurt yiyeceğim sonra doktorla tekrar durumu görüşüp ona göre devam edecekmisiz.benim tavsiyem mutlaka bir alerji uzmanına gidin ben ilk bu doktora gitmediğime çok pismanim normal çocuk doktorlarının alerji konusunda birbirinden çok zit gorusleri var sadece kafa karistiriyorlar
Bende ilk baştan beri alerji doktoruna gidiyorum Samsun’da Prof Ayhan Gazi Kalaycı bizde yavaş yavaş açıyoruz ama arada benim yediklerimle ek gıda denemesi karışıyor ☺️ Çok şükür huzursuz olduğunda Artık birşey dokunduğu zaman anlıyorum. Nedenini bilmeyince daha zordu benim için

Diyarbakır güneydoğunun parisi derler zorluk çekmezsin büyükşehir :) hatta orda bi doktor öneriyolar bana çok uzak gidemedim çok ilgili biriymiş Perinatolog Ece Öcal :) mardin’e gelirsen beklerim canım :)

Detaylının böyle de bir yanı oluyor en ufak bir şeyde genetik diyorlar benim detaylı travmam var girer girmez onu söyleyeceğim bana her şeyi söylemeyin diyeceğim geri kalan aylarım huzursuz geçiyor sonra doktorum bilsin raporda yazsın yeter ama genetik sorun olsa başka bulgu da olurdu canım üstüne kendisi söylemiş üç damar iki damar meselesini doktorun uslubu seni üzmüş başka doktora görünsen daha iyi gibi
Merhaba Diyarbakır da perinatoloji den memnun kalıp Dr önerisi olan var mı acaba

Merhabalar sevgili Ekim anneleri🙂Uyku eğitimi hakkında ne düşünüyorsunuz? Ya da şöyle sorayım bebeğiniz kendi kendine uyumayı öğrendi mi? Nasıl öğrettiniz acaba? Biz 5 aylık olacağız haftaya gündüz uykularımız 40 dakikayı geçmiyor geri uyumuyorda çok bitkinim haliyle. Uyku eğitim fiyatları da çok yüksek önerilerinizi bekliyorum🙂

Merhabalar sevgili Ekim anneleri🙂Uyku eğitimi hakkında ne düşünüyorsunuz? Ya da şöyle sorayım bebeğiniz kendi kendine uyumayı öğrendi mi? Nasıl öğrettiniz acaba? Biz 5 aylık olacağız haftaya gündüz uykularımız 40 dakikayı geçmiyor geri uyumuyorda çok bitkinim haliyle. Uyku eğitim fiyatları da çok yüksek önerilerinizi bekliyorum🙂
Ben uyku eğitimine karşıyım.Bebegin en güvendiği sensin annesi ,oda onu yalnız birakirsa kime sığınacak.kendi kendine uyumayi büyüdüğünde öğreniyorlar.1-,1.5 yaşa kadar destikli uyuttum sonra yanında yattım öyle uyudular .3. benim bebeğim şimdi
5,5 ayligiz.15 gün önce bende ağlıyordum ne gece uyuyordu ne gündüz.surekli uyanma vardı.duzen istiyor bebekler gündüz leri 1 saatlik 3 uykumuz var.uyku aramiz 2-2.5 saat arası gece uykumuzda 11 -10 saat arası aksam 9 da yatiyor.sende sana uyan bir sistem oturttur.destekli uyuyor fakat 3 saati buluyor artık gece uykusu.5.5 aylık olunca düzeldi.gunduz uykularını atlama gündüz en az 1, saat uyut.bende yanında durdum bir kaçında mikirdanmaya başlayınca salladim.suan 1 saat uyuyor gündüz uykusu hatta bazen 1.5 saatte oluyor .sinyalleri kaçırma hemen uykuya yatır.

6.ayına giren bebişler, boy ve kilonuz nedir? Biz 6.ay aşımızı olduk.
Canım bizim oğlan tam 6 aylık oldu ama aşısı kontrolu 2 hafta sonra bakalım ne çıkacak bından sonra çok kilo almaz gibi geliyor 26. Hafta atağı bitimiyle oğlum sürünerek gitmeyi oğrendi koyduğum yerde durmuyor yakında emeklemeye başlar alırız bi maşallahınızı

