2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar benim bebeğimde altını alırken çok ağlıyordu feryat figan. Kıyafetini bile giydiremiyordum sakinlesmeden. Ben okul öncesi ogretmeniyim. Aklıma üniversitesi de ki hocamin söyledikleri geldi uyguluyorum ve işe yarıyor. Hocamız derdiki bebekleri ve çocukları birey olarak algilamalisiniz. Nasıl sizin izniniz olmadan pat diye biri şapkanizi çıkarsa şaşırır ve kızarsıniz çocuklarda öyle derdi. Bende artık altını açarken aşama aşama ne yaptığımı söylüyorum bebegime ve ağlamıyor. Annecim şimdi kıyafetini çıkarıyorum. Şimdi bezini açıyorum çiş yapmışsın temizlemeliyiz. Bezini açtığımda biraz serin gelebilir sonra hemen giydirecegim gibi gibi. Hatta beşiğine uyuyup yatirdigimda uyanıyor ya o zamanda konuşuyorum. Burası senin beşiğin ve güvenli. Uykun geldi uyumalisin. Eğer ağlarsan bana ihtiyaç duyarsan ben hemen gelicem merak etme diye. Ve sonra uyuyor Cidden çok işe yarıyor bende. Açsa ve ağlıyorsa tabiki konuşmamı duymuyor bile tokken işe yarıyor

Benim kızım bugün iki aylık oldu, mama +meme şeklinde bizim de , emme daha çok bu sıra,mamayı günde iki kez veriyorum çok nadir üç kez içtiği oluyor, 90 i rahat içiyor ,bu sıralar 3,5 ölçek yapmaya başladım daha yeni, bazen bitiremiyor bazen onu da tam içtiği oluyor.

Ayni huy bizdede basladi yaa elini yumruk yapiyo.sapir supur yicek nerdeyse baktim.normalmis ellerini sakinlesmek icn emer uykuya dalmak icin emer yaziyodu nette

Elini emerken uyuyakaliyor inşallah alışkanlık yapmaz. Kontrole var o yüzden bekliyorum

Benimki de öyle yaa ,su an iki günde bir yapıyor kaka ama gaz çıkarken ve kaka yaparken ağlıyor, karnı sürekli gurul gurul seslerini duyuyoruz dışardan, gazı da kokuyor dediğin gibi

Elini emerken uyuyakaliyor inşallah alışkanlık yapmaz. Kontrole var o yüzden bekliyorum
Geçiyor çoğunlukla merak etmeyin benim oğlum da bebekken cap cup elini emiyordu tam bu aylarda çok sinir oluyordum o sese hatta keşke emzik emse diye düşünüyordum ,sonra bir anda bıraktı elini emmeyi ,sanırım o bir keşif dönemi

Bunları duydukça rahatlıyorum bir süre silikonla emzircem bende mecbur

İnşallah bırakır çok korkuyorum alışkanlık yapacak diye ama bana sevimli geliyor elini emerken göz bebekleri de büyüyor

İnşallah bırakır çok korkuyorum alışkanlık yapacak diye ama bana sevimli geliyor elini emerken göz bebekleri de büyüyor
Ya benim o kendi takıntım biraz malesef birinin yemek yeme sakız çiğneme sesine filan hiç katlanamam elinin üstünü emerdi, ben de kalıcı olursa diye endişe etmiştim ama kısa sürede bıraktı bizimki şimdi dönüp bakinca çok tatlı diyorum ben de

Ya benimde yemek yerken dişe değen kaşık sesinden nefret ederim oluyor böyle şeyler dişler cikinca metal kaşık kullanmamayı düşünüyorum yemek yemeği öğrenene kadar İnsallah bizimkide bırakır hemen

Kızlar iyi geceler burda bi kaç arkadaşımızdan okumuştum gece yarısı mama veriyoruz hem daha derin hem daha uzun süre uyuyo bebiş diye, o sürede sağım yapıyo musunuz peki. Ben de denemek istiyorum artkk uykusuzluğa direnemiyorum ama sütüm azalıcak diye korkuyorum

Sütün yeterliyse mama vermek çok doğru olur mu bilmiyorum canım ama günde bir kez 5-6 saat sağmasan bir şey olmaz bence Max bu kadar süre olması lazım. Ben 2- 2.5 saatte bir emzirmeye çalışıyorum uyanık olduğu sürece ama bazen 2 saat olunca uyuyakaliyor ve 3-4 saat uyuyor 5-6 saat sonra emzirmiş oluyorum ve sütte bir azalma olmadı. Direkt mama vermek yerine aslında biberonla kendi sütünü de vermeyi deneyebilirsin bir arkadaş demişti biberonu hızlı içtiklerinden uykusu çok açılmıyormuş bebişin daha kolay uyuyormuş tekrar. Ama tabi gerçekten kötü hissediyorsan mama kullanmaktan da çekinme çünkü bizim hem fiziken hem ruhen sağlığımız da önemli cidden çok zor bir süreçten geçiyoruz. Benim bebeğim geceleri uyumuyor mesela şu an saatlerdir uyanık insan çok yoruluyor.

Benim de öyle, her benzinde az da olsa kaka oluyor. 2- 3 defa da çok kakalı oluyor. Sadece çiş olan 2 yi geçmez.

Benim kızımda öyle canım, ablamizda öyleydi. 1 yaşında doktora götürmüştüm hatta tahlil yaptı doktor bisey çıkmadı sindirimi hızlı dedi. Bezi bırakana kadar devam etti böyle, sonra gunde 2ye düştü

Selam kızlar nezamandir sizlere katilamiyordm.
Yaklaşık iki haftadır sürekli hastanelerdeyiz.Bebegim kabız olmuş haftada bir anca fitille kakasını yapabiliyor Dün elimizde sabahtan akşama kadar ağlayıp durdu ve hiç uyuyamadi.. doktora götürdük röntgen çekildi bağırsakları hem gaz dolmuş hemde bağırsak tembelligi oluşmuş.Bebegkm sadece anne sütü emiyor kaç çeşit mama aldik icmiyor.Baya kilo kaaybediyor.Okadar çaresizim ki.Sabah yine doktora gideceğiz.Dualarinizi bekliyoruz teyzeleri

Canım çok geçmiş olsun inşallah en çabuk şekilde atlatırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…