- 18 Nisan 2021
- 14.885
- 1
- 46.386
- 548
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #38.221
Benim kızım bugün iki aylık oldu, mama +meme şeklinde bizim de , emme daha çok bu sıra,mamayı günde iki kez veriyorum çok nadir üç kez içtiği oluyor, 90 i rahat içiyor ,bu sıralar 3,5 ölçek yapmaya başladım daha yeni, bazen bitiremiyor bazen onu da tam içtiği oluyor.Kızlar yaa mama takviyeli gidenlere sorum var
Şimdi benim sütüm az
Artmıyorda
Mecburen mama takviyeli gidiyoruz
90 cc içiyor benimki
Bazen onunla da doymuyor
Yarın 40 ımız çıkacak
Çokmu veriyorum az mı?
Sizler nasıl veriyorsunuz?
Eds ile veriyorum ben meme reddi olmasın diye
Kaşık biberonla veriyodum, uyanık ona alıştı memeyi isteksiz emiyordu
Bende emzirme destek sistemi yani eds yapıyorum
Çok zor meşakatli ama bir yandan da memeyi emiyor en azından diye sabırla devam ediyorum
Sizler ne kadar ve nasıl veriyorsunuz
Ayni huy bizdede basladi yaa elini yumruk yapiyo.sapir supur yicek nerdeyse baktim.normalmis ellerini sakinlesmek icn emer uykuya dalmak icin emer yaziyodu nette
Canim ne zmn kontrolunuzElini emerken uyuyakaliyor inşallah alışkanlık yapmaz.Kontrole var o yüzden bekliyorum
Benimki de öyle yaa ,su an iki günde bir yapıyor kaka ama gaz çıkarken ve kaka yaparken ağlıyor, karnı sürekli gurul gurul seslerini duyuyoruz dışardan, gazı da kokuyor dediğin gibiSelam kizlar nasilsiniz?Benim kizda 4 gundur bir gaz var anlatamam alttan surekli pirt pirt gidiyor ama yine feryat figan bide cikardigi gazi cok kokuyor sizdede boyle olan var mi?Kaka sayimizda baya azaldi haftada 1 kere yapior onceden hem bezi kakali olurdu hem altini baglayana kadar 2 kere dah yapardi isal gbi.
Kullanıyorum canım onları ama bebiş tam almadığı sürece yara olmaya devam edecekCanım gümüş kapak ve lansiloh krem öneririm sana
Benim de silikonsuz emzirdiğimden beri yara oluyor ama gümüş kapak ve krem hemen iyleştiriyor
Geçiyor çoğunlukla merak etmeyin benim oğlum da bebekken cap cup elini emiyordu tam bu aylarda çok sinir oluyordum o sese hattaElini emerken uyuyakaliyor inşallah alışkanlık yapmaz.Kontrole var o yüzden bekliyorum
Bunları duydukça rahatlıyorum bir süre silikonla emzircem bende mecburMerhaba, biz de doğduğu günden beri silikon uç kullanıyoruz evet handikapı çok ama ben çok rahat ediyorum silikonla. Hatta son 20 gündür oğlum silikon uçsuz emmeye başlamıştı başta çok sevindim ama iki memede de inanılmaz yaralar oldu kendi isteğimle silikona geri döndüm. Kilo alımında da hiçbi sıkıntı yaşamadık.
Geçiyor çoğunlukla merak etmeyin benim oğlum da bebekken cap cup elini emiyordu tam bu aylarda çok sinir oluyordum o sese hattakeşke emzik emse diye düşünüyordum ,sonra bir anda bıraktı elini emmeyi ,sanırım o bir keşif dönemi
Ya benim o kendi takıntım biraz malesef birinin yemek yeme sakız çiğneme sesine filan hiç katlanamamİnşallah bırakır çok korkuyorum alışkanlık yapacak diye ama bana sevimli geliyor elini emerken göz bebekleri de büyüyor
Ya benim o kendi takıntım biraz malesef birinin yemek yeme sakız çiğneme sesine filan hiç katlanamamelinin üstünü emerdi, ben de kalıcı olursa diye endişe etmiştim ama kısa sürede bıraktı bizimki şimdi dönüp bakinca çok tatlı diyorum ben de
Sütün yeterliyse mama vermek çok doğru olur mu bilmiyorum canım ama günde bir kez 5-6 saat sağmasan bir şey olmaz bence Max bu kadar süre olması lazım. Ben 2- 2.5 saatte bir emzirmeye çalışıyorum uyanık olduğu sürece ama bazen 2 saat olunca uyuyakaliyor ve 3-4 saat uyuyor 5-6 saat sonra emzirmiş oluyorum ve sütte bir azalma olmadı. Direkt mama vermek yerine aslında biberonla kendi sütünü de vermeyi deneyebilirsin bir arkadaş demişti biberonu hızlı içtiklerinden uykusu çok açılmıyormuş bebişin daha kolay uyuyormuş tekrar. Ama tabi gerçekten kötü hissediyorsan mama kullanmaktan da çekinme çünkü bizim hem fiziken hem ruhen sağlığımız da önemli cidden çok zor bir süreçten geçiyoruz. Benim bebeğim geceleri uyumuyor mesela şu an saatlerdir uyanık insan çok yoruluyor.Kızlar iyi geceler burda bi kaç arkadaşımızdan okumuştum gece yarısı mama veriyoruz hem daha derin hem daha uzun süre uyuyo bebiş diye, o sürede sağım yapıyo musunuz peki. Ben de denemek istiyorum artkk uykusuzluğa direnemiyorum ama sütüm azalıcak diye korkuyorum
Benim de öyle, her benzinde az da olsa kaka oluyor. 2- 3 defa da çok kakalı oluyor. Sadece çiş olan 2 yi geçmez.Kızlar kaka konusu çok geçmiş benim kızım günde 4-6 kez kaka yapıyor, sadece anne sütü alıyor. Mesajları okuyunca çok fazla gibi geldi bana bu kadar çok kaka yapan var mı? 2.5 aylık şu an. Nerdeyse her bezinde kaka var tek çiş olan çok nadir
Benim kızımda öyle canım, ablamizda öyleydi. 1 yaşında doktora götürmüştüm hatta tahlil yaptı doktor bisey çıkmadı sindirimi hızlı dedi. Bezi bırakana kadar devam etti böyle, sonra gunde 2ye düştüKızlar kaka konusu çok geçmiş benim kızım günde 4-6 kez kaka yapıyor, sadece anne sütü alıyor. Mesajları okuyunca çok fazla gibi geldi bana bu kadar çok kaka yapan var mı? 2.5 aylık şu an. Nerdeyse her bezinde kaka var tek çiş olan çok nadir
Canım çok geçmiş olsun inşallah en çabuk şekilde atlatırsınızSelam kızlar nezamandir sizlere katilamiyordm.
Yaklaşık iki haftadır sürekli hastanelerdeyiz.Bebegim kabız olmuş haftada bir anca fitille kakasını yapabiliyorDün elimizde sabahtan akşama kadar ağlayıp durdu ve hiç uyuyamadi.. doktora götürdük röntgen çekildi bağırsakları hem gaz dolmuş hemde bağırsak tembelligi oluşmuş.Bebegkm sadece anne sütü emiyor kaç çeşit mama aldik icmiyor.Baya kilo kaaybediyor.Okadar çaresizim ki.Sabah yine doktora gideceğiz.Dualarinizi bekliyoruz teyzeleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?