Ben uyku eğitimine karşıyım.Bebegin en güvendiği sensin annesi ,oda onu yalnız birakirsa kime sığınacak.kendi kendine uyumayi büyüdüğünde öğreniyorlar.1-,1.5 yaşa kadar destikli uyuttum sonra yanında yattım öyle uyudular .3. benim bebeğim şimdi
5,5 ayligiz.15 gün önce bende ağlıyordum ne gece uyuyordu ne gündüz.surekli uyanma vardı.duzen istiyor bebekler gündüz leri 1 saatlik 3 uykumuz var.uyku aramiz 2-2.5 saat arası gece uykumuzda 11 -10 saat arası aksam 9 da yatiyor.sende sana uyan bir sistem oturttur.destekli uyuyor fakat 3 saati buluyor artık gece uykusu.5.5 aylık olunca düzeldi.gunduz uykularını atlama gündüz en az 1, saat uyut.bende yanında durdum bir kaçında mikirdanmaya başlayınca salladim.suan 1 saat uyuyor gündüz uykusu hatta bazen 1.5 saatte oluyor .sinyalleri kaçırma hemen uykuya yatır.
Bende pek anlayamıyorum ama belki benim bebeğim diğerleri kadar yorucu değildir

Hani ne bileyim canımız evladımız birgün zaten istesek de bizimle yatmayacak bizi aramayacak uyuyacak kendisi, uyanacak belki kahvaltıyı yapıp geçecek odasına
Hiç bı zaman şimdiki gibi sana aşkla bağımlı olmayacak
Niye şikayetçi olayım, tadını çıkarsam daha iyi değil mi ... Gibi gibi düşünüyorum

Zaten şimdiden ağlıyorum büyüdükçe yeni ilgileri olacak bana sıra gelmeyecej diye 😭
Ay bide ben anne olmak istemiyodum
Kendimi dövmek istedim şimdi bak

6.ayına giren bebişler, boy ve kilonuz nedir? Biz 6.ay aşımızı olduk.
10 kilo 70 cm aşı çok huzursuz etti oğlumu huyu değişti resmen inat ve ağlak bir bebek oldu yerinde oturmak istemiyor hep farklı ortamları istiyor kucağımdan kendini atıyor kollarım omuzlarım bitti

Sizde aşıdan sonra kuru öksürük oluyor mu her aşıdan sonra öksürüyor oğlum

Ben karsi degilim hatta dusunuyorum egitim almayi. Fiyatlar nasil?
Acikcasi belli bir duzenimiz var gece uykusu da uzun o konuda rahatim ama uyandiginda illa ki sallanarak geri uyuyor ve daha da alismasini istemiyorum sallanmaya.

Benim kizim uykusunda 30-40. dakikda kesinlikle uyaniyor ve sanki hic uyumamis gibi davraniyor cok neseli enerjik oluyor. Ama zorlayip geri uyutuyorum(sallayarak). 40 dk kadar daha uyuyor ustune. Eger uyutmazsam maksimum 15 dk sonra o enerji gidiyor ve mizlamaya basliyor.

Ben uyku egitimine karsi degilim bilakis destekliyorum (Tabi aglatmadan kademeli ogretme). Uyku egitimi veren anneler bebeklerinden uzak kalmak istedikleri icin egitim vermiyorlar bağımlı bir bebeklik çocukluk yaşantısı degil de bağlı bir bebek ve çocuk yetiştirme isteginde oluyorlar tabi istisnalari vardir. Benim bebegim 6 aylik bayramin gecmesini bekliyorum egitim vermek icin. Aglatmadan, anne bebek guvenli baglanmaya zeval vermeden kademeli olarak destegi kesmeyi planliyorum. Ne derece basarili olurum bilemem ama gayret gostermem şart. Çünkü cok sık uyaniyor geceleri 10 kez kalktigim oluyor uykumu alamadigim icin gergin oluyorum bazi zamanlar ve bunun bebegime ve evime yansimasini istemem. Kendi kendine uyuma becerisi kazanmis bir bebek esittir uykusunu almis mutlu bir anne demek bana göre. Gün icinde saatlerce koklasa koklasa sarila sarila oyunlar oynuyoruz zaten. Uyudugunda annesine bagimli olmasina gerek yok. Sonucta anne ve babaligin yaninda evde kari ve koca iliskisi de devam etmeli. Ve destekli ozellikle benim gibi meme destekli bir bebekle kari koca iliskisi de sekteye ugrayabiliyor.

Ben deneyeyim yazarim buraya tecrubelerimi😊☀️

Selam kızlar
Güneş 7300 ü geçti. Yüzüstü asla durmak istemiyor fır fır geri dönüyor ama sırtüstü keyfi yerinde dönmek istemiyor😂
Ek gıdaya başladık diyetimiz devam ediyor.
Hanım efendi tek başına sebzeleri tadımlamayı sevmediği için Sebzeleri minicik doğrayıp pirinçli soğanlı yemek şeklinde yapıyorum. Kaşık daha ağzına girecekken kapatıp döktüğü için, parmağımla bi yandan tepikleyerek yediriyorum 😂 bizde durumlar böyle kaç öğün yapmalı konularında kafalar karışık ama toparlayacağız bakalım.
Meyve olarak da henüz sadece elma ve armut veriyorum ☺️ arada pirinç yulaf unlu karışımlar yaptım şimdi bebe bisküvisi denedim onla karıştırıyorum ama azıcık azıcık yiyor tabi

